Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX Pe jun 06, 2008 1:05 pm

Voith je napisal/-a:si vsaj kmeta ubil pol?

take ljudi, ki po cesti nastavljajo pasti bi tepel do smrti.

Če je kmet namenoma nasipal pesek pol res ni normalen v glavi. Ampak napaka je vsekakor DoubleG-jeva in on se očitno tega zaveda in ga je dogodek izučil. 220 po navadni cesti je SAMOMOR. Če se pri taki hitrosti zgodi kaj nepredvidenega (npr. kmet s traktorjem zapelje iz njive na cesto) je "game over".

Tad
Novinec

Napisal/-a Tad Pe jun 06, 2008 2:08 pm

NoFX je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:si vsaj kmeta ubil pol?

take ljudi, ki po cesti nastavljajo pasti bi tepel do smrti.

Če je kmet namenoma nasipal pesek pol res ni normalen v glavi. Ampak napaka je vsekakor DoubleG-jeva in on se očitno tega zaveda in ga je dogodek izučil. 220 po navadni cesti je SAMOMOR. Če se pri taki hitrosti zgodi kaj nepredvidenega (npr. kmet s traktorjem zapelje iz njive na cesto) je "game over".

Tudi, če bi se pelal po pravilih se lahko komot stegneš na šodru, če je fajn nasipan!

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a DoubleG Pe jun 06, 2008 2:10 pm

Ravno zato pa kmeta ne krivim in mu nič nočem. Glede na mojo vožnjo je bilo samo vprašanje časa kdaj bo počilo. Ksreči sem odnesel cele kosti. Tam je ogromno je norcev z glasnimi izpuhi in si predstavljam kako smo težili domačinom. Tudi po 5x zapored sem peljal tisto cesto gor pa dol.
Če bi se tam pripeljal po omejitvah, bi se pesku lepo izognil. Pri visokih hitrostih je izogib ovire na motorju praktično nemogoč. Začrtano imaš pot ovinka še preden si ga sploh založil. Ni to avto, ko samo odmotaš volan kadar ti paše.
Motoristi na tem forumu probajte nekaj. Peljite se 30 km/h in začnite vozit orenk slalom. Potem plejite 90 km/h in vozite slalom. Boste videli kako bolj okoren je motor.

Uporabniški avatar
urbn
Uporabnik

Napisal/-a urbn Pe jun 06, 2008 2:35 pm

Sm si zdele vzel prov 15 minut časa pa tole prebral. Damjan tudi iz moje strani ti želim uspešno ukrevanje. Maniak me pa nekaj zanima , in sicer iz kje ti si ker to se je tudi zancu od prijatelja zgodilo in sicer pri Begunjah na Gorenjskem je en gozd ki se imenuje Grofija ti je mogoče kaj znano :?:
lp

Tad
Novinec

Napisal/-a Tad Pe jun 06, 2008 3:05 pm

Osebno sem ugotovil, da se je najbolše vozit po avstriji.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe jun 06, 2008 4:13 pm

Evo je glih debata o motoristih ene 2 leti nazaj sem tak čakal v križišču Slovenske , da zavijem levo proti bazenom in glej ga zlomka čez rdečo luč en na naked motorju po zadnem kolesu in ka na enkrat bummm :shock: in dim pa copati na cesti tipa nikjer :shock: :?: ,.....
Evo kaj je bilo mogoče se spomnite? Tipo se je pač čez redečo zapeljal pred bavarcem pa je en taksist čez dvojno polno črto glih v tem trenutku zapeljal in bumm ga je sezulo tistega na motorju in ene 15 metrov daleč je poletel ni umru samo polomlen je bil fejst :-P :twisted: 8) sem pa bil 3 v koloni pred tem taksijem tak, da sem vse videl :roll: in slišal brr.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe jun 06, 2008 4:55 pm

Žal po vsakem vikendu z lepim vremenom, sledi bogata črna kronika, kjer kratko potegnejo motoristi.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Pe jun 06, 2008 5:14 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Žal po vsakem vikendu z lepim vremenom, sledi bogata črna kronika, kjer kratko potegnejo motoristi.

ki so na žalost sami dosti krat krivi... (hitrost) in če pogledaš vedno znova umrejo motoristi na "težkih" motorjih. ala r1, r6, r1, ninja....
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
*KAYA*
Novinec

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a *KAYA* Pe jun 06, 2008 5:15 pm

Evo tut jst sm si vzela cajt pa prebrala vse tole..me je kr mau "stisnlo" ob tisti izpovedi blogerja.. :?

Damjan..po sliki sodeč (mislim kakšna je ninja..oz. kar je ostalo od nje) :shock: si mel neverjetno srečo..Tut jst ti želim čimhitrejše in čimbolj uspešno okrevanje. Drži se. ;)

Aja..DoubleG..a to se je tebi nardilo letos? (slaba dva tedna nazaj)..že dolg se nisva slišala..tko da nč ne vem..Jao..dobro da se je končalo tko kot se je.

Še neki: expect the unexpected (to mi tut na jakni piše pa sm se glih spomnla tega) :) ..v glavnem treba je predvidevat različne stvari..oz. situacije pa vozit po pameti..Preveč je takih, ki podcenjujejo svoje znanje in ne prilagajajo svoje hitrosti razmeram na cesti..(200 ali več na uro se gre na Grobnik al pa na Raceland vozit).. sicer je res da se lahko hitro kaj naredi (tudi po krivdi koga drugega)..tut sama (kot sovoznica) sm že bla v situacijah, ki bi se lahko drugače končale..prvič ne bi blo glih fajn če bi v tistem trenutku avto nasproti pripelajal (malo prehitro je šlo v ovinek pa po nasprotnem voznem pasu) drugič je pa voznik avtomobila hotel že zapeljat na prednostno cesto..zadnji cajt res da je opazil motor (dobro da ga je!). Na srečo pa nimam kakih izkušenj s padci in upam da jih tut v prihodnje ne bo..
Upam da ne zamerite, ker sm sploh povedala vse to..kot sovoznica..nočem bit nč pametna, ampak sm samo povedala kar si mislim..Drugače pa ne bi sploh nč napisala v to temo, če ne bi kr dost dobro vedla kaj vse se ti lahko zgodi, na kaj je treba pazit, itd...mam namreč kr dost frendov k majo motor in so mi pač že povedal za dost stvari, ki so se jim zgodile..fant je mel lani veliko srečo,da ni bilo kaj hujšega ko je padel z motorjem, njegov kolega je ves polomljen ležal v bolnici kr neki cajta, eden je umrl..ampak ne bi zdj o tem..

V glavnem pazite nase motoristi pa po pameti.
Rada vas ima Kaychi :)=(:

Slika Slika Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe jun 06, 2008 5:50 pm

ManIAK je napisal/-a:
snikerson je napisal/-a:Take bedake, beri kmete(ki to počnejo), bi blo treba udret.

Tud v motocross sceni se to dogaja. Ker pač nimam vsak dan, prevoza do proge in nazaj, se ponavadi z bljižnimi kolegi zapeljemo mal čez hosto in po cestah za delovne stroje. Odkrili smo novo cesto v naši neposredni bližini, in je blo prvih par dni super, malček šodra, malček zemlje, super za te vrste motor. Problem je nastal, ker pač ob koncu te ceste se moraš peljat cca 500m po asfaltu mimo "kmeta". In to je njemu šlo očitno tako v nos, da nas je naslednji dan za nepreglednim ovinkom čakal drevešček čez cesto, ampak ravno tako velik, da si se fajn skobacal preko belance po kamenju. Ok, kolega uspe nekako ustavit, jaz se odmaknem drevesu in padem v obcestni jarek. Razen malček potegnjenih križev na motorju druge škode ni bilo. Med pobiranjem in vlačenjem motorja iz grabe preklinjam vsega boga, nakar se nekako le pomirim. Takrat se niti zavedal nisem, da bi pač kdo to nastavu oz. bi bil sposoben tega. Ok, jaz se pomirim, spijem en sokec iz nahrbtnika in gremo dalje. Nekak me je tisti dan volja do divjanja minila, zato sm le počasi odcruzal proti domu. Te sreče pa ni mel kolega. 300m pred mano se je konkretno zagnal čez majhno klančino, ampak glej ga zlomka, ob fiksnem pristanku na oba kolesa ga je čakal drot (žica) napeljana čez cesto in to preseka vsaj 2,5mm. Njega zahakla na trebuh (si sploh neznam predstavljat kaj bi blo če bi sedel) in ga dobesedno obrne na svoji osi 2x, medtem, ko je motor počakal 20m dalje. Takrat bi od jeze najraje kmetu zažgal vse poslopje, vendar mu nemorm ničesar dokazat, saj ga nisem dobil poleg. No, da se vrnem. Kolegu je prerezalo dres, nato pa se je žica ustavla v želvi ki jo je nosil pod dresom. Kaj bi blo če je nebi imel, oz če bi sedel nočem niti pomislit.

Tak da, tudi zdrava pamet te včasih ne obvaruje pred nesrečo.

damjan, tud iz moje strani čimprejšnje okrevanje...

To ni več smešno, te stvari je treba tretirat kot poskus umora in jih tudi prijavit oblastem. Verjetno osumljencev ni dosti, tistih par lastnikov bližnjih zemljišč. Ne vem zakaj niste ukrepali, take ljudi je treba naučiti, da se ne igrajo tako s tujimi življenji.
Kje mi živimo...to ne moreš verjet kakšen drek so slovenci. :evil:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Tad
Novinec

Napisal/-a Tad Pe jun 06, 2008 6:07 pm

bass je napisal/-a:To ni več smešno, te stvari je treba tretirat kot poskus umora in jih tudi prijavit oblastem. Verjetno osumljencev ni dosti, tistih par lastnikov bližnjih zemljišč. Ne vem zakaj niste ukrepali, take ljudi je treba naučiti, da se ne igrajo tako s tujimi življenji.
Kje mi živimo...to ne moreš verjet kakšen drek so slovenci. :evil:

x2

Uporabniški avatar
zmeden
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a zmeden Pe jun 06, 2008 6:24 pm

zdj ne vem ka vsi zdj neki čez kmete?!? :x me zanima kdo je vesel da se mu vozjo po zemlji pa mu jo razrijejo,poleg tega pa še ves hrup in podobno.ne me zdj napast ker tud js sm meu krosa pa še ga bom meu,sam je vseen treba mal vedet kje se vozit in kje ne.tk ko je blo rečeno da so ga vsekal čez hosto do proge.tud hosta je od kmeta in tud tam ni treba sranja z motorji delat!tud js če kirga dobim v naši hosti mu ne bo prevč fajn ker so nam že dost škode nardil,zdj pa smo postavli leseno ograjo in je mir.tista žica pa tud lahka da služi čemu drugemu kot pa temu da bi poškodovala kakšnega motorista.

lp Robi

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a alesdrolec Pe jun 06, 2008 6:43 pm

vse se razume do neke meje in vožnja motoristov in ukrepanje kmeta....

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Pe jun 06, 2008 6:48 pm

zmeden je napisal/-a:zdj ne vem ka vsi zdj neki čez kmete?!? :x me zanima kdo je vesel da se mu vozjo po zemlji pa mu jo razrijejo,poleg tega pa še ves hrup in podobno.ne me zdj napast ker tud js sm meu krosa pa še ga bom meu,sam je vseen treba mal vedet kje se vozit in kje ne.tk ko je blo rečeno da so ga vsekal čez hosto do proge.tud hosta je od kmeta in tud tam ni treba sranja z motorji delat!tud js če kirga dobim v naši hosti mu ne bo prevč fajn ker so nam že dost škode nardil,zdj pa smo postavli leseno ograjo in je mir.tista žica pa tud lahka da služi čemu drugemu kot pa temu da bi poškodovala kakšnega motorista.

lp Robi

Če je res tako, se pokliče policijo, ne pa s takimi extremmnimi, kje živite folk, zdej ker je pa motokrosist mu tam malo razril travnik al kar koli, more pa kr umret zarad tega, jao, bolano...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe jun 06, 2008 7:02 pm

ce bi men kmet sabotazo na javni cesti naredu, bi si dobr zapomnu kva je naredu. vsaj ce bi js ostal pokreten.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jun 06, 2008 7:32 pm

zmeden je napisal/-a:zdj ne vem ka vsi zdj neki čez kmete?!? :x me zanima kdo je vesel da se mu vozjo po zemlji pa mu jo razrijejo,poleg tega pa še ves hrup in podobno.ne me zdj napast ker tud js sm meu krosa pa še ga bom meu,sam je vseen treba mal vedet kje se vozit in kje ne.tk ko je blo rečeno da so ga vsekal čez hosto do proge.tud hosta je od kmeta in tud tam ni treba sranja z motorji delat!tud js če kirga dobim v naši hosti mu ne bo prevč fajn ker so nam že dost škode nardil,zdj pa smo postavli leseno ograjo in je mir.tista žica pa tud lahka da služi čemu drugemu kot pa temu da bi poškodovala kakšnega motorista.

lp Robi

Tudi jaz imam kar nekaj gozda in travnikov, pa mi na misel ne pade, da bi drat postavljal. Imam vlake v gozdu in tam pustim, da norijo z motorji in terenci, ko so pa po travniku probal gonit, sem se pa s terencem za njimi zapeljal, jih dohitel in jim povedal svoje. Razložil sem jim tudi, da me ne moti, če vozijo ob robu travnika ali po gozdu, po sredini pa pač preveč uničijo. In tko smo se vse zmenil, pa zdej to upoštevajo in travnike imam cele, po hosti mi je pa vseeno, kje furajo.

Sicer pa sam s terencem zelo rad zapeljem po terenu, po svoji hosti ogromno, po tujih pa ponavadi samo, če je z dovoljenjem. Je pa s terencem tut zanimivo 80 al pa več prinoret čez kak kucl na travniku - letiš kr nekaj časa. Pa povalat terenca se tut da zelo hitro - smo tut že dvakrat sprobal, ampak na srečo nikomur nič.

Imamo pa zdej problem pri tekmah, ki so ponavadi organizirane v peskokopih, gramoznicah ali glinokopih. Namrež zeleni in inšpektorji se zelo trudijo, da nam vse tekme preprečijo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe jun 06, 2008 7:36 pm

nikol nočem met motorja ker se zavedam posledic..
pač take zveri pomoje sploh niso za na cesto ob tem prometu in naših cestah..

žalostno je da si nekateri pridejo gor šele ko se jim kaj zgodi..

(moj stric si ni 2x je bil polomljen, pol se je zresnu ko je mel familjo pa reku da nikdar več motorja, ker nikol ne veš kaj lahko pričakuješ za ovinkom-prej ni nikol o tem razmišlju)

itak se lahk vsakemu zgodi, tak da vso srečo..

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Pe jun 06, 2008 7:44 pm

Zmeden je napisal/-a:tista žica pa tud lahka da služi čemu drugemu kot pa temu da bi poškodovala kakšnega motorista.

ManIAK je napisal/-a:ob fiksnem pristanku na oba kolesa ga je čakal drot (žica) napeljana čez cesto in to preseka vsaj 2,5mm.

Ja daj mi razloži kakšen namen ima ŽICA napeta čez CESTO?!

Če pa se motoristi vozijo po njegovem cestišču in ja napisal sem njegovem, torej ZASEBNI lasti, potem pa naj ograjo postavi pred njo. Pa nekateri ljudje res neznajo več razmišljati. Razumem da moti ljudi ta hrup in tako naprej ampak pesek nasuvat, žice napejevat in podobno pa kaj a so vsi že znoreli al kaj? To je po mojem mnenju NAKLEPNI UMOR. Še posebaj to velja ManIAKovem primeru :roll:

Evo saj Nebiedu je pokazal, da se da tudi razumno pomenit z ljudmi. Pri nas bi vsi kar takoj nasilje zganjal (oziroma, da se popravim hinavščino in zahrbtnost ker se neupajo javno soočiti s svojimi problemi)
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

ROFLMAO
Nov uporabnik

Napisal/-a ROFLMAO Pe jun 06, 2008 8:39 pm

fantje in punce!

na motor s pametjo, tudi sam sem motorist in sem imel nesreco

peljala sva se po cesti s koelgom in ker sem imel hitrejsi motor, sem ga pritisnil, in naredil en ovinek, in sem si rekel da ga bom na koncu pocakal in grreva skupaj naprej. no v glavnem jaz pritisnem in gledam nazaj kje je, in je bil blagi ovinek in takoj ko sem pogledal naprej, sem bil ze v zraku, letel sem v znak (vecina folka se mi smeji zarad tega :D ), tak ko ima 2 droga pac, in sem s kolenom pri 80km/h udaril v drog, in z desno roko direktiva v drog, in z glavo v tablo

tako da, s pametjo in dobro opremo

resila me je samo dobra celada (zanjo sem dal 600€, ceprav imam skuter), in ena velika prikolica srece, ce nebi bilo tega, sedaj sigurno ne bi pisal tega posta

in se nekaj, Bog obstaja, majkemi, kaj drugega me ni moglo resit

kar so posledice je stalna bolecina v kolenu, nekaj ostankov od odrgnin na telesu

to je to, pa sem se peljal "samo" 80km/h ;)

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Pe jun 06, 2008 8:58 pm

ManIAK je napisal/-a:
Tud v motocross sceni se to dogaja. Ker pač nimam vsak dan, prevoza do proge in nazaj, se ponavadi z bljižnimi kolegi zapeljemo mal čez hosto in po cestah za delovne stroje. Odkrili smo novo cesto v naši neposredni bližini, in je blo prvih par dni super, malček šodra, malček zemlje, super za te vrste motor. Problem je nastal, ker pač ob koncu te ceste se moraš peljat cca 500m po asfaltu mimo "kmeta". In to je njemu šlo očitno tako v nos, da nas je naslednji dan za nepreglednim ovinkom čakal drevešček čez cesto, ampak ravno tako velik, da si se fajn skobacal preko belance po kamenju. Ok, kolega uspe nekako ustavit, jaz se odmaknem drevesu in padem v obcestni jarek. Razen malček potegnjenih križev na motorju druge škode ni bilo. Med pobiranjem in vlačenjem motorja iz grabe preklinjam vsega boga, nakar se nekako le pomirim. Takrat se niti zavedal nisem, da bi pač kdo to nastavu oz. bi bil sposoben tega. Ok, jaz se pomirim, spijem en sokec iz nahrbtnika in gremo dalje. Nekak me je tisti dan volja do divjanja minila, zato sm le počasi odcruzal proti domu. Te sreče pa ni mel kolega. 300m pred mano se je konkretno zagnal čez majhno klančino, ampak glej ga zlomka, ob fiksnem pristanku na oba kolesa ga je čakal drot (žica) napeljana čez cesto in to preseka vsaj 2,5mm. Njega zahakla na trebuh (si sploh neznam predstavljat kaj bi blo če bi sedel) in ga dobesedno obrne na svoji osi 2x, medtem, ko je motor počakal 20m dalje. Takrat bi od jeze najraje kmetu zažgal vse poslopje, vendar mu nemorm ničesar dokazat, saj ga nisem dobil poleg. No, da se vrnem. Kolegu je prerezalo dres, nato pa se je žica ustavla v želvi ki jo je nosil pod dresom. Kaj bi blo če je nebi imel, oz če bi sedel nočem niti pomislit.

Tak da, tudi zdrava pamet te včasih ne obvaruje pred nesrečo.

damjan, tud iz moje strani čimprejšnje okrevanje...

Daj folk prosim pokličite policijo takoj na mestu v takih primerih. Oseba, ki je to naredila je močno motena. Življenje nekomu vzet zato, ker se vozi okoli tvoje hiše je znak, da je človek samo za psihiatrično bolnico ali v zapor. Daš znak, zagradiš, opozoriš... Da pa žico napelješ. Katastrofa, jaz sem mislil, da se to samo še v filmih od Rambota dogaja. Tole bi bilo potrebno zelo resno vzeti. Naslednjič nekdo ne bo imel take sreče kot jo je imel tvoj prijatelj. Kdo ve, kaj je taka oseba še sposobna narediti v imenu rešitve problema, prav gotova pa nič dobrega.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov