Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr avg 29, 2007 11:11 pm

Meni poteče 2054. Ni problema, jo bom pa takrat zamenjal.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Sr avg 29, 2007 11:14 pm

killah bee je napisal/-a:Se spomnim, ko so prvič drastično dvignili kazni in govorili, da se bo morija prenehala oz. drastično zmanjšala. Pa se ni! Celo povečala se je. Letos do danes cca. 36 več mrtvih kot v lanskem obdobju! Ampak, vrli zakonodajalci in izvršitelji teh zakonov enostano ne vidijo kje tiči zajec. Celo drugi jim pomagajo videti... Pa res očitno nočejo spregledat, zato se ukvarjajo z kurativo, namesto da bi v kali preprečevali prihodnje neljube dogodke z dodatnim izobraževanjem mladih ter starih voznikov z tečaji varne vožnje, ki bi jih lahko, država celo subvencionirala, če bi ji bilo toliko do državljanov, kot sami pravijo. Očitno si mečejo pesek v oči, tudi nam seveda. Primanjkuje poligonov v večjih mestih po državi. Celo Ljubljana nima niti enega! Kakšna sramota, da je joj!

Še to...

Če bi kakšnega psihologa vprašali, zakaj je tako kot je bi dobili tudi odgovor, da hitra represija zelo vpliva na človekovo zavest in ga zelo obremenjuje. Tako so vozniki preveč obremenjeni z kaznimi in niso več pozorni na samo varno vožnjo, saj usmerjajo pozornost več na to, da ne naredijo samega prekrška, kot pa da bi se varno in zbrano peljali

a bi lahko nekdo dobil uradne podatke o umrlih od 90 leta naprej
ker res imamo več smrtnih žrtev kot lani, vendar je po moje vseeno videm trend upadanja
žlander and co bi res morali prepustiti položaje komu drugemo, saj bi morala država slovenija več narediti na infrastrukturi.....
lp

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Sr avg 29, 2007 11:22 pm

nebivedu je napisal/-a:
-tomi- je napisal/-a:
robek je napisal/-a:
bmwm3 je napisal/-a:...kazni so zato tako velike, ker država rabi dnar...

to si pa lepo napisal,se strinjam z vsemi besedami...

ej ... psssst ... ljudje dejmo se mi neki zment: od zdej naprej bomo vozil po predpisih pa bomo zajebal državo! ...a? ...KDO JE ZA !?!

Nekateri že stalno vozimo po predpisih, ampak kdaj pa kdaj se ti zgodi, da pa imaš poleg table od naselja še vedno 60km/h ko bi moral imeti 50 in pa ko se pelješ proti cestnini še vedno 80km/h, ko bi moral imeti že 40, a do cestninske hišice je pa še 300 metrov. In takrat plačaš ogromno kazen, ki se ti zdi brezvezna, ker s tem nisi nikogar ogrožal.

Žal je to edini način s katerim se pri nas borimo za prometno varnost. Merit 50m od table za naselje in kaznovat vse divjake, ki imajo ob tabli hitrost večjo od 50km/h. Na ta način sem jaz plačal mojo prvo in edino kazen. Izven naselja so me ob tabli 60 km/h namerili 74, ker sem samo spustil gas, ko sem zagledal znak. Plačal sem 5kSIT in si mislil svoje. Od takrat sem ekstra previden ob takih "idealnih" mestih za merjenje za easy zaslužek, pa me niso več nikoli kaznovali, čeprav se ne držim vedno omejitev. Sej ko v centru LJ en pametnjakovič s hondo brez auspuha speljuje na polno pred policajem in vozi čez omejitev, policaj pa nič, ti postane jasno, koliko je ura.
Jest vem, da se bom še naprej trudil, da ne bom plačal nobene kazni. Zakaj bi podpiral državo, pa četudi je to samo 50€. Za ta denar greš lahko 50x na kavo. Bomo pač povsod, razen kjer 100% vemo, da ni policijskih kontrol vozili točno tako kot piše. Če bodo začeli masovno merit pred cestninskimi in pred izvozi iz AC bomo pa še tam začeli vozit po polžje.
In na koncu, ko bomo vsi vozili po omejitvah, tisti ki se jim ne ljubi pa bodo ostali brez vozniške in se bodo ljudje na cestah še vedno pobijali - takrat me prav zanima kaj bodo naši strokovnjaki pogruntali za en izgovor.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Sr avg 29, 2007 11:30 pm

aha hvala. A kdo ve do kdaj jih bo treba zamenjat? sem probal poiskat ampak je povsod govora o prejsni zamenjavi. Mimogrede..

"Vozniško dovoljenje
Po enem letu od vstopa v EU (torej po 1. maju 2005) bodo naši upravni organi začeli izdajati nova vozniška dovoljenja na enotnem obrazcu, ki bo temeljil na modelu EU. "
Zdej pa spet. Se pravi se EU obrazec menja na dve leti. Zanimivo..

se opravicujem za ot.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr avg 29, 2007 11:32 pm

to pa kul da bo nova vozniška!

zanima me kakšne ukrepe predvideva policije glede objestne vožnje - to je pa pretežko kazni pobirat zgleda.

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Sr avg 29, 2007 11:38 pm

Ojoj Slovenija...s prvo priložnostjo te zapustim. ;)

Uporabniški avatar
street_vr6
Nov uporabnik

Napisal/-a street_vr6 Sr avg 29, 2007 11:48 pm

Povisanje kazni nima nobene povezave s smrtnimi izidi ampak le z dobrim izgovorom da drzava pobera denar.
Sj s tem denarjom pa mi placujemo policaje ki nam pa pobirajo tablice zaradi ene cole prevelikih felten na avtu :evil: :evil:

LP

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Če avg 30, 2007 12:11 am

Vse kar rabimo so progresivne kazni. Več kot imaš, več daš, ki pa ne bi smele biti vezane samo na plačo, ampak celoten dohodek posameznika.

Sedanji sistem kaznuje revne, bogatejših pa ne. Namen kazni je kaznovanje vseh enako in ne favoriziranje bogatejših.

Ne vem kako je sploh mogoče, da plačujemo vsi iste kazni. To ni logično. Denarne kazni bi bilo potrebno odpravit ali prilagodit zgoraj omenjenemu sistemu. Drugače pa družbeno koristno delo in zapor, kateri pa sta pravični, saj vse ljudi udarijo enako.

Pred zakonom bi naj bili vsi enaki, ampak trenutno pri denarnih kaznih nismo, saj je večina prebivalstva kaznovana neprimerno bolj za enake prekrške, kot preostala manjšina.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pavel_P Če avg 30, 2007 12:18 am

RENO911 je napisal/-a:Vse kar rabimo so progresivne kazni. Več kot imaš, več daš, ki pa ne bi smele biti vezane samo na plačo, ampak celoten dohodek posameznika.

Sedanji sistem kaznuje revne, bogatejših pa ne. Namen kazni je kaznovanje vseh enako in ne favoriziranje bogatejših.

Ne vem kako je sploh mogoče, da plačujemo vsi iste kazni. To ni logično. Denarne kazni bi bilo potrebno odpravit ali prilagodit zgoraj omenjenemu sistemu. Drugače pa družbeno koristno delo in zapor, kateri pa sta pravični, saj vse ljudi udarijo enako.

Pred zakonom bi naj bili vsi enaki, ampak izgleda nismo.

Tole bi mogl nardit ja... do 10-15kmh čez omejitev lepo denarna kazen, za vse ostalo pa pa razna družbena dela al pa kej, al pa zapor... Ker fora je ravno to, da bogatejši al pa revni, sej je vseeno, plačajo tist znesek pač, in ponavadi kolegi še rečejo... uf, tolk si mogu plačat..bogi.. če bi šli pa v zapor pa lahko govorimo o družbeni stigmatizaciji, kar sila neugodno vpliva na ugled posameznika, še posebno če le ta izhaja višjega sloja prebivalstva. Tuki bi se pa vsak malo zamislil, ker ne bi mogel kar na 1,2,3 odplačat svoje kazni..

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če avg 30, 2007 12:18 am

RENO911 je napisal/-a:Vse kar rabimo so progresivne kazni. Več kot imaš, več daš, ki pa ne bi smele biti vezane samo na plačo, ampak celoten dohodek posameznika.

Pred zakonom bi naj bili vsi enaki, ampak trenutno pri denarnih kaznih nismo, saj je večina prebivalstva kaznovana neprimerno bolj za enake prekrške, kot preostala manjšina.

z govorjenem ne bomo nikamor prišli, potrtebno je nekaj storiti.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pavel_P Če avg 30, 2007 12:21 am

sonček je napisal/-a:z govorjenem ne bomo nikamor prišli, potrtebno je nekaj storiti.

lp

Potem pa najbolš da se pobrišejo ta in vse tej podobne teme :-P

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Če avg 30, 2007 1:26 am

PureTNT je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:

Pred zakonom bi naj bili vsi enaki, ampak izgleda nismo.

Tole bi mogl nardit ja... do 10-15kmh čez omejitev lepo denarna kazen, za vse ostalo pa pa razna družbena dela al pa kej, al pa zapor... Ker fora je ravno to, da bogatejši al pa revni, sej je vseeno, plačajo tist znesek pač, in ponavadi kolegi še rečejo... uf, tolk si mogu plačat..bogi.. če bi šli pa v zapor pa lahko govorimo o družbeni stigmatizaciji, kar sila neugodno vpliva na ugled posameznika, še posebno če le ta izhaja višjega sloja prebivalstva. Tuki bi se pa vsak malo zamislil, ker ne bi mogel kar na 1,2,3 odplačat svoje kazni..

Družbena stigmatizacija zaradi hitre vožnje je neumnost, prav tako družbeno koristna dela za prekoračitev 15 km/h. S tem se ne doseže ničesar, razen občutka, da se nekaj počne. Sam po avtocestahj dnevno vozim čez 200 km/h, pa nimam nobenih težav, prav tako ne z 90 km/h po vpadnicah, vendar pa ne divjam brezglavo in ko je potrebo upočasnim tudi na manj kot je omejitev. To je koncept, ki ga ljudje ne razumejo: samo zato, ker se človek pelje po omejitvah, še ni varen, kot mislijo sami, kot tudi ni avtomatsko v smrtni nevarnosti, ker se pelje 250 km/h.

LP

Namen je bil "vsi enaki pred zakonom". Če se jaz peljem 80kmh čez naselje, ne vem zakaj me država kaznuje bolj, kot premožnejšega od mene, za enak prekršek.

Denar ne sme biti razlog za naenako obravnavanje pred zakonom.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Če avg 30, 2007 3:33 am

Za vožnjo več kot 80km/h skozi strnjeno naselje bi tako ali tako moral biti doživljenjski odvzem izpita-tle ni nobenega dvoma. Pa tudi če bi kazni bile glede na dohodek posameznika, bi ta hujši in predvsem premožnejši prekrškarji vseeno prišli bolje skozi - smo pač še vedno v koruptivni državi, kjer te veze, poznanstva in kak evrček pod roko reši marsičesa - in tako ta hujši prekrškarji z lahkoto pridejo skozi brez kazni, tisti ta mali z 10čez omejitev pa colajo serijsko...
Pa tudi kar se radarjev tiče-sramota jih postavljat na začetek naselja, na hitre ceste...naj jih postavijo sredi strnjenih naselij, kjer s prehitro vožnjo dejansko ogrožajo ljudi na cesti, ne pa da vidijo samo $$...
Sicer se strinjam, da je pametno upoštevati predpise, ampak sam se v vožnji skozi naselje še vedno počutim bolj varno s 60 km/h, kot pa če bi vozil 45-50km/h in bi me na vsakem ovinku prehiteval kak neučakan nadobudnež iz kolone za menoj v škarjice ipd.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če avg 30, 2007 6:08 am

No, dons sem že začelz zmanjševanjem hitrosti do 20km/h pod omejitvijo in ljudje že veselo trobijo, jst imam pa za take stegnjen sredinec.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Če avg 30, 2007 7:40 am

Yes. In še več smrtnih žrtev bo zarad takih ki provocirate. Folk pa živčen in prehteva braz glavo. Zakon ste.
Zakaj se kr na AC ne ustavte pa bo.

Če že hočte protestirat se raj zberte pa se 1 dan ne vozte. Bo državo bolj po žepu udrlo k ne bo dobila toršarin in davkov od benza.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če avg 30, 2007 7:47 am

Bor je napisal/-a:Yes. In še več smrtnih žrtev bo zarad takih ki provocirate. Folk pa živčen in prehteva braz glavo. Zakon ste.

Če že hočte protestirat se raj zberte pa se 1 dan ne vozte. Bo državo bolj po žepu udrlo k ne bo dobila toršarin in davkov od benza.

Nisem jaz povzročitelj nesreč niti nisem norec, ki preveč norim po cestah. Torej zakaj moram jaz plačevat po 80 evrov, če slučajno vozim 53km/h po trzinski obvoznici. V zadnjem letu ali dveh nisem pokasiral nobene kazni zaradi prehitre vožnje, ker sem vozil stalno po predpisih, vendar se mi lahko hitro zgodi da bom vozil 53 namesto 50 in takrat bom moral plačati 80 evrov - to je pa že en denar, ker za 65 evrov dobim že eno gumo za moj avto.
In zakaj bi plačeval kazni, če pa lahko vozim 20km/h pod omejitvijo, da me na radar ne more ujet. Pa če bomo vsi začel tko vozit, se bodo kmalu pokazal krivci za take visoke kazni - ker bodo iz kolon ven skakali in hoteli prehitevat - takrat naj jih pa policija polovi.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Če avg 30, 2007 7:57 am

Bor je napisal/-a:Yes. In še več smrtnih žrtev bo zarad takih ki provocirate. Folk pa živčen in prehteva braz glavo. Zakon ste.

Ok, sej je res, da je 20 km/h pod omejitvijo res malo huda, sploh če je omejitev 50km/h, ampak, da gre nekdo brezglavo prehitevat ker je živčen in siten in ker hoče biti prvi, potem je problem v njegovi glavi.

Ne vem kakšne so kazni za napačno zavijanje v križiščih... Primeri ki se dogajajo na zaloški cesti pred in nad obvoznico.... Tam pred obvoznico so trije pasovi, skrajno levi je za zavijanje na obvoznico, smer BTC, Jarše..., sredinski pas je za naravnost, proti Polju, Zalogu... skrajno desni je za zavijanje na obvoznico v smeri Golovca... In kaj se tam doživlja vsakodnevno, je naravnost polom... Na levem pasu se naredi dolga kolona in ''frajerji'' se vrivajo iz skrajno desnega pasu preko sredinskega na levi pas in to tako sitno in izsiljujoče, da se ti res dvigne pritisk. Zmagajo pa tisti, ki se čez prvi semafor peljejo po sredinskem pasu do drugega semaforja in se nato tam vrinejo na levi pas, za zavijanje na obvoznico. Sem imel že tipa, ki se je celo ustavil na sredinskem pasu, ker je hotel na vsak način zaviti levo... Kakšne kazni obstajajo za take? Sicer sem tam policaje videl samo 1X, ko so to kontrolirali....
No, kaj sem dejansko hotel povedat z tem... treba bo porihtat glave, potem bo vse lažje in bolje..
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Če avg 30, 2007 8:00 am

nebivedu je napisal/-a:In zakaj bi plačeval kazni, če pa lahko vozim 20km/h pod omejitvijo, da me na radar ne more ujet. Pa če bomo vsi začel tko vozit, se bodo kmalu pokazal krivci za take visoke kazni - ker bodo iz kolon ven skakali in hoteli prehitevat - takrat naj jih pa policija polovi.

Ti si pa res i****, drugega se ne da povedat. Ni čudno, da te bo šel vsak normalen prehitevat, če boš vozil 30 namesto 50. In ravno zaradi takih cepcev, kot si ti, nastajajo nesreče. Vozi po omejitvah al pa sploh ne idi na cesto. Počasi ter neodločeno, takšni naredite največ nesreč oz. ste zanje posredno odgovorni.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če avg 30, 2007 8:01 am

To gre tut men na živcem ker na šmartinski ni dost drugače, eni celo mal po pločnikih vozijo, da se mal zrinejo in podobno, tko da res bo treba v glavah poštimat, do takrat pa vozim mnogo pod omejitvijo.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Če avg 30, 2007 8:03 am

je že kdo kak povprečen račun delal za pobeg? Koliko časa rabijo da se nabašejo v avto in grejo za tabo?

podpiram 50 v naselju in se tudi vozim tako ! ampak drugo je pa :roll:
the brand with the three stripes :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 12 gostov