Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Sr jan 09, 2008 11:19 pm

eentox je napisal/-a:
Matevz S. je napisal/-a:10 let vozniške - nobene kazni.

Če si pa polcaj :P joke :D

Js tut še brez kazni zaenkrat :pray: Enkrat me ustavli, ker sem "letel" čez rdečo, ampak se je izkazalo, da me je ustavil sestrin kolega :oops: :D

lp

sej jst sm pa pokasiru kazn kao da sm su cez rdeco je bla pa rumena (panoramska vozna fiat kluba cca 40 avtov v koloni)...pa se tist za mano je pokasiru za rdeco...pa se tismu pred mano so hotl dt za rdeco sam so mu pol dal rumeno...
po nihovi logiki smo 3je pelal cez rdeco luc...jebiga zgleda da je zjutri scv na koprive...si tih pa pozres in reseno (sam da ni tock)

250€ .... placu v 8 dneh tako da sm 125€ placu...

to je pa tud use kar sm do zdej poaksiru in upam da tud tko ostane
Slika

Uporabniški avatar
Wolfgang Ullrich
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a Wolfgang Ullrich Sr jan 09, 2008 11:40 pm

Pred 3 meseci so me ujeli policaji v domačem kraju in sicer iz avtomobila na avtomobil na razdalji 110m: namesto 50 kmh ---)92 kmh (na mojemu števcu 98 :D ) 350 EUR!!!

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo Pe jan 11, 2008 9:20 am

pri počivališču lopata radar jst pa 240km/h omejitev 130 kazen 400.000sit plus 8kazenskih nazaj cca 5let
biturbo SKN Project CT3 50

rini
Novinec

Napisal/-a rini Sr jan 16, 2008 4:41 am

dva mrtva

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax Sr jan 16, 2008 10:08 am

pred šestimi leti povzročitev prometne nesreče sodnik za prekrške ter sledila bivših 40.000 SIT visoka kazen pa 2 kazenski točki! Plačal kazen ter za par minut naletel na radar v naselju 14 km/h prehiter ne pripet brez prižganih luči mi je napisal kazen samo za prekoračitev hitrosti za ostalo samo opozorilo kazen 15.000 SIT polovička 7.500 SIT! Na hrvaške pri Zagrebu na avtocesti omejitev 40 km/h zaradi del jst naletu 110 km/h na radar torej 70 km/h prehiter mi je reku policaj 500 kun kazni počakat na naslednji dan na sodnika za prekrške ter še tam naj bi kazen pokasiral samo sva se zmenila da sm mu dal 300 kun in sva bila oba srečna!

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Sr jan 16, 2008 10:10 am

[quote="rini"][b]dva mrtva[/b][/quote]
In to ti lepo flegma tkole na forumu blekneš. A ni mal kruta, al kaj si hotu s tem dokazat. Če je sploh res. Drgač pa mislm, da je govora o denarnih kaznih za prometne prekrške.

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo Sr jan 16, 2008 10:21 am

rini je napisal/-a:dva mrtva

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
biturbo SKN Project CT3 50

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Sr jan 16, 2008 10:49 am

Sam se sicer držim načela, da kadar imam namen voziti, ne spijem več kot 2 pivi (odgovoren voznik pač :P ), kar se hitrosti tiče pa ne prekoračim 10v naselju in 20 izven...pač prej kot ugotoviš da so predpisi pisani z razlogom, boljš zate...

No, kljub temu sta me že doleteli 2 "nagradi":
-prva po 10mesecih izpita za domnevno prehitevanje v križišču (30.000sit) - situacija: v naselju vozim za nekom, ki je milo rečeno peljal 30km/h; že 200m pred semaforiziranim križiščem vklopi desni smernik, zato se ga odločim prehiteti (pač nobenega vozila nasproti) in vsaj 50 m pred semaforjem zapeljem nazaj pred njega. No, tačas pa nasproti pripelje policijski avto(vsaj še 100m od križišča, pa tud 50ni šel...), obrne z ročno kakih 200m po tem, ko je že prevozil križišče, in z lučkami za mano...no, potem je sledila obtožba, da sem prehiteval v križišču, trije policaji so nato več kot 5 minut brskali po pravilniku po katerem členu bi mi spisali kazen...ob vsem tem pa sem se za las izognil še kazni za ugovarjanje policistom(ampak ob takem postopku z njihove strani se človek težko zadrži pikrih komentarjev...primer: 10mescev maš izpit? In začne pametovati, kam sem hodil v avtošolo, da so me učili tako vozit... Odg.:V Tacen zihr ne...). No, na koncu se pa pripelje še prej omenjeni prehitevani in se izkaže, da so s policaji kolegi... :roll:
-no, drugi primer pa je odvoz s pajkom zaradi napačnega parkiranja-Ljubljana pač, malo morje avtomobilov na pločniku, med njimi najdeš zadnji prostir...no, čez dobro uro nobenega, pa pajek nalaga še zadnjega, redar pa mi pojasni, da mora žal opravljati svojo dolžnost, četudi ve, da tam niso avtomobili nikogar ovirali: razlog: zdolgočaseni stari ata je klical redarje, da avtomobili sredi POLETJA blokirajo šolsko pot... :roll:

Sicer pa nočem moralizirat, ampak kazni za vožnjo v alkoholiziranem stanju pa prekoračitev v strnjenem naselju (hitrosti nad 60km/h) so še vedno krepko premile...

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Sr jan 16, 2008 11:27 am

Ja, vse sorte traparije delamo ane...
Hmm, zadnja kazen in tudi največja, je bila pred kakšnimi 2 ali 3 leti, nisem bil pripet, fasal 20jurjev, plačal polovičko 10 jurjev, takrat je bila kazen za nepripet pas ravno povišana, prej je bila pol manjša, pa sem jo tut ene 2x plačal po 5 jurjev :evil:
Pred tem pa, več kot 10 let, pa ene 2x radar v LJ, plačal po 2250 flik takratnih (poceni) in še ene 2x ne vem kaj je bilo, plačal polovičko od 2250 flik, (še ceneje)
Se mi zdi, da so bile kazni včasih kar smešno poceni, glede na današnje cene :P

Vsekakor se splača voziti pametno, predvsem zaradi varnosti pa tudi zaradi denarja.
Ne bom rekel, da sem brez greha, to nikakor ne, še vedno se lokalno vozim nepripet, če grem pa ven iz Bleda, pa se pripnem zaradi sebe in ne zaradi kazni. Po naseljih vozim po omejitvi, po potrebi še precej manj, po ostalih cestah po pameti, po AC pa malce hitreje, če razmere to dopuščajo.
Moje kršitve so torej le v hitrosti, na regionalnih cestah in AC, pa še to v razumnih mejah, kadar je promet redek in cesta suha ...
Alkohol: do 2 pira, mogoče max 3 pire, pa naravnost domov, zelo previdno in počasi, ampak se izogibam vožnji pod vplivom, ne zaradi tega, da bi povzročil nesrečo ampak zaradi kazni. Če že spijem pir, bom potem 5x ali 10x bolj previden.
Zadnja patrulja, ki me je ustavila, hmm, mislim , da je bilo zadnjič takrat, ko sem dobil kazen za varnostni pas, no, mogoče tudi kdaj vmes, na hitro, pregled dokumentov. Nimam težav s patruljami, lahko rečem, da sem skoraj vzoren voznik :P, s poudarkom na skoraj, he, he.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Sr jan 16, 2008 6:10 pm

Js pa po tastarem zakonu prekoračil v naselju za 80 km/h :?
kaj delajo najstniška leta :lol:
Kazn bla kr vlka se ne spomnem,ampak glavn d mi izpit ostal :D
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
deki988
Novinec

Kraj: N. Gorica

Napisal/-a deki988 Sr jan 16, 2008 6:13 pm

Napihal 0.46 promila po novem (po starem je to skoraj en promil) 5 točk pa 30t SIT polovične kazni... In le en mesec sm meu voznisko! Ena sola več!

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr jan 16, 2008 6:46 pm

100k v starem denarju zaradi nehomologiraniga dela na avtu.
Na sreco se pritozo in nic placal :lol:

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a svizc Če jan 17, 2008 2:58 pm

Zaenkrat placal samo zaradi napacnega parkiranja, na ploscadi za mestno obcino v Kranju, mislim da malo cez 20eur ker sem placal v manj kot 1 tednu. Potem so me se 2x vstavili, samo roza in zeleno knizico ter cigav je avto, to je bilo to. V zadnje pa ko so me vstavili napihal 0,6 mg/l izd.zraka, pred kaksnimi 4imi urami spil 3-4 vodke, bil popolnoma trezen, nevem od kje so mi namerili toliko. Drugace naj bi bil to odvzem izpita, nevem kako velika denarna kazen, samo sem izgledal popolnoma trezen in sem se tudi pocutil tako da je policaj dejal da toliko oni se tolerirajo tako da jo bom odnesel brez kazni. Sreca na moji strani, jebatga. Treba pa je bilo iti domov, ker sta se 2 kolega nastrelala na eni zurki na fertik in jih je bilo treba h kolegu dam pelat, potem pa se sebe in ene par folka v mesto jest in potem proti domu :D

Uporabniški avatar
JerdnaL
Nov uporabnik

Napisal/-a JerdnaL Pe jan 18, 2008 9:33 am

Jah... par parkiranj, par hitrosti... nikoli napihal. Imel tudi že kakšno totalko ali štiri za sabo pa nikoli kriv (no ja, enkrat je bila deljena krivda).

Najvišje - policaj me je ujel ko sem šel z neregistriranim (a zavarovanim) avtom po PR tablice... glupost za 25K tastarih.

Potem pa še "kozarje" kjer sem zelo domač in cops s provido za mano... smo se zmenili za okoli starih 20K. Pa bi moralo biti velikoooo več (omejitev 80km/h - jaz preko 100; prepoved prehitevanja - jaz prehiteval čez polno, omejitev avtocesta 100km/h - jaz okoli 150km/h...). Pri paviljonu (izvoz brezovica) pa ljudski pogovor in zelo mila kazen. Je bil očitno avto-fan pa sva kar mal debatirala o mojem takratnem avtu (A3 1.8T, znižan, zatemnjen...) - pa ne o homologacijah, ampak kolk požre, pa kolk dam za gume pa tak :twisted:

Se mi je pa tudi že zgodilo par butastih kazni... konec polne črte in sem kakšen meter prekmalu začel prehitevat. In spet provida :roll:

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Pe jan 18, 2008 9:54 am

eno napačno parkiranje 10.000SIT, ter včerja dobil odločbo sodišča : 208€, 4 kazenske ter prepoved za en mesec zaradi povzročitve prometne nesreče!
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Pe jan 18, 2008 10:09 am

5.000 SIT za nepravilno parkiranje, kar je dobrih 20€.
[OO-(||||)(||||)-OO]

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Pe jan 18, 2008 10:51 am

temno rumena. polovička 125€. je bila gužva, bil sem pa že čez semafor (več kot pol avta), zavijal desno. tam skoraj cel v križišču nisem mislil stat, zato sem šel naprej, pri tem pa nisem nikogar oviral (predno so drugi speljali je še trajalo lep čas). ja potem so se pa miličniki od nekje vzeli .... :(

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 Pe jan 18, 2008 11:46 am

rini je napisal/-a:dva mrtva

upam da nisi tisti ki je vozil ko sta mi umrla sestrična pa njen fant pred leti,če pa že si,pa si svoje odsedel :?

drugače pa za enkrat še nimam hvala bogu nobene kazni,ker sem pred kratkim mel krajši izlet z avtom na travnik,pol so s 1.1.2008 prišle še nove kazni in mi je dalo misliti :?
Zadnjič spremenil andrej86, dne Pe jan 18, 2008 12:33 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Pe jan 18, 2008 12:26 pm

Jaz imam avto 3 leta-kazen le 120 eur -63 v naselju in mislim da 1 kazenska točka.

Zanimivo pri tem primeru je bilo to, da se je policaj skrival leže v jarku za eno leseno tablo, medtem ko me je ustavila njegova kolegica na nasprotni strani ceste. :evil:

Uporabniški avatar
Avoid
Nov uporabnik

Napisal/-a Avoid Pe jan 18, 2008 12:48 pm

drugače pa za enkrat še nimam hvala bogu nobene kazni,ker sem pred kratkim mel krajši izlet z avtom na travnik,pol so s 1.1.2008 prišle še nove kazni in mi je dalo misliti :?

Pri meni je čisto isto :D
Every forgotten second is a past
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov