Mate je napisal/-a:Vožnja po sredini voznega pasu s kolesom je včasih bolj varna od vožnje pri robu. Če je cesta ožja, in se pelješ tik ob robu, se bo še vedno našel kdo, ki te bo hotel prehiteti, kljub temu, da gre nekdo nasproti. Peljal se bo čisto blizu mimo tebe, ti pa boš prepuščen na 10 centimetrov na vsako stran. Potem bo še sredi prehitevanja ugotovil, da mu ne bo zneslo, in se bo pač umaknil vate, itak ima tono ali dve pleha okrog sebe. Če pa s kolesom zapneš bankino, imaš pa precej možnosti, da se zvrneš pod kolesa.
Ne zagovarjam vožnje s kolesom sredi ceste, samo v določenih primerih (na primer križišča in zavijanja, ozke ceste z ovinki, ...) je pa skoraj nujno, da se postaviš na sredino pasu.
Pa poskusite pri nestrpnosti vedno razmišljati še iz položaja tistega, ki vam gre na živce. Presenetljivo velikokrat imajo tisti drugi precej tehten razlog za svoje početje. Tudi prehitevanje tovornjakov, vožnja kolesa, ipd. Se pa seveda včasih najdejo pacienti, ...
kolesar je napisal/-a:-kolesarji ki imamo licence tudi mislim da imajo zavarovano če naredijo kaj škode drugim udeležencem....
mišek je napisal/-a:- pri kolesarjih so najslabši tisti nedelski kolesarji in tiste stare mame in ateki, vozijo se max. 20 km/h po dva vzporedno...
Petersilj je napisal/-a:mišek je napisal/-a:- pri kolesarjih so najslabši tisti nedelski kolesarji in tiste stare mame in ateki, vozijo se max. 20 km/h po dva vzporedno...
Kolk pa vozijo 'profi' kamikaze? 60?!?!![]()
Se pa strinjam, da so včasih kolesarji neobzirni (prav tako avtomobilisti). Moje mnenje: ČE je kolesarska steza, vozi po njejNe briga me, za kakaga profesionalca se imaš, kako tanke gume imaš, če cesta ni namenjena kolesarjem, pač ni.
Media3 je napisal/-a:Petersilj je napisal/-a:mišek je napisal/-a:- pri kolesarjih so najslabši tisti nedelski kolesarji in tiste stare mame in ateki, vozijo se max. 20 km/h po dva vzporedno...
Se pa strinjam, da so včasih kolesarji neobzirni (prav tako avtomobilisti). Moje mnenje: ČE je kolesarska steza, vozi po njejNe briga me, za kakaga profesionalca se imaš, kako tanke gume imaš, če cesta ni namenjena kolesarjem, pač ni.
Enkat se used na kolo, da boš videl še drugi stran.
Ker s takimi komentarji se samo pokažeš, da si nerazgledan.
Profiji v skupinah vozijo 40+.
Jest sam vozim povprečno po ravnini okrog 35.
Pravih kolesarskih poti, praktično ni (več imaš razloženo v prešnjih postih).
Se pa seveda, strinjam s tem, da so izjeme na vsaki strani.
Drugače pa jest letos nisem imel nikakršnih problemov s voznik. Razen tega, da mi veliko ljudi zapelje pred mano in nato pooočasi pospešujejo.
Petersilj je napisal/-a:Media3 je napisal/-a:Petersilj je napisal/-a:mišek je napisal/-a:- pri kolesarjih so najslabši tisti nedelski kolesarji in tiste stare mame in ateki, vozijo se max. 20 km/h po dva vzporedno...
Enkat se used na kolo, da boš videl še drugi stran.
Ker s takimi komentarji se samo pokažeš, da si nerazgledan.
Profiji v skupinah vozijo 40+.
Jest sam vozim povprečno po ravnini okrog 35.
Pravih kolesarskih poti, praktično ni (več imaš razloženo v prešnjih postih).
Se pa seveda, strinjam s tem, da so izjeme na vsaki strani.
Drugače pa jest letos nisem imel nikakršnih problemov s voznik. Razen tega, da mi veliko ljudi zapelje pred mano in nato pooočasi pospešujejo.
Sem že dovolj presedel na kolesu, zadnja raje leta tečem.Hočem reči samo to, da marsikateri kolesarji si dovolijo preveč. Začenjši z vožnjo po cestišču tam, kjer kolesarska steza. Prejšnjo soboto: Skupinica štirih kolesarjev se vozi po cesti. Naenkrat se ustavijo, dobeseno zablokirajo celoten pas in začnejo pit in jest sredi (!!!) ceste.
imilet1 je napisal/-a:jst bom speicalko vedno teral po cesti in to enostavno zato, ker se mi ne daje vsak teden eur-e za nove plašče in zračnice...
PS:tam kjer bi morala biti kolesarska ravna v liniji z asfaltom je dvignjena ponekod kot pločnik!
kolesar je napisal/-a:danes peljemem po cesti čez naselje frankolovo s kolesom 50, me prehiti kdo me pač hoče, ker ni bilo nasproti avtom pa še neke razširitve za odcepe (niti eden mi celi dan ni potrobu!)
nakar pa se najde en debeluh pa začne trobit pa nehi maha itak da mu pomaham nazaj in se ustavi pa mi začne nabijat kako se vozim pa da bo poklicu policijo pa me bo pretepu jst se mu smejim pa rečem da kr naj pokliče policijo, pa mu rečem da sm se peljal 50 tolk ko je omejtev, pa se začudi pa se odpele
mislim eni so res...
vozi pa RANGE ROVERJA HSE tablice mb, vidu sm ga že na avtocesti kak živčno vozi...
Človek si misli da je nevem kdo da je vse njegovo
se vam zdi to normalno, mislim da ni samo v kolesarjih problem....
Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov