nebivedu je napisal/-a:Lahko se gremo pa tekmovanje.
Odpremo temo in notri za vsak dan brez izjem napišeš kok si naredil prekrškov, ampak pošteno. Pa probajte zdržat brez prekrškov čimdlje.
speedfreak je napisal/-a:Joie de vivre! je napisal/-a:Ne, Speedfreak, v prvi vrsti smo krivi MI SAMI, šele daleč zadaj so to ceste in neumna zakonodaja.
A js sm kriv ker ZAKON določa da morm do 15,3 met zimske gume na avtu, pa čeprav je zunaj malodane poletje? Se pa strinjam, da je največji problem v samih voznikih..vendar še vedno trdim da ne v hitrosti le-teh ampak neumnosti.
Joie de vivre! je napisal/-a:STENTOR je napisal/-a:Jaz sem takoj za tak referendum. Podpiram idejo, ker se mi zdi smiselno, da se pove kaj ni prav in taki radikalni zakoni to sigurno niso. Nekatri pa žal še vedno ne znajo razmišljat s svojo glavo ampak kimajo sistemu kot ovce. Zabavno ni kej :D
Zakone torej spoštujejo samo ovce? Res evropsko razmišljanje, ni kaj.
Joie de vivre! je napisal/-a:speedfreak je napisal/-a:Joie de vivre! je napisal/-a:Ne, Speedfreak, v prvi vrsti smo krivi MI SAMI, šele daleč zadaj so to ceste in neumna zakonodaja.
A js sm kriv ker ZAKON določa da morm do 15,3 met zimske gume na avtu, pa čeprav je zunaj malodane poletje? Se pa strinjam, da je največji problem v samih voznikih..vendar še vedno trdim da ne v hitrosti le-teh ampak neumnosti.
Težko bi bilo napisati tak zakon, ki bi ločil med pametnimi in hitrimi ter neumnimi in hitrimi.Vsak zakon je za nekoga koristen, za drugega pa breme.
Zimske gume so tudi konec februarja smiselne, saj je asfalt še vedno mrzel in je uporaba mehkejše gume smiselna. V tem primeru je zakon pametnejši od tebe, oprosti.
Sploh pa se lahko voziš z letnimi, če ti je to taka muka.
In ko se tako obupno bojite rigoroznosti novega zakona: še nikoli nisem videl policaja, ki bi hitrost meril takoj za znakom. Tudi v prihodnje ne bo tako, tudi policaji so ljudje in so zato večinoma pragmatični. Mene so še vedno "ustrelili" na koncu vasi, in to vedno povsem zasluženo.
BBoss je napisal/-a:Joiea in enako misleče, ki ste prepričani da nikoli ne presežete najvišje dovoljene hitrosti bi vprašal a 400metrov pred prazno cestninsko na AC, ko je tabla 60km/h res zmanjšate na to hitrost?
Če vozim 130km/h (realnih 130 po GPS-ju) in 100m pred tablo omejitev 100km/h spustim gas in nato sledijo table 80 in 60km/h. Če sem zaviral le z motorjem imam pri tabli 60km/h še vedno 100km/h na uro notri in sem po zakonu v strašnem prekršku in po zakonu sem glavni kriminalc, ki ga je treba olupiti za 400€ in 7 kazenskih točk.
Po definiciji zakona in prekršku, ki sem ga storil sem res saj me je treba najstrožje kaznovati. Ampak samo po zakonu, po realni situaciji pač nisem nevaren. In kazen, ki bi jo dobil še zdaleč ni primerna glede na težo storjenega prekrška.
Pa še nekaj bom vprašal vse zagovornike visokega kaznovanja. Prosim, da mi pošteno odgovorite.
Kdo je bolj varen v naselju pri omejitvi 50?
- oseba A, ki se vozi 50km/h in non-stop gleda na števec, da ja ne bi prekoračil hitrosti saj je čisto presrana zaradi visokih kazni
- oseba B, ki 100% opazuje dogajanje v prometu in ne pogleduje vsakih nekaj sekund na števec in se ji zgodi, da zaradi tega na varnem delu ceste prekorači hitrost za nekaj km/h. Govorim o 10-15% prekoračitvah, ki jih tudi če poslušaš motor v modernem avtu težko zaznaš.
Zgodi se nenadni dogodek (otrok skoči na cesto) - kdo bo prej ustavil? Tisti, ki 100% časa gleda na cesto ali tisti, ki za to porabi 70% (30% gleda na števec in fokusira oči na bližnji predmet (števec) pa spet fokusira nazaj na promet)? Koga bo pa policaj ustavil in kaznoval?
p.s.: jaz raje vozim kot oseba B in se ne smatram za divjaka navkljub temu, da boste nekateri verjetno rekli da sem.
speedfreak je napisal/-a:Joie de vivre! je napisal/-a:speedfreak je napisal/-a:Joie de vivre! je napisal/-a:Ne, Speedfreak, v prvi vrsti smo krivi MI SAMI, šele daleč zadaj so to ceste in neumna zakonodaja.
Težko bi bilo napisati tak zakon, ki bi ločil med pametnimi in hitrimi ter neumnimi in hitrimi.Vsak zakon je za nekoga koristen, za drugega pa breme.
Zimske gume so tudi konec februarja smiselne, saj je asfalt še vedno mrzel in je uporaba mehkejše gume smiselna. V tem primeru je zakon pametnejši od tebe, oprosti.
Sploh pa se lahko voziš z letnimi, če ti je to taka muka.
In ko se tako obupno bojite rigoroznosti novega zakona: še nikoli nisem videl policaja, ki bi hitrost meril takoj za znakom. Tudi v prihodnje ne bo tako, tudi policaji so ljudje in so zato večinoma pragmatični. Mene so še vedno "ustrelili" na koncu vasi, in to vedno povsem zasluženo.
Pol slabo gledaš po sveto Joie..streljajo, kjer lahko zasluzijo, ne, kjer je to smiselno.
Kar se tiče smiselnosti zimskih gum pri trenutnem vremenu se nebom spuscal v debato o oprijemu letnih gum tudi pri nizkih temperaturah, ker ne bomo nikamor prisli. In ja, muka mi je....predvsem ker se zavedam, da imam za več kot 20% daljso zavorno pot, torej bi moral voziti 20% manj od omejitev, ker je nesprejemljivo.
Ampak ti vseeno oprostim![]()
@nebivedu..jaz ti moje prekrške lahko nastejem kar zdaj:
- vozim hitro, sploh izven naselij se sploh ne drzim omejitev ( sploh tistih brezveznih zmanjšanj na 60 za 50 m ), preveč sem na telefonu ( pač narava službe ), mogoče vozim preblizu nekaterim pred mano, ampak samo če vozi POD omejitvijo, to bo pa to..vedno sem privezan, vedno trezen, ne prehitevam v škarjice ( sicer prehitevam, kjerkoli se da, tud če je polna črta...no še en prekršekops: ), imam luči prižgane, uporabljam ogledala, ne oviram hitrejših , ustavim pešcem, pazim na kolesarje, POSEBNO pazim če so ob cesti otroci, pazim na živali, ne povzročam hrupa s cviljenjem gum in glaszbo..uglavnem...i am perfect :P
BBoss je napisal/-a:Joiea in enako misleče, ki ste prepričani da nikoli ne presežete najvišje dovoljene hitrosti bi vprašal a 400metrov pred prazno cestninsko na AC, ko je tabla 60km/h res zmanjšate na to hitrost?
Če vozim 130km/h (realnih 130 po GPS-ju) in 100m pred tablo omejitev 100km/h spustim gas in nato sledijo table 80 in 60km/h. Če sem zaviral le z motorjem imam pri tabli 60km/h še vedno 100km/h na uro notri in sem po zakonu v strašnem prekršku in po zakonu sem glavni kriminalc, ki ga je treba olupiti za 400€ in 7 kazenskih točk.
Po definiciji zakona in prekršku, ki sem ga storil sem res saj me je treba najstrožje kaznovati. Ampak samo po zakonu, po realni situaciji pač nisem nevaren. In kazen, ki bi jo dobil še zdaleč ni primerna glede na težo storjenega prekrška.
Pa še nekaj bom vprašal vse zagovornike visokega kaznovanja. Prosim, da mi pošteno odgovorite.
Kdo je bolj varen v naselju pri omejitvi 50?
- oseba A, ki se vozi 50km/h in non-stop gleda na števec, da ja ne bi prekoračil hitrosti saj je čisto presrana zaradi visokih kazni
- oseba B, ki 100% opazuje dogajanje v prometu in ne pogleduje vsakih nekaj sekund na števec in se ji zgodi, da zaradi tega na varnem delu ceste prekorači hitrost za nekaj km/h. Govorim o 10-15% prekoračitvah, ki jih tudi če poslušaš motor v modernem avtu težko zaznaš.
Zgodi se nenadni dogodek (otrok skoči na cesto) - kdo bo prej ustavil? Tisti, ki 100% časa gleda na cesto ali tisti, ki za to porabi 70% (30% gleda na števec in fokusira oči na bližnji predmet (števec) pa spet fokusira nazaj na promet)? Koga bo pa policaj ustavil in kaznoval?
p.s.: jaz raje vozim kot oseba B in se ne smatram za divjaka navkljub temu, da boste nekateri verjetno rekli da sem.
NaceM je napisal/-a:The_Beaver je napisal/-a:..jaz sem danes dal na avtomobil letne gume in komaj čakam, da me ustavijo in razveselijo z zgodbo o zakonu, ki predvideva zimske gume pri 15-ih stopinjah..
Pač verige v prtljažnikSaj ne moreš ja ostati v snegu.
![]()
Volvo5er je napisal/-a:Ko bi to vsaj bil beden in obskuren primer, dejstvo je, da policija izkorišča zakone na najbolj profitabilnih mestih, zakaj pa misliš da so policaji na cestninski postaji Torovo, zakaj merijo na dunajski na sredi noči in takih primerov je ogromno, to je tisto kar je pri izvajanju teh zakonov resnično gnilo, to je tisto proti čemur se vsaj tisti, ki nam je preostalo vsaj malo soli v glavi, borimo tukaj. Država prek policije te zakone nesramno izkorišča v svoj profit, gnilobe!
PureTNT je napisal/-a:Protikadilski zakon je precej trd, a kot si videl se je velik odstotek kadilcev temu, vsaj na začetku, uprl ali pa vsaj izrazil nestrinjanje. Enako velja v tem primeru.
LP
Joie de vivre! je napisal/-a:Navajaš samo primere, kjer se zakon izkaže kot slabost. Tako je pri vsakem zakonu.
Joie de vivre! je napisal/-a:-Na števec pogledaš za delček sekunde. Veliko nevarnejši je vsak radio. Po tvoji logiki bi torej morali prepovedati in števce in radio. In veliko nevarneje se je peljati 15% več kot trikrat pogledat na števec. To bi kot (izkušen?) voznik lahko vedel.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov