Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Če avg 16, 2007 12:00 pm

Zodd je napisal/-a:kot sem ze 100x napisal in vedno bom to trdil.

NEHAJO naj se igrati z nasim davkoplacevalskim denarjem in naj kot prvo zacnejo delati ceste take da si bodo zasluzile to ime! nehajo naj krivdo valiti vedno izkljucno na voznike! asfalt je pri nas ponekod oz bolje receno totalen drek ker je enostavno PREGLADEK! najlazje je zmer krivit neumen folk medtem ko si samo polnijo zepe z nasim denarjem zato da se potem lahko vozimo po drsaliscih in pofukanih flikah in jamah, za ceste ki zahtevajo najvec zivljenj oz bolje odseke cest SAMO JAMRAJO ZE 15 let! NAREDIJO pa NIC ! kar pomeni da se jim j**e za nasa zivljenja s pridom izkoriscajo medije se naprej polagajo asfalt ki bolj spominja na ploscice v kopalnici ki je seveda blazno poceni, računajo ogromno in si filajo denarnice tako je to.

in takrat ko pride do situacije ko guma more prijeti in ne prime tudi ce imas cisto nove in ne vem kaksne super gume bos zletel ven in seveda kriva je hitrost ker pri 25km/h se to ne more zgoditi

je pa res da folk je in bo vedno umiral na cestah zaradi latsnih napak bi bilo pa precej bolje ce bi ceste gradili pametno (grob asfalt tak na katerega se clovek lahko zanese se posebno v dezju) in dobre siroke ceste (pregledne)

dokler pa gradijo "po domace" tako da je za njih cim ceneje in nekateri kurci bogatijo na nas racun se pa osebno poscijem na nabijanje TVja in Medijev da je skor za vsako nesreco kriva hitrost... bogve koliko je samo mehanskih okvar malce pred nesreco kot so pocene pnevmatike ali kaj takega

tocno se ve da velik motoristov pomre ker priletijo v previsoke zascitne ograje s telesom v tiste kolicke pa za to da umres ni treba it 200 pomoje je ze 50 dost zadnje case kjerkoli delajo nove ceste so robniki taki DA JE CLOVEKA STRAH KAJ BI SE ZGODILO ce bi S KOLESOM PADEL NANJ kaj sele z motorjem pišuka ker genij je izumil 25 centimeterske robnike ki so za namecek ostri kot noz ? odprite oci zaboga

celo zivljenje bomo placevali kot bedaki zato da se bomo vozili po luknjah

Končno tudi ena realna ocena stanja na naših cestah in o podjetjih, ki gradijo in vzdržujejo ceste. Imam pa tudi občutek, da novo zgrajene ceste (pred roki in potem se s tem hvalijo, neumne ovce jim pa še nasedate) namenoma gradijo nekvalitetno, da potem lažje opravičijo sredstva za vzdrževanje le teh.
Primer: po 1 letu izgradnje dela avtoceste na obali (priključek iz Ankarana, Škofij proti Kopru - par 10m pred vključitvijo na "avtocesto") se je posedel teren in je tam nastala prav lepa stopnica, ki omogoča skoke in lomljenje podvozij. KDO TO PLAČA ?
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Če avg 16, 2007 12:30 pm

Treba je tudi razlikovati različne verzije ESP sistema. Nov program bo logično deloval bistveno bolj napredno od starejše verzije.
Konkretno so razlike tudi med posameznimi znamkami avtomobilov. Pri Fordu, se mi zdi da ESP, zelo grobo posega v vožnjo, tudi ko to ne bi bilo potrebno. Deluje prepočasi, zavira še, ko bi že lahko lepo speljal iz ovinka, itd, itd.
Čisto druga pesem je recimo zadnja raličica VW-Audi ESP-ja 8.0, ki takšnega posega, kljub prižiganju lučke ne občutiš v tej meri (ne neka extremna vožnja). Deluje zelo hitro in napredno, tako da dovoli več "komuniciranja", med voznikom in avtomobilom.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če avg 16, 2007 5:38 pm

ma dej kasn esp. v avtosoli bi mogl mal kulture vozniske ucit in dost vecji poudarek na to dt pa bi bil rezultat cez par let.

ti zihr si al pa se bos kje v vladnih krogih ker samo od tm lahko tako debilna ideja pride.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če avg 16, 2007 5:58 pm

Ne samo to ampak bi morala biti v avtošoli večja selekcija. Kdor pač prebije neko št. ur ne more met izpita (mal na grobo ampak vseeno). Danes je na žalost samoumevno, da naredi vsak izpit. To se mi ne zdi prav. Ni vsak za vse pa tud za volan ne vsi.

Se mi zdi, da bi že s tako boljšo vzgojo in večjo selekcijo naredil večjo varnost ne pa samo z ESP-jem. Res je vprašanje kolk je takih, ki bodo to izkoriščal, da bodo lahko čez ovink prletel še dodatnih 20% več z mišljenjem, "ah sej me bo elektronka rešila".

Uporabniški avatar
The Stig
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a The Stig Če avg 16, 2007 6:40 pm

No da se js recem kako besedico o nasih cestah (ceprav je offtopic). Tu pri nas v Velenju so polagali asfalt na novo po cesti do interspara (Velenjcani bote vedli katero). Pa tega svet ni vidu. Prej je blo cestisce sirso kolkr pa zdej. Dali so sicer kolesarsko stezo (vecinoma se mamice z vozicki tam sprehajajo ker je fajn gladek asfalt), cestisce so pa zozali. Prej je bla taka zrukana cesta ampak si vsaj meu neki placa. Zdej me je pa vsakic strah ko se kak mal sirsi avto nasproti pripelje. Al gres na bankino in mogoce v jarek al pa butnes v 20cm robnik. Zdej ne vem, a so hotli s tem dosezt, da se ne bi dragalo tam (ravna cesta)? Idioti idiotski. Zadnic je tam kamion pelu in je mel obe gumi cez crto. Superfajne ceste.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Če avg 16, 2007 8:04 pm

Voith je napisal/-a:ma dej kasn esp. v avtosoli bi mogl mal kulture vozniske ucit in dost vecji poudarek na to dt pa bi bil rezultat cez par let.

ti zihr si al pa se bos kje v vladnih krogih ker samo od tm lahko tako debilna ideja pride.

Kaksne kulture.. Pade tovor iz tovornjaka al pa otrok skoč na cesto in se hočeš izognit oviri in te začne zanašat. Z esp-jem te pa ne bi. Al pa si v ovinku z običajno hitrostjo pa zapeleš na olje. ...Ista zgodba. Kako bi lahko to v avtošoli preprečl? :huh:

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če avg 16, 2007 11:47 pm

Lumpy_ je napisal/-a::cry
... se strinjam ta me je v j***a :lol: no hotel sem reči : ko človek divja in se igra z avtom na robu lege mu to na suhi cesti lahko prej škodi kot koristi ... ko so pogoji vožnje oteženi - zaradi vremena ali letnega časa olja itd se strinjam, da je resnično dober pripomoček če ti pa je avto igračka ali dildo kakor meni mi na suhi cesti ni bil všeč ... elektronska pomagala za povprečnega voznika v vseh pogojih vožnje - Absolutno Da ! Za nas Bedake, ki radi ogrožamo vse vas previdne ziheraše pač ne ... avto po snegu brez abs, ko ne moreš ustavit z letno gumo popraviš z potegom ročne če preveč ne visi teren - avto se zavrti in zaustavi ali pa : npr. iz Mašuna dol ko me je presenetil sneg v koloni dol drrrrrrrrrrrrrrrrr do odbijača tipa, ki je vstavil pred mano za dol ... da, tisti ki so prihajali nasproti lepše speljejo ovinek :-) ... no vseeno ga imam rad - marsikdaj me je (ABS) spravil iz zagate ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če avg 16, 2007 11:55 pm

FBR je napisal/-a:Ne samo to ampak bi morala biti v avtošoli večja selekcija. Kdor pač prebije neko št. ur ne more met izpita (mal na grobo ampak vseeno). Danes je na žalost samoumevno, da naredi vsak izpit. To se mi ne zdi prav. Ni vsak za vse pa tud za volan ne vsi.

Se mi zdi, da bi že s tako boljšo vzgojo in večjo selekcijo naredil večjo varnost ne pa samo z ESP-jem. Res je vprašanje kolk je takih, ki bodo to izkoriščal, da bodo lahko čez ovink prletel še dodatnih 20% več z mišljenjem, "ah sej me bo elektronka rešila".
... ma sej imaš prav samo ko to vsiljuješ drugim sprožiš obratno-sorazmerni učinek raje bi videl osebno, da bi v vsako vas dali en mali poligon za Go-Kart in v vsako večje mesto en poligon za dirkanje z avtomoibili kjer bi se sproščala vsa ta mularija, ki se fila z Ameriškimi filmi a-la Fašt in furjož a tam ( v Ameriki ), ko sem se vozil okrog nikjer nisem videl voziti nikogar čez 96 km/h ali slišal škripanje gum ... je pa radar vsake 3 km ob cesti v avtih ki vozijo za teboj v kolonah na križiščih :lol: ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Pe avg 17, 2007 12:00 am

nebivedu je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:To mi je pa zelo čudno, da se oziraš na ostale, ko gre za tvojo varnost. Zarad ostalih ljudi nočeš imeti bolj varnega avta. Potem bi moral tudi zamenjat avto, ker je za ostale udeležence terenec bolj nevaren, kot osebni avto :) . (Vem da tvoje miselnost ni taka, sam po tej logiki je pač tko.)
No, jst se ne strinjam s tem napisanim, tudi do sedaj še nisem niti enkrat slišal za primer, niti nisem nikoli prebral na forumu z 18.000 uporabniki, da bi nekdo napisal da ne misli zamenjat gum, ker ima ABS :D

Kar se pa tiče "gorenjskega" ESP-ja sem lepo napisal, da bodo ljudje začeli to s pridom izkoriščat, ko bodo imeli slabše gume češ " saj imam ESP, ne rabim še menjati gum", tko da bo več nesreč v mokrem in zasneženem. Pa ne na ovinkih, ker tam jih bo ESP res malo reševal. Nesreče bodo v križiščih, kjer jim zaradi slabih gum ne bo uspelo ustavit za avtomobilom pred njim.

Jst osebno ne rabim ne ABS-a in ne ESP-ja. Z njima bi mi bila vožnja po terenu in v snegu mnogo bolj nevarna. Tam avto mora obrnit v kolesnicah tako kot jaz hočem in ne tako kot to dela ESP. ABS pa je smrtno nevaren pri spustih po mokrem listju ali blatu ker gume ne blokirajo in ne narinejo listja in zemlje pred sabo, da bi se lahko ustavil. Guma mora blokirat in narinit pred sebe dovolj zemlje, da se avto ustavi, ne pa da mi takrat, ko bi morala blokirat vklopi ABS in jst se lepo spustim po hribu dol direktno v drevo, namesto, da bi se pred njim ustavil. So že sprobal to "varianto" in verjemi, da jim ni bila všeč. So si kasneje naredili stikalo za izklop ABS-a (ampak šele, ko je bil avto popravljen).

Ne vem, nekako vseeno ne verjamem da zato ker bi dal esp v vse avte, da bi bilo več nesreč. Sej se ljudje tud ne grejo da bi bremzali čim kasneje pred križiščem, čeprav imajo danes vsa vozila abs. Takih, ki bi to izkoriščali je imo bolj malo, vsi vemo da večinski del današnjega prometa sestavljajo povprečni vozniki, ki v enem letu mogoče parkrat vidijo kako deluje abs ali esp, ker enostavno ni potrebe da bi na polno bremzali. In taki se 100% ne bojo zanašali na esp, ker ne vozijo na tak način. Čisto premalo je takih, ki divjajo in bi imeli elektronska pomagala samo zato, da bi lahko povečali mejo svojih oz. avtomobilovih zmogljivosti, da bi lahko tvoje trditve posplošili na celotno prebivalstvo. Velika večina je normalnih voznikov, ne vem zakaj ne bi tej večini dali bolj stabilnih in bolj varnih avtov, zaradi par izjem.

Glede drugega dela tvojega posta se pa strinjam, offroad podlaga je nekaj čisto drugega, kar sem tudi že napisal v enem prejšnjih postov. (Nisem siguren če v tej temi, lahko da je bila tudi tista ta druga, kjer smo govorili o esp-ju.)
In ravno za počasno vožnjo v blatu ali snegu obstaja gumbek za izklop esp-ja, za spuščanje po strminah imajo pa nekateri boljši terenci itak pomagala, kjer ti naprimer ni treba držat niti bremze, pa se avto vseeno spušča izredno počasi. (govorim za novejše avte, saj govorimo o sedanjosti oz. o prihodnosti avtomobilov in elektronskih pomagal in za razmere v mejah normale, ne neke offroad tekme predelanih vozil, ki tekmujejo po živem blatu in brez vitla ne moreš nič)

lp

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe avg 17, 2007 7:04 am

Pavel_P je napisal/-a:
Glede drugega dela tvojega posta se pa strinjam, offroad podlaga je nekaj čisto drugega, kar sem tudi že napisal v enem prejšnjih postov. (Nisem siguren če v tej temi, lahko da je bila tudi tista ta druga, kjer smo govorili o esp-ju.)
In ravno za počasno vožnjo v blatu ali snegu obstaja gumbek za izklop esp-ja, za spuščanje po strminah imajo pa nekateri boljši terenci itak pomagala, kjer ti naprimer ni treba držat niti bremze, pa se avto vseeno spušča izredno počasi. (govorim za novejše avte, saj govorimo o sedanjosti oz. o prihodnosti avtomobilov in elektronskih pomagal in za razmere v mejah normale, ne neke offroad tekme predelanih vozil, ki tekmujejo po živem blatu in brez vitla ne moreš nič)

lp

Terenci imajo reduktorje in z njim greš po hribu čisto počasi dol, vendar moraš vsake tok časa vseeno zabremzat in takrat pridejo v poštev prave bremze, brez pomagal.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe avg 17, 2007 11:06 am

nebivedu je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:

lp

Terenci imajo reduktorje in z njim greš po hribu čisto počasi dol, vendar moraš vsake tok časa vseeno zabremzat in takrat pridejo v poštev prave bremze, brez pomagal.

Tudi pri terencu imaš lahko enostavno možnost izklopa ESP, če pa že voziš offroad(kar ga vozi ene 10% lastnikov, če sploh) pa si pač zrihtaš še stikalo za ABS. V vsakem primeru je koristno če avto to premore, ko te na cesti kaj preseneti.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe avg 17, 2007 11:28 am

Slide je napisal/-a:Tudi pri terencu imaš lahko enostavno možnost izklopa ESP, če pa že voziš offroad(kar ga vozi ene 10% lastnikov, če sploh) pa si pač zrihtaš še stikalo za ABS. V vsakem primeru je koristno če avto to premore, ko te na cesti kaj preseneti.

Če imaš avto za offroad, (to ponavadi ima 1% lastnikov terencev, če ne še manj) imaš tudi gume za na avto malo drugačne. In te ponavadi ne dopuščajo velikih hitrosti, tako da se voziš mnogo počasneje kot bi se lahko. In ravno to je tisti razlog, da je s takimi terenci manj nesreč na cestah (jih pa drugje tok bolj razbijamo), kljub temu da nimaš nobenih elektronskih pomagal v avtu. Sploh čez ovinke voziš zelo počasi - ESP ni potreben.
Zadnjič spremenil nebivedu, dne Pe avg 17, 2007 11:41 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe avg 17, 2007 11:37 am

Kar pa še vedno ni dejstvo, da ti ne bi mogel pomagat.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Pe avg 17, 2007 4:12 pm

Mislim, da je avtor teme spraševal po smiselnosti oziroma mnenjih ljudi o serijski vgradnji ESC sistemov v avtomobile, debata pa je počasi odjadrala v druge smeri.

Vsaka stvar ima dobre in slabe strani, nekaterih več kot drugih in glede na statistiko in nek povprečen vzorec imajo sistemi in pomagala kot varnostni pas, ABS, ASR, aribagi in ESC veliko več dobrih strani kot slabih.
    - Zaradi varnostnega pasu je zagotovo že kdo umrl, ker je zapeljal v vodo, ali ker ni padel iz avta, ali ker je avto zgorel, prav gotovo pa je neprimerno več ljudi običajne nesreče preživelo brez ali z manjšimi posledicami, kot bi jih brez varnostnega pasova.
    - Zaradi ABSa se je sigurno že kdo zaletel v avto pred sabo, ker avto na snegu ni narinil kupa snega pred sabo. Po drugi strani je pa ABS popolnoma ali vsaj delno preprečil veliko več nesreč. Mene je že rešil in mislim da najmanj tri četrtine ostalih udeležencev na forumu tudi, a jih polovica tega ne bo priznala, ker oni ne delajo napak. Nesreče, za katere je bil kriv ABS so gotovo povzročile le manjšo škodo, nesreče, ki bi jih pa ABS rešil ali vsaj omilil pa so gotovo povzročile veliko škodo in tudi smrti.
    - Airbagi so že polomili vratove, veliko več pa so jih rešili. Je pa po mojem mnenju airbag manj koristen od ABSa in ESCja. Verjetno statistika trdi obratno, a to zato, ker nihče ne šteje koliko nesreč bi se lahko zgodilo brez ABSa in podobnih pomagal.

Se strinjam, da je ESC ob hudi vožnji lahko moteč, ker posega v obnašanje avtomobila tudi takrat, ko ni treba. Samo ne se slepiti z dejstvom, da je ESC prepočasen, oziroma da bi voznik odreagiral hitreje. Voznik bi določen del ceste odpeljal lepše brez ESCja, ker bi si vnaprej predstavljal, kako ga bo odpeljal, kje mu bo odneslo zadek, kje bo avto ujel in kako bo začel naslednji ovinek. ESC tega ne predvideva in ni namenjen temu. Njegova naloga je obdržati avto v želeni smeri brez kakršnegakoli drsenja. Enako je z ABSom. Kdor se podaja na taka brezpotja, da ga bo ABS resnično motil, ali točno ve kaj dela, ali pa se dela pametnega.

Obe zgoraj opisani skupini ekstremnih voznikov predstavljata samo procent ali promil vseh voznikov, pa še to samo takrat, ko aktivno vozijo na robu in so 100% osredotočeni na vožnjo. Za take bo, v zato namenjenih avtomobilih, še vedno obstajal gumb za izklop ESCja ali pa si bodo vgradili še stikalo za izklop ABSa. Zato je tako dokazovanje "neuporabnosti" oziroma celo škodljivosti teh sistemov na tak način neprimerno. Večina ljudi, vključno z veliko tistih, ki mislijo da tega ne potrebujejo, potrebuje in bo koristila te sisteme v pozitivni smeri. Tisti majhen odstotek izjemno čudnih dogodkov, kjer bodo ti sistemi škodljivi pa je v primerjavi s koristnostjo teh sistemov zanemarljiv. Sicer kruto, a če se zaradi teh sistemov poškoduje eden več, 10 pa jih preživi, so za moje pojme upravičeni in bi morali biti serijsko vgrajeni v avtomobile. ESC, za moje pojme, skupaj z možnostjo izklučitve za zimsko veselje.
Slika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe avg 17, 2007 4:30 pm

Torej dejstveni "DA" vgradnji v vsak avto z možnostjo popolnega izklopa.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So avg 18, 2007 10:01 am

hladni je napisal/-a:pa še nekaj pozabljate in to vsi v tej temi. Nimajo vsi dobrih avtov,težkih,dobro vodljivih,a6,m5,m3....So tudi taki ki majo polota,corso,passata(star model),toledo(star model). Ogromno je avtov ki so kljub velikosti in ceni povprečno vodljivi v ovinkih, Drug dejavnik pa je sposobnost človeka, nekdo ki vozi vsak dan reli al dirka na stezi je jasno da zna driftat in mogoče boljše reagirat kot esp. Večina na tem forumu pa vas je le kvazidirkačev, ki mislijo da so bolj sposobni od elektornike čeprav avta v dejanskih ekstremnih pogojih če niso vozili. Večina se jih vozi le po normalnih cestah ki ne dopuščajo preizkušanja kdo je hitrejši, esp al voznik sam. To da se nekdo pelje z avdijem 180 v ovinek na nedeljskem izletu v bohinj in meni da ga esp ogroža, meni ne pove nč, razen tega da je domišljavec al pa reli,dtm voznik. In za dobrega povprečnega voznika je esp koristen, za ostalih 0,1% pa pač ni in zato je izklopljiv.
LP

U bistvu je koristen za prav vsakega voznika. Meni osebno sicer možnost izklopa pomeni razliko med nakupom avta ali tem da ga ne bom kupil...pa še zdaleč ne zato ker bi menil da lahko kakšno situacijo rešim brez njega ali nemara celo bolje, temveč zgolj zato, ker je na kakšnem primernem prostoru lepo izkoristiti bonbončke zadnjega pogona in preleteti kakšen zavoj(ali pa magari namišljenega na poligonu) počez ali pa v blagem drsenju...v prometu pa se mi zdi to nadvse koristen pripomoček, ki prav nikomur ne škodi.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line So avg 18, 2007 11:52 am

Pavel_P je napisal/-a:RED_line, lahko mal razlozis kako je blo, da te je esp skor na streho vrgel? Prosim...
Pa kaj to pomen- "če ne bi bilo zaradi mene"? Sej če esp deluje, se nimaš ti kej dost možnosti vmešat:)

prvič ko sem na sploh vozil avto z ESP-jem sem to probaval. pripičil sem v krožni enih 110 malček pribremzal (zto da tudi če bi kaj zatajilo da bi se lahko spasil) in ko sem zavijal levo da ga obkrožim, sem prepustil elektroniki da dela svoje. če ne bi jz vzel tko idealne linije in če jz ne bi znal vozit avta bi se končalo na strehi. namreč avto je začenjal počez drset proti robniku!! stisneš gas in ti ne da moči da bi te potegnilo vn! da bi bremzal ... če pa prepustiš da dela avto sam, pa naredi pizdarjo! meni sploh ni paninke da deluje. panika mi je da deluje ko se njemu zdi! in če avto ni sposoben trpet moje vožnje raje naj ne dela 0.

drugič pa se mi je zgodilo zdaj pred kratkim. pripičim v ovinek do neke meje je držalo potem pa je kr na 1x spustilo in sem moral reševat avto pri malo višji hitrosti. res da sem ga tkoj ulovil in vse je pribremzalo. samo koj **** to sploh dajejo notri če pa ne deluje tko kot bi moralo.

elektronika je dobra samo če se ti ne da vozit, al pa ne znaš vozit.

a, sem pa imel tudi A6 ki ima skoraj 2t. tudi tam je zlo lepo delovala. ko greš v več hitrih zaporednih ovinkov preprosto če greš prehitro te vrže vn. teža avta je prevelika da bi lahko elektronika to uravnavala. in avto lovit ki ima 2t ni preprosto. je pa uporabno če voziš 200 v nalivu. daš gas lepo pospeši. ko bremzaš ni panike,.. v tem primeru pa je ql.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So avg 18, 2007 12:07 pm

Pavel_P je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:ma dej kasn esp. v avtosoli bi mogl mal kulture vozniske ucit in dost vecji poudarek na to dt pa bi bil rezultat cez par let.

Kaksne kulture.. Pade tovor iz tovornjaka al pa otrok skoč na cesto in se hočeš izognit oviri in te začne zanašat. Z esp-jem te pa ne bi. Al pa si v ovinku z običajno hitrostjo pa zapeleš na olje. ...Ista zgodba. Kako bi lahko to v avtošoli preprečl? :huh:

ahh ja.
lej kaj pa ce pade NLP nate in lih 3 sekunde pred tem ti guma poci in te zacne nest bocno, tocno v tem pa ti za avto stopi blondinka popolnih mer in te zaprosi za roko?

kontrolo hocm met jest. ne neka skatlica s cipi. ce ze more bit racunalnik nej ga pol tko nardijo da se vsedem v avto in pol vn stopm, umes nej pa on vse nardi ne pa da morm volan js drzat on se mi bo pa igral z bremzami in gasom.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So avg 18, 2007 12:17 pm

http://www.youtube.com/watch?v=T9Y6z7cXxEE

Vidim, da si ga eni še vedno niste ogledali, ker če bi si ga ne bi pisali take bedarije.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So avg 18, 2007 1:00 pm

Gareththedrummer je napisal/-a:Wow, It must be great being an i****, you get all this cool stuff designed for you. Front wheel drive sucks.

hehe tale komentar pove vse :D

v ovink gres pocasnejs pa te ne odnese ven iz njega.

sploh pa super bi blo da bi nekdo imel prvi avto z ESP.
popolnoma navajen na tako obnasanje avta bi se pol enkat usedu v avto brez espja in ga sesul v tretjem ovinku.

tehnologija se spreminja, ljudje pa ostajajo isti. zato se bo z ESP-jem zgodilo glih tok nesrec kot brez njega. vse te nesrece se ne dogajajo zato ker bi bli avtomobili tehnicno premalo izpopolnjeni ampak se dogajajo zato ker smo mi v glavah debilni. vsaj vecina nesrec je zarad tega.

js pravm ESP v vsako glavo. (sam pol bi bil MSP - Mental Stability Program)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov