Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So avg 25, 2007 3:16 pm

lenivec je napisal/-a:
reber je napisal/-a:Vsekakor opažam, da je mnogo takih voznikov, tudi tovornjakarjev, ki kolesarja znajo kar lepo zriniti na rob in ravno zaradi takih bom vozil vzporedno, kadar spremljam družino. Vrli nasilni vozniki, povozte me, ampak naj bo to do smrti, ker v nasprotnem primeru sem na potezi jaz, ki pa pri tem ne bom površen :twisted:

:clapclap :clapclap :clapclap

Reber, če bo po tvoji napaki in tvoja krivda, bo lahko tudi kdo drug takole mislil in bo potem on na potezi, seveda, če boš preživel. Te zadeve so dvorezne. Hitro se ti lahko vrne v obliki, ki je nisi želel. Recimo v vozički, ki ga goniš do konca življenja.

Potrebna je strpnost in umirjenost z obeh strani.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So avg 25, 2007 4:26 pm

blazp je napisal/-a:spet kolesarji pametni .... ni mi jasno, zakaj se lahko jaz, kadar sem s kolesom vozim po robu, po kolesarski, v pravo smer, imam ponoči luči, nekateri pa imajo s tem hude probleme. tu imam v mislih predsvem rekreativce, ko gresta dva vzporedno, pa v napačno smer in takšne. tudi ni se še zgodilo, da bi me kdo "strašil" in mi vozil za ritjo.

sploh pa, kjer je znak prečrtano kolo, nimajo kaj početi. kdaj pa kdaj jih vidiš na cesti šentvid - medvode, kjer so sploh nadležni. ali pa da bi šli čez naselja ob cesti, kjer je vsaj kaj za videt, pa tudi zrak je bolj čist in bolj je varno, če že ne drugega.

te pedre sovražim, pa če sem v avtu ali s kolesom, toda najbolj v drugem primeru. najbolj mi je dopi*****, ko sem šel po kolesarski v pravo smer in mi prideta dva rekreativca v nasprotno smer. pa ko bi se vsaj umaknila na pločnik. no, sem se pa naredil malo širšega, da sta kar lepo užgala po tleh.

----------:tomidelej:----------
:clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap

Meni se zdi tole še najbolj verodostojno in takim častim za per. Če bi vsi takole vozili ne bi imeli nikakršnih problemov. Sicer me pa zanima koliko profesionalnih klubov bo po tem zakonu pravilno vozilo. Pa ne da so sami kolesarji krivi ampak prej vodstvo.

Knut
Nov uporabnik

Napisal/-a Knut So avg 25, 2007 7:36 pm

Kretene najdeš na obeh straneh, v zadnjem tednu doživel 2 nevarni situaciji. Eno povzročil tovornjakar s prikolico, ki se je v nepreglednem ovinku lotil prehitevanja dveh kolesarjev, ki sta vozila drug za drugim. Bil je za 1/3 na mojem pasu na že tako ozki cesti. Kako sem prišel mimo njega na eni strani in mimo varovalne ograje na drugi strani mi še danes ni jasno. Drugo situacijo pa je povzročil nek wannabe Armstrong, ki je dohitel 4-člansko družino na kolesih in jo šel prehiteti v trenutku, ko sem jaz že prehiteval njega. Zapeljal je pred mene, ko sem bil od njega oddaljen 2, največ 3 metre, tako da se je oglasil ABS. Sreča, da sem pred tem nekaj metrov vozil za njim in upočasnil na njegovo hitrost, sicer ne vem kako bi se izšlo.

S tem hočem povedati, da so prepotentneži na obeh straneh. Obtoževati samo kolesarje ali samo avtomobiliste nima smisla. Zdi pa se mi prav, da se opozarja na napake enih in drugih. Vprašanje je le, če tisti, ki se jih to tiče, sploh berejo forum oz. ali jim takšni zapisi sploh kaj pomenijo.

mate30
Nov uporabnik

tad kolesarim, toda...

Napisal/-a mate30 So avg 25, 2007 10:55 pm

Kolesar, prej si napisal, da se pa le kdaj pelješ vštric po ne preveč prometnih cestah... Mi prosim poveš katera cesta je zate ne preveč prometna, da lahko pelješ vštric???
veliko sem prekolesaril, samo tole, da se ti kot kolesar (si morda tudi voznik avtomobila?) zavzemaš za vožnjo vštric, to se mi zdi pa vsaj hinavščina če že ne zajebancija...
Ko te bo na neprometni cesti nekdo zgazil, ker si ti vštric žvižgal bo pa kriva vedno in samo neprilagojena hitros? By the way.. nepreveč prometne ceste ponavadi niso glih široke in zelo pregledne.
Razmisli kaj pišeš...

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber So avg 25, 2007 11:36 pm

nebivedu je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:
reber je napisal/-a:Vsekakor opažam, da je mnogo takih voznikov, tudi tovornjakarjev, ki kolesarja znajo kar lepo zriniti na rob in ravno zaradi takih bom vozil vzporedno, kadar spremljam družino. Vrli nasilni vozniki, povozte me, ampak naj bo to do smrti, ker v nasprotnem primeru sem na potezi jaz, ki pa pri tem ne bom površen :twisted:

:clapclap :clapclap :clapclap

Reber, če bo po tvoji napaki in tvoja krivda, bo lahko tudi kdo drug takole mislil in bo potem on na potezi, seveda, če boš preživel. Te zadeve so dvorezne. Hitro se ti lahko vrne v obliki, ki je nisi želel. Recimo v vozički, ki ga goniš do konca življenja.

Potrebna je strpnost in umirjenost z obeh strani.

Saj pravim .. naj ne bo površen, dokler bom lahko premikal jezik, je moja poteza ... nasprotna stran pa pa ponovne poteze zagotovo ne bo imela :P

Kaj hočem povedat s tem? hmm, ja nasilje, tako in drugačno, nekateri se sploh ne zavedajo, da ko so za volanom ... izvajajo nasilje. Jaz poznam dobro obe strani. Vozim avto in kolo in to ne ravno izletniško. Z avtom opažam vse sorte situacije, od tega, kako kolesarji delajo traparije, tudi to, da vozijo po cesti Bled - Lesce, čeprav je vzporedna kolesarska proga ... in še mnogo drugih grehov ... pa tudi to, da se mi je že velikokrat zgodilo, da je nasproti vozeči avtomobilist prehiteval kolesarja in sem moral zapeljati na rob ceste ali pa dol s ceste ali pa močno zavirati ... takim pa bi odtrgal glavo najraje :evil:
Ja, nebivedu, obe strani grešita, taka je pač kultura, ali bolje rečeno ... nekultura. Katastrofa, na naših cestah je res premalo strpnosti, večinoma pa se odvija po načelu kdo je močnejši. Zakon je površen in pomankljiv, izvajanje površno in premalo strogo, najbolje bo, da se udeleženci v prometu pobijemo med sabo pa bo kmalu več prostora na cesti in vsi bomo/boste zadovljni.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Re: tad kolesarim, toda...

Napisal/-a kolesar Ne avg 26, 2007 9:37 am

mate30 je napisal/-a:Kolesar, prej si napisal, da se pa le kdaj pelješ vštric po ne preveč prometnih cestah... Mi prosim poveš katera cesta je zate ne preveč prometna, da lahko pelješ vštric???
veliko sem prekolesaril, samo tole, da se ti kot kolesar (si morda tudi voznik avtomobila?) zavzemaš za vožnjo vštric, to se mi zdi pa vsaj hinavščina če že ne zajebancija...
Ko te bo na neprometni cesti nekdo zgazil, ker si ti vštric žvižgal bo pa kriva vedno in samo neprilagojena hitros? By the way.. nepreveč prometne ceste ponavadi niso glih široke in zelo pregledne.
Razmisli kaj pišeš...

kakšna je zame neprometna takšna ki povezuje kakšne vasi. (me prehitijo 3 avto na 5km (z nasprotne smeri pa skoraj sigurno v tistem trenutku ni avta.)

Če je cesta ožja je pa tko omejitev na njej 40 ali 60 odvisno za kaj je projektirana! (da ne boste mislili da je povsod kjer ni table naselje omejitev 90)

Seveda vozim avto samo ravno razmišljam da uporabljam skoraj skozi avtoceste, ker se na njih počutim veliko bolj varno.(Živim 3 km od uvoza na avtocesto)

Drugače pa vedno ko prehitevam kolesarja uporabljam smerokaz in prehitim kolesarja z najmanj 1m odmika.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne avg 26, 2007 10:08 am

kolesar je napisal/-a:
mate30 je napisal/-a:Kolesar, prej si napisal, da se pa le kdaj pelješ vštric po ne preveč prometnih cestah... Mi prosim poveš katera cesta je zate ne preveč prometna, da lahko pelješ vštric???
Razmisli kaj pišeš...

kakšna je zame neprometna takšna ki povezuje kakšne vasi. (me prehitijo 3 avto na 5km (z nasprotne smeri pa skoraj sigurno v tistem trenutku ni avta.)

Če je cesta ožja je pa tko omejitev na njej 40 ali 60 odvisno za kaj je projektirana! (da ne boste mislili da je povsod kjer ni table naselje omejitev 90)

Seveda vozim avto samo ravno razmišljam da uporabljam skoraj skozi avtoceste, ker se na njih počutim veliko bolj varno.(Živim 3 km od uvoza na avtocesto)

Drugače pa vedno ko prehitevam kolesarja uporabljam smerokaz in prehitim kolesarja z najmanj 1m odmika.

Ja povsod je omejitev 90 razen če ni izrecno drugače napisano....sej vem, da si tko mislil, ampak izrazil si se pa mal napačno.

1m odmika zna bit pri budalah zelo veliko, glede na to, da ti vozi po sredi ceste in še vjuga vmes. Dejstvo je, da bi blo potrebno ene par takih kolesarjev samo nalomt. Verjetno je zaradi slabih izkušenj tudi avtomobilist nestrpen.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Ne avg 26, 2007 10:56 am

ne ni povsod omejitev 90!

Slika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne avg 26, 2007 5:55 pm

PureTNT je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:ne ni povsod omejitev 90!

Slika

Mešaš projektno hitrost z omejitvami.

http://www.lgb.si/predpisi/PPC.htm

Glej 16. člen.

LP

Vsaka čast. Jaz omenjeno vidim prvič.

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Ne avg 26, 2007 6:03 pm

FBR je napisal/-a:1m odmika zna bit pri budalah zelo veliko, glede na to, da ti vozi po sredi ceste in še vjuga vmes. Dejstvo je, da bi blo potrebno ene par takih kolesarjev samo nalomt. Verjetno je zaradi slabih izkušenj tudi avtomobilist nestrpen.

Si se kdaj mogoče vprašal, zakaj se vijuga po naših prelepih cestah?

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Ne avg 26, 2007 6:16 pm

a) zaradi alkohola
b) zaradi lukenj
:]
edit: c) zaradi utrujenosti ali neznanja vožnje kolesa.

pravilno: c
Zadnjič spremenil Pavel_P, dne Ne avg 26, 2007 6:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne avg 26, 2007 6:17 pm

TomazK je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:1m odmika zna bit pri budalah zelo veliko, glede na to, da ti vozi po sredi ceste in še vjuga vmes. Dejstvo je, da bi blo potrebno ene par takih kolesarjev samo nalomt. Verjetno je zaradi slabih izkušenj tudi avtomobilist nestrpen.

Si se kdaj mogoče vprašal, zakaj se vijuga po naših prelepih cestah?

Da oviraš avto, ki te hoče prehitet. Obviously :roll:

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pavel_P Ne avg 26, 2007 6:19 pm

Zakaj bi namerno oviral avto ki te prehiteva?

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne avg 26, 2007 6:22 pm

Zakaj bi vjugal ko te nekdo prehiteva?

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pavel_P Ne avg 26, 2007 6:28 pm

Beri dva posta bolj gor..

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne avg 26, 2007 6:54 pm

Da presekam vozel....TomazK je hotel povedat, da vjugajo zaradi slabih cest. Zelo slab izgovor, da te avto zbije, ker verjemi, ko bo zagustilo avtu ki te prehiteva, ker bo nasproti pripeljal drug avto, bo sigurno zavil v kolo.

Torej če si toliko nenormalen, da boš raje vijugal zaradi slabe ceste, kot da omogočiš hitrejšemu mimo...ok po želji, samo ne se čudit, da vas vozniki (take) potem ne marajo. Kot je že nekdo prej rekel, da bo strašil...če lahko oni strašijo s takimi manevri, lahko tudi avto?!?!!? Slaba logika, pa vendar sem bil v to pisanje prisiljen.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Ne avg 26, 2007 8:31 pm

FBR mislim da ti pretiravaš s temi tvojimi vijuganji! (mogoče vijuga kak pijanček)

danes sem se malo več vozil z avtom prehitel sem 20 kolesarjev (ja bilo jih je res veliko sem se še sam čudil) pa mislim da se kultura voznikov izbolšuje oz da so se navadli na kolesarje.. (me veseli), Aja pa čudno nobeden ni vijugal

itak pa obstajajo norci ki zapeljejo na polno mimo ob nasproti vozečem prometu (pa niti slučajno da bi malo čez črto zapeljali)

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne avg 26, 2007 8:43 pm

Tudi jaz sem danes veliko kolesarjev srečal...res, imaš prav...nobeden ni vjugal. Jih pa zato 66,6% ni upoštevalo, da imajo poleg ceste zgrajeno kolesarko stezo. Dva sta se mi ustavila brez opozorila sredi totalno nepreglednega ovinka po tem, ko sem celo ravnino in več kot pol ovinka za njima peljal v 1. Skratka... Pa smo spet tam.

Jaz popizdevam samo zato, ker sem sam zelo uvideven do kolesarjev in jih poizkušam prehitet res samo na preglednih delih, potem pa vidim na cesti totalno nespoštljivost in neprevidnost od njih. Kot sem že omenil. Nisem jaz tisti, ki bom najbolj nasrkal ob nesreči. Kolesarji so! In če njim ni do celih kosti, zakaj bi se jaz potem trudil namesto njih. Začne se z malimi stvarmi, ala vozi, kjer je zato predvideno.

Never ending story. :?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Ne avg 26, 2007 9:17 pm

si se mogoče vprašal kdaj kakšne kolesarske steze so pri nas če so primirne in očiščene.
Pri nas je kar nekaj kolesarksih stez takšnih z previsokimi robniki polno kamenjen in pogosto tudi stekla. Na takih se je s cestnim kolesom nemogoče vozit.

Imate pa v vaših krajih neke čudne kolesarje da ake pizdarije po cestah delajo.(pri nas ne opažam takih ekstremov)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov