Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jun 27, 2008 12:57 pm

NaceM je napisal/-a:No, se je šlo drugače zmenit. Samo, je pa finta, kaj bi naredil, če ne bi imel posnetka. Po možnosti, če bi plave klical, bi jaz kazen dobil, ker sem jih klical (enkrat se mi je že to zgodilo, zato sem si pa tudi omislil kamero).

Nebi je dobil. Vate se je zaletel drugi avto, zakaj bi ti dobil kazen, če pa nisi kriv.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Pe jun 27, 2008 1:32 pm

nebivedu je napisal/-a:
NaceM je napisal/-a:No, se je šlo drugače zmenit. Samo, je pa finta, kaj bi naredil, če ne bi imel posnetka. Po možnosti, če bi plave klical, bi jaz kazen dobil, ker sem jih klical (enkrat se mi je že to zgodilo, zato sem si pa tudi omislil kamero).

Nebi je dobil. Vate se je zaletel drugi avto, zakaj bi ti dobil kazen, če pa nisi kriv.

... enkrat sem jo že, še celo zelo podobno in v rondoju... Na moj pas v dvopasovnem je priletel en priletni možak s prikolico in me s prikolico butnil. (Predtem je dal desni smerokaz in peljal levo.) Jaz sem poklical policijo in na koncu dobil "kazen za napačen premik vozila" (prepisano iz zapisnika). Na koncu je moja beseda proti njegovi (pa čeprav so se še kolesnice videle na cesti, kje sem bremzal in kje sem udaril v prikolico, ker moj takratni avto ni imel ABS) in stardecu so pač bolj verjeli. Je bil iz tistih krajev, jaz pa ne.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe jun 27, 2008 4:42 pm

Ja to je jeba, ampak se splača tečnarit in pritožbe pisat, ker v takih primerih bi jst znoru in policaju glavo odtrgal.
Dobesedno bi pustil avto tako kot je bil (tut premaknu ga nebi), pa če bi zapiral 3 pasove in polical drugo policijsko enoto, če prva nebi hotela upoštevat tega, da se je nekdo vame zakantal.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Pe jun 27, 2008 7:21 pm

Ja to je to.
Jaz sem premaknil avto, pa tudi nisem se bunil dosti, ker kazen ni bila visoka (20 eurov takrat, ker očitno policaji niso sami vedeli kaj je prav in kaj ne), škode na mojem avtu je bilo tam okoli 100 eurov (ličarsko delo). Sem se pa naučil lekcije, zato sem si tudi uštimal kamero v avto (ko so kamere postale dovolj poceni za kaj takega). Policaji pač hočejo rešit stvar čimprej in to je to. Saj se mi je z njimi še ena podobna stvar zgodila, ko sem bil s skuterjem, pa me je en tip prehitel in MOČNO zabremzal, da sem se mu zaletel od zadaj. Hotel je pobegniti, pa ga je ena priča, ki se je mimo peljala, pripeljala nazaj. Poklicali smo policijo. Tip je sam priznal, da je to storil (pobega seveda ni priznal), priča je še povedala, da je hotel tip pobegniti, policaj pa je napisal meni kazen za povzročtev nesreče, ker sem bil od zadaj (policijska avtomatika). Tu bi se spet moral pritoževati in vemo, kako je to... Komandir "verjame svojemu policaju" (tako se mi je zgodilo, ko sem enkrat se pritožil)...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe jun 27, 2008 7:46 pm

ah kje.....pustiš avto tko kokr je dokaz je le dokaz!
meni osebno če bi se kaj podobnega zgodilo, da bi se vame kdo zaletel sploh ne jeb*m pustu bi avto kokr je le prižgal bi vse 4 in trikotnik bi postavil, da se vidi da je nevarnost na cesti, da mi nebi policija še tega zaračunala pa naj se slikajo pol policaji in tisti, k so nardil ta rondo

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Pe jun 27, 2008 9:34 pm

Pri takšni mali nesreči je to brezveze. Kljub temu pa sem bil s strani policajev oškodovan. Glede na to, kako postopajo, je smešno, da se čudijo, da jih folk ne mara.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe jun 27, 2008 9:36 pm

NaceM je napisal/-a:Pri takšni mali nesreči je to brezveze. Kljub temu pa sem bil s strani policajev oškodovan. Glede na to, kako postopajo, je smešno, da se čudijo, da jih folk ne mara.

Zadnje čase se zadeve malo spreminjajo in tut policaji so postali bolj uvidevni - tisti ki pa so "prepametni" pa itak zapuščajo policijske vrste, ker jih tut otsali policaji ravno ne gledajo lepo.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe jun 27, 2008 9:53 pm

nebivedu je napisal/-a:
NaceM je napisal/-a:Pri takšni mali nesreči je to brezveze. Kljub temu pa sem bil s strani policajev oškodovan. Glede na to, kako postopajo, je smešno, da se čudijo, da jih folk ne mara.

Zadnje čase se zadeve malo spreminjajo in tut policaji so postali bolj uvidevni - tisti ki pa so "prepametni" pa itak zapuščajo policijske vrste, ker jih tut otsali policaji ravno ne gledajo lepo.

Sam upam lohk da je res tako...
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Pe jun 27, 2008 11:04 pm

nebivedu je napisal/-a:

Hja... Nekaj se mora v vodstvu policije spremenit, da ne bodo policaji več tarče posmeha, kot so sedaj. (Kar so si s svojim ravnanjem v preteklih letih še kako zaslužili.)

Že vrabci na strehi čivkajo, da se policaji gredo inkasantstvo na cestah, pa kako vrnejo tako zanemarljiv procent ukradenih avtov, da je to enostavno sramotno in na primer imam sliko avta, ki je končal na opekah brez koles, parkiran poleg mojega, pa kao živim v dokaj varni četrti (ne bi bilo nič čudnega, če ne bi bil v kratkem času to že četrti tak avto) in še dosti drugih podobnih stvari. Spremeni pa se nič... Ko bodo se ultra pametni njihovi vodje spremenili, bo pa boljše.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu So jun 28, 2008 2:37 am

Policaji imajo službo, tako kot ti in jaz. Njega šefi pošljejo delat na točno določeno mesto s točno določenim ciljem. Inkasante jih dela pa samo njihovo nesposobno vodstvo, na žalost.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM So jun 28, 2008 8:36 am

nebivedu je napisal/-a:Policaji imajo službo, tako kot ti in jaz. Njega šefi pošljejo delat na točno določeno mesto s točno določenim ciljem. Inkasante jih dela pa samo njihovo nesposobno vodstvo, na žalost.

Točno to sem rekel.
Saj policaji niso neumni in zakaj bi se trudili, če morajo narediti normo (ja marsikateri policaj bo trdil, da norme nimajo, na koncu pa sam priznal, da če je ne naredijo, ne dobijo raznih stimulacij in podobnih stvari, brez katerih je njihova mizerna plača še bolj mizerna). Torej... Zakaj bi se trudili in normo naredili tam, kjer je smiselno, da jo naredijo, če je najlažje čakati v grmu poleg šole ob 23h zvečer, ko je šola gotovo zelo polna!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To dec 08, 2009 3:52 pm

tomačevo bo postalo semaforizirano krožno križišče...

sem pregledal projekte zgleda obetavno, dsoti bolše od prejšnjih rešitev ki sem jihvidel prej s strani jankovičevih vsevedi arhitektov...

načrti
http://www.dars.si/Vsebina/JavnaNaro...scE___725.aspx
(klikni PZR-Tomačevo)

V tujini je več takih krožišč, npr tole je podobno...
http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=5...16512&t=h&z=17

umilave1
Novinec

Kraj: Cerknica

Napisal/-a umilave1 Če dec 10, 2009 9:05 am

Kama
Novinec

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Kama Če dec 10, 2009 10:39 am

Največja lepota naših krožišč je njihova velikost, katera je ampak glih premajhna za normalno pretočnost prometa. Enako velja za odcepe z avtocest in pospeševalne pasove. K da kdo ne zna delat s pravo inženirsko logiko; očitno samo še finance krojijo vso zadevo-da bi bila zadeva trajna in držala nek cajta-buahahaaaa-sem pa optimist,a?

BojcU
Nov uporabnik

Napisal/-a BojcU Če dec 10, 2009 12:41 pm

Kar se tiče krožišč , bi morali vozniki sami dati vsesplošno pobudo, ne da na to opozarja policija, da bi se uporabljali na avtomobilih smerniki.To je za hitrejši pretok prometa, predsem v majhnih krožiščih, pomembno za vse udeležence v prometu.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če dec 10, 2009 1:07 pm

Saj so pobude za smernike.

A je tu še druga stran!
Za hitrejše odvijanje prometa v premajhnih krožiščih in glede na usposobljenost marsikaterega voznika bi stalno dajanje smernikov bilo verjetno celo neproduktivno, saj bi nekateri prezgodaj (odcepi so večkrat preblizu!) dali smernik in bi zato verjetno bilo precej več nesreč. To bi bolj upočasnilo promet kot parsekundno dodatno čakanje (povprečno?) zaradi izostanka smernikov.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Če dec 10, 2009 2:40 pm

Dajte mi razložit, kje je finta semaforiziranega krožišča? Poanta krožnega je da je bolj pretočen- potem se bo pa nanj nabilo semaforje in kaj se je s tem naredilo?

Raje naj ga predelajo da boš iz smeri BTC lahko zavil direkt proti črnučam brez ustavljanja (podobno kot je črnuče --> bežigrad in bežigrad --> jarše po zunanjih pasovih).

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če dec 10, 2009 5:08 pm

phoebus je napisal/-a:Dajte mi razložit, kje je finta semaforiziranega krožišča? Poanta krožnega je da je bolj pretočen- potem se bo pa nanj nabilo semaforje in kaj se je s tem naredilo?

Raje naj ga predelajo da boš iz smeri BTC lahko zavil direkt proti črnučam brez ustavljanja (podobno kot je črnuče --> bežigrad in bežigrad --> jarše po zunanjih pasovih).

poanta semaforiziranega krožnega je da bo spuščal izmenično po en uvoz, se pravi da bo naenkrat spustil en cel izvoz - v 3 pasih, se ti ne zdi bol pretočno?

http://www.youtube.com/watch?v=xh8L485AJMc

alex3
Nov uporabnik

Napisal/-a alex3 Če dec 10, 2009 5:34 pm

Če pogledaš sliko v razpisni dokumentaciji, je na papirju videti kul. Vseeno pa se bojim, da se v praksi ne bo obneslo, ker folk pri nas pač ne pozna pojma pravočasna razvrstitev.

Še vedno pa bo problem iz smeri Tomačevske. Če boš hotel iti na obvoznico v smer MB, boš moral na skrajno levi pas, in glede na to, da bo semafor, bo v konicah še težje se prebiti s skrajno desnega na skrajno levi pas.

IMO bi moral biti za Žale (Tomačevska) samostojen uvoz in izvoz z obvoznice, kar bi bilo glede na prostor izvedljivo (zgraditi bi bilo treba samo uvozno-izvozne rampe), most pa je tako ali tako že. S tem bi se rešili križanja štirih pasov in gužve v konicah, ko vse skupaj spominja na kaos v kakšnem Napoliju.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Če dec 10, 2009 10:46 pm

V manjših krožnih križiščih jaz sploh ne vozim več po notranjem pasu, ampak skoz na zunanjem.
Prej nazaj sem vedno vozil na notr., če nisem šel na prvem ven pa se je dostikrat zgodilo, da sem se ujel v krožni.
Če pa je velko krožno pa vozim po CPP-ju.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov