andrej777 je napisal/-a:Sam sem dosti na cesti tako kot motorist, kot z avtom in tudi z avtobusom. 100% se strinjam z izjavo da so zadnje čase motoristi bolj kulturni. Res velikih ekstremistiv je zelo malo še vedno pa je prevelik procent tistih malo prehitrih. Ravno tiste je težko obrnt da začnejo mal ramišljat. Zmeraj ko je kakšna nesreča si misli to je bil pa en norc.....ampak mogoče je bil isti kot je on. Saj se večino časa peljejo čisto lepo samo dost je samo en trenutek pa je konc. Na motorju moraš bit 100% v vožnji in to je to. Ne pa v avtu k mal kinkaš, pa gruntaš ka bo doma za južno, kaj je blo na šihtu.... In ravno takrat avtomobilist izsili motorista !!! VSAK motorist ve da z vsakim premikom ogroža predvsem sebe. In če se nekdo v avtu čist zamišljen vozi in sploh ne ve kje je in med tem mimo prileti motor z 100kmh si reče "matr je norc". Jaz kot motorist pa imam takrat dosti več dela. Avto najprej zagledaš, hitrost vasj približno prilagodiš avtu, če je prostor in pregledno se postaviš na črto, pogledaš če je naprej frej, pogledaš če ima avto kakšen žmigovc, pogledaš če ima slučajno možnost kam zavit da ti preseka pot, IN ŠELE POTEM POTEGNEŠ LEVO in greš mimo. Vse je odvisno iz katere prespektive gledaš.
Če bom jaz med tem prehitevanjem pozabil dati žmigavc (A GA VEDNO DAM) je dosti manj nevano kot pa če avto pred menoj zavija in ga ne da. IN JE TUDI VELIKO AVTOMOBILSTOV KI SO LENI IN NE DAJAJO SMERNIKOV!!!
Na cesti je pa iz dneva v dan več motoristov in to veliko začetnikov. In to da nekdo pri 21 letih kupi občutno močnejši motor kot ga imam jaz po 10 letih voženj z motorjem (vse od mopeda, do 80 tomosa, do 125 honde, 250 kawasakija...) ni problem zakona ampak bedakov ki jih kupujejo. Upam da nimam napačnih podatkov a 22 let star fant ki se je ubil ko je zagoru tisti kamion pri Laščah je imel novo CBR-ko 1000 z 180KM!!!! ki jo je kupil letos in je bil njegov prvi cestni motor.
Motorjev je veliko, za 3000 eur dobiš motor z 100KM+ in pol gasa.
Če ste pa kaj fouš motoristom kako jim policaji nč ne morejo pa kr vsi veselo na motorje pa boste vidl kolk je fino. Če ne druzga bi blo mal manj gužve na cesti.
Zanimivo, kako večina motoristov je prepričana, da so sami najboljši, vozijo najbolj varno in da za nesreče motoristov so vedno krivi drugi - predvsem avtomobilisti. Zakaj tako razmišljanje ne vem, verjetno pa vam boža dušico in vam daje moč, da na prazni cesti stisnete do konca. Na prazni cesti pač ne bo dedka, ki bo zapeljal s stranske ulice ker nikakor ni mogel pričakovati, da bo po glavni preiletel izstrelek z 2x in celo 3x višjo hitrostjo od dovoljene.
Mi je popolnoma jasno, da si nist kupil motorja s 100+ konji, da se boste vozili po omejitvah (čeprav bi se morali) ampak, da pa za skoraj vse probleme iščete vzrok nekje drugje to nikakor ni doberin pozitiven signal za druge motoriste - predvsem za tiste, ki si kupujejo cestne rakete, ki so komaj street legal in bi morali biti le za na pisto.
Sicer itak vem, da se boste spet razhudili da to ni res ampak vseeno si prej poglejte tale posnetek
http://www.mojvideo.com/video-celno-trc ... 00ea22b1d9
pa mogoče še tega
http://www.mojvideo.com/video-celno-trc ... 3b8533510e
in se vprašajte a je to normalno početje za na javne ceste.
Pa, da ne boste rekli, da so to le posamezni primerki ... takih videov je cel internet pa še to so samo tisti, ki so se snemali in potem to celo objavili. Kolk je potem šele ostalega sranja, ki ni nikoli dokumentirano.
Pa še enkrat ponavljam in upam, da je to vsem jasno - najprej si za svojo varnost sam odgovoren in vsak pameten se nikoli ne bo zanašal da bo kdo drug pazil na tvojo varnost. Jaz nikoli ampak res nikoli ne naredim poteze z mislijo, da mora nekdo drug paziti na moja dejanja še manj pa da bi svoje življenje dal v roke tujcu. Razmislite malo o tem stavku in se vprašajte koliko se res držite tega načela.