Debate, ki niso vezane na ostala področja...

DragonXP
Nov uporabnik

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a DragonXP Če jul 26, 2007 9:58 am

Ne sej te razumem... sam vozim avto ki stane okoli 11000€ (uni avto od prej je od mojga oceta)... pa do sedaj kar vozim se mi kaj takega ni se zgodila, pac ko sem se vozil z mojim avtom... pa ce bi se slucajno zgodilo kej podobnega bi verjetno( pa da se res ne bi nec videlo) bi zaradi varnosti sam zapeljal na odstavni pas pa tam lepo pocasi vozu 30km/h ali 40... pa cakal da neha ulivati.... ce bi bla pa se toca vmes bi pa tudi stokal ja glede avta, samo ce te preseneti ne mores nec pomagat...
The Dark Emperor

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Če jul 26, 2007 10:53 am

ok ker predivdevam da je nekaj name letelo odgovarjam @sonic in @kael hkrati.

sonic: prosim da mi najdeš, kje v zvpc piše, da se lahko v primeru zmanjšane vidljivosti ustaviš? me zanima če takrat, ko se ustaviš, ravnaš po pravilih (se pravi da daš trikontik na dovolj veliki razdalji od svojega vozila).

ker so pač prileteli očitki v smislu, da bom sedaj v nalivu vozil 130... pa kaj je z vama? če se slabo vidi in se zmanjša vidljivost, valda da upočasnim in prilagodim vožnjo. tako nekako kot dragonXP se tudi jaz lepo peljem v koloni 30 ali pa 40 na uro. dokler ni kaka barikada pod nadvozom. pol mi pa živec poči. in dragon me zanima, kako se boš peljal 30 po odstavem pasu, če pa ljudje tam stojijo in čakajo lepša vremena?

še enkrat: nikjer nisem napisal, da bi zdaj norel ali se vozil okoli omejitve v nalivu. ampak svojo pot bi vseeno rad nadaljeval.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
triangle
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a triangle Če jul 26, 2007 12:16 pm

Ze misel ustavljanja pod nadvozi je enako retardirana kot ustavljanje turistov pred izvozom iz AC in njihovem tuhtanju v kateri smeri naprej, ampak to je ze druga tema...
Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če jul 26, 2007 12:18 pm

sonic: prosim da mi najdeš, kje v zvpc piše, da se lahko v primeru zmanjšane vidljivosti ustaviš?
Ja čisto vsega pa tudi Mama Država ne more izrecno napisat. Je treba tudi malo lastne pameti/razuma uporabit.

No, ampak sem šel še enkrat pogledat, vendarle piše, drugi stavek devetega odstavka 52. člena: Na odstavnem pasu je za nujno potreben čas dovoljena ustavitev vozila v sili. Nisem pa šel gledat, ali je kje definirano, kaj pomeni "v sili", ampak ekstremne vremenske razmere, ko se čisto nič ne vidi (recino zelo gosta megla ali hud naliv) bi rekel da najbrž pašejo noter.

ker so pač prileteli očitki v smislu, da bom sedaj v nalivu vozil 130..
Pozorneje preberi. To ni letelo nate, ampak na hipotetične norce (ker so nekateri pisali "ja kaj pa če od zadaj prileti eden s 130, 160 itd,").
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

DragonXP
Nov uporabnik

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a DragonXP Če jul 26, 2007 12:49 pm

Ja pa res upam da ne obstajajo taki norci da bojo med meglo in vidljivostjo 0 vozili kot po soncu torej 140 150.... sej to je samomor, to je enako ku da pade letalo na avtocesto :D
The Dark Emperor

Uporabniški avatar
BAGGIO
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a BAGGIO Če jul 26, 2007 12:59 pm

:shock: Približno en mesec nazaj en stric uleti v našo firmo (kjer sem zaposlen), kjer izdelujemo ALU okna in vrata ter podobne zadeve, če mu lahko naredimo zložljiva harmonika vrata in strehco za na AVTO - da bi v primeru toče zaščitu svojga Mercedesa :bonk . PAZI RAZLOG : SLIŠAL JE, DA BO LETOS VELIKO TOČE. Stric bi pač ustavu, razpakiral nadstrešek z vrati, katerega naj bi imel spravljenega na prtljažniku od strehe avtomobila. Komaj sem se zadrževal, da se mu nisem začel v faco smejat in sem ga nekako odpravu drugam (da se bodo še drugi mal režal), ker nisem imel ideje, kako naj mu to izdelamo, da bo solidno izgledalo. Ideja je pa sicer dobra, to mu ne oporekam!

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če jul 26, 2007 3:05 pm

Nisem bral cele teme a bom vseeno pristavil svoje. Prvo naj omenim, da sam vozim šele dve leti star avto. Letnik 2005. Vsako leto me je "strah" toče. To ne morem zanikati. Saj konec koncev je avto odličen in bi ga rad kot takega še nekaj časa imel. To je jasno. Ne gre mi pa v glavo, da nekomu pride na misel kar ustavljat po AC. Na odstavnem že kjerkoli drugje pa sigurno ne. Tudi sam se sigurno ne bi ustavljal razen če bi bile razmere nemogoče za nadaljno vožnjo.
Meni je bolj pomembno življenje kot pa kup pleha. Če je pa enim vseeno, da ogrožajo druge in sebe pa ne vem kaj taki delajo na cesti. Pleh se že poštima življenje pa ne .

Naj še omenim, da sem bil lani v avstriji oziroma že na poti domov iz avstrije ko nas je zajelo neurje. Pa ni niti enemu prišlo na misel, da bi ustavljal po AC. So pa vsi fajn upočasnili vožnjo. Je tudi kakšno zrnce toče padlo vmes.
Tako, da premislite kaj je pomembnejše. Ali pleh ali ogrožanje drugih in sebe.

Uporabniški avatar
rockson
Nov uporabnik

Napisal/-a rockson Če jul 26, 2007 3:10 pm

Kar na zadnjega.

@Kael - ti si svojega lubčka parkiral na VOZNEM pasu in ne na odstavnem -to si sam napisal. Mene boli briga kdo in zakaj se ustavlja, dokler je to na za to predvidenih površinah. Vse ostalo je pa oviranje prometa oziroma ogrožanje ostalih udeležencev v prometu. Enako velja za heroje, ki v takem vremenu terajo kot po suhem.

Jst mam tud leto star jajček, pa mi na kraj pameti ne pade, da bi se kjerkoli na cesti ustavil. Prilagodim hitrost vidljivosti in se prebijam naprej. Za vse ostalo pa poskrbi zavarovalnica - in BTW ne zgubiš bonusa in ne plačaš odbitne pri toči, če imaš polni kasko.

Men osebno tudi ni vseeno za avto in se robantim nad kreteni, ki na parkingih butajo z vrati. Takemu bi vse prste na rokah polomil. Pri toči pa nimam kej - če pada, pada. Ne morem spremenit tega. In raje vidim, da mi zbuta avto, kot da ogrozim življenje kogarkoli na cesti.

Kdorkoli zagovarja ustavljanje avtov na kakršnimkoli vozni površini je zame umsko prizadet. Prodajte svoje avte in si nabavte ene kripe, za katere vam bo dol visel.

@Maky - ti sam rini pred sabo. Upam, da bom takoj za teboj :)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če jul 26, 2007 3:28 pm

@ all the pussies :D ..a pol ko sneži tud ustavite? kaj pa ko piha veter močen? kaj pa ko sonce sije močno da vas slepi?...Vozi se z prilagojeno hitrostjo pa če je to 30 km/h je pač 30 km/h..ne pa da se ustaviš...v letošnji zimi sem šel ob največjem ( mende glih edinem :D ) metežu iz celja v ljubljano in tudi takoj nazaj pa se nisem ustavil ampak smo se pač vozili 50-60 km/h v koloni z varnostjo razdaljo ipd.

Sicer nima neposredne veze s to temo ampak vendarle, koliko od vas se spomni ob dežju prižgat zadnjo meglenko na AC?..premalo oziroma le redki kolikor opažam...
Svoj avto nisem dobil podarjen ampak sem si ga prislužil ampak je vseeno samo kup pleha, ki bo prej ali slej zarjavel ( verjetno prej, ker je opel :D )..in se ne obnašam do njega kot da je več vreden kot jaz. To sploh leti nate KAEL ker kako se pa ti obnašaš do avta je pa že bolestno. Pa verjemi, da če boš kdaj vozil več kot 110 ne bo avto zarad tega nič prej crknil, edino kaka mušica več bo na njem :D ..pa tudi ogrožal ne boš nobenega, če boš vsaj po AC vozil vsaj po omejitvi ( seveda ne ko pada toča ali sije sonce ali pada snega ali je megla..takrtat se ti kar lepo ustavi pa čakaj :D ).

pa še vedno nisi MAky-ju odgovoril, kaj bi storil če ne bi bilo nadvoza nikjer?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če jul 26, 2007 3:50 pm

speedfreak je napisal/-a:Sicer nima neposredne veze s to temo ampak vendarle, koliko od vas se spomni ob dežju prižgat zadnjo meglenko na AC?..premalo oziroma le redki kolikor opažam...

nevem mene pa motijo prižgane meglenke v dežju. predvsem ker se ko je dosti vode preveč bleščijo.
SlikaSlika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če jul 26, 2007 3:56 pm

maky je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:Sicer nima neposredne veze s to temo ampak vendarle, koliko od vas se spomni ob dežju prižgat zadnjo meglenko na AC?..premalo oziroma le redki kolikor opažam...

nevem mene pa motijo prižgane meglenke v dežju. predvsem ker se ko je dosti vode preveč bleščijo.

Možno, mene sicer ne motijo, in znajo bit zelo koristne, ker opaziš avto veliko prej..sicer pa mam na mojem avtu meglenko tak naštimano da pomoje ne moti niti ob jasni noči.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če jul 26, 2007 4:24 pm

mene tudi zelo motijo meglenke ob dežju, samo to zdej ni point te teme ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Če jul 26, 2007 4:29 pm

rockson je napisal/-a:Kar na zadnjega.
@Kael - ti si svojega lubčka parkiral na VOZNEM pasu in ne na odstavnem -to si sam napisal. Mene boli briga kdo in zakaj se ustavlja, dokler je to na za to predvidenih površinah. Vse ostalo je pa oviranje prometa oziroma ogrožanje ostalih udeležencev v prometu. Enako velja za heroje, ki v takem vremenu terajo kot po suhem.

Na počasnem pasu, tretji pas, kjer je sicer odstavni... zamešal pa sem, kot že ničkolikokrat levo in desno. Zaradi slednjega, sem tudi prvič izpitno fukno :), pa drugič tudi ni veliko manjkalo, spet problem leve in desne strani :D :D. Smeri vožnje pa še nisem zamešal, brezskrbi.

Glede vožnje 110 na uro: nafto plačujem sam, prevozim pa precej. In ker se mi zdi nepotreben strošek plačevat 7 € za 100 km, če lahko jih 100 prevozim za 5.1 €, potem se bom pač peljal 110 :). Po BC spije pri hitrosti 110 okoli 4.7 l / 100km, pri 135 npr pa je poraba po BC že blizu 7l. 2.3 € je lepa razlika, mudi se mi pa ne nikoli, zato ne vidim potrebe, da bi avto tiščal. Če pa se javiš za plačevanje nafe, pa brez problema se peljem tudi 150 če je treba ;).

Glede bolestnega ravnanja z avtom: sam temu nebi rekel tako: 1 na mesec je v avtopralnici in posesan znotraj, če je možno res stoji v senci, čez armaturko, da gor sonce ne žge je tista harmonika, ko je hladen ga ne teram, sicer pa vozim nežno in na zgornji meji omejitev po regionalnih - lokalnih cestah, ter okoli 110 na avtocesti, ter ne vozim se po makadamu, če to res ni nujno potrebno. Avto se trudim ohraniti v čim boljšem stanju iz razloga, ker kaže, da ga bo počasi potrebno prodati. Že res, da je omenjen model bil eden ki sem ga vedno želel, a k sreči ma tuk pameti, da dva absolventa s začetniško plačo, več kot Clio Storia DCI s 4.000 € pologa ne moreta kupit. Tako plačujejo zavarovanje starši in se polovico kreidta na mesec (kredita za clio storia pa niso hotel podpisat, ker je pač preslab avto...). Ampak ker je vedno več očitkov na "mesečno ceno" avta, se zna zgoditi, da bo šel kmalu od hiše. In to imam v glavi in še vsak avto, ki na zunaj izgleda "kot nov", dražje prodaš. Pa ne nabijaj mi da ni res, ker toliko pa sem pri Drev, da vem kako stvari gredo. Če pa bo avto ostal pri hiši pa se tudi ne mislim vozit z celim naluknamim, prodrajsanim, znotraj zanemarjenim avtom. Sicer pa na splošno z vsemi stvarmi ravnam tako, da mi čim dlje služijo, ker vedno kupim drago in potem na stvar pazim. Npr: notebook je star 1 leto, a če nebi vedel, bi prašal, če sem s ga ravnokar trgovine prinesel. In podobno je z mikserjem, mikrovalno, cotam in drugimi zadevami.

Glede meglenk: v hujšem nalivu imam vedno prižgane, pa če vam gre še tako naživce, ali pa ne, ker tudi druge avte komaj opaziš ob hujšem nalivu. Kaj vse meni gre na živce pa ravno tako žvim: vožnja za ritjo, nedevanje žmigavcev v križišču, izsiljevanje prednosti, ponarejeni xenon,... :D

Glede nadvoza in toče če prvega nebi bilo: ustavil bi se na odstavnem pasu, kaj pa češ druga. Tako je še najmanj poškodovan pleh.

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Če jul 26, 2007 4:58 pm

Kael je napisal/-a:Na počasnem pasu, tretji pas, kjer je sicer odstavni... zamešal pa sem, kot že ničkolikokrat levo in desno. Zaradi slednjega, sem tudi prvič izpitno fukno :), pa drugič tudi ni veliko manjkalo, spet problem leve in desne strani :D :D. Smeri vožnje pa še nisem zamešal, brezskrbi.

sory, nimam nc proti teb al pa kej, ampak tole k sm bral kako si malo zamesal itd itd, ampak jz resnicno upam, da te ne srecam na cesti. Sory, ampak take stvari so zaskrbljujoce, ceprav se slisijo, da niso nc posebnega in so malenkostne, ampak glih take stvari so se prevec pomembne. Ne vem....
There is no time...

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Če jul 26, 2007 5:02 pm

Ronin je napisal/-a:
Kael je napisal/-a:sory, nimam nc proti teb al pa kej, ampak tole k sm bral kako si malo zamesal itd itd, ampak jz resnicno upam, da te ne srecam na cesti. Sory, ampak take stvari so zaskrbljujoce, ceprav se slisijo, da niso nc posebnega in so malenkostne, ampak glih take stvari so se prevec pomembne. Ne vem....

Ja pač je v avtošoli rekel: levo, js sem se pa peljal desno ;) in ko trikrat zamešaš smer, podobno kot če ti avto crkne, avtomatsko rukneš, kolikor so meni razložili pravila in zakaj sem padel. V drugem poskusu na izpitu, sem spet falil 3x smer, sicer pa imel skoraj vse točke, pozabil sem eno kolesarsko pogledat, pa po njegovem sem enkrat odpeljal dva ovinka preblizu bankine, sicer ni imel pripomb in me je spustil s primpombo: "dobro odvoženo, samo levo pa desno si na šipo napište" :D :D :D

Kar se pa srečanja na cesti tiče: ako mi boš vozil za ritjo, bom na prvi ravnini upočasnil v primeru, da je v nasprtono smer cesta prazna (se ti umaknil na skrajni desni rob [saj je menda prava stran ne :P] in te spustil mimo), na avtocesti tako ne boš vedel da sem gor, ker se boš peljal vsaj 20 več kot jaz, žmigavce in podobne stvari pa obvladam. Se je že peljal policaj zamenoj s providio in me ustavil zaradi tega ker sem sekal pregledni ovinek, sicer pa pohvalil mojo vožnjo in sem vozil tako kot vedno. Tako, da mislim, da se nimaš česa bat. Če pa bo neurje, sem ti pa tako napisal, kje me najdeš, na odstavnem pasu avtoceste, ker kadar se utrga oblak, ne vidim ama ništa in nisem sposoben vozit.
Zadnjič spremenil Kael, dne Če jul 26, 2007 5:07 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če jul 26, 2007 5:05 pm

Kael je napisal/-a:
rockson je napisal/-a:Kar na zadnjega.

Na počasnem pasu, tretji pas, kjer je sicer odstavni... zamešal pa sem, kot že ničkolikokrat levo in desno. Zaradi slednjega, sem tudi prvič izpitno fukno :), pa drugič tudi ni veliko manjkalo, spet problem leve in desne strani :D :D. Smeri vožnje pa še nisem zamešal, brezskrbi.

Glede vožnje 110 na uro: nafto plačujem sam, prevozim pa precej. In ker se mi zdi nepotreben strošek plačevat 7 € za 100 km, če lahko jih 100 prevozim za 5.1 €, potem se bom pač peljal 110 :). Po BC spije pri hitrosti 110 okoli 4.7 l / 100km, pri 135 npr pa je poraba po BC že blizu 7l. 2.3 € je lepa razlika, mudi se mi pa ne nikoli, zato ne vidim potrebe, da bi avto tiščal. Če pa se javiš za plačevanje nafe, pa brez problema se peljem tudi 150 če je treba ;).

Glede bolestnega ravnanja z avtom: sam temu nebi rekel tako: 1 na mesec je v avtopralnici in posesan znotraj, če je možno res stoji v senci, čez armaturko, da gor sonce ne žge je tista harmonika, ko je hladen ga ne teram, sicer pa vozim nežno in na zgornji meji omejitev po regionalnih - lokalnih cestah, ter okoli 110 na avtocesti, ter ne vozim se po makadamu, če to res ni nujno potrebno. Avto se trudim ohraniti v čim boljšem stanju iz razloga, ker kaže, da ga bo počasi potrebno prodati. Že res, da je omenjen model bil eden ki sem ga vedno želel, a k sreči ma tuk pameti, da dva absolventa s začetniško plačo, več kot Clio Storia DCI s 4.000 € pologa ne moreta kupit. Tako plačujejo zavarovanje starši in se polovico kreidta na mesec (kredita za clio storia pa niso hotel podpisat, ker je pač preslab avto...). Ampak ker je vedno več očitkov na "mesečno ceno" avta, se zna zgoditi, da bo šel kmalu od hiše. In to imam v glavi in še vsak avto, ki na zunaj izgleda "kot nov", dražje prodaš. Pa ne nabijaj mi da ni res, ker toliko pa sem pri Drev, da vem kako stvari gredo. Če pa bo avto ostal pri hiši pa se tudi ne mislim vozit z celim naluknamim, prodrajsanim, znotraj zanemarjenim avtom. Sicer pa na splošno z vsemi stvarmi ravnam tako, da mi čim dlje služijo, ker vedno kupim drago in potem na stvar pazim. Npr: notebook je star 1 leto, a če nebi vedel, bi prašal, če sem s ga ravnokar trgovine prinesel. In podobno je z mikserjem, mikrovalno, cotam in drugimi zadevami.

Glede meglenk: v hujšem nalivu imam vedno prižgane, pa če vam gre še tako naživce, ali pa ne, ker tudi druge avte komaj opaziš ob hujšem nalivu. Kaj vse meni gre na živce pa ravno tako žvim: vožnja za ritjo, nedevanje žmigavcev v križišču, izsiljevanje prednosti, ponarejeni xenon,... :D

Glede nadvoza in toče če prvega nebi bilo: ustavil bi se na odstavnem pasu, kaj pa češ druga. Tako je še najmanj poškodovan pleh.

Sej ko sem omenil bolestno skrb nisem mislil da mas avto ceu usvinjan in pobuskan..ampak ni pa avto iz papirja..ampak konec koncev je tvoj avto, tvoj denar in deli z njim kar hočeš...me je pa zmotilo nekaj drugega...poraba blizu 7 litrov pri 135 kmh???? jebote dizel pol, če men bencinar s klimo žre tm pr 140 6,2 litra?? ( res da je manjši avto ampak vseeno ). Kolk bi ti potem žrl tvoj avto pri mojem načinu vožnje ( magistralka tm okol 120 130, šaltanje pr 5000 ali višje, AC nad 160 skoz.. )..men ne gre čez 8 pa če se še tok trudim :D ..dobr da nimam dizla..očitn so potratni :D

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če jul 26, 2007 5:06 pm

Kael je napisal/-a:
Ronin je napisal/-a:
Kael je napisal/-a:sory, nimam nc proti teb al pa kej, ampak tole k sm bral kako si malo zamesal itd itd, ampak jz resnicno upam, da te ne srecam na cesti. Sory, ampak take stvari so zaskrbljujoce, ceprav se slisijo, da niso nc posebnega in so malenkostne, ampak glih take stvari so se prevec pomembne. Ne vem....

Ja pač je v avtošoli rekel: levo, js sem se pa peljal desno ;) in ko trikrat zamešaš smer, podobno kot če ti avto crkne, avtomatsko rukneš, kolikor so meni razložili pravila in zakaj sem padel. V drugem poskusu na izpitu, sem spet falil 3x smer, sicer pa imel skoraj vse točke, pozabil sem eno kolesarsko pogledat, pa po njegovem sem enkrat odpeljal dva ovinka preblizu bankine, sicer ni imel pripomb in me je spustil s primpombo: "dobro odvoženo, samo levo pa desno si na šipo napište" :D :D :D

Na tak način pa lahk sam v Celju izpit dobiš :D . Upam da se zavedaš da zna to bit skrajno nevarno

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Če jul 26, 2007 5:09 pm

Nevarno, ker? Kot sem rekel: smeri vožnje še nisem falil, kljub čez 100.000 prevoženih v 2,5 leta odkar imam izpit. Pač levo in desno na pamet me j**e. Žmigavc in podobne zadeve niso problem: pač porineš v smeri zavijanja volana podzavestno in je problem rešen.

Glede porabe: motor je 1.9 TDI s 105 KM. Vse možne načine in kombinacije vožnje sem testiral na testnem Leonu s taistim motorjem, vse kar je bilo razlike v tistem avtu napram mojem je bil višji nivo opreme. Dokler nisi šel čez 110-120 si se fural pod 6 litri, čim je šlo 130+, je kazalo porabo 6.6l/100km. Podatki s pumpe, ker se je tudi meni malo čudno zdelo so podobni: v eno smer v maribor pri 110 realna poraba 4.97 l / 100km, maribor celje pri 140 6.82 l / 100km. Večkrat sem že omenil: mama ima VW Tourana s taistim motorjem: z enim tankom naredim med 500 in 600km (avto je nov) - kar ustreza dobrim 10l porabe, ker ga tišči. Sam s taistim avtom naredim od 790 do 900 km brez težav. Tako da podatki so nažalost realni. Primerljivega bencinca, Seat Leona 1.6 s 102 KM sem tudi peljal do Ce-Mb, isti režim podatki sledeči: ce-mb pri 110 7.3 l / 100km, pri 140 9.33 l / 100km, bil je spet testen, 3500 prevoženih. Tudi pri drugih oblikah vožnje so bili rezultati podobni. Istega bencinskega motorja pod 8,4 l / 100 km povprečne nisem spravil. Pa podatkov si ne izmišljujem, ampak sem preračunaval doma pred nakupom in mi je tabela voženj ustala poleg računa in pooblastil za testne vožnje.

Glede na moj način vožnje in zapisnik vseh povprečnih porab mi avto trenutno po 6.000 prevoženih pije 5.56 l / 100km, bencinc 1.6 s 102 bi mi vsaj 8,5 z mojim režimom vožnje. Torej vsakih 100 km, dobim 3€ nazaj, prevoženih imam 6.000, kar pomeni, da sem "dobil nazaj" že 180€. Morda zgleda malo, ampak do konca leta se bo nabralo še enkrat toliko ;).

Glede pridobivanja izpita: glede nato da je bil 2x zapored isti inštruktor in drugega, kot levo in desno mi obakrat ni mel očitat kaj, je očitno že vedel, zakaj mi je dal izpit. Kot drugo, tudi policaj s providio je pohvalil vožnjo - očitno potem, morda le nisem zastojn dobil izpita, kaj meniš ;)..
Zadnjič spremenil Kael, dne Če jul 26, 2007 5:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Nicc0
Novinec

Napisal/-a Nicc0 Če jul 26, 2007 5:33 pm

haha 130 pa tlko porabe lol :D s kolegom bli v Rovinju ta vikend in poraba 4.7l na 100km pri 150km/h

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Če jul 26, 2007 5:37 pm

Nicc0 je napisal/-a:haha 130 pa tlko porabe lol :D s kolegom bli v Rovinju ta vikend in poraba 4.7l na 100km pri 150km/h

Avto, motor,...?

Sicer povsem verjamem, da ne boš mislil da nabijam: sem vozil 1.5 DCI Clio Storio od kolega s 70 konji: poraba med 4.0 in 4.5 s klimo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov