Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Sr feb 20, 2008 11:28 pm

s tem se strinjam....100%....sam jezi me ko pišejo kakšne omejitve bi postavli...pr 18 izpit pa se 3 leta furat okrog s enim ko nima nobenega prekrška...WORD?najd mi kirga.pol se pa postavte u svojo kožo pr 18.ne sam na sebe mislt.to se vsak dan dogaja po cestah in se tud bo...90% je pa kriva država. :evil: :evil:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Sr feb 20, 2008 11:47 pm

The Stig je napisal/-a:Zdej sicer ne vem, ka točno si s tem mislu..ampak če še ne veš, je pri nas v Sloveniji to že uresničeno..ob prestopnih letih - 366 dni in ob neprestopnih - 365 dni v letu - vsak dan je dan vožnje po predpisih :)

Se strinjam, težava je le v tem, da ostaja vse zgolj na papirju oz. v predpisih...in še vedno trdim, da ob upoštevanju prometnih predpisov (ki koneckoncev kljub številnim nestrinjanjem posameznikov so napisani z razlogom) ne bi bilo niti približno toliko nesreč-pa tu ne ciljam le na mlade voznike, stare voznike, divjake, počasneže...si pač ne znam pojasniti vsakodnevnih ponavljajočih se poročil v časopisih v stilu: "iz neznanega razloga zavil na nasprotni vozni pas...", če voznik(naj bo mlad, star, samooklicano veleizkušen ipd.) vozi po predpisih?
Podpiram pa predlog uporabnika "nebivedu", omenjenega na prejšnji strani...ne rečem, da vsak voznik ne naredi kake napake na cesti kdaj (nihče ni popoln), je pa razlika, če te izjemoma zavede peljat mal prehitro ali po drugi strani delaš prekrške zavedno vsakič, ko si za volanom.
Pa tud z višanjem denarnih kazni se ne strinjam, ker se je že več kot očitno izkazalo, da so neučinkovite - je pa spet res, da ob vožnji po predpisih ni nobene pretirane obremenjenosti z višjimi kaznimi(kar bi moral bit tudi bistven cilj Žlendra&Co.)... ;)
In koga kaznovat? Vsakogar, ki konkretno ogroža promet in ljudi okoli sebe...sicer najbolj pravično bi bilo kaznovati kar vsak prekršek na cesti, ampak potem bi moral imeti skoraj vsaj voznik svojega policaja...razen če ob elektronskem cestninjenju uvedejo še kake senzorje za prekrške,pa da bo vsaka napaka na cesti direktno javljena na centralo...ampak tud tak sistem ne bi pomagal v primerih "blondink s telefonom", "senilnih starčkov"...

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Če feb 21, 2008 3:12 am

se strinjam vendar bi taka pravila navedel tudi za starejšo populacijo ker zgubiš živce ko vidiš 85 let starga starčka v avto ko se pele 25 na uro sem ter tja po cessti,še prehitet ga ne upaš :D
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
-=davor=-
Novinec

Kraj: Ptuj - Slovenske Gorice

Napisal/-a -=davor=- Če feb 21, 2008 4:00 am

še en primer... v soboto na avtocesti iz Ljubljane proti Mariboru, konec klanca tovornjakar želi zapustit skrajni desni pas, ima še cca 150m prostora, in ne more zapustit pasa, ker se en oldi z enako hitrostjo pelje po voznem pasu (in verjetno spi) nakar ta človek opazi tovornjakarja, začne bremzat ter se vsiljevat na prehitevalni pas, kjer nastane pravi direndaj na obeh pasovih :roll: jaz sem samo molil, da mi ne bo ker v rit počil, ker je prišlo res do sunkovitega zaviranja...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če feb 21, 2008 8:31 am

To je zadnje čase v modi - bremzat ko greš na prehitevalni pas in pospeševat, ko greš na zaviralnega. Nisi IN :lol:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če feb 21, 2008 9:34 am

MacTron je napisal/-a:@NaceM: se nekaj opazam da se ti kar pogosto dogajajo taksne prigode...
sam sem povprecno 4ure vsak dan na cesti pa ne vidim taksnih prigod v taksnih merah
se najde tedn ne pa tako pogostokrat... nabiras poste? :idea:

Jaz sem v povprečju tudi cca. 4h na dan na cesti. Verjetno je odvisno, kje se voziš? Si morda pomislil na to možnost? Nabiranje postov je pa tazadnja stvar, ki me bi bolela tukaj. (Btw... Imam kaj otipljivega od tega?)

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če feb 21, 2008 9:39 am

im nobody je napisal/-a:se strinjam vendar bi taka pravila navedel tudi za starejšo populacijo ker zgubiš živce ko vidiš 85 let starga starčka v avto ko se pele 25 na uro sem ter tja po cessti,še prehitet ga ne upaš :D

..ali pa ga prehitet niti ne moreš, ker tako vijuga levo in desno.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če feb 21, 2008 4:50 pm

off: dvojne poste delaš (da ti ne bo MacTron spet očital nabijanje postov)
Slika

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če feb 21, 2008 11:31 pm

IcEm4n je napisal/-a:off: dvojne poste delaš (da ti ne bo MacTron spet očital nabijanje postov)

Še off z moje strani: repliciral sem dva različna navedka. Sori, ker se mi pač ne da klikat nazaj in združevat. Sicer pa.. Vedno se bo kak tak našel, da bo očital nesmisle. Ker mi še zdaj ni jasno, kaj bi naj z nabijanjem postov pridobil. In jutri bom (upam) še vedno živ...

in zdaj Ontopic: ja dogaja se na cestah marsikaj, od blonde, ki telefonira in se šminka hkrati v avtu (pa to ni tako zelo redek pojav), do starega čičeja, ki vozi s polžjo hitrostjo llevo desno po cesti, da ljudje živčni postanejo. Pa seveda tisti, ki mislijo, da je cesta njihova, pa da morajo pokazati, kakšno strašno makino premorejo. Osebno mene zelo motijo čiki na cesti, ki jih mečejo razni avto-kadilci skozi okno (danes sta se spet dva takšna znašla, pa sem se samo peljal s službe).
Na cesti pa najdeš še milion in en nesmisel, norijo in bedarijo!

artman
Nov uporabnik

Napisal/-a artman Če feb 21, 2008 11:40 pm

ja svašta vidš na cest in prepričan sem da ma vsak takih situacij na teden kr neki. Ampak z vidika posameznika pa je najbolš da si pripravljen na te zadeve, da v takem primeru nardiš korak naprej, ne zgubiš živcev in si rečeš "bogi ti"... in se lepo umakneš in se ne spustiš na njihov nivo... tko zase največ nardiš 8)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe feb 22, 2008 8:34 am

NaceM je napisal/-a:Vedno se bo kak tak našel, da bo očital nesmisle. Ker mi še zdaj ni jasno, kaj bi naj z nabijanjem postov pridobil. In jutri bom (upam) še vedno živ...

off:
to je bilo zgolj preventivno vprasanje in ne potenciraj to ze v drugi post
ne vem glede na to da si ze cez/blizu "kristusov(ih)-a" bi lahko tudi sam pomislil
na taksno reakcijo (nekoc/kmalu). Po pravilniku to ni nesmisel :idea:
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe feb 22, 2008 9:35 am

Vsak nardi kdaj pa kdaj bedarijo.
Nisem si še uspel tut razjasnit, kak si lahko nekdo česa lase, se šminka ali pa se pogovarja po telefonu tak, da z obema rokama krili, kot da muho preganja, po avtu in ob enem še vozi in se počuti varno.
To da ma dosti avtov žmigavce in levo obvolansko ročko(ja tut dolgih luči na prazni cesti v temi nekateri ne upajo prižgat al pa so supermeni da tak dobro vidijo) za doplačilo že tak vemo. Z ogledali ni nič boljše.
Najbolj smešno mi je, ko kod seka polno črto, a pelje se tak počasi da ga js za njim skor prehitim po zunanji(desni) strani na ovinku.
So tut taki pacienti, ki se vozijo konstantih 60-80km/h. Js nevem, zakaj le redki, ki v naselju(tam kjer so hiše, šole tik ob cesti ipd.) prekoračijo hitrost za 20km/h ne upajo peljati izven naselja 130km/h?? Sej pa v obeh primerih prekoračijo za približno isto procentov najvišjo zakonsko dovoljeno hitrost.
Takšni so po moje najprimernejši za odvzem. Starost ni celo sekundarnega pomena pri tem vprašanju pomembna. Če si antitalent za smučanje ne znaš smučat niti ko si mlad niti ko si star, če pa si talent pa se znaš tudi na stara leta spustit po strmini ;)

To je odlična ideja:
PureTNT je napisal/-a:Ponoven test, leto dni po izdaji vozniškega dovoljenja, bi zagotovil, da takšno ravnanje pač ne bi bilo nekaznovano in bi bili vozniki prisiljeni voziti po CPP, sicer bi na ponovnem preizkusu pogrnili po celotni črti (tisti, ki jo v ovinkih tako zelo radi sekajo).

nebivedu je napisal/-a:No pa odprimo temo z naslovom en mesec brez prekrška, pa se probajte držat vsega. Tisti, ki pač naredi prekršek ali bedarijo (vsi smo krvavi pod kožo) pa naj bo tok pošten in naj napiše, da je naredil prekršek ali bedarijo in jo opiše. Če pa nekdo drug naredi bedarijo in te izsili, pa tudi to opišeš. Pa v temi nič dodatnega pisanja, kreganja in podobnega, samo posti z opisom bedarije ali prekrška, pa da vidimo kok prekrškov in bedarij delamo.
Tako temo rabimo, ne pa neke brzvezne, ko se pol še bunijo zakaj se jim zaklene tema. V kerem podforumu se more nahajat taka tema? Če bi vedel bi jo odprl, pa žal nevem kam naj jo dam.
LP Rok

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 To feb 26, 2008 10:34 am

Kak folk obstaja.. Čakam na prehodu za pešče, se mi je mudilo ampak vseeno počakam na zeleno.. Nakar imam zeleno, hočem stopit na cesto in ena bakica gas.. :shock:
Zgledala je pa kot, da bi pobegnla iz bolnice... Imela je neki okol ust in nosa verjetno zaradi dihanja...
Takim bi jaz sploh prepovedal vožnjo..

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To feb 26, 2008 1:11 pm

@PureTNT: enkrat si pisal o predlogih za nov ZVCP in me sedaj zanima kako je s tem in do kje ste prišli...

Lahko mi pišeš tudi na PM..
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mare9mm To feb 26, 2008 9:10 pm

Izpit bi jaz vzel ljudem, ki se vozijo, kot da nimajo kontrole nad vozilom.

Primer, ljudje, ki se preden zavijejo levo ali desno praktično povsem do 0 km/h ustavijo, čeprav ni ne STOP znaka ne semaforja, nič.

Primer, ljudje, ki v uvinku "krivijo" avto. To so tisti, ki preden zavijejo levo, najprej malo odvijejo na desno.

Primer, ljudje, ki speljujejo iz parkinga ali pa se vključujejo iz stranske ulice in se ne morejo odločiti ali bi šli ali ne. To so tisti, ki jim avto trza in ga je čedalje več na cesti, še vedno pa ne spelje.

Primer, ljuidje, ki pri hitrostih večjih od 100 km/h nimajo več občutka za smer avta. To so tisti, ki jim avto "plava" levo desno po avtocesti.

Prometno pa bi vzel mulariji, ki v navadne žaromete brez primernih parabol in leč tlači xenon kit in mi svetijo v tilnik, kot da za mano stoji šleper z dolgimi lučmi. :lol:
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če feb 28, 2008 4:58 pm

Matr, se vid, da je jutr luna, ko folk dons tko voz, da se sam križaš lahko.. :roll: :roll:
Slika

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če feb 28, 2008 5:23 pm

Mare9mm je napisal/-a:Primer, ljudje, ki v uvinku "krivijo" avto. To so tisti, ki preden zavijejo levo, najprej malo odvijejo na desno.

Še hujši so tisti, ki na avtocesti preden iz zaviralnega pasa zavijejo ven (v desno) tik pred tem še malo odpeljejo levo nazaj na vozni pas!!!

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Če feb 28, 2008 5:27 pm

Mare9mm je napisal/-a:
Primer, ljudje, ki v uvinku "krivijo" avto. To so tisti, ki preden zavijejo levo, najprej malo odvijejo na desno.

To jaz vedno pocnem, se posebej ko hitro vozim saj s tem manj obremenjujem avto, ker nekako ublazis ovinek.
Torej bi blo treba definerati kdaj bi bilo to pocetje neprimerno po tvojem.

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Če feb 28, 2008 5:31 pm

Nisem bral cele teme ampak iz naslova razvidno je kaj je tema zato v eni od novih tem sem zasledil tole; http://www.youtube.com/watch?v=xXPaNcUeXrg No takemu je treba vzeti vozniško :twisted:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov