Ja čisto vsega pa tudi Mama Država ne more izrecno napisat. Je treba tudi malo lastne pameti/razuma uporabit.sonic: prosim da mi najdeš, kje v zvpc piše, da se lahko v primeru zmanjšane vidljivosti ustaviš?
Pozorneje preberi. To ni letelo nate, ampak na hipotetične norce (ker so nekateri pisali "ja kaj pa če od zadaj prileti eden s 130, 160 itd,").ker so pač prileteli očitki v smislu, da bom sedaj v nalivu vozil 130..
maky je napisal/-a:speedfreak je napisal/-a:Sicer nima neposredne veze s to temo ampak vendarle, koliko od vas se spomni ob dežju prižgat zadnjo meglenko na AC?..premalo oziroma le redki kolikor opažam...
nevem mene pa motijo prižgane meglenke v dežju. predvsem ker se ko je dosti vode preveč bleščijo.
rockson je napisal/-a:Kar na zadnjega.
@Kael - ti si svojega lubčka parkiral na VOZNEM pasu in ne na odstavnem -to si sam napisal. Mene boli briga kdo in zakaj se ustavlja, dokler je to na za to predvidenih površinah. Vse ostalo je pa oviranje prometa oziroma ogrožanje ostalih udeležencev v prometu. Enako velja za heroje, ki v takem vremenu terajo kot po suhem.
Kael je napisal/-a:Na počasnem pasu, tretji pas, kjer je sicer odstavni... zamešal pa sem, kot že ničkolikokrat levo in desno. Zaradi slednjega, sem tudi prvič izpitno fukno, pa drugič tudi ni veliko manjkalo, spet problem leve in desne strani
![]()
. Smeri vožnje pa še nisem zamešal, brezskrbi.
Ronin je napisal/-a:Kael je napisal/-a:sory, nimam nc proti teb al pa kej, ampak tole k sm bral kako si malo zamesal itd itd, ampak jz resnicno upam, da te ne srecam na cesti. Sory, ampak take stvari so zaskrbljujoce, ceprav se slisijo, da niso nc posebnega in so malenkostne, ampak glih take stvari so se prevec pomembne. Ne vem....
Kael je napisal/-a:rockson je napisal/-a:Kar na zadnjega.
@Kael - ti si svojega lubčka parkiral na VOZNEM pasu in ne na odstavnem -to si sam napisal. Mene boli briga kdo in zakaj se ustavlja, dokler je to na za to predvidenih površinah. Vse ostalo je pa oviranje prometa oziroma ogrožanje ostalih udeležencev v prometu. Enako velja za heroje, ki v takem vremenu terajo kot po suhem.
Na počasnem pasu, tretji pas, kjer je sicer odstavni... zamešal pa sem, kot že ničkolikokrat levo in desno. Zaradi slednjega, sem tudi prvič izpitno fukno, pa drugič tudi ni veliko manjkalo, spet problem leve in desne strani
![]()
. Smeri vožnje pa še nisem zamešal, brezskrbi.
Glede vožnje 110 na uro: nafto plačujem sam, prevozim pa precej. In ker se mi zdi nepotreben strošek plačevat 7 € za 100 km, če lahko jih 100 prevozim za 5.1 €, potem se bom pač peljal 110. Po BC spije pri hitrosti 110 okoli 4.7 l / 100km, pri 135 npr pa je poraba po BC že blizu 7l. 2.3 € je lepa razlika, mudi se mi pa ne nikoli, zato ne vidim potrebe, da bi avto tiščal. Če pa se javiš za plačevanje nafe, pa brez problema se peljem tudi 150 če je treba
.
Glede bolestnega ravnanja z avtom: sam temu nebi rekel tako: 1 na mesec je v avtopralnici in posesan znotraj, če je možno res stoji v senci, čez armaturko, da gor sonce ne žge je tista harmonika, ko je hladen ga ne teram, sicer pa vozim nežno in na zgornji meji omejitev po regionalnih - lokalnih cestah, ter okoli 110 na avtocesti, ter ne vozim se po makadamu, če to res ni nujno potrebno. Avto se trudim ohraniti v čim boljšem stanju iz razloga, ker kaže, da ga bo počasi potrebno prodati. Že res, da je omenjen model bil eden ki sem ga vedno želel, a k sreči ma tuk pameti, da dva absolventa s začetniško plačo, več kot Clio Storia DCI s 4.000 € pologa ne moreta kupit. Tako plačujejo zavarovanje starši in se polovico kreidta na mesec (kredita za clio storia pa niso hotel podpisat, ker je pač preslab avto...). Ampak ker je vedno več očitkov na "mesečno ceno" avta, se zna zgoditi, da bo šel kmalu od hiše. In to imam v glavi in še vsak avto, ki na zunaj izgleda "kot nov", dražje prodaš. Pa ne nabijaj mi da ni res, ker toliko pa sem pri Drev, da vem kako stvari gredo. Če pa bo avto ostal pri hiši pa se tudi ne mislim vozit z celim naluknamim, prodrajsanim, znotraj zanemarjenim avtom. Sicer pa na splošno z vsemi stvarmi ravnam tako, da mi čim dlje služijo, ker vedno kupim drago in potem na stvar pazim. Npr: notebook je star 1 leto, a če nebi vedel, bi prašal, če sem s ga ravnokar trgovine prinesel. In podobno je z mikserjem, mikrovalno, cotam in drugimi zadevami.
Glede meglenk: v hujšem nalivu imam vedno prižgane, pa če vam gre še tako naživce, ali pa ne, ker tudi druge avte komaj opaziš ob hujšem nalivu. Kaj vse meni gre na živce pa ravno tako žvim: vožnja za ritjo, nedevanje žmigavcev v križišču, izsiljevanje prednosti, ponarejeni xenon,...
Glede nadvoza in toče če prvega nebi bilo: ustavil bi se na odstavnem pasu, kaj pa češ druga. Tako je še najmanj poškodovan pleh.
Kael je napisal/-a:Ronin je napisal/-a:Kael je napisal/-a:sory, nimam nc proti teb al pa kej, ampak tole k sm bral kako si malo zamesal itd itd, ampak jz resnicno upam, da te ne srecam na cesti. Sory, ampak take stvari so zaskrbljujoce, ceprav se slisijo, da niso nc posebnega in so malenkostne, ampak glih take stvari so se prevec pomembne. Ne vem....
Ja pač je v avtošoli rekel: levo, js sem se pa peljal desnoin ko trikrat zamešaš smer, podobno kot če ti avto crkne, avtomatsko rukneš, kolikor so meni razložili pravila in zakaj sem padel. V drugem poskusu na izpitu, sem spet falil 3x smer, sicer pa imel skoraj vse točke, pozabil sem eno kolesarsko pogledat, pa po njegovem sem enkrat odpeljal dva ovinka preblizu bankine, sicer ni imel pripomb in me je spustil s primpombo: "dobro odvoženo, samo levo pa desno si na šipo napište"
![]()
![]()
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov