Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES Pe nov 23, 2007 1:21 pm

Lahko je ena od idej ki pa ni nujno dobra. Taka ideja ni izvedljiva sam je pa možna sam dvomim. Sej pravim prvi del zaposlenih bi hodilo ob 7 drugi del pa ob pol 9 magari. Sam s tem se v org. marsikaj ustavi. Bi se dalo sam so to velike spremembe. Popoldan pa bi šli prej dam tisti ki so zutraj prvi prišli pač 8 urni delovnik. S tem da bi bili v prvi skupini tisti ki so najbolj pomembni zaposleni - vitalni za podjetje. Ki imajo velik del prispevajo k uspešnosti podjetja (zaposleni-delavci, prodajalci,itd)..... Sam ni problem v tem problem so ceste in ozka grla med drugim. Že nekaj časa se ni vlagalo v takšen ali drugačen razvoj. Ne vem preveč ljudi je vpleteno tukaj in ne mogoče je sprejeti odločitve čez noč.

Osebno mislim, da je ta predlog neizvedljiv. Trenutno še ne...

Lp
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Pe nov 23, 2007 1:33 pm

meni osebno se zdi to nekaj pametnega... sem prav vesel da so se to zmisnili...

ker zdaj že vsak dijak hodi v šolo sam s svojim avtomobilom...
Slika

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe nov 23, 2007 1:34 pm

CERES: Bi reku da je to res neizvedljivo, pa tud ne bi kej preveč vplival na promet.

Pa ne gre tu toliko za onesnaženje kot za to, da pač LJ ceste fizično ne morejo prebaviti toliko in toliko avtov na uro, zato je pač kaos. In tuki je edina rešitev gradnja parkirišč zunaj AC obroča + poceni in učinkovit javni prevoz do centra ali pa 2. varianta - selitev firm, uradov, tovarn.. po celi SLO, kar bi bila še najboljša rešitev.
Ker v bistvu smo prebivalci LJ prikrajšani (tudi če sicer uporabljamo javni prevoz, kolo), ker z avtom ne moremo normalno po obiskih, v trgovino in bolnico, zaradi udobja drugih, ki pa v svojem domačem kraju nimajo problemov s parkiranjem, zastoji.
Le način ni taprav - najprej uredit infrastrukturo, potem pa nabit takse za dnevne imigrante.

lp

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Napisal/-a CERES Pe nov 23, 2007 1:49 pm

To je res in sam bojim se da bojo res kaj sprejeli oz. naredili na hitro. In pol pa se znajdi kakor znaš. Problem je v tem da se pišejo razni zakoni, ki pa v realnosti nimajo kaj veliko iskati. Tko pojavlja se bojazen da bo ta predlog tudi brez repa pa glave. Pač izvajati se bo moral sam brez ustrezne kot ti praviš infrastrukture. Sam upam da bo pametna logika prisotna potem pa bi vse ok. Osebno 1x na tedn doživim gužvo pa čakanje v avtu. Pa mislim, da ni tak problem. Ne vem veliki osnaževalci so krivi in tudi mi vozniki seveda. Ampak more biti pameten predlog za rešitev. Bomo videli kako bo...

Lp

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Pe nov 23, 2007 2:52 pm

Ce gledamo, se vsi nakupovalni centri selijo bolj na rob Lj ( BTC), tud interspar je bolj blizu obvoznici na Vicu. Jz bi se z veseljem z busom vozil, sam kaj za tist bus, na katerga jz grem vozi na vsakih 20 al pa 30 min. Vsekakor bi morali javni prevoz mal popravit.
There is no time...

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Pe nov 23, 2007 3:01 pm

Ta ideja je neresna, dokler zanjo ni infrastrukturnih pogojev. Ko pa bodo, pa bom med prvimi, ki se bom z njo strinjal, saj vsak dan preživim 2x20 min v koloni in razmišljam, da bi ta čas lahko tudi kako drugače porabil, magari sede na vlaku, samo da se ni potrebno prerivati po cestah. Pa saj ne bi bilo potrebno veliko, že urejen P+R bi bil veliko. Recimo, da postavijo velika parkirišča ob odcepu Brod ali Šmartno, od tam pa vsakih 5 min trola v center, ob tem, da bi bil na Celovški desni pas zopet rezerviran za trole. Z veseljem bi tam parkiral, bil hitro v centru, pa še parkirišča ne bi bilo potrebno iskati.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe nov 23, 2007 3:05 pm

Študiram promet in danes smo pri predmetu prometna geografija gledali dokumentarni film o tem kake probleme majo v NY, kak so probleme z prometnimi konicami rešli v Kopenhagnu, Parizu, Londonu pa še kakem drugem večjem mestu. Ta dokumentarec je iz urbanističnega inštituta in so ga tam tutdi prevedli(podnapisi) ter ga bojo posredovali raznim ministrim in ostalim odgovornim da si ga pogledajo. V tem dokumentarcu je lepo razloženo da se mora dat večji povdarek v mestih na kolesarjenje in javni potniški promet(JPP). Torej pešci majo najvišjo prioriteto prednosti, potem kolesarji za njimi JPP, nato avtomobili in nato tovornjaki. Povdarjeno je tudi, da se ne smejo te spremembe narditi na hitro ampak počasi, torej počasi se jemljejo parkirišča v središču oz se zapirajo središča, vzporedno pa se pobolšujejo pogoji za kolesarje in JPP, da so lahko avtobusi hitrejši(posebni pasovi za bus in taksi)

Zelo lepo bi blo, če bi ta dokumentarec prevajali na TV, da bi slovence malo razsvetlil, kako se problemov rešujejo v svetu, ne pa da bojo spet šli sami na novo nekaj odkrivat...

PS: pa tistih 50€ v članku je pretiravanje, ker celo London nima tolk za plačat.
LP Rok

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doc_ Pe nov 23, 2007 3:15 pm

smo preveč komot...

vsi bi se radi vsedli v avto in parkirali en meter od cilja...

ma tako ne gre... če bi živel v LJ bi se osebno vozil z avtobusom okol, kot sem počel 3 mesece ko sem bil v LJ...

v ljubljani ni tega problema, sam večje parkirne bi blo treba naredit in seveda spremenit mal proge teh busov...
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe nov 23, 2007 4:25 pm

http://24ur.com/naslovnica/novice/slove ... 110891.php
50 evrov za vstop v Ljubljano? - 24ur.com
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe nov 23, 2007 4:42 pm

Doc_ je napisal/-a:meni osebno se zdi to nekaj pametnega... sem prav vesel da so se to zmisnili...

ker zdaj že vsak dijak hodi v šolo sam s svojim avtomobilom...

ja, če morjo pa svojim kolegom kazat, kok hudo jim buta v avtu :lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Pe nov 23, 2007 5:18 pm

toti hepan kaj je to izjavil je pravi d****. Kaj pa on bo tudi šel na vlak ? pa bo pustil svoj 3.0 literski avto doma? Naj se gre igrat. Kojn jedni.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

THE NIGHTRIDER
Nov uporabnik

Napisal/-a THE NIGHTRIDER Pe nov 23, 2007 5:25 pm

Jaz pravim, da je prav, da se zmanjša onesnaževanje v mestih, ampak s tem ukrepom se ne bo veliko spremenilo. Ljudje se bojo pol v službo vozili s trolami in še te smrdljive zjebane avtobuse plačevali in se gužvali kot na Japonskem al kaj. Pol boš mogu iti še prej v službo, da boš prav cajt na del. mestu. Jaoo. Naši državniki pa so za velik vzgled ne, ko se morajo revčki prevažat v Audijih A8 W12, pa BMW X5 4.4i, pa v samih finih limuzinah. Pa kaj hudiča rabjo take avte če mora premikati tistega koščenega Drnovška, sam da se vidi razkoš mi pa mamo dnar. Če bi blili za vzgled pa nej se prevažajo v Toyota Priusih in podobnih avtomobilih. Vse se draži, pa davki grejo gor in dajatve pa jamrajo, da ni dnarja, pol pa morjo delavci in sindikati stavkat za tistih par fičnkov. To je drek neki ti dvignejo drugje pa še več vzamejo kot v tem primeru za ta zakon o mestih. Brez veze. :twisted:
TDI POWER

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doc_ Pe nov 23, 2007 5:29 pm

ja, vse lepo in prav, vendar vi ne razumete, tudi če nevem kako onesnažujejo naše "trole"... je vselih manj kot "trole" + vsi avti...

v velikih mestih ni problem počakat 5 min na bus... večji problem je drugje kjer nimajo tako dobrega mestnega prometa in morajo čakat na bus od 30min do ene ure...

sej to takso bi mogli uvest šele takrat ko bodo vse te reči urihtane ;)
Slika

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Pe nov 23, 2007 5:42 pm

Ko še j**e parne pa neparne,totalna bedarija :x
Če pa že pride do tega bom pa ko se nbom smel pelat krosa zakurblo pa čez travnke na šiht :P
Hmm pobi lejte sj se bo še pa polcajev zmanjšalo na cesti sj vete parne neparne :lol:
1 3 5
2 4 6 R

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Pe nov 23, 2007 5:52 pm

Živim v Lj in se vozim z busom v šolo.2 leti sem se vozil z avtom, ampak že kakšen mesec uporabljam avtobus.Raje stojim v koloni, na toplem, ob radiu, kot pa uporabljam lpp.Zamenjal sem predvsem zaradi stroškov in ker imaš mirno glavo kaj bo z avtom, ko prideš nazaj.
Avtobusi ne vozijo praktično nikoli(razen mogoče 6 in 1), gužva je obupna, žeton stane 1 evro!!!!Recimo, da se pripelješ z avtom v mesto, plačaš parkirplac za 1 dan(npr. 5 evrov), želiš priti nekam za kamor je treba 3 prestopat(3x2) in si ob 11 evrov.To ni normalno.V londonu še čika ne moreš v miru skadit, ker busi vozijo non stop, celo noč.Pri nas pa ob 22h ponavadi nehajo in začnejo spet ob 5-6h.S tem, da vozijo malo bolj pogosto med 7-8.30 in 15-18h.Najhujše kar se ti lahko zgodi je, da bi se rad peljal s kakšno eksotično cifro po 20h.Metek v glavo :roll:
Na žalost bi morali počasi začeti razmišljati o neke vrsti podzemni oz. tramvaju.Z busi jim ne bo uspelo rešit gužve.Posebni pasovi za buse??!!hahahahahahahahaha.Ena boljših...Guess who jih bo uporabljal.
Sicer pa, ko bo taxa uvedena, kdo jo bo pa kontroliral.Sej ni nikjer nobenega.A me bo redar zaštopal?te klukci znajo itak samo položnice pisat ljudem, ki ne ovirajo nikoga.
brezvezer

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Pe nov 23, 2007 6:36 pm

zato pa v centru londona vidiš samo pakiče.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
Nikica
Nov uporabnik

Kraj: Žirovnica

Napisal/-a Nikica Pe nov 23, 2007 6:43 pm

Ok an…k sm tole vidla,sm mislla, da smo pruga aprila….najpri ta kekc k to govori…nemu je normaln, si je kr sprot mal se zmisljevov..pišuka spominja me na gunga butla k je zaceu neki delat v smeri povecevanja rodnosti…ne vem vec imena-kao kako bi mogle bit zenske oblecene pa neki..ok pustmo to…

Jebena vlada nasa,ne znajo se spomnt kej bolsega…pa najrajs bi se kuj odlocl (brigajo jih kaksne konkretne raziskave al pa poglabljanja),ne da bi pomislli na posledice,vidjo sam dnar… kako si bojo se bl polnil zep,revni bojo pa se bl udarjen..ja najbols da se izselmo iz te slovenije-odkar smo v EU,nam gre sam se na slabs!!pa nej kdo to zanika, ce upa!!
Tud ce se to uvede in se placujejo takse,enodnevne vstopnice v lj…ja dejte no mir,ta dnar bo izpuhtel v zrak tko k je se vsak do zdej,ce se je nasa vlada kej spravla sprejet…ne bo ostal nc za financiranje javnih transportov…vprasanje pac:kam gre vs dnar k se ga zdej za parkirisca pobira??za delavce,k tm pobirajo??oz so v centrih avtomati…kr neki!

Dalje…vsa parkirisca in parkirne hise v mestih torej lahko potem ukinejo,jih bodo zrusli??Pa smo pri BTCju..polno avtomobilov,sploh v petkih,sobotah…si predstavljate kako si kupte par stvari…jih noste okol,do avta…(k btc je bliz obvoznice…sam z avtom ocitno ne bos mogu notr,k je AC ringu)ma ja,se bodybilding zastonj,hvala lepa!! BTC bi propadu…kako bi druzinca,k bi sla mal po nakupih al pa v kino, atlantis sla na trolo se s kaksnim vozickom..pa pohn stvari s sabo,k nimajo tm avta da bi notr pustil in ob nujni krizi sli iskat???ma ni sans da to nardijo v obrobju LJ…to bojo se stavke,ce mene prasate!

Sploh pa k je tko spet pr nam…bogatejsi postajajo bogatejsi,revnejsi pa revnejsi…in seveda,spet zakon k nima veze pr bogatih…jst pa ko studiram in se vsak dan prpelem v lj 50km (grem ponavad k se guzva skadi,pac tko si urnik nardis)…mi pa na kraj pameti vec ne pride,da bi vsak dan dala se 50 evrov da grem lahko na fax..ze tko je vse drago (cestine,taksa za uporabo cest,za onesnazevanje pa nevem kaj vse pr registraciji—nej pa pol to ukinejo!),zdej pa se neke vstopnine..ja seveda,da pa pustim avto se nekje na obrobju,k itk ni in NE bo parkingov,k bi bli recimo varovani…mi vzame se cajt da grem naprej s trolo in se dodatn dnar(zaston ne bo nikol,sej smo v SLO malo morgen)..pol pa nazadne pridem do avta in mi mankajo gume,je popraskan kva jst vem kaj…kurceva vlada za postrelit!!

Ok..zastopm da je domacinom to ql..vredu…samo mesto je mesto,tm je vedno guzva,pa naj bo to v troli,kaficu..(aja gostinci bojo mel tud manj prometa mimogrede)pa LJ se vedno ni tako gromozansko mesto k London,Berlin al drugo EU mesto…ni primerjav..in kaj se sploh EU spravlja na nas..k ns je najm..me zanima ce se bojo se na Hrvaško,če bo članica…se bojo kr premislli,k bojo slisal kaj nm delajo…ok zasla s poti…
Sam recimo…zgodi se vam,da otrok zvecer zboli in ga morte pelat v bolnco..al da si nekdo zlom nogo pr rolanju…ja kaj,boste pelal otroka z avtom hitr v bolco po LJ in placal se 50 evrov prej…al boste vlekl napou mrtuga otroka na trolo…al bomo za vsak zlom,zvin in bolezen klical resevalce???banalen primer,vendar vreden premisleka,sploh za tiste iz okolice LJ (a ste mogoce pod pripadniki domacinov in boste imeli neko takso)…pa tud recimo,da bi vzel taxi,bo osnova sam da se notr vsedem ze 50 evrov,ce recmo hocem iz Kranja v LJ?? Al pa grem na morje,morm cez LJ..pa spet placam 50 evrov..ni panike ja!

Ma dobr dost nakladanja…itak ne bo noben brau..sam ne morm bit tih ob takih bedarijah k jh dajejo na TV,se preden so tocno odlocene in s tem razburjajo folk. Neverjetno kako so se hitr za neki odlocl,za ksne pomembne stvari (npr.projekte za denar iz EU) pa rabjo ceu let,da ze vse zapade…ma najbols bi blo,da vsa podjetja iz centrov preseljo drgam (tud gun nas parlament in javne sluzbe) in bi blo tud blizi vecini ljudi,k se zdej voz v to guzvo…sam to nmors kr cez noc narest…itak so pa najvecji onesnazevalci tovarne in podjetja tkoda…

Pa za konec: zakaj Jankovič nic ne ve o tem??…itak more met tud on tle besedo,ce se bo kej spreminjal…mja…zvecer se bomo fural po lj k nav vstopnine pa bo..pa se delal bomo ponoc..ni panike;)
LP :roll:

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Napisal/-a CERES Pe nov 23, 2007 7:03 pm

Bravo nikica lepo napisano :) Ti si naša :P hec ;)

Maš prav se čist strinjam. Zanimivo ,da noben nič ne ve še celo novi minister za okolje in prostor. Ne vem kot vedno ne znamo voditi nasplošno državo. To bo še špas ko bomo vodili EU :lol:

Že na samem štartu je faleno, tko da jim ne bo uspelo. Sem študent in z avtomobilom sem najbolj fleksebilen. In nimam časa neomejeno kot ta gospod pravi da bo trajalo "malo več časa". Ja pa kje živi :roll: Tko, da ne vem kaj bo če se bo to uresničilo.

Ne vem ali imam občutek, da SLO vedno bolj postaja norišnica :?: :roll:

Lp

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Pe nov 23, 2007 8:10 pm

1. stvar... noben fucking EU nam ne more dati kazni za onesnaževanje... neglede na 130000 avtomobilov vsak dan, ne glede na gužvo... v Slo imamo samo 2 miljona prebivalcev kateri ne znamo niti načrtno narediti tako onesnaženje v enem letu, kot ga naredijo lahko v enem mesecu v parizu... a je kdo že bil v parizu? a je kdo vidu kdaj tisti kaos ki vlada? in zdej so se spravili na Slovenijo, kjer v njenem navečjem mestu v natanko 5min prideš iz zadušljivega centra v NARAVO! iz poljanske na grad in iz centra v tivoli... jest se iz Lj ne odselim za noben denar, še manj pa da bi plačeval da grem po šihtu ob 7ih zvečer z deklico v Zvezdo na tortico.. v soboto in nedeljo pa v Mostec in Tivoli... to so ugodnosti katere nimajo v marsikaterem mestu v EU, sedaj se pa spravlajo nad nas.. in seved So politiki kot navadne pičke lezejo skupi... seveda... politikom bomo itak davkolačevalci plačevali 50€ na dan da se bodo vozili po LJ... kar naj naredijo.. me zanima kdo bo sploh še prišel delat... vsi jokajo o parkingih, ampak vsi pridejo ob 8 v službo...

lp

syncmaster
Nov uporabnik

Napisal/-a syncmaster Pe nov 23, 2007 9:55 pm

Doc_ je napisal/-a:smo preveč komot...

vsi bi se radi vsedli v avto in parkirali en meter od cilja...

ma tako ne gre... če bi živel v LJ bi se osebno vozil z avtobusom okol, kot sem počel 3 mesece ko sem bil v LJ...

v ljubljani ni tega problema, sam večje parkirne bi blo treba naredit in seveda spremenit mal proge teh busov...

Ni res,

Živim, sem študiral in zdaj delam v Lj že 10 let.

javni promet v Lj je v k.. samo zato, ker avtobusi uporabljajo iste ceste kot vsi ostali, torej njihova povprečna hitrost je blizu 0kmh. Ti ostali so pa ljubljančani ki se vozjo z avtom po par 100m, študentarija iz lj in okolice:roll: s svojimi kripami, dnevni migrantje iz okolice, tranzitni promet skozi Slovenijo, ki zaradi bedastega AC križa MORAJO skozi obvoznico... :shock: itd.

Ti študentje pa dijaki z avti, ki se vozjo iz Škofje Loke pa Kranja, Grosuplja itd v Lj so pa najhujši. Urnik predavanj isti kot pred 10 leti, javni želežniški promet isti, in za njih kr naenkrat vlak ni več OK, mora ena smrkla prpelat svojga 15 let starga legacy-a do vrat faksa. Take bi pobu!

V primeru praznih cest ob cca 9:00 pa je trola največje razkošje. Sam se z LPP ne vozim, ker ne obstaja povezava Bežigrad-Verovškova in grem peš 20min. Sem se s trolo vozil ko smo mel seminar v Hotelu Lev, zakon je blo, kak luksuz ej!! 8:43 še pri AMZS, ob 9:00 pred Levom, ostali prevzvišeni pa s svojimi avti plačvala parkirnine v Tivoliju in zamudla pol ure na seminar :twisted: Pa sodelavki so avto obdrajsal.

Kar jst pogost naredim tistmu k mi zaparkira vhod v blok in pravkar se menimo, da bomo stanovalci začeli načrtno uničevati avtomobile in obračunavati z ljudmi ki parkirajo na tak način. Sam imam na vesti en lep snop brisalcev, odlomljenih ogledal ipd. Ampak mi se ne damo, nismo talci brezobraznih ljudi, ki nočjo parkirat v službeni garaži, če jo majo, seveda, ampak mi naserje svoj avto direkt na vrata :x

Pazite se oz pazite svoje avte, ker vem da vam je samo do njih v bistvu. Za svoje in moje zdravje se vam pa j.be! Mam prou??
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov