Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če maj 15, 2008 9:23 pm

Jaz vem da sem včasih bil površen na cesti (na trenutke), sedaj pa se res trudim kolikor se da. Po predpisih, kolikor je pač možno, in po zdravi kmečki pameti. In mi kr uspeva. Ker se mi sedaj zdi vsak denar za državo, kot stran vržen.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Če maj 15, 2008 9:35 pm

res je sebaveh s tem se strinjam.,....ne pa da govorijo tak kokr da so nezmotljivi....skušal sem povedati da da ni nobeden tak da nebi kdaj na cesti storil kakšne napake....vsak jo tud jaz in glih u tistem trenutku ko boš naredu napako boš že dobu pol mesečne plače za stran vržit...a je to fer???zato pa ne govorit če je težko vozit po omejitvah....niso samo omejitve so predpisi tud....ok ne govorit če je tok težko vozit po predpisih?kolk vas pogleda mrtvi kot..?kolk vas drži volan z obema rokama?kolkrat gledate u špegle ko pospešujete pa bremzate pa folku ustavlate na prehodih takrat ko je še 30 m stran? NOBEDEN...razkurli ste me :twisted: :twisted:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če maj 15, 2008 9:48 pm

@deki988:

Tud te "profesionalce" je treba ločit v dve skupini. Eni imajo golo srečo, da sekajo ko ni nobenega blizu oz. se jim potem drugi umikajo in bremzajo, medtem ko drugi dobro okoli pogledajo, če ni nobenega in nato šele sekajo.

Skratka. Če bi vsi ljudje imeli neko splošno logiko in se po njej vedli bi bilo drugače. Kot bi bilo drugače če bi bili vsi dobri vozniki. Najlažje vidim da je foklu, ki vedno računa na to, da jih bo nekdo drug rešil pred pizdarijo... tako je najlažje vozit in izsiljevat... jaz naj pa na njih merkam skos...

... tko kot so enkrat rekli za Ljubljano. 4X4 džipe in po propisima... pa ako prođe prođe, če ne pa bum... pa me zanima kolk časa bi še folk ležerno vozil...

Pa smo spet tam. Dokler bo vsak levak dobil izpit v roke, pa magar po 100ih urah vožnje, bo tako kot je danes... kaos. In na koncu ti taki, ki komaj da pelje naravnost, očita lekcijo varne vožnje po omejitvah....... ne s***!

Uporabniški avatar
deki988
Novinec

Kraj: N. Gorica

Napisal/-a deki988 Če maj 15, 2008 10:03 pm

FBR je napisal/-a:@deki988:

Tud te "profesionalce" je treba ločit v dve skupini. Eni imajo golo srečo, da sekajo ko ni nobenega blizu oz. se jim potem drugi umikajo in bremzajo, medtem ko drugi dobro okoli pogledajo, če ni nobenega in nato šele sekajo.

Skratka. Če bi vsi ljudje imeli neko splošno logiko in se po njej vedli bi bilo drugače. Kot bi bilo drugače če bi bili vsi dobri vozniki. Najlažje vidim da je foklu, ki vedno računa na to, da jih bo nekdo drug rešil pred pizdarijo... tako je najlažje vozit in izsiljevat... jaz naj pa na njih merkam skos...

... tko kot so enkrat rekli za Ljubljano. 4X4 džipe in po propisima... pa ako prođe prođe, če ne pa bum... pa me zanima kolk časa bi še folk ležerno vozil...

Pa smo spet tam. Dokler bo vsak levak dobil izpit v roke, pa magar po 100ih urah vožnje, bo tako kot je danes... kaos. In na koncu ti taki, ki komaj da pelje naravnost, očita lekcijo varne vožnje po omejitvah....... ne s***!

Sej jst sm jih tud loču v dve skupine če nisi opazil, jst držim s temi ki dobro pogledajo okoli preden stisenjo na plin!
Ljudje smo si različni tko da nemoremo imeti vsi eno in isto splošno logiko-če pa bi imeli pa sploh nebi bilo zanimivo! :lol:
Pregovor pravi: Sto ljudi sto čudi, sto žena dvesta sisa-(Sto žensk dvesto jošk) :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če maj 15, 2008 10:09 pm

Off: Vsaka Finka nima svoje finke, vsaka Danka pa ima svojo danko.

On: Nič nimam proti nadzoru hitrosti, vendar a ni bolj smiselno nadzor izvajati tam, ko je zadeva res KRITIČNA? Kar - roko na srce - avtoceste NISO.

Uporabniški avatar
RAPMAN
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a RAPMAN Če maj 15, 2008 10:42 pm

se strinjam da avtoceste niso vse razn tunelov ...

ampak tole ne bo nč spremenil ....

dokler je država lačna in vodstvo države pač tko k je

usi kradejo noben nč ne dela

....

no comment :roll:
>>ZIDEK<<
Slika

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če maj 15, 2008 11:00 pm

Koliko ukradenih avtomobilov pa najdejo policaji?

Če bi se ukvarjali s tem problemom vsaj četrtino toliko, kot s tem, kako vzeti denar ljudem, ki malo prekoračijo, bi bilo raziskano konkretno več kraj, kot pa zanemarljivo malo jih je sedaj.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe maj 16, 2008 12:27 am

gustelj je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:debili. prekleta policijska drzava.

zanalasc se bom vozu 270 pol pa ustavu na odstavnem pasu in sel ven na cik ce se to zgodi mater jim j***m.

Voith je napisal/-a:rajs se ubijem na avtocesti kot da zivim v pofukani policijski drzavi kot en hlapec teh drekov, ki si zmisljujejo take zakone, ukrepe in pooblastila in to na podlagi kr nekih nelogicnih ugotovitev in statistik prikazanih na nacin kot njim pase.

No, točno za take norce so izumili te naprave in upam, da te bodo kmalu trajno podrzali z asfalta preden ubiješ še kakšnega nedolžnega človeka.

zbudu se bos najprej ti. skodozeljni slovencelj. a si s svojo karmo ze ubil sosedovo kravo al se crkuje?

js sm profesionalni voznik in sem na cesti 10x bolj previden kot ti. to si upam stavt za levo jajce.

sploh pa glede na to, da je slovenija zelo mejhna in da js vozm avto ki je zelo razpoznaven, nej mi en tlele napise da sm ga izsilu al pa da sm mu silu v rit al pa karkoli. ga ni.

ampak; ko je prazna cesta ob 3h zutri, se pa pelem 250 ce mi mal vetr v rit piha.
in to bom pocel pa tut ce se morm v nemcijo preselt zarad tega.
noben politik ciganski k zivi v letu 1943 mi tega nebo preprecu.

dokler bomo mel politike k zivijo se med nacizmom in komunizmom nekje, bo nasa drzava v pizdi in nobena evropa nebo pomagala. pa se mi res neda s tem ukvarjat, sam taka represija kokr se jo grejo zdj je pa 100L prevec v polnem kozarcu.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe maj 16, 2008 6:26 am

Se morem kar strinjat z Voithom.

besed o tem pa raje ne bom izgubljal, bo prevec zaljivo vse skupaj. Samo naj povem da me prime da bi nekoga za j***a obeso nekam.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Pe maj 16, 2008 6:35 am

Voith je napisal/-a:

dokler bomo mel politike k zivijo se med nacizmom in komunizmom nekje, bo nasa drzava v pizdi in nobena evropa nebo pomagala. pa se mi res neda s tem ukvarjat, sam taka represija kokr se jo grejo zdj je pa 100L prevec v polnem kozarcu.

Evo točno tako. Kaj je spremenil nov zakon z vidika varnosti? NIČESAR! Tisti brezobrazneži, ki so ti prej blinkali na AC, to delajo še naprej, po naseljih, kjer je omejitev 40, divjajo še naprej tudi po 100 km/h in več...to vidim vsak dan...Tisti počasneti, ki so že prej cincali, pa sedaj še bolj cincajo in spavljajo druge voznike v smrtne situacije...skratka KAOS!!!

Skratka, ta država je totalno v pizdi.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe maj 16, 2008 6:39 am

boklavdi je napisal/-a:
gizmo je napisal/-a:Mnoooogokateri k****n te nebi po desni prehitevau, če se bi vozu po voznem pasu, ne pa po prehitevalnem, kadar je vozni frej...

No, če ti ne potegne pa naj ti razložim po šolsko:
- ponedeljek zjutraj izvoz na obvoznici LJ center proti mestu
- vsi "kretenčki" čakamo že na zavoju lepo v 300 m vrsti proti semaforju
- potem pa se najdeTE piloti, ki se naredite kekce in enostavno po desni hinavsko mimo vseh in glej ga zlomka v križišču mimo vseh na levo
- upam, da ti je sedaj jasno, kaj sem mislil glede prehitevanja po desni

Za take obstaja zdravilo. Jst ponavadi potegnem mimo njega in se mu nastavim, da se mora ustavit pred robnikom, ali pa se zakanta v robnik. Ko bo pa avto zrihtan, se bom pa v njih zaletaval, tako ali tako so oni krivi, na avtu pa se itak ne bo poznalo, kupončke bom pa vseeno pobiral. Bom pa na forumu potem kupončke prodajal.

boklavdi je napisal/-a:Kar pa se tiče AC je pa bilo verjetno že ničkolikokrat napisano, da prehitevalni pas ni za vožnjo temveč je namenjen prehitevanju,...ampak,..če jaz prehitevam par avtomobilov ki vozijo 100km/h, jaz pa vozim 120km/h,...potem pa se mi nadutež s štirimi krogci zalima in mi blenda,....
jaz bi takšnega oklofutal in da,... visoko kazen bi moral plačati. Če pa bi kaj otresal,....bi ga zalimal v čuzo za dan do dva.
lpB

Takega ob prvem prostem placu spustiš naprej in imaš mir.
Old subarus never die, they just get faster!

maestro
Novinec

Napisal/-a maestro Pe maj 16, 2008 7:49 am

boklavdi je napisal/-a:Kar pa se tiče AC je pa bilo verjetno že ničkolikokrat napisano, da prehitevalni pas ni za vožnjo temveč je namenjen prehitevanju,...ampak,..če jaz prehitevam par avtomobilov ki vozijo 100km/h, jaz pa vozim 120km/h,...potem pa se mi nadutež s štirimi krogci zalima in mi blenda,....
jaz bi takšnega oklofutal in da,... visoko kazen bi moral plačati. Če pa bi kaj otresal,....bi ga zalimal v čuzo za dan do dva.
lpB

Takega ob prvem prostem placu spustiš naprej in imaš mir.[/quote]

A si ti nor ?? Spustiš naprej..... Če bi se vsi obnašali tako bi idioti in nasilneži zavladali svetu !!!
Zakaj pa bi se umaknil ???? Jaz se ne, ampak mirno peljem svoj ritem in mu prižgem zadnje meglenke. Aja, pa razmišljam, da bi si za v avto nabavil solzilni sprej za primer samoobrambe.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Pe maj 16, 2008 8:04 am

jao jao,kaj nam delajo s temi zakoni bedastimi...
še malo,pa se bomo povsod v drugi vozili :roll:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe maj 16, 2008 8:11 am

nasa domovina se spreminja v poljsko2. dang.

kako sveze bi bilo ce bi mel mlade ljudi v parlamentu. takoj bi se napetost v zraku sprostila.

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Pe maj 16, 2008 8:14 am

menjekul je napisal/-a:slabo slabo. :?

Včasih gledam ta promet, ki se iz dneva v dan bolj "ustavlja" oz. vleče. Ljudje so prestrašeni zaradi konstantnih sprememb o ZVCP-ju, na AC ne moreš prehitevat, ker pač nekdo prehiteva s 120 km/h in moraš ekselenco počakat, da po pravilih izvede manever - ali pa ga tudi ne in mirno vozi dalje po levem pasu čeprav bi se lahko zdavnaj umaknil, Bojan Žlender tečnari, da je velika razlika med 60km/h v naselju in 50km/h....problem je vbistvu alkohol in nevzgoja mladih (ki so po večini največji krivci za absurdne nesreče), tu in tam pa bi nekaj procentov prislonili tudi starejšim (nedeljskim voznikom), ki ali ne vidijo ali ne slišijo dobro... pa so vseeno med nami in delajo štalo - že s tem, ko jih prehitevajo šleperji :lol:

Včasih sem mislil, da je Amerika najbolj "vodena" država (s tem mislim, da te nadzorujejo na vsakem koraku)...pa sem se uštel...zdaj tako postaja tudi pri nas. Od hiper prepolnih trgovin - zanimivo kako popularnost teh ničemer podobnih stavb še vedno narašča - pa do totalne kontrole nad plebejci, ki razen od rumenega tiska drugega ne morejo požreti. Vsi za Big Brother vsi za butale...

Na poligonu v Vranskempa naj bi (tako sem zvedel od kolega, ki sodeluje z investitorjem) moral vsak kandidat (iz Slovenije :lol: ) odpeljati vsaj 10 ur predno naredi izpit...si ne predstavljam kako nekdo lahko tako zavrti vodo na svoj mlin :? Mi pa kot....sitnozubatastoka = drobno zobata živina :lol: sledimo in se bojimo.

pa srečno na cesti

@menjekul - problem je v nevzgoji mladih - kdo naj bi jih vzgajal - starši in družina ali je treba nekoga plačevat, da bo "tvojga" mulca vzgajal? Pa a niso prvi, ki so poklicani za vzgojo otrok njihovi starši? Če bomo vsi začel sami sebe kontrolirat in prvo pri sebi spucal pojme se bo stvar izboljšala, ne pa da bomo čakal da nas bodo vzgajale državne inštitucije. A sami nismo dovolj pametni, da vemo, da nekaj ponemo narobe, da je narob, če divjaš čez naselje, da se pijan vsedeš za volan... A nam mora to nekdo razložiti in nas vzgajat??

@ vsi tisti, ki pravite, da živimo v policijski državi - v stari jugi se nisi policaju upu nič rečt nazaj, ker si jih na mestu fasu in se šel mal vsest na hladno, da si se "spočil", dons pa vsak ko ma pet minut cajta policajem je** mater in vse ostalo in se dela pametnega, kaj so njegove pravice, da lahko divja, da to je njegova pravica....

Pa a smo se vrnil na razvojno stopnjo 10.000 let nazaj?

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Kraj: near Nova Gorica

Napisal/-a SENATOR Pe maj 16, 2008 8:43 am

Tale naša država že ''malce'' pretirava, še malo pa ti bodo dali čas katerega moraš porabit od ene do druge cestninske postaje, pa če slučajo prišel 1 minuto prej zaračunali 1000€ kazni pa še kako točko vzeli, ker je bilo povprečje 131 na uro.
Vsak teden se 3 do 4 krat vozim po AC v Italiji in moram rečt da je dost radarjev pa tudi v civilnih avtih se vozijo in merijo, ampak te nihče ne bo ustavil ali kako kazen domov pošiljal če se boš lepo in pravilno po svojem pasu peljal 160 na uro.
Če te vidijo, da si prehiteval brez žmigovca in da je nekdo za teboj moral bremzati, takrat pa boš plačal, ker si nekoga spravil v nevarnost, pa četudi si vozil 110 na uro.

LP
30 STYLING AWARDS

http://www.youtube.com/watch?v=fZYbGHM5WY0

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe maj 16, 2008 9:13 am

5cho je napisal/-a:
@ vsi tisti, ki pravite, da živimo v policijski državi - v stari jugi se nisi policaju upu nič rečt nazaj, ker si jih na mestu fasu in se šel mal vsest na hladno, da si se "spočil"

ni nujno. ce si poznal prave ljudi....

danes je pa isto. ce poznas prave ljudi ali pa si po moznosti sam policaj, zate pac zakon ne velja. edino stacionarni radarji te lahko opiljo. druzga se pa ni za bat.

kar se pa represije tice se pa vracamo v case zeleznih zaves, mas prav.
rabmo sam se patriotski akt, pa policijsko uro pa smo na konju.

seveda, upajo debili politicni, da bojo toplo vodo odkrili na podrocju prometa. ampak zakaj? zakaj enostavno ne skopirajo enega sistema v celoti ki je ze preizkusen in se ve, da deluje. vecina zakonov v bolj razvitih drzavah ima tako kot je za zakon normalno - slabe in dobre lastnosti. nasi pa pobirajo samo slabe lastnosti iz vseh zakonov in potem temu recejo: zakon omejuje da varuje. BULLSHIT a je prejsnji zakon varoval? nekak ni. zakaj ne? zakaj so potem dal v veljavo tega ce ta sistem povecevanja kazni ne deluje? pa pišuka na podlagi cesa se ti ljudje odlocajo? vlada direkt iz butal.

pa tut ce gledamo statistiko z malo drugacne strani;
kaj je boljse za drzavo, da se na leto ubije 20 ljudi vec na cesti, ali da 98% drzavljanov zivi v strahu celo leto in da vlada v celi drzavi splosna zamorjenost in slaba volja?

js sm za logiko, da rajsi zivim srecno in prej umrem kot da zivim 100 let zamorjen in siten. in tocno zaradi tega se zadnje case poigravam z idejo da bi sel zivet nekam kjer so ljudje srecni. se mi zdi, da je zivet v sproscenem okolju dobra nalozba v zivljenje.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe maj 16, 2008 9:24 am

maestro je napisal/-a:
lpB

Takega ob prvem prostem placu spustiš naprej in imaš mir.

A si ti nor ?? Spustiš naprej..... Če bi se vsi obnašali tako bi idioti in nasilneži zavladali svetu !!!
Zakaj pa bi se umaknil ???? Jaz se ne, ampak mirno peljem svoj ritem in mu prižgem zadnje meglenke. Aja, pa razmišljam, da bi si za v avto nabavil solzilni sprej za primer samoobrambe.

Ti se ne umikaš in s tem kršiš zakon.

Kaj pa če bi bilo kaj nujnega. Ko sem se jaz urezal z motorko, se tut niso hotel na avtocesti taki kot ti umikat. Morali smo voziti za njimi in čakat, da se umaknejo - da ne govorim o tem, da sem rabil zaradi takih celih 45 minut do kliničnega centra, pa se ponavadi vozim od tam do lj samo 30 minut. Pač se osebki niti na luči niti na troblenje niso odzival in so prehiteval avtomobile s 5km/h višjo hitrostjo kot so vozili ostali. Očitno namerno zajebavanje.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe maj 16, 2008 9:32 am

:D Voith, pa sej živimo v sproščeni Sloveniji. Kako da nisi srečen in sproščen, saj se oblastniki tolk trudijo da bi bil. :lol:

Bomo pa še več sproščenosti deležni v naslednjih mesecih tako, da globoko vdihnite in počasi izdihnite in se pripravite na terapijo sproščanja. Tolk se bomo sproščali in sprostili, da bo kar teklo od nas. Hurej v nove zmage z ljubljenimi voditelji na čelu. :P

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe maj 16, 2008 9:38 am

res nevem ce si zelim ustvart druzino v sloveniji. al nej recem rajs v butalah?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov