nebivedu je napisal/-a:Reber, če bo po tvoji napaki in tvoja krivda, bo lahko tudi kdo drug takole mislil in bo potem on na potezi, seveda, če boš preživel. Te zadeve so dvorezne. Hitro se ti lahko vrne v obliki, ki je nisi želel. Recimo v vozički, ki ga goniš do konca življenja.
Potrebna je strpnost in umirjenost z obeh strani.
Saj pravim .. naj ne bo površen, dokler bom lahko premikal jezik, je moja poteza ... nasprotna stran pa pa ponovne poteze zagotovo ne bo imela :P
Kaj hočem povedat s tem? hmm, ja nasilje, tako in drugačno, nekateri se sploh ne zavedajo, da ko so za volanom ... izvajajo nasilje. Jaz poznam dobro obe strani. Vozim avto in kolo in to ne ravno izletniško. Z avtom opažam vse sorte situacije, od tega, kako kolesarji delajo traparije, tudi to, da vozijo po cesti Bled - Lesce, čeprav je vzporedna kolesarska proga ... in še mnogo drugih grehov ... pa tudi to, da se mi je že velikokrat zgodilo, da je nasproti vozeči avtomobilist prehiteval kolesarja in sem moral zapeljati na rob ceste ali pa dol s ceste ali pa močno zavirati ... takim pa bi odtrgal glavo najraje
Ja, nebivedu, obe strani grešita, taka je pač kultura, ali bolje rečeno ... nekultura. Katastrofa, na naših cestah je res premalo strpnosti, večinoma pa se odvija po načelu kdo je močnejši. Zakon je površen in pomankljiv, izvajanje površno in premalo strogo, najbolje bo, da se udeleženci v prometu pobijemo med sabo pa bo kmalu več prostora na cesti in vsi bomo/boste zadovljni.