Ja, vse sorte traparije delamo ane...
Hmm, zadnja kazen in tudi največja, je bila pred kakšnimi 2 ali 3 leti, nisem bil pripet, fasal 20jurjev, plačal polovičko 10 jurjev, takrat je bila kazen za nepripet pas ravno povišana, prej je bila pol manjša, pa sem jo tut ene 2x plačal po 5 jurjev
Pred tem pa, več kot 10 let, pa ene 2x radar v LJ, plačal po 2250 flik takratnih (poceni) in še ene 2x ne vem kaj je bilo, plačal polovičko od 2250 flik, (še ceneje)
Se mi zdi, da so bile kazni včasih kar smešno poceni, glede na današnje cene :P
Vsekakor se splača voziti pametno, predvsem zaradi varnosti pa tudi zaradi denarja.
Ne bom rekel, da sem brez greha, to nikakor ne, še vedno se lokalno vozim nepripet, če grem pa ven iz Bleda, pa se pripnem zaradi sebe in ne zaradi kazni. Po naseljih vozim po omejitvi, po potrebi še precej manj, po ostalih cestah po pameti, po AC pa malce hitreje, če razmere to dopuščajo.
Moje kršitve so torej le v hitrosti, na regionalnih cestah in AC, pa še to v razumnih mejah, kadar je promet redek in cesta suha ...
Alkohol: do 2 pira, mogoče max 3 pire, pa naravnost domov, zelo previdno in počasi, ampak se izogibam vožnji pod vplivom, ne zaradi tega, da bi povzročil nesrečo ampak zaradi kazni. Če že spijem pir, bom potem 5x ali 10x bolj previden.
Zadnja patrulja, ki me je ustavila, hmm, mislim , da je bilo zadnjič takrat, ko sem dobil kazen za varnostni pas, no, mogoče tudi kdaj vmes, na hitro, pregled dokumentov. Nimam težav s patruljami, lahko rečem, da sem skoraj vzoren voznik :P, s poudarkom na skoraj, he, he.