Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne dec 02, 2007 2:50 pm

Ja pa še kaj :roll: Če nekdo prinori krepko čez omejitev je to njegov problem če ga bodo ustavili ali ne. Pravila in hitrosti v prometu (sploh v naselju) so dovolj jasna, vsak ki jih zavestno krši pa se naj kr lepo sprijazni s posledicami. Zakaj bi se nekdo moral počutiti kot privoščljivec zaradi tega?

Jaz blendam le takrat ko nekdo nepravilno uporablja luči, ali pa ko je kakšna ovira ali nesreča na cesti.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Ne dec 02, 2007 10:11 pm

Ne blendam, ker vsakemu od srca privoščim, da vsaj kdaj pa kdaj da denar za dobrodelne namene. In vidim, da vas je takih dobrodelnežev kar nekaj na tem forumu.

Lepo od vas, osirotela deca so bosa in lačna, vaša srčna dobrota pa neizmerna.

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Po dec 03, 2007 12:15 am

gustelj je napisal/-a:Ne blendam, ker vsakemu od srca privoščim, da vsaj kdaj pa kdaj da denar za dobrodelne namene. In vidim, da vas je takih dobrodelnežev kar nekaj na tem forumu.

Lepo od vas, osirotela deca so bosa in lačna, vaša srčna dobrota pa neizmerna.

Kje si špa ti našel, da gredo naši "prispevki v dobrodelne namene? :shock:
To kar plačujemo/jo je samo in izključno za polnjenje proračuna, iz katerega pa gre zelo majhen del deanrja za bosa, osirotela, lačna deca :roll:
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uniqe
Novinec

Napisal/-a Uniqe Po dec 03, 2007 12:49 am

gustelj kje pa ti živiš, očitno ne v naši državi, kjer gredo vse kazni direktno v proračun in jih pobira davčna uprava. če pa ima kdo želje dati kaj v dobrodelne namene pa je veliko drugih načinov kako to naredit.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po dec 03, 2007 5:15 pm

gustelj naredi mi uslugo....daj vdari se.. :lol:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po dec 03, 2007 5:23 pm

:cry :EE
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Po dec 03, 2007 8:03 pm

Kaj je fantki? Mislite, da državni birokratki nimajo otrok? Pomislite kako jih zebe pri -15°C na smučanju v Söldnu ali Bormiu. Vi pa s svojim blendanjem zmanjšujete plačo državnim uradnikom.
Barabe!

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Po dec 03, 2007 9:03 pm

gustelj

bosi otroci potemtakem še niso osiroteli, ker imajo starše birokrate. Zelo malo jih smuča in daleč od tega da jih zebe, ker takšni se v Bormiu, Soldnu in še kje drugje grejejo z izdatnimi količinami alkohola, igle niso izključene. Vmes se pa pogovarjajo kako je stari potegno dividendo, pa 13. plačo pa nagrado za uspešno delo, pa še kakšen euro je pod mizo zašel v žep, ker je ....nekomu pač rešil rit.

Pričakujem še več solidarnosti na cesti. To pa zaradi neumnosti organov ki se postavijo z radarjem takrat ko folk gre ali se vrača iz službe, ponoči pa ko jim SKORAJ pred nosom izvajajo piruete in kurjenje gum, pa nikjer nikogar.

mogoče off

lp

Uporabniški avatar
smernik
Nov uporabnik

Napisal/-a smernik Sr dec 05, 2007 7:54 pm

Tako je še več solidarnosti in manj sebičnosti. Tudi jaz to pričakujem. Kazni se večajo, nadzor se tudi povečuje.

Sploh zdaj decembra je veliko patrulj in bo dobrodošlo kako blendanje.

Če bi šel denar od kazni, ki jih naložijo policaji za dobrodelne namene ali ureditev in popravilo cest in ne njihove plače, ter birokracijo, potem bi žvel v dost lepši državi.

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Sr dec 05, 2007 7:58 pm

Jaz se vam morem tudi zahvalit, ta teden ste me rešili že dvakrat :) . Drugače pa tudi sam vedno blendam.

Hendrix
Novinec

Napisal/-a Hendrix Pe apr 18, 2008 9:10 am

Ljudje vse manj blendajo, je šlo mim mene vsaj 10 vozil, ena punca mi je pa le poblendala. Včasih so mi znal poblendat, ker mi ena luč ni delala in je gorela pozicijsko.

kar se tiče kaznivosti zaradi blendanja, pred leti je načelnik neke policijske uprave hotel na poceni način, in kar se da učinkovito zmanjšat hitrost v svojem območju, ni imel dovolj denarnih sredstev za radarje, ne ljudi in kaj je naredil? Postavu policaja v civilni avto, ta se je celi dan gor pa dol vozu in blendal. :lol:

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe apr 18, 2008 3:17 pm

Hendrix je napisal/-a:Ljudje vse manj blendajo, je šlo mim mene vsaj 10 vozil, ena punca mi je pa le poblendala. Včasih so mi znal poblendat, ker mi ena luč ni delala in je gorela pozicijsko.

kar se tiče kaznivosti zaradi blendanja, pred leti je načelnik neke policijske uprave hotel na poceni način, in kar se da učinkovito zmanjšat hitrost v svojem območju, ni imel dovolj denarnih sredstev za radarje, ne ljudi in kaj je naredil? Postavu policaja v civilni avto, ta se je celi dan gor pa dol vozu in blendal. :lol:

to pa je dobra ideja...ko nekateri blendajo, ko so pol policaji čez ene 3 km...to bi jst delo kot počitniško...
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois So apr 19, 2008 3:40 pm

a je to blo na gorenjskem :D
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi So apr 19, 2008 11:54 pm

Blendal sem , blendal bom! 8) Velikokrat sem najverjetneje že komu pomagal, ena izmed bolj predrznih je bila na AC ko sem se postavil med človeka in provido ter mu začel blendat :P Seveda smo se naenkrat vsi peljali 130 :lol: ...

Sem pa že tudi plačal kazen zaradi tega, ker sem blendal... Sem blendal folku na magistralki da je v drugo stran radar, pa se mi je izza enega kombija prjajcu ven policist biker, vžgal lučke in šel za mano :evil: ... Posledica vsega tega je da je bilo na hrvaškem in mi je baraba vzel dokumente in sm mogu it 20km nazaj v najbližje mesto razmenjat evre v kune, ker ni hotel vzet evrov :roll: :roll: :roll: Blo je pa 500kun, pa je spustil pol na 300 in še jebal so me v glavo, kok mlad pa blenda ko stari... Plačilo sem seveda potem plačal pri radarski patrulji na katero sem opozarjal :evil: Tok so me razfukal da sem se pol do meje pelju z dolgimi in meglenkami sred dneva :lol: :lol:

midjko
Nov uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a midjko Sr maj 14, 2008 9:47 pm

Blendam vedno le tistemu ki ga vidim da morda pelje 10 ali 15 km/h čez omejitev.

Divjaku ki pripizdi izza ovinka s tako hitrostjo da se njegova stranska ogledala skoraj pošmirglajo ob moja, takemu pa ne blendam.

Druga stvar:
Nekateri pravite da divjaka morajo dobiti in da bo vsaj za en čas mir.
Poznam veliko takih divjakov ki še danes divjajo (če jih ni Bog k sebi vzel) pa se za kazni ne sekirajo prav veliko.

Pač ne plača kazni in to je to. Ker pa nikjer ne dela mu tudi preko DURS-a ne morejo nič vzeti. Preprosta logika.

Če bi bil jaz ablast potem bi uvedel zakon, ki bi take divjake spravil s cest v razno razne ustanove (npr. rehabilitacijski center SOČA, enota reševalcev, enota gasilcev) da bi prostovoljno delal v organizacijah in se srečeval z posledicami prometnih nesreč. Bi bilo dosti bolje kot pa kazen 500 €, ker 500 € zaslužiš, življenja pa ne vrneš kar tako....

Aja pa 500 € za veliko večino divjakov ne prestavlja velikega stroška, saj obrne 3 do 4 biznise in ima 4 krat toliko denarja.

Z kaznimi nafukajo vedno in venomer le pošteni državljani. Npr. moj stari ata, ki vedno in povsod po mestu pelje 50 km/h, pa bo slučajno uletel 50 km/h v coni kjer je omejitev 30 km/h pa bo nafukal. No ja... keep cool.

lp
Avto ti vedno na dan prodaje pije najmanj olja, poraba je kot pri WV Lupo, pa se potolcen nikoli ni bil. Clovek se potem vprasa zakaj ga sploh prodaja.??
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov