ban je napisal/-a:SDI bo kupu tist k hoče met zanesljiv motor, nizko porabo, nizke stroške vzdrževanja, za pospeške in končno ga en k... briga. In da se bo pelu udobno kot se lahko pelješ v golfu npr. Pa vsi pozabljate še na registracijo.
Pa še en preprost izračun registracije:
registracija 2.0 SDI.....€400 (50% popust pri registraciji)
registracija 2.0 SDI.... €630 (0% popust)
registracija 2.0 TDI (140KM)....€600 (50% popust)
registracija 2.0 TDI...............€1000 (0% popust)
Torej, mislm da so razlike dovolj zgovorne.
RED_line je napisal/-a:ban je napisal/-a:SDI bo kupu tist k hoče met zanesljiv motor, nizko porabo, nizke stroške vzdrževanja, za pospeške in končno ga en k... briga. In da se bo pelu udobno kot se lahko pelješ v golfu npr. Pa vsi pozabljate še na registracijo.
Pa še en preprost izračun registracije:
registracija 2.0 SDI.....€400 (50% popust pri registraciji)
registracija 2.0 SDI.... €630 (0% popust)
registracija 2.0 TDI (140KM)....€600 (50% popust)
registracija 2.0 TDI...............€1000 (0% popust)
Torej, mislm da so razlike dovolj zgovorne.
ja, da SDIja se ne splača kupovat že samo zaradi registracije
ej,sploh ne pogrešam moči. mogoče sem se narobe izrazil, ciljal sem na prodajne številke in splošno zadovoljstvo voznikov dizlov na forumu.glede povečanja moči pa sem imel v mislih kako elektronsko zadevo,ne vem ampak če letimo na mars bi lahko tudi to zadevo rešili brez povečanja kubikaže, pa bi imeli močan in neuničljiv motor.lpsonic je napisal/-a:ENkrat sem že omemnil, da imam z 1.9 SDIjem izkušnjo le iz VW Polota (letnik 2004), kjer ima motor verjetno malo manj KM kot v golfu, ima pa Polo tudi manj kilogramov od golfa (zlasti golfa V).
In v Polotu SDI mašina "poskrbi" za strahotno dolgočasno vožnjo. Saj premakne se, ampak dokaj počasi. Sicer nisem totalni manijak na KM in pospeške, ampak tak motor je za moj okus vseeno rahlo premalo. Čeprav, roko na srce, za večino vsakodnevnega prevažanja pa najbrž kar zadostuje. Ampak moraš imeti dokaj skromne zahteve glede moči.
Kdor kupi SDIja, najbrž to dela, da oklesti še zadnje evre stroškov pri avtomobilu - poraba najbrž res ni dosti nižja kot če bi vzel TDI, ampak je avto s SDIjem verjetno ob nakupu malo cenejši, kar za sabo potegne cenejše kasko zavarovanje, zaradi manj kilovatov verjetno tudi obvezno... gotovo se pozna.
Ampak če nisi tak človek, ki ga je strah peljat več kot 20 km/h - vseeno je potem kar muka prenašat SDIja, še uporabnik "fare" je najprej sicer napisal, da je s SDIjem v fabiji zadovoljen, ampak takoj nato pa:
Se pravi, da tudi fare pogreša malo več moči...Zanima me samo to zakaj ne naredijo kakega 100 ali 130 konjskega sdi-ja, ne pa take da so komaj da na meji normalnega za na cesto dat?
Ampak, "zakaj ne naredijo 100-130 KM SDIja?" - ja kako ga boš pa naredil? Pomoje se ne da drugače, kot če bi res krepko povečal prostornino motorja... mogoče če bi izdelali 2.5-litrski SDI, bi mogoče iztisnili 100 konjev (zelo napamet napisano). Potem bi te to finančno zelo teplo pri zavarovanju, gotovo tudi pri porabi, seveda že pri ceni avta.... verjetno nima smisla, če rabiš močnejši avto je gotovo veliko bolj smiselno pustiti kubike pri miru, pa dodati turbino... če bi hotel 130-konjski SDI, bi moral pa najbrž narediti tako velik motor, da vprašanje če bi ga fizično lahko vgradil v golfa (v fabio/polota skoraj gotovo ne).
Tako da gotovo ni razlog v tem, da bi bili "vsi TDI-ji ostali še samo za okras" - saj proizvajalcu je pomoje načeloma vseeno, ali proda SDI ali TDI - končni cilj je čimvečji dobiček.
ziher piše na http://www.volkswagen.siRED_line je napisal/-a:kaj boste povedali koliko pride nov SDI al ga ne delajo več?
AudiRSboy je napisal/-a:enostavno receno
SDI je za reveze kateri si nemorejo prvost da bi mel TDI-ja .... hoce pa met cim bol nov avto,ce ne celo nov (v vecini sam da se pohvaljo)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov