kljukec je napisal/-a:FBR je napisal/-a:A mogoče kdo ve če to sploh dela čez atermično steklo? Najbrš ne a?
In kolikor jaz vem delajo boljši tudi na provido.
za provido ti ne more delat, sej on meri hitrost sebi in te le snema
vsaj kakor je meni znano
Jackal81 je napisal/-a:Da se malo pridružim debati...
Kakšni dve leti nazaj sem imel nekaj časa v avtu Cobrin detektor za radarje. Lovil je 3 različne frekvence (X, K, Ka), laser in pa še par drugih signalov.
To so frekvence 10, 24 in 35GHz.
Problem je, da v mestih delujejo na teh frekvenčnih pasovih tudi druge naprave (merilne table, senzorji gibanja raznih alarmnih naprav in avtomatskih vrat). Te naprave pa so se tako razširile, da sem veliko prej kot radar v mestu z detektorjem našel bencinsko črpalko, banko, pošto...
Drugače pa policijski laser ni takšen kot kakšni merilni laserji z rdečo piko, ampak ima precej razpršen snop (na razdalji 100m na približno 1m premera), kar je čisto dovolj, da osvetli prizmo na detektorju, dovolj je že odboj svetlobe od drugega avta. Je pa problem zaznave laserja to, da ga zazna šele takrat, ko laserska svetloba osvetli prizmo na detektorju... Takrat pa je že v večini primerov prepozno.
Detektorji niso prepovedani, drugače pa je z motilniki radarjev. Pri motilniku se policaju na merilniku izpiše koda E14 - Jammed, ki pomeni takojšnjo ustavitev vozila in krepka kazen v višini zneska kar dobrega motilnika. Če motilca ne priznaš, ti odvzame tablice in odredi izreden tehnični pregled. Če takoj priznaš, sledi odvzem naprave in še ca 400€ kazni. Tako da se ni za igrat s tem.
Raje pamet v glavo in previdno vožnjo. Divjakov na cestah je že tako ali tako preveč.
Cash je napisal/-a:Ne vem, od kje vam, da mora policaj meriti v vas, da vas radar detector opozori....oz. se nekaj menite v tej smeri, da ko vas zmeri, da je že prepozno. Sploh ni treba, da policaj strelja z laserjem. Radar detector v bistvu zazna policijsko frekvenco .....
Cash je napisal/-a:Si pogledal moje linke, ko modelu piska pred ovinkom v gozdu.....![]()
Radar detector te opozori, da je policija v bližini še predno te nacilja z laserjem, ker zazna "policijsko" frekvenco...
...in praviloma bi se mu moralo reči "police detector"....
VET je napisal/-a:Jackal81 je napisal/-a:Problem je, da v mestih delujejo na teh frekvenčnih pasovih tudi druge naprave (merilne table, senzorji gibanja raznih alarmnih naprav in avtomatskih vrat). Te naprave pa so se tako razširile, da sem veliko prej kot radar v mestu z detektorjem našel bencinsko črpalko, banko, pošto...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov