Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Po maj 05, 2008 12:57 pm

Senad je napisal/-a:ma ne zamerim nobenemu, sej sem napisal, sem na voljo takim ki pravijo da bi dali šljivo na oko... :lol: :lol: :lol:

sploh nevem kaj vas tako moti, sej vi tut lahko grete po strani če hočete... če pa vi NOČETE, pa pač nočete, mene ne moti...

upam da smo zdaj razčistili o tem odstavnem, in prosim da nehate pisat neumnosti.

off: pa kako ide u gradu? :lol:
Zadnjič spremenil AudiBoy, dne Po maj 05, 2008 1:01 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Po maj 05, 2008 12:59 pm

higijena dobro :shock: :lol:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad Po maj 05, 2008 1:08 pm

AudiBoy je napisal/-a:
Senad je napisal/-a:ma ne zamerim nobenemu, sej sem napisal, sem na voljo takim ki pravijo da bi dali šljivo na oko... :lol: :lol: :lol:

sploh nevem kaj vas tako moti, sej vi tut lahko grete po strani če hočete... če pa vi NOČETE, pa pač nočete, mene ne moti...

upam da smo zdaj razčistili o tem odstavnem, in prosim da nehate pisat neumnosti.

off: pa kako ide u gradu? :lol:

off: pa ide znas kako, ima cure ima sve... cu da izadjem na televizor?
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po maj 05, 2008 1:47 pm

Polo78

Dajmo zdaj nekaj razčistit: Vožnja po odstavnem pasu je o.k., ČE je to res malo pred cestninsko postajo (recimo par sto metrov) in imaš ABC kartico.

se mi zdi da tisti lokalni šerifi, ki bi delili šljivice... se morate vendarle strinjat da vam gre v nos to- da eni pač imamo ABC.. in da se 150m pred cestnino res nebo zgodila nobena nesreča.. še več tudi če se bo je tam po pasu za ABC in seveda malo pred dnjim (na odstavnem seveda) krasna pretočnost, ki ne ovira reševalnih vozil!

ne podpiram dijvjanja po odstavnem pasu 10km pred cestnino in pri vzdrževalnih delih sploh, menim pa da ker je v sloveniji splošna favšija, nekateri želite bit pazniiki tudi tam kjer vas nihče ne prosi.. in če to ni vaše delo, se ne vmešavajte.. ko pa bo vas kdo ogrožal pa se javite.. do takrat imate pa sončno upravo za pritožbe.. in to tudi za kolone po avtocestah..

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Po maj 05, 2008 2:00 pm

Jerch_ je napisal/-a:Polo78

Dajmo zdaj nekaj razčistit: Vožnja po odstavnem pasu je o.k., ČE je to res malo pred cestninsko postajo (recimo par sto metrov) in imaš ABC kartico.

se mi zdi da tisti lokalni šerifi, ki bi delili šljivice... se morate vendarle strinjat da vam gre v nos to- da eni pač imamo ABC.. in da se 150m pred cestnino res nebo zgodila nobena nesreča.. še več tudi če se bo je tam po pasu za ABC in seveda malo pred dnjim (na odstavnem seveda) krasna pretočnost, ki ne ovira reševalnih vozil!

ne podpiram dijvjanja po odstavnem pasu 10km pred cestnino in pri vzdrževalnih delih sploh, menim pa da ker je v sloveniji splošna favšija, nekateri želite bit pazniiki tudi tam kjer vas nihče ne prosi.. in če to ni vaše delo, se ne vmešavajte.. ko pa bo vas kdo ogrožal pa se javite.. do takrat imate pa sončno upravo za pritožbe.. in to tudi za kolone po avtocestah..

In če te ustavi policija.. jim boš reku naj ne bojo fovš in te pustijo pri miru? :P

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Po maj 05, 2008 2:15 pm

ta fovšija pa ratuje izgovor številka ena za vse stvari.... :roll:

Jerch_: a zdej ti bojo pa ljudje blo fouš k si dal 20€ al kok za tisto ABC tablico al kaj? tut js uporablam ABC pa se nimam za boga i batino zdej in ne mislm da mi je loh kdo fouš...
si dobu zravn nalepko da z njo pa lahko vozš po odstavnem ker si VIP oseba? ne govorim zdej o 100m pred cestnino, ampak o nonšalantnem obnašanju in občutkau večvrednosti napram drugim k čakajo...)

ja res smo loh fouš velikosti možganov ljudi k se vozjo po odstavnem pasu in obenem govorijo : "ja pa se še ti voz tko ane pa ne tež"....

Polo78: se 110% strinjam s tabo.

recept
Novinec

Napisal/-a recept Po maj 05, 2008 2:20 pm

Poskusi gledati malo drugače.

Jerch_ je napisal/-a:Dajmo zdaj nekaj razčistit: Vožnja po odstavnem pasu je o.k., ČE je to res malo pred cestninsko postajo (recimo par sto metrov) in imaš ABC kartico.

Ne boš verjel. Vožnja po odstavnem pasu zakonsko ni OK niti pred cestninsko in pred ABC. Sam te sicer zato ne bom ustavljal, bodi pa strašno previden, ko bom jaz takoj na začetku ABC pasu zapeljal desno (ti imaš neprekinjeno črto, ki je zid, jaz pa prekinjeno press, torej si kriv). Pred leti so za reševanje gneče pred cestninskimi postajami podaljševali ABC, a je bilo več problemov z varnostjo in so princip, ki ga ti omenjaš kot "dovoljenega" ukinili.

Jerch_ je napisal/-a:ne podpiram dijvjanja po odstavnem pasu 10km pred cestnino in pri vzdrževalnih delih sploh, menim pa da ker je v sloveniji splošna favšija, nekateri želite bit pazniiki tudi tam kjer vas nihče ne prosi.. in če to ni vaše delo, se ne vmešavajte.. ko pa bo vas kdo ogrožal pa se javite.. do takrat imate pa sončno upravo za pritožbe.. in to tudi za kolone po avtocestah..

Če vsak "pametnjakovič", ki se gre voziti po odstavnem pasu, obljubi tudi, da se potem ne bo vrival nazaj v kolono (kar de-facto podaljšuje zastoje), potem zaradi mene lahko vozi po odstavnem pasu (in ko ga zmanjka še po travi, če mu ravno paše).

Če pa se že vriva nazaj in ga ne moti, da ima malo treščen avto in na glavi mene, ki ga bom pravno terjal za plačilo vsake izgubljene minute ob nesreči, ki jo je povzročil, pa tudi nimam nič proti (da je moj avtoček vreden milijon evrov, ko pride do nesreče, pa se tako ali tako ve).

Lahko pa se čisto po nerodnosti zgodi, da ravno takrat, ko se kdo pelje mimo, fotografiram obcestni količek. Ker potem naredim še kako kaznivo dejanje, mi policija zaseže računalnik in na njem po nerodnosti najde še fotografije odstavnih voznikov (sam jih ne smem dati/objavit, ker se bo name spravila ona gospa od podatkov).

Sedaj pa malo bolj resno.

Vsi smo odgovorni za prometno varnost in vožnja po odstavnem pasu nikakor ne sodi med bolj odgovorna dejanja, še posebej pa ne vrivanje na koncu, ko naprej ne gre več. Ob predpostavki, da na voznih pasovih vozniki spoštujejo pravilo zadrge (ali pa ga bodo v recimo 10. letih), je potem vsakršno vrivanje z desne samo še dodatna motnja in nevarnost.

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Po maj 05, 2008 2:23 pm

Zelo priljubljena taktika tujcev (predvsem gre - če sodim po izgledu, za diasporo iz nam južnih republik) poleti na cestninski postaji torovo - kadar pride do hujših zastojev: Prehiti kolono po odstavnem pasu, nadaljuje po abc stezi, sistem javi napako (ni kartice) in ga preusmeri na levi pas, kjer se tipček vrine na začetek kolone. Tudi Čehi so te tehnike zelo vešči. Take bi pa res na papo... Dobr da bojo letos vinjete in je konc z ABCjem

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po maj 05, 2008 2:45 pm

bzzero je napisal/-a:Zelo priljubljena taktika tujcev (predvsem gre - če sodim po izgledu, za diasporo iz nam južnih republik) poleti na cestninski postaji torovo - kadar pride do hujših zastojev: Prehiti kolono po odstavnem pasu, nadaljuje po abc stezi, sistem javi napako (ni kartice) in ga preusmeri na levi pas, kjer se tipček vrine na začetek kolone. Tudi Čehi so te tehnike zelo vešči. Take bi pa res na papo... Dobr da bojo letos vinjete in je konc z ABCjem

In dobr, da bomo te kekce oreng oslinili za polletno vinjeto. Da bodo vsaj vedeli, da je v SLO in predlagam, da Policija drastično poostri nadzor ravno v polletnih mesecih, saj se bo takrat nabirka res izplačala. Tujci so kot krave - samo pomolst jih je treba... nič hudega če nimamo dolge obale in morja, imamo pa ceste, ki so najboljši vir zaslužka. :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po maj 05, 2008 2:47 pm

@Jerch, jaz nisem noben lokalni šerif, niti nisem fouš nobenemu z ABC kartico, zakaj bi bil, če jo imam tudi sam?! Mogoče smo se mal narobe razumel glede tistega mojega citata "po odstavnem malo pred cestninsko postajo": V nobenem primeru ne bi šel niti 100 metrov pred ABC stezo na odstavni pas, v kolikor bi se promet vsaj pomikal pa čeprav počasi. To bi naredil res samo v primeru, če bi vse dobesedno stalo to se pa v praksi zelo malokrat zgodi (mislim, da se mi je v 3 letih kolikor imam ABC to zgodil sam dvakrat pa še takrat sem bil ekstremno previden, da ne bi kdo zanalašč zavil vame). Mislim, da normalni ljudje razumejo oz. znajo ločit vožnjo po odstavnem pasu TIK PRED cestnino oz. tistih PAR METROV pred ABC stezo in pa vožnjo po odstavnem vsepovprek, kjer še par km ne bo niti cestnine, niti nobenega izvoza. Dajmo to ločit vendar!

Absolutno prav je, da se spoštuje CPP, ampak oklepanje le teh kot pijanec plota vedno, povsod in za vsako ceno pa ni življensko. Treba se je predvsem prilagodit voznim razmeram na cesti! :idea:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po maj 05, 2008 2:50 pm

bzzero je napisal/-a:Zelo priljubljena taktika tujcev (predvsem gre - če sodim po izgledu, za diasporo iz nam južnih republik) poleti na cestninski postaji torovo - kadar pride do hujših zastojev: Prehiti kolono po odstavnem pasu, nadaljuje po abc stezi, sistem javi napako (ni kartice) in ga preusmeri na levi pas, kjer se tipček vrine na začetek kolone. Tudi Čehi so te tehnike zelo vešči. Take bi pa res na papo... Dobr da bojo letos vinjete in je konc z ABCjem

Hehe, točno takega sem pred kratkim videl ravno na tej cestninski postaji, čeprav ni nevem kaj profitiral, ko je prehitel 3 avtomobile. :lol: Ja, vse sorte folka imaš...
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po maj 05, 2008 2:58 pm

NaceM je napisal/-a:Očitno nisi na lastne oči videl ljudi vkleščenih v avto, gasilci pa blizu niso mogli, ker so se takšni imbecili naguzili po odstavnem pasu! Jaz sem to videl na lastne oči (ko še niti cela AC

...."Nacek" - še preveč sem jih videl in reševal in to prav na "zloglasni" dolenjki_ sem namreč nekaj let (sicer še v "jugi") rešilca vozil, včasih trikrat na dan ali noč Brežice-LJ. ......marsikdaj mi je "prišlo" da bi koga na "gobec" kot ti rečeš, samo pol se spuščaš na njegov primitivni nivo, malo civilizacije pa le moraš imet - po tvoje (in celo bi se strinjal) jih je treba (moških in žensk) 80% "pretepst" ker so naredili (ali niso) to in ono........sej, samo en krog s kolesom okol Brežic(5-6 km) narediš, pa si potencialna tarča teh 80-tih procentov, ki sem jih zgoraj omenjal...........problem je globji, globoko zakoreninjen, praktično nerešljiv.....

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Po maj 05, 2008 3:13 pm

:lol:
nevem zakaj ste me napadli.. se popolnoma stirnjam s polo78...
hotel sem rečt da poleti ko vse stoji in 100m pred pasom za ABC zavijem na ostavni pas (sej vem- priznam da ni prav- če me bojo ustavili bom pač plačal) se še vedno najdejo šerifi, ki jim to ni všeč..

ja in vem.. tam ko se pas za ABC začne pazim ko hudič, ker sem v prekršku in vedno se skoraj ustavim če bi gdo slučajno zavil desno.. je pa res da mora imet žmigavec in pogledat če gdo pride po odstavnem če smo že pri tem.. ke rtudi v avtošoli so nas učili da preden se vključimo na AC je treba pogledati na odstavni če gdo prihaja..

v glavnem kot je rekel sašo5... sankcije na cesti izvaja policija in po novem redarstvo. če in le ko vam bo kdo ogoržal varnost ga lahko prijavite. lahko pa še naprej na forumu kažete primitivnost

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Po maj 05, 2008 4:39 pm

sašo5 je napisal/-a:
NaceM je napisal/-a:Očitno nisi na lastne oči videl ljudi vkleščenih v avto, gasilci pa blizu niso mogli, ker so se takšni imbecili naguzili po odstavnem pasu! Jaz sem to videl na lastne oči (ko še niti cela AC

...."Nacek" - še preveč sem jih videl in reševal in to prav na "zloglasni" dolenjki_ sem namreč nekaj let (sicer še v "jugi") rešilca vozil, včasih trikrat na dan ali noč Brežice-LJ. ......marsikdaj mi je "prišlo" da bi koga na "gobec" kot ti rečeš, samo pol se spuščaš na njegov primitivni nivo, malo civilizacije pa le moraš imet - po tvoje (in celo bi se strinjal) jih je treba (moških in žensk) 80% "pretepst" ker so naredili (ali niso) to in ono........sej, samo en krog s kolesom okol Brežic(5-6 km) narediš, pa si potencialna tarča teh 80-tih procentov, ki sem jih zgoraj omenjal...........problem je globji, globoko zakoreninjen, praktično nerešljiv.....

Žalostno, da potem meni praviš, da sem bolan...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po maj 05, 2008 6:23 pm

NaceM je napisal/-a:Žalostno, da potem meni praviš, da sem bolan...

....sorry, ne dojemaš kaj hočem povedat............dost off-topica

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Po maj 05, 2008 6:50 pm

sašo5 je napisal/-a:
NaceM je napisal/-a:Žalostno, da potem meni praviš, da sem bolan...

....sorry, ne dojemaš kaj hočem povedat............dost off-topica

Nekaj podobnega si tudi jaz že cel čas mislim s tvoje strani.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Po maj 05, 2008 6:57 pm

no nace.. ti bom jst pojasnu.
če še nisirazbral.. da se neha smetit- policaji in redarji naj delajo red in mir na cesti, ti pa s svojimi primitivnimi izrazi (in verjetno tudi dejanji) dokazuješ na katerem nivoju si...

in svetovano ti je bilo da tega ne delaš zaradi lastne varnosti in predvsem zato, ker tukaj vsi menimo da s tem ne boš nič dosegel, ker še enkrat- norce mora izučit roka pravice..

če so pa zakoni slabi oz. jih nič ne izuči pa se enkrat že nehaj sekirat, ker vedno se bo našel nekdo ki bo kršil pravila!

Uporabniški avatar
Mr-B
Novinec

Napisal/-a Mr-B Po maj 05, 2008 7:59 pm

Veš Senad da sem slučajno jaz takrat v koloni ko TI "varno" pripelješ s tvojim ... stilom po odstavnem pasu, in bog ne daj da kdo od mojih otrok tisti trenutek ven stopi. JAO. NEĆE TE PREPOZNAT TVOJA MAJKA I ČAK NI TVOJ OTAC U ČEVAPU J:::Š ONDA PLAVE OKE!!!

LP B
LP Boštjan
Pontiac Trans sport 2,3 16V
Slika

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Po maj 05, 2008 8:16 pm

Jerch_ je napisal/-a:no nace.. ti bom jst pojasnu.
če še nisirazbral.. da se neha smetit- policaji in redarji naj delajo red in mir na cesti, ti pa s svojimi primitivnimi izrazi (in verjetno tudi dejanji) dokazuješ na katerem nivoju si...

in svetovano ti je bilo da tega ne delaš zaradi lastne varnosti in predvsem zato, ker tukaj vsi menimo da s tem ne boš nič dosegel, ker še enkrat- norce mora izučit roka pravice..

če so pa zakoni slabi oz. jih nič ne izuči pa se enkrat že nehaj sekirat, ker vedno se bo našel nekdo ki bo kršil pravila!

Poglej... Zadeva je sledeča. Koga kaznujejo policaji vemo. Tiste, ki prekoračijo 5 km/h, tiste ki pa prekoračijo 50, pa pustijo pri miru. Prav tako sem ravno včeraj videl, kako je en tip prehiteval kolono po odstavnem pasu mimo policaja, le-ta pa nič.
In, če bi ti imel tako fino izkušnjo kot jaz, kjer je človek umrl in to najverjetneje zaradi takih imbecilov (ja ponavljam tak izraz, ker se takemu idiotu absolutno poda), ne vem, če ne bi razmišljal tako kot jaz.
In na koncu potem jaz uporabljam primitivne izraze, takšno početje, kjer ogrožajo tuja življenja s svojim "varnim stilom vožnje" pa ni primitivno.. Hmmm kul ni kaj.. Potem pa je jasno, da lahko dvignejo kazni še za nadaljnjih 1000% pa bo mrtvih isto ali več... Tako je to... Človeška budalost ne pozna meja, v teh vaših odgovorih se to točno vidi.
In...Brez skrbi... Če boš me srečal boš že vedel...
Zadnjič spremenil NaceM, dne Po maj 05, 2008 8:31 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Po maj 05, 2008 8:19 pm

Mr-B je napisal/-a:Veš Senad da sem slučajno jaz takrat v koloni ko TI "varno" pripelješ s tvojim ... stilom po odstavnem pasu, in bog ne daj da kdo od mojih otrok tisti trenutek ven stopi. JAO. NEĆE TE PREPOZNAT TVOJA MAJKA I ČAK NI TVOJ OTAC U ČEVAPU J:::Š ONDA PLAVE OKE!!!

LP B

...jaz bi rekel, da "Ni Sveti Spasoje te ne spasi!"
Obstajajo še normalni ljudje na svetu.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov