Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica To jun 10, 2008 12:19 pm

nebivedu je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:da nikoli več ne bo igral košarke in nogometa

zanimiu kok brutalne metode šele ljudi spametujejo, da se nehajo ukvarjat z neumnostmi : >

Sploh ne dost brutalne, jaz sem jo odnesel s praskami in razbito čelado, motor pa totalka. Od takrat se nisem več usedel na motor in se tudi ne bom nikoli več, ker se m jo taskrat odnesel odlično in nebi več poskušal. Raj terencu streho stran pa ne vem kaj še vse, kot pa na motor. Bila je pa CBR-a, ki je končala na odpadu stara samo par mesecev.

dej mal povej kva vse si mel predelan na cbr-ki...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jun 10, 2008 12:21 pm

Nič ni bilo predelano. Samo slaba zadnja guma in je v mastnem ovinku motor zdrsnil na tla ter sva se odpeljala po boku kr nekaj metrov.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To jun 10, 2008 12:28 pm

nebivedu je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:da nikoli več ne bo igral košarke in nogometa

zanimiu kok brutalne metode šele ljudi spametujejo, da se nehajo ukvarjat z neumnostmi : >

Sploh ne dost brutalne, jaz sem jo odnesel s praskami in razbito čelado, motor pa totalka. Od takrat se nisem več usedel na motor in se tudi ne bom nikoli več, ker se m jo taskrat odnesel odlično in nebi več poskušal. Raj terencu streho stran pa ne vem kaj še vse, kot pa na motor. Bila je pa CBR-a, ki je končala na odpadu stara samo par mesecev.

ahhh.. you got me all wrong. pod neumnostmi sem mislil igranje kosarke in nogometa. :lol: :lol:

motor je fajn. veter v laseh, litr viskija v žilah in merjenje kdo ma večja j***a :lol:

Uporabniški avatar
G17
Nov uporabnik

Napisal/-a G17 To jun 10, 2008 12:35 pm

@ BBoss
pozivam te, da si natančno prebereš oba moja prispevka in nato citiraš če ti kaj ni prav

o uradnih vzrokih nesreč pa je tukaj nesmiselno debatirati, ker dobro vsi vemo kako policisti klasificirajo vse nesreče -> 1. vzrok neprilagojena hitrost
The person who has nothing for which he is willing to fight, nothing which is more important than his own personal safety, is a miserable creature and has no chance of being free unless made and kept so by the exertions of better men than himself. - J.S. Mill

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 To jun 10, 2008 12:46 pm

Na cesti skorajda ni motorista, ki ga ne bi že na daleč opazil v ogledalih, kar je tudi zelo pomembno če si jih znaš pravilno nastavit. Notranje ogledalo imam dodatno širokokotno in mi zelo dobro pokriva mrtvi kot, plus pozornost. Načeloma motoristom vedno dam prostor, se umaknem na desno, najde se pa tudi kakšen, ki misli da je boga za jajce prijel ker ima motor, taki mi grejo pa na živce in lepo ostanem na sredini voznega pasa. Pa niso to samo tisti ki vozijo sportive.Najboljši so pa modeli, ki se ti pripeljejo nasproti v tvoj desni ovinek in polagajo kot da so sami. Sam se rad hitro peljem z avtom v kakšen ovinek, potem pa jaz lovim avto da bebotu ne odpizdim čelade z glave. Kar se tiče pozdravljanja pa svaka čast A in D. Če jim daš prostor vedno pozdravijo sploh če jih je več skupaj. Motor pa , mogoče spet, zdaj ko smo bolj pri pameti in ne rabim adrenalina.

lp

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To jun 10, 2008 2:50 pm

G17 je napisal/-a:@ BBoss
pozivam te, da si natančno prebereš oba moja prispevka in nato citiraš če ti kaj ni prav

o uradnih vzrokih nesreč pa je tukaj nesmiselno debatirati, ker dobro vsi vemo kako policisti klasificirajo vse nesreče -> 1. vzrok neprilagojena hitrost

Prav dobro sem prebral tvoje prispevke in še vedno mislim da drži, da se vozniku motorja reče motorist. Da pa se vozniku cestaka po tvoje reče i**** pa nisem rekel, ker skoraj vsi ti, ki imajo za cesto registrirane dirkalnike delajo natanko to, kar si ti označil za idiota.

Govorim o čisto nekih drugih zadevah in če si dobro prebral sem hotel samo povedati zakaj je deathratio pri motoristih tako visok. Umirajo pa tudi tisti, ki se vozijo popolnoma normalno in to zaradi specifik, ki jih ima motor. Pri avtu vsi preštevajo zvezdice EuroNCAP trčenjih in se prerekajo ali je recimo bolj varen fiat500 s 5 zvezdicami ali Mazda 6 s štirimi. Kolk zvezdic pa bi dobili motorji, če bi se sploh izvajala takšna testiranja?

Glavni problem je ta, da je motor mnogokrat bolj nevaren od kateregakoli avtomobila in da si na njemu praktično nezaščiten (kot da bi na viteški turnir prišel v kopalkah) potem pa se še določen del motoristov obnaša na cestah kot, da ne bi nikoli slišali, da je motor lahko nevaren. In marsikomu od teh niti ne potegne, da se njihova srečanja večkrat dogajajo na pokopališčih, kot pa na motozborih.

In da G17, če povzamem tvoje besede tudi "motoristi" umirajo in ne samo "idioti na motorjih". In tako bo dokler si "motoristi" ne boste priznali tega dejstva in se začeli obnašat preventivno in zamenjali miselnost ter prešli iz ofenzivne vožnje v defenzivno.

p.s. Zadnji odstavek velja tudi za čisto vse ostale udeležence (od pešcev do voznikov šleperjev) v prometu.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To jun 10, 2008 3:24 pm

Slika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če jun 12, 2008 5:25 pm

Sam sem dosti na cesti tako kot motorist, kot z avtom in tudi z avtobusom. 100% se strinjam z izjavo da so zadnje čase motoristi bolj kulturni. Res velikih ekstremistiv je zelo malo še vedno pa je prevelik procent tistih malo prehitrih. Ravno tiste je težko obrnt da začnejo mal ramišljat. Zmeraj ko je kakšna nesreča si misli to je bil pa en norc.....ampak mogoče je bil isti kot je on. Saj se večino časa peljejo čisto lepo samo dost je samo en trenutek pa je konc. Na motorju moraš bit 100% v vožnji in to je to. Ne pa v avtu k mal kinkaš, pa gruntaš ka bo doma za južno, kaj je blo na šihtu.... In ravno takrat avtomobilist izsili motorista !!! VSAK motorist ve da z vsakim premikom ogroža predvsem sebe. In če se nekdo v avtu čist zamišljen vozi in sploh ne ve kje je in med tem mimo prileti motor z 100kmh si reče "matr je norc". Jaz kot motorist pa imam takrat dosti več dela. Avto najprej zagledaš, hitrost vasj približno prilagodiš avtu, če je prostor in pregledno se postaviš na črto, pogledaš če je naprej frej, pogledaš če ima avto kakšen žmigovc, pogledaš če ima slučajno možnost kam zavit da ti preseka pot, IN ŠELE POTEM POTEGNEŠ LEVO in greš mimo. Vse je odvisno iz katere prespektive gledaš.

Če bom jaz med tem prehitevanjem pozabil dati žmigavc (A GA VEDNO DAM) je dosti manj nevano kot pa če avto pred menoj zavija in ga ne da. IN JE TUDI VELIKO AVTOMOBILSTOV KI SO LENI IN NE DAJAJO SMERNIKOV!!!

Na cesti je pa iz dneva v dan več motoristov in to veliko začetnikov. In to da nekdo pri 21 letih kupi občutno močnejši motor kot ga imam jaz po 10 letih voženj z motorjem (vse od mopeda, do 80 tomosa, do 125 honde, 250 kawasakija...) ni problem zakona ampak bedakov ki jih kupujejo. Upam da nimam napačnih podatkov a 22 let star fant ki se je ubil ko je zagoru tisti kamion pri Laščah je imel novo CBR-ko 1000 z 180KM!!!! ki jo je kupil letos in je bil njegov prvi cestni motor.

Motorjev je veliko, za 3000 eur dobiš motor z 100KM+ in pol gasa.

Če ste pa kaj fouš motoristom kako jim policaji nč ne morejo pa kr vsi veselo na motorje pa boste vidl kolk je fino. Če ne druzga bi blo mal manj gužve na cesti.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če jun 12, 2008 5:41 pm

andrej777 je napisal/-a:Sam sem dosti na cesti tako kot motorist, kot z avtom in tudi z avtobusom. 100% se strinjam z izjavo da so zadnje čase motoristi bolj kulturni. Res velikih ekstremistiv je zelo malo še vedno pa je prevelik procent tistih malo prehitrih. Ravno tiste je težko obrnt da začnejo mal ramišljat. Zmeraj ko je kakšna nesreča si misli to je bil pa en norc.....ampak mogoče je bil isti kot je on. Saj se večino časa peljejo čisto lepo samo dost je samo en trenutek pa je konc. Na motorju moraš bit 100% v vožnji in to je to. Ne pa v avtu k mal kinkaš, pa gruntaš ka bo doma za južno, kaj je blo na šihtu.... In ravno takrat avtomobilist izsili motorista !!! VSAK motorist ve da z vsakim premikom ogroža predvsem sebe. In če se nekdo v avtu čist zamišljen vozi in sploh ne ve kje je in med tem mimo prileti motor z 100kmh si reče "matr je norc". Jaz kot motorist pa imam takrat dosti več dela. Avto najprej zagledaš, hitrost vasj približno prilagodiš avtu, če je prostor in pregledno se postaviš na črto, pogledaš če je naprej frej, pogledaš če ima avto kakšen žmigovc, pogledaš če ima slučajno možnost kam zavit da ti preseka pot, IN ŠELE POTEM POTEGNEŠ LEVO in greš mimo. Vse je odvisno iz katere prespektive gledaš.

Če bom jaz med tem prehitevanjem pozabil dati žmigavc (A GA VEDNO DAM) je dosti manj nevano kot pa če avto pred menoj zavija in ga ne da. IN JE TUDI VELIKO AVTOMOBILSTOV KI SO LENI IN NE DAJAJO SMERNIKOV!!!

Na cesti je pa iz dneva v dan več motoristov in to veliko začetnikov. In to da nekdo pri 21 letih kupi občutno močnejši motor kot ga imam jaz po 10 letih voženj z motorjem (vse od mopeda, do 80 tomosa, do 125 honde, 250 kawasakija...) ni problem zakona ampak bedakov ki jih kupujejo. Upam da nimam napačnih podatkov a 22 let star fant ki se je ubil ko je zagoru tisti kamion pri Laščah je imel novo CBR-ko 1000 z 180KM!!!! ki jo je kupil letos in je bil njegov prvi cestni motor.

Če ste pa kaj fouš motoristom kako jim policaji nč ne morejo pa kr vsi veselo na motorje pa boste vidl kolk je fino. Če ne druzga bi blo mal manj gužve na cesti.

se strinjam z vsem kar si napisal, sam nekje te morm popravt...un k se je ubil v laščah je vozil Hondo CBR 600 F...glede na poročilo o nesreči
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če jun 12, 2008 7:58 pm

andrej777 je napisal/-a:Sam sem dosti na cesti tako kot motorist, kot z avtom in tudi z avtobusom. 100% se strinjam z izjavo da so zadnje čase motoristi bolj kulturni. Res velikih ekstremistiv je zelo malo še vedno pa je prevelik procent tistih malo prehitrih. Ravno tiste je težko obrnt da začnejo mal ramišljat. Zmeraj ko je kakšna nesreča si misli to je bil pa en norc.....ampak mogoče je bil isti kot je on. Saj se večino časa peljejo čisto lepo samo dost je samo en trenutek pa je konc. Na motorju moraš bit 100% v vožnji in to je to. Ne pa v avtu k mal kinkaš, pa gruntaš ka bo doma za južno, kaj je blo na šihtu.... In ravno takrat avtomobilist izsili motorista !!! VSAK motorist ve da z vsakim premikom ogroža predvsem sebe. In če se nekdo v avtu čist zamišljen vozi in sploh ne ve kje je in med tem mimo prileti motor z 100kmh si reče "matr je norc". Jaz kot motorist pa imam takrat dosti več dela. Avto najprej zagledaš, hitrost vasj približno prilagodiš avtu, če je prostor in pregledno se postaviš na črto, pogledaš če je naprej frej, pogledaš če ima avto kakšen žmigovc, pogledaš če ima slučajno možnost kam zavit da ti preseka pot, IN ŠELE POTEM POTEGNEŠ LEVO in greš mimo. Vse je odvisno iz katere prespektive gledaš.

Zanimivo, kako večina motoristov je prepričana, da so sami najboljši, vozijo najbolj varno in da za nesreče motoristov so vedno krivi drugi - predvsem avtomobilisti. Zakaj tako razmišljanje ne vem, verjetno pa vam boža dušico in vam daje moč, da na prazni cesti stisnete do konca. Na prazni cesti pač ne bo dedka, ki bo zapeljal s stranske ulice ker nikakor ni mogel pričakovati, da bo po glavni preiletel izstrelek z 2x in celo 3x višjo hitrostjo od dovoljene.

Mi je popolnoma jasno, da si nist kupil motorja s 100+ konji, da se boste vozili po omejitvah (čeprav bi se morali) ampak, da pa za skoraj vse probleme iščete vzrok nekje drugje to nikakor ni doberin pozitiven signal za druge motoriste - predvsem za tiste, ki si kupujejo cestne rakete, ki so komaj street legal in bi morali biti le za na pisto.

Sicer itak vem, da se boste spet razhudili da to ni res ampak vseeno si prej poglejte tale posnetek
http://www.mojvideo.com/video-celno-trc ... 00ea22b1d9
pa mogoče še tega
http://www.mojvideo.com/video-celno-trc ... 3b8533510e
in se vprašajte a je to normalno početje za na javne ceste.

Pa, da ne boste rekli, da so to le posamezni primerki ... takih videov je cel internet pa še to so samo tisti, ki so se snemali in potem to celo objavili. Kolk je potem šele ostalega sranja, ki ni nikoli dokumentirano.

Pa še enkrat ponavljam in upam, da je to vsem jasno - najprej si za svojo varnost sam odgovoren in vsak pameten se nikoli ne bo zanašal da bo kdo drug pazil na tvojo varnost. Jaz nikoli ampak res nikoli ne naredim poteze z mislijo, da mora nekdo drug paziti na moja dejanja še manj pa da bi svoje življenje dal v roke tujcu. Razmislite malo o tem stavku in se vprašajte koliko se res držite tega načela.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če jun 12, 2008 8:20 pm

BBoss je napisal/-a:Pa še enkrat ponavljam in upam, da je to vsem jasno - najprej si za svojo varnost sam odgovoren in vsak pameten se ne bo nikoli zanašal na to, da te bo kdo drug varoval. Jaz nikoli ampak res nikoli ne naredim poteze z mislijo, da mora nekdo drug paziti na moja dejanja še manj pa da bi svoje življenje dal v roke tujcu. Razmislite malo o tem stavku in se vprašajte koliko se res držite tega načela.

:clapclap :tomidelej: :bow
In potem se vprašam, zakaj vedno jaz rešujem od drugega sranje, mojega pa ni še nihče!

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če jun 12, 2008 8:37 pm

nikjer nisem rekel da so za vse nesreče odgovorni avtomobili. Priznam da je vsaj polovica nesreč kjer nekdo izsili motorista vsaj 50% kriv tudi motorist z svojo hitrostjo SAMO DEJSTVO PA JE ČE BI VOZNIK AVTOMOBILA TOČNEJE POGLEDAL KAM SE VKLJUČUJE BI MOTORISTA OPAZIL IN 90% NESREČE NEBI BILO. Ostanejo res nepregledni deli kjer se ne vidi tako daleč.

To da Pred Kranjem na zelo lepi pregledni ravnini stric z avtom zapelje 50-100 m pred motorista sigurno ni krivda motorista. Pa tudi če se je 150kmh pelu. Če bi stric malo pogledal levo desno in ocenih hitrost ostalih vozil se to nebi zgodilo. Zato pravim da si motorist nepozornosti ne more privoščiti, če si jo pa voznik avtomobila pa lahko zelo grdo nastrada ravno motorist. In če spelje v križišče po tem suvereno in ni na sredini ceste 10s tudi pomaga.

Mene je že 5 let nazaj v NM izsilil avto. Peljal sem se malo čez omejitev (max 60-70) in zaradi tega ker nisem bil hitrejši sem danes živ. MAX hitrost zame v naselju je 80 kmh pa to more bit naselje da ni okol hiše pa nobenga križišča pa ravnina. No vglaven avto me je spregledal in mi zapru polovico pasa. Mel sem še čas odreagirati in sem potegnil levo. V tem trenutku je dobil idejo da mi bo mogoče še pobegnil je pa spet spelu in to direkt v mene.

Če se pa na regionalki peljem 150 kmh pa ni nobenga križišča pa pregledna cesta pa res ne ogrožam nobenega. 100KM motor je pa čisto nekaj solidnega za vozt in nobena dirkaška mašina. Končna hitrost takega motorja je 230-240 kmh kar doseže marsikater avto. Res pa je razlika kako pride do tam :twisted: :twisted:

To ti pa samo omogoča lažje prehitevanje in vožnjo z rezervo. V omenjenem videu v delu se vidi koliko moči je dejansko sploh koristil motorist. V celem posnetku pomoje nima 10s gas do konca. Še več, 80% filmčka ma sigurno manj kot 50% gasa. Ja motorji so močni in za kakšno sekundo ti to pride prav. Če po to skos uporabljaš si pa b****.

IN še če tale posnetek pokažeš kakšnemu bolj zagretemu motoristu ti bo reku da še ni tako hudo. Žalostno a resnično. Fanta sta imela nekaj izpadov ki bi se lahko v določenih okoliščinah končali grdo a je vse ratalo. Sta pa pri vseh naseljih vsaj malo odnehala in prav tako pri križiščih. Se grem stavit da maš tam lokalne heroje ki mimo tstih križišč sploh ne bremzajo in na tistih ravninah števc tut kinknu nebi pod 200kmh.

In med omenjenim posnetkom in tema dvema ki sta bila nalimana na koncu je veliko razlike. In pa res da pri današnjem številu motoristov res nastaja problem srečevanja motoristov ki se vozijo po črtah. Čedalje večja je verjetnost da enega srečaš.

Pa tut motoristi ne bežijo policajem kr povprek ker majo tut tablce gor pa lahko isto fasaš kazen za pobeg ki pa ni majhna.

Žalostna je pa še ena statistika pri nesrečah z motorjem. Koliko nesreč slišiš podatke kot so: "brez izpita.....brez čelade.....začetnik na motorju......si je kupil nov motor" Dosti velik procent je takih tako da bi se mogl zamislt in to tudi pokaže da so resni in redni motoristi malo bolj pametni in kulturni.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če jun 12, 2008 8:44 pm

Mislim, kera logika.

Torej če boš priletu z 99% svetlobne hitrosti, te morem še vedno jaz videt, kako si na polovici poti od lune štartal in te moram počakat?!?!?!!!

Lepo piše v zakonu. Udeleženec sme in MORA predvidevat, da ostali udeleženci upoštevajo predpise, se pravi ne vem kako si lahko kriv če "izsiliš" nekoga, ki se pripelje z 120kmh kjer je omejitev 50 :roll:

Pa dobro veš, da je ravno motorju najtežje določit hitrost ko ga opazuješ preden spelješ!!!!

Bistvo ostaja. Če avtomobilisti delajo bedarije po cesti, kaj potem delajo motoristi?!
In zagovarjanje, da je vožnja nad omejitvijo v redu, tud ne vem... kaže na logiko, ki jo imaš.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če jun 12, 2008 9:26 pm

andrej777 je napisal/-a:To da Pred Kranjem na zelo lepi pregledni ravnini stric z avtom zapelje 50-100 m pred motorista sigurno ni krivda motorista. Pa tudi če se je 150kmh pelu. Če bi stric malo pogledal levo desno in ocenih hitrost ostalih vozil se to nebi zgodilo. Zato pravim da si motorist nepozornosti ne more privoščiti, če si jo pa voznik avtomobila pa lahko zelo grdo nastrada ravno motorist. In če spelje v križišče po tem suvereno in ni na sredini ceste 10s tudi pomaga.

Spet se ponavljaš...spet je nekdo drug kriv. Če bi motorist pripeljal po omejitvi ravno tako ne bi prišlo do nesreče, a se ti ne zdi? Tako pa je bilo 50m zavorne razdalje, udarec pa tako hud, da je umrl tudi voznik avta, katerga je zavrtelo okrog svoje osi.

Če že iščeš odgovornost jepo zakonu bil tak kreš deljena krivda in nikakor samo na strani avtomobilista. In v tem primeru sta vsak svojo napako plačala z življenjem. Pa ne bi bilo treba a ne, če bi tako en kot drug vozila z glavo oz. dovolj bo da bi to naredil samo en.

Žal je pa tako, da s takim razmišljanjem kot ga imaš ti Andrej bodo žrtve pač padale in motoristi boste še vedno hodili v Mirno peč bo božji blagoslov in upali na božjo intervencijo, da boste preživeli motoristično sezono. Hja saj verjetno marsikomu lahko edino to pomaga, ker ko so delili pamet ga pač ni bilo zraven.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Če jun 12, 2008 9:30 pm

ne eni ne drugi niso popolni,tk da nehaj udrihati čez motoriste,sam vozim in eno in drugo,pa ti povem da sem na motorju 100x bol zbran kot pa v avtu!!!!

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Če jun 12, 2008 9:37 pm

Mogoče ni za v to temo se pa splača pogledat

http://www.youtube.com/watch?v=IvCOiFcWNHE&NR=1

lp

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če jun 12, 2008 10:27 pm

hribko je napisal/-a:ne eni ne drugi niso popolni,tk da nehaj udrihati čez motoriste,sam vozim in eno in drugo,pa ti povem da sem na motorju 100x bol zbran kot pa v avtu!!!!

V koliko % pa prekoračuješ hitrost, ko si z motorjem.
Glede na to, da imam tudi sam izpit za motorna kolesa.. Hmm a se je kaj spremenilo 1993 mogoče? .. Ampak takrat sem poslušal, da omejitve veljajo za VSE, razen tam, kjer je IZRECNO navedeno, da veljajo samo za nekatere! In.. Mogoče na to res nisem bil pozoren, vendar še nikjer nisem videl prometnega znaka, ki bi dovoljeval motornim kolesom višjo hitrost od tiste, ki jo imajo avtomobilisti.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če jun 12, 2008 10:30 pm

seeman66 je napisal/-a:Mogoče ni za v to temo se pa splača pogledat

http://www.youtube.com/watch?v=IvCOiFcWNHE&NR=1

lp

Hmmm to pa tudi pri nas ni tako nemogoče. Meni se je ravno pred kakšnimi 10 dnevi zgodilo, da se je v moj avto ZALETELA srna (ne jaz v njo, ampak ona v moj avto) in to na avtocesti...

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Če jun 12, 2008 10:33 pm

odvisno kje se vozim,po glavnih cestah in po naseljih se kar držim omejite,razen če me prime in se mal po zadnjem kolesu peljem :P
drugače za norenje imamo pa določeno cesto,ki je zelo široka,malo prometa pa še policistov ni kaj preveč,no pa ta cesta se nahaja v avstriji,tko da če me že dobijo je vsaj mal ceneje,pa še kazenskih točk ti nemorejo dati :-P
no moram pa še to priznati,da se letos še nisem kaj dosti vozil,oz. skoraj nič

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če jun 12, 2008 10:45 pm

v povprečju v naselju blizu omejitev, odvisno od naselja, sam več kot 70-80 redko, pogosto pa tut kar lepo 50 ker sem preveč živčen da bi mi kdo na cesto skoču. izven naselja je pa druga pesem. po poznanih in primernih cestah greš kokr da...povprečje se težko reče, recimo cesta dvor-kočevje 130, s tem da parkrat se da it tut 200. drgač pa mislm da večinoma se da čist normalno vozit 110-120. sam to je vse v primerih poznanih cest, kjer vem v kakšnem stanju je cesta in brez nepreglednih ovinkov.
mi je pa najbolj všeč če na poti srečam kako skupinco motoristov al pa enga samga motorista, ki vozi približno tako kot jaz, lahko tut malo bolj u easy in takmu se ponavadi kar pridružim in gremo skupaj naprej dokler se pač ne ločimo...sj itak ponavadi usi potujemo v isto smer...proti najbližjemu zboru ;)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov