Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe avg 03, 2007 1:33 pm

spet vse mečete v en koš tiste pijančke na kolesih ki res niso za na cesto, tujce s potovalkami ki so po pomoti pristali na najbol prometni cesti in ostale, ki želijo zgolj nekaj narediti zase da bi se malo bolje počutili...

-zelo rad bi se vozil po manj prometnih cestah ampak če so okrog celja skoraj vse v takem stanju da obup, da ne govorimo o kolesarskih... (izjema je recimo primorska s kolesarsko od portoroža do ankarana, in od kranjskegore proti jesenicam,....)
-če ni prometa se pa najde kakšen divjak na cesti ki seka popolnoma vse ovinke in vozi z neprimerno hitrostjo ter ogroža sebe in vse ostale!

-kolesarji ki imamo licence tudi mislim da imajo zavarovano če naredijo kaj škode drugim udeležencem....

-moja hitrost je recimo 35-40

Ne razumem voznikov, ki imajo vzporedno avtocesto pol se pa pizdijo češ kaj ti delaš na cesti!

tukaj je stran drscja, poglejte si kje so vrisane daljinske kolesarske poti... (po regionalnih cestah!, zato se pa sprašujete zakaj so tam popotniki na kolesih)

http://www.dc.gov.si/si/za_kolesarje/
http://www.drsc.si/mapa.htm

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Pe avg 03, 2007 1:37 pm

Mate je napisal/-a:Vožnja po sredini voznega pasu s kolesom je včasih bolj varna od vožnje pri robu. Če je cesta ožja, in se pelješ tik ob robu, se bo še vedno našel kdo, ki te bo hotel prehiteti, kljub temu, da gre nekdo nasproti. Peljal se bo čisto blizu mimo tebe, ti pa boš prepuščen na 10 centimetrov na vsako stran. Potem bo še sredi prehitevanja ugotovil, da mu ne bo zneslo, in se bo pač umaknil vate, itak ima tono ali dve pleha okrog sebe. Če pa s kolesom zapneš bankino, imaš pa precej možnosti, da se zvrneš pod kolesa.

Ne zagovarjam vožnje s kolesom sredi ceste, samo v določenih primerih (na primer križišča in zavijanja, ozke ceste z ovinki, ...) je pa skoraj nujno, da se postaviš na sredino pasu.

Pa poskusite pri nestrpnosti vedno razmišljati še iz položaja tistega, ki vam gre na živce. Presenetljivo velikokrat imajo tisti drugi precej tehten razlog za svoje početje. Tudi prehitevanje tovornjakov, vožnja kolesa, ipd. Se pa seveda včasih najdejo pacienti, ...

tole na žalost na tem forumu ne bodo razumeli ampak vsaj preberte si 2x

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe avg 03, 2007 2:44 pm

Uf! tole je za j***** tema! Tudi sam se velikokrat jezim na kolesarje, ki vozijo po cesti čeprav imaj zraven kolesarsko stezo ali pa, ko po peš conah drvijo kot, da so sami in, da imajo največ pravic. In nasploh izsiljujejo prednost na vse mogoče načine. Celo čez rdečo luč so mi zapeljali, ko sem jaz imel zeleno puščico za desno potem se pa oni razburjajo name kukr kam rineš k****n!! :roll: Taki kolesarji so res navadne zgube!
Po drugi strani se pa strinjam, da bi država morala poskrbeti za dovolj kolesarskih stez in seveda tudi za boljše in širše ceste in izboljšati javni mestni promet, ampak to itak že vsi vemo pa se nič ne naredi zato se bomo še dolgo jezili en na drugega.
Pa veliko sreče v prometu!

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Pe avg 03, 2007 3:27 pm

kolesar je napisal/-a:-kolesarji ki imamo licence tudi mislim da imajo zavarovano če naredijo kaj škode drugim udeležencem....

potrdim, kolesarji z licenco so zavarovani če povzročijo škodo tretjim osebam.

sicer pa, ko sem na kolesu naletim na bedake v avtomobilih in na kolesih, ko pa vozim avto naletim na bedake na kolesih in v avtomobilih.

zato ne stavit use kolesarje/avtomobiliste v isti koš.

Uporabniški avatar
Chen Lee
Novinec

Kraj: Cerknica

Napisal/-a Chen Lee Pe avg 03, 2007 6:40 pm

No da še jaz kaj napišem :)

Tudi sam sem kolesar in seveda voznik avta.

Čisto razumem voznike avtomobilov, ki so nestrpni do kolesarjev. A poleg fovšije je tudi nestrpnost slovenski nacionalni šport.

Nekaj let do sedaj (beri redna služba) sem naredil letno cca. 5000 km s kolesom. Imel sem gorca in ni bilo problema peljati po bankini. Seveda sem se raje peljal po gozdnih neprometnih cestah. Sedaj, s specialko pa je drugače. Čutit je vsako luknjo na cesti in se raje vozim malo stran od roba cestišča. Vem, da so kakšni vozniki za mano nestrpni, a tako pač je. So tudi kolesarji udeleženci v prometu. In tudi, ko prehitujem kolesarja, ga prehitim z razdaljo cca. 1 meter od njega. Nikdar ne veš, kdaj bo zavil levo.

Kar pa se skupin kolesarejv tiče (5 kolesarjev ali več) pa je bolje za njih, da vozijo v paru. Zakaj? Dolga vrsta kolesarjev je manj primerna za prehitavanje kot pa dvojna kolona. Če se najde kdo, ki gre prehitavat enojno kolono in nasproti zapelje avto lahko pride do posledic. Če pa je kolona dvojna, pa bi+o moral voznik počakat na dober, pregleden del ceste za prehitavanje.

To je to z moje strani. Se opravičujem vsem, če se ne strinjajo z mano.

LP
Stop dresing me as a mailman and make me dance for you while you smoking crack and have sex with some guy i don't know on my dads bed.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe avg 03, 2007 6:53 pm

Jaz sem eden izmed tistih, ki je tudi kar dosti na kolesu (vsak drugi dan) in kaj vse opažam:
- pri kolesarjih so najslabši tisti nedelski kolesarji in tiste stare mame in ateki, vozijo se max. 20 km/h po dva vzporedno, potem pa eden kar naenkrat zavije do sredine ceste in vijuga sem ter tja; vožnja v klanec, namesto, da bi uporabljali prestave začnejo vijugati po cesti in še komaj obračajo pedala, vozijo brez čelade.
- katastrofa so tudi kaki osnovnošolci, ki jih je tudi povna cesta in mislijo kaj so, če imajo eno garo od bicikla ali pa če jim je kdo kupil kako specialko.
- kolesarske steze, vsaj za bolj resne kolesarje ne uporabne. Ponavadi so skupaj s pešpetjo po kateri pešci tavajo sem in tja potem pa se pelji 35 km/h mimo njega, če lahko
- niso primerne za tako visoke hitrosti (robniki, pri vsakem dovozu imaš "pukel" na katerem te pri taki hitrosti konkretno premetava), dostikrat je tudi samo na eni strani in kako se hočeš potem srečat z nasproti vozečim pa še po možnosti kak pešec zraven
- ni mi jasno zakaj za boga ne morejo naredit gladkega asfalta, če že delajo, ne pa da potem skos trese kot, da bi fozil po štrekni.
Veliko vzrokov zakaj se ne uporabljajo te steze, zato ker so primerne zgolj za tako bolj rahlo mestno vožnjo, ne pa da bi po njej nekdo vozil s specijalko tja do 50 km/h, hitrost ki jo dobro trenirani dosegajo.

Glede avtomobilistov pa se eni obnašajo kot da te ni: prehitevajo na ovinku tik ob balanci, ko te vidijo v ovinku ga preprosto sekajo, tako da se moraš umaknit na bankino, ko vidijo kolesarja mislijo, da vsi vozijo max. 20 in zato kar gladko zapeljejo na cesto potem pa belo gledajo kako si kar naenkrat pri njegovih vratih.
Vse živo se dogaja.

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Pe avg 03, 2007 8:03 pm

Enkrat za spremembo se je celo razvila solidna debata, ki predstavlja probleme z obeh "strani" udeležencev. So pa žal tudi bedaki na obeh straneh, ki mislijo, da so sami na cesti. Seveda pa ne moremo vseh metati v isti koš kot se rado dogaja.

Kar se tiče vožnje vzporedno je za večje skupine neprimerno varnejša. To ve vsak, ki se je kdaj peljal v grupi.Zadnje čase opažam na cestah ogromne skupine upokojencev, tudi po 20, 30 in več komadov. Res,da se peljejo približno 10km/h ampak vseeno si ne bi želel biti v njihovi koži. Taka kolona je razpotegnjena 100 in več metrov in verjetnio jim na njihovih izletih ni dolgčas vsaj kar se tiče prigod na cesti.

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Pe avg 03, 2007 8:32 pm

mišek je napisal/-a:- pri kolesarjih so najslabši tisti nedelski kolesarji in tiste stare mame in ateki, vozijo se max. 20 km/h po dva vzporedno...

Kolk pa vozijo 'profi' kamikaze? 60?!?! :roll:

Se pa strinjam, da so včasih kolesarji neobzirni (prav tako avtomobilisti). Moje mnenje: ČE je kolesarska steza, vozi po njej :!: Ne briga me, za kakaga profesionalca se imaš, kako tanke gume imaš, če cesta ni namenjena kolesarjem, pač ni.

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Pe avg 03, 2007 8:54 pm

Petersilj je napisal/-a:
mišek je napisal/-a:- pri kolesarjih so najslabši tisti nedelski kolesarji in tiste stare mame in ateki, vozijo se max. 20 km/h po dva vzporedno...

Se pa strinjam, da so včasih kolesarji neobzirni (prav tako avtomobilisti). Moje mnenje: ČE je kolesarska steza, vozi po njej :!: Ne briga me, za kakaga profesionalca se imaš, kako tanke gume imaš, če cesta ni namenjena kolesarjem, pač ni.

Enkat se used na kolo, da boš videl še drugi stran.
Ker s takimi komentarji se samo pokažeš, da si nerazgledan.
Profiji v skupinah vozijo 40+.
Jest sam vozim povprečno po ravnini okrog 35.
Pravih kolesarskih poti, praktično ni (več imaš razloženo v prešnjih postih).
Se pa seveda, strinjam s tem, da so izjeme na vsaki strani.
Drugače pa jest letos nisem imel nikakršnih problemov s voznik. Razen tega, da mi veliko ljudi zapelje pred mano in nato pooočasi pospešujejo.

Uporabniški avatar
darkplay
Nov uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a darkplay So avg 04, 2007 6:02 pm

je pa tud primer ko so zastoji zarad kolesark.
ko tako lepo migajo z ritko ko se "gonijo" da niti ne misliš prehitevat, pa če ti trobijo zadaj al pa ne :P :lol:

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So avg 04, 2007 6:16 pm

No pa da še jst pisker prstavim. Razumem, da so tudi oni udeleženci v prometu ampak me najbolj razpizdi, ko občine toliko vlagajo v nove, varne pločnike, tako za pešče kot tudi za kolesarje. Preseneča me koliko ljudi ne uporablja te pločnike (VELIKO). Porazno.

Še slaba izkušnja. Približno 2 leti nazaj sem se vozil po neki regionalni cesti. Na koncu ravnine pred ovinkom opazim 2 kolesarja (punca-tip) in zato zmanjšam do njihove hitrosti. Na kar mi piška (ji mater-.na) sredi ovinka na veliko pomaha da je prosto. Zato pač pospešim in začnem prehitevat na kar mi nasproti pripelje avto. Komej sem se umaknil, seveda tudi za las mimo kolesrjev in ko sem šel mimo in še pogledal kolesarko se je na vse pretega pričela smejat, češ, kako me je nategnila. Naj dodam, da je mela veliko večjo srečo, kot pamet, ker sem 100m naprej hotel že ustavit na pesku in lahko mi vrjame, da jo tip ne bi ubranil najhujšega. P.S.: Ne, ne mislim zdej to posploševat je pa vseeno lep primer objestnosti in nepameti, kajti če bi počilo bi še najbolj počilo po njej...i****.

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj So avg 04, 2007 7:01 pm

Media3 je napisal/-a:
Petersilj je napisal/-a:

Drugače pa jest letos nisem imel nikakršnih problemov s voznik. Razen tega, da mi veliko ljudi zapelje pred mano in nato pooočasi pospešujejo.

Sem že dovolj presedel na kolesu, zadnja raje leta tečem. :D Hočem reči samo to, da marsikateri kolesarji si dovolijo preveč. Začenjši z vožnjo po cestišču tam, kjer kolesarska steza. Prejšnjo soboto: Skupinica štirih kolesarjev se vozi po cesti. Naenkrat se ustavijo, dobeseno zablokirajo celoten pas in začnejo pit in jest sredi (!!!) ceste. :shock:

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 So avg 04, 2007 7:14 pm

Petersilj je napisal/-a:
Media3 je napisal/-a:
Petersilj je napisal/-a:

Sem že dovolj presedel na kolesu, zadnja raje leta tečem. :D Hočem reči samo to, da marsikateri kolesarji si dovolijo preveč. Začenjši z vožnjo po cestišču tam, kjer kolesarska steza. Prejšnjo soboto: Skupinica štirih kolesarjev se vozi po cesti. Naenkrat se ustavijo, dobeseno zablokirajo celoten pas in začnejo pit in jest sredi (!!!) ceste. :shock:

Amaterji pač. :D
Kolesarske steze, če so sploh v slo. so primerne samo za "nedeljske turiste".
S specialko se praktično ne, da voziti po kolesasrskih stezah, edino p slo. obali je nekaj kilometrov kolesaske steze, kjer se bolj zagrizeni lahko vozimo. Žal :!:
Verjamite, da bi se z veseljem vozil po kolesarkih stezah. Ker nepozabimo, šibki člen v trčenju je kolesar.

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 So avg 04, 2007 7:40 pm

jst bom speicalko vedno teral po cesti in to enostavno zato, ker se mi ne daje vsak teden eur-e za nove plašče in zračnice...
PS:tam kjer bi morala biti kolesarska ravna v liniji z asfaltom je dvignjena ponekod kot pločnik!

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 So avg 04, 2007 8:05 pm

imilet1 je napisal/-a:jst bom speicalko vedno teral po cesti in to enostavno zato, ker se mi ne daje vsak teden eur-e za nove plašče in zračnice...
PS:tam kjer bi morala biti kolesarska ravna v liniji z asfaltom je dvignjena ponekod kot pločnik!

Pozabil si še feltne :D
No tud, če se po navadni cesti pelješ lahko vse uničiš.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Ne avg 05, 2007 8:37 pm

danes peljemem po cesti čez naselje frankolovo s kolesom 50, me prehiti kdo me pač hoče, ker ni bilo nasproti avtom pa še neke razširitve za odcepe (niti eden mi celi dan ni potrobu!)
nakar pa se najde en debeluh pa začne trobit pa nehi maha itak da mu pomaham nazaj in se ustavi pa mi začne nabijat kako se vozim pa da bo poklicu policijo pa me bo pretepu jst se mu smejim pa rečem da kr naj pokliče policijo, pa mu rečem da sm se peljal 50 tolk ko je omejtev, pa se začudi pa se odpele

mislim eni so res...
vozi pa RANGE ROVERJA HSE tablice mb, vidu sm ga že na avtocesti kak živčno vozi...

Človek si misli da je nevem kdo da je vse njegovo

se vam zdi to normalno, mislim da ni samo v kolesarjih problem....

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne avg 05, 2007 9:06 pm

ah pust take kretene - saj ima vse predispozicije (debeluh pa še živčen povrhu), da ga kap rukne ;)

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 06, 2007 7:40 am

kolesar je napisal/-a:danes peljemem po cesti čez naselje frankolovo s kolesom 50, me prehiti kdo me pač hoče, ker ni bilo nasproti avtom pa še neke razširitve za odcepe (niti eden mi celi dan ni potrobu!)
nakar pa se najde en debeluh pa začne trobit pa nehi maha itak da mu pomaham nazaj in se ustavi pa mi začne nabijat kako se vozim pa da bo poklicu policijo pa me bo pretepu jst se mu smejim pa rečem da kr naj pokliče policijo, pa mu rečem da sm se peljal 50 tolk ko je omejtev, pa se začudi pa se odpele

mislim eni so res...
vozi pa RANGE ROVERJA HSE tablice mb, vidu sm ga že na avtocesti kak živčno vozi...

Človek si misli da je nevem kdo da je vse njegovo

se vam zdi to normalno, mislim da ni samo v kolesarjih problem....

Maš prav, ni samo, je pa tud!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po avg 06, 2007 8:26 am

itak niso vsi za na cesto (pijančki,stare mame...)
tak kot tudi stari vozniki ne, pa razni dirkači ne

primto
Nov uporabnik

Napisal/-a primto Po avg 06, 2007 9:29 am

Na koncu smo kolesarji bolj ranljivi in se moramo paziti. So pa tudi med nami objestneži. Sam večinoma zdaj vozim gorca, da se umaknem v gmajne.

Glede kolesarskih stez - tam rolajo, tečejo, so mamice z vozički, nedeljci ki vozijo 10km/h levo desno... in ni primerno. Pa kolesarske steze bi morale biti v ravnini cestišča, ne pa pločnik z nešteto robniki. Glede na to kdo nam dela ceste in steze, ni čudnga da imamo to kar imamo

Veliko več ljudi bi moralo svojo negativno energijo sprostit še kje drugje kot na cestah in vsi bi morali biti bolj strpni.

Pa čimmanj sredincev kažite okoli, tudi če vas kdo izsili, nikoli ne veš katera budala se vozi, nekateri vozijo pištole s sabo, pa veliko varnih kilometrov
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov