Cornelius je napisal/-a:Samo mi ne omenjaj Švico ker so še večji tatovi od Avstrijcev.
Obrazložitev.
Drug teden moram iti v Zurich poslovno za 1 dan in kaj moram????
Kupiti hebeno enoletno vignjeto ki stane 40 CHF ali 24,38 Euro.
Ma dajte prosim ne nakladajte o
vinjetah in ekonomičnosti.
Zakaj bi jaz ki enkrat moram iti v Švico plačal enotletno vignjeto?
Da vidim tega pametnega na forumu.
In izključno lahko kupiš 1 letno. Ne kot v Avstriji 10 dnevno.
lublancan je napisal/-a:v evropskih direktivah (tako piše v dnevniku) je MAKSIMALNA cena enodnevnih vinjet 11€
švica ima sicer vinjete, vendar ne za tovornjake
domači se cestninijo elektronsko, tujim prepišejo stanje števca ob vstopu in izstopu v/iz države in jim obračunajo cestnino
madžari imajo vinjete in poberejo za 100 miljonov € manj cestnine kot pri nas (pri nas poberejo okol 250 mio letno), imajo pa skor 3x več avtocest
kdo bo potem plačeval NAŠE avtoceste? kdo bo odplačeval kredite in gradil nove?
več denarja bo šlo iz proračuna in naslova ddvja, ki ga bo potrebno dvignit in potem bomo mi plačeval tujcem uporabo naših cest
Energetik81 je napisal/-a:Absolutno sem proti vinjetam. Za občasne uporabnike kot sem jaz, se bodo cestnine parkrat podražile. Če grem 2x na mesec na Gorenjsko plačam 6,4€ vse skupaj, potem bi moral pa plačati 2x10€=20€![]()
![]()
Pa še vse polimano po šipi, obup. Če kaj takega uvedejo, se bom pač vozil po navadnih cestah.
Zakaj ne uvedejo ABC za vse, ampak takega brez rampe in za višje hitrosti, pa vsak plača po kilometrini. Za tovornjake pa nabit cene navzgor.
Po forumu brska: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] in 7 gostov