Poskusi gledati malo drugače.
Jerch_ je napisal/-a:Dajmo zdaj nekaj razčistit: Vožnja po odstavnem pasu je o.k., ČE je to res malo pred cestninsko postajo (recimo par sto metrov) in imaš ABC kartico.
Ne boš verjel. Vožnja po odstavnem pasu zakonsko ni OK niti pred cestninsko in pred ABC. Sam te sicer zato ne bom ustavljal, bodi pa strašno previden, ko bom jaz takoj na začetku ABC pasu zapeljal desno (ti imaš neprekinjeno črto, ki je zid, jaz pa prekinjeno press, torej si kriv). Pred leti so za reševanje gneče pred cestninskimi postajami podaljševali ABC, a je bilo več problemov z varnostjo in so princip, ki ga ti omenjaš kot "dovoljenega" ukinili.
Jerch_ je napisal/-a:ne podpiram dijvjanja po odstavnem pasu 10km pred cestnino in pri vzdrževalnih delih sploh, menim pa da ker je v sloveniji splošna favšija, nekateri želite bit pazniiki tudi tam kjer vas nihče ne prosi.. in če to ni vaše delo, se ne vmešavajte.. ko pa bo vas kdo ogrožal pa se javite.. do takrat imate pa sončno upravo za pritožbe.. in to tudi za kolone po avtocestah..
Če vsak "pametnjakovič", ki se gre voziti po odstavnem pasu, obljubi tudi, da se potem ne bo vrival nazaj v kolono (kar de-facto podaljšuje zastoje), potem zaradi mene lahko vozi po odstavnem pasu (in ko ga zmanjka še po travi, če mu ravno paše).
Če pa se že vriva nazaj in ga ne moti, da ima malo treščen avto in na glavi mene, ki ga bom pravno terjal za plačilo vsake izgubljene minute ob nesreči, ki jo je povzročil, pa tudi nimam nič proti (da je moj avtoček vreden milijon evrov, ko pride do nesreče, pa se tako ali tako ve).
Lahko pa se čisto po nerodnosti zgodi, da ravno takrat, ko se kdo pelje mimo, fotografiram obcestni količek. Ker potem naredim še kako kaznivo dejanje, mi policija zaseže računalnik in na njem po nerodnosti najde še fotografije odstavnih voznikov (sam jih ne smem dati/objavit, ker se bo name spravila ona gospa od podatkov).
Sedaj pa malo bolj resno.
Vsi smo odgovorni za prometno varnost in vožnja po odstavnem pasu nikakor ne sodi med bolj odgovorna dejanja, še posebej pa ne vrivanje na koncu, ko naprej ne gre več. Ob predpostavki, da na voznih pasovih vozniki spoštujejo pravilo zadrge (ali pa ga bodo v recimo 10. letih), je potem vsakršno vrivanje z desne samo še dodatna motnja in nevarnost.