menjekul je napisal/-a:koliko pa ma tvoj pospeške

mislim,da te če vzamemo avto okoli 170-180 konjev te na štartu dobesedno odčisti.zato ne vem kako lahko delaš take primerjave

.
trenutek trenutek ja

Ja lahko delam primerjavo,Lada desetka je za vec kot pol tone lazja,krajša,.. zato rabi dost švohnejši motor za solidno premikanje.
Glede udobja pa seveda ni primerjave.
Znacilnost menda vseh volvov z motorjem 2,4 in 140 ali 170 KM,pa tut mocnejših je to,da dokler se ga ne navadiš ti rad crkne in kot so tudi v avtomagazinu ugotavljal,daje obcutek,da sploh ne znaš vozit.Za start je treba dodat veliko gasa in zaradi elektronke ni nobene akcije,pa ze tudi brez tega se gume unicujejo kot radirka.
Res pa je,da dost veliko navora in lahko furaš skos v cetrti brzini,samo pod 40,30 KM/h ga ne smes spustit,pa vse do koncne hitrosti 210 KM/H
Sicer je pa Lada za študenta zakon,nizka poraba,prakticno zastonj vzdrzevanje,13" gume so tudi zelo pocen.
Vendar bom takoj ko bo moznost kupil Volvota,ne zaradi konjev ampak udobja,obcutka za volanom,povsem vseeno je ali vozis 20 ali 200.To je to,ne recem,da ni kakšen BMW,Merco ali kaj podobnega boljše,ampak ob Volvu me kar malo oblije "švic".Zakaj ne vem,malo mogoce tudi zaradi 300KM.Sigurno ne zaradi velikih stroškov vzdrzevanja in velike izgube vrednosti .Pac,takšen avto si kupiš ker si ga zeliš,za dušo in tudi stroški postanejo obrobna stvar,ce seveda spraviš skupaj dovolj za tak avto.Sigurno ne bom imel nikoli novega,vsaj s 300Km ne,vendar po kakšnih 3,4 letih in za 60% nizjo ceno še vedno ostane nekaj leska od novega blišca.
Pa tudi kilometrina ni problem,ce nisi razvajen,prejšen lastnik Lade desetke je naredu z avtom v 2. letih 44000,se pravi 22000 na leto.
Sem gledal cene lad v rusiji in sem zasledil 2,3 leta stare Desetke tudi s 150 000,zelo veliko jih je z okoli 100 000,pri nas bi pa rekli,da za to potrebuješ "dober" avto.
Tako rect,da bi "dober"avto kupil zaradi "veliko" kilometrov je brezveze....,vsak na kupi kar lako in kaj si zeli.