Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Kdo naj odgovarja za porodno napako v predoru Šentvid?

Angleški podizvajalec
27
13%
DARS
19
9%
Ministrstvo za promet
17
8%
SCT
130
61%
Nihče, se pač zgodi
5
2%
Ne vem, me ne zanima
16
7%

Skupaj glasov : 214

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr jul 02, 2008 9:51 am

H2 je napisal/-a:Evo.... Bo SCT plačal!
Samo po 1.7 naj se nebi nič gradilo po avto cestah!?!? :D

:lol: ..obljube, obljube.. :lol:

..povej to še unim kekcem, ki protihrupno ograjo pri grosupljah packajo skupaj že več kot mesec..

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Sr jul 02, 2008 10:31 am

Osebno me takšne stvari sploh ne presenečajo več... Dobra dva tedna nazaj so odprli avtocesto Kronovo (Otočec) - Novo mesto. Kvaliteta? V smeri proti LJ je asfalt že takšen, kot da se po morju voziš...

Moj predlog je, da kdo hitro zboli za morsko boleznijo, da se po tem delu AC ne vozi :roll:
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jul 02, 2008 10:33 am

Voith je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Hehe - tam ni bilo predora leta 1984, ampak tenis igrišče na sredini med pasovoma. In to so šele predlani poštimal in naredili v tunel, tako da je tole čista laž in zavajanje - strop so naredili SCT-jevci. (tja zraven sem namreč hodil v osnovno šolo, pa tam na tistem placu smo vedno žural.

wtf. na kebetko si hodu ti?? k js sm do 7ga razreda oš hodu v franca rozmana in sm lih tko tm marsikej pocel okol tistih tunelov :D sploh najrajs sm bil gor nad tuneloma med katerima je bil tenis plac :lol:

ahh kje so tisti cajti :)

Ne hodu sem na franca, samo na tistih placih smo se skos zadržval, pa pil, ker polcaji z avtom niso mogl zraven prit, pa če so šli peš, si jih že od daleč vidu, pa se prpravu nanje.
Old subarus never die, they just get faster!

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Sr jul 02, 2008 10:48 am

je drugače ne vem, če se je tam kaj spremenilo, tenis plac se mi zdi, da je še zmeraj tam notri, edino telovadnico so še postavli gor.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr jul 02, 2008 11:01 am

Shebo je napisal/-a:Osebno me takšne stvari sploh ne presenečajo več... Dobra dva tedna nazaj so odprli avtocesto Kronovo (Otočec) - Novo mesto. Kvaliteta? V smeri proti LJ je asfalt že takšen, kot da se po morju voziš...

Moj predlog je, da kdo hitro zboli za morsko boleznijo, da se po tem delu AC ne vozi :roll:

Ta novi odsek je za en k***! Kucli pred usakim viaduktom da avto poskoc, ovinku pa skor glih tolk kot bi su cez gorjance :) . Sem jo sel par dni nazaj sprobat z polnim gasom in ovinki taki da sem rabu kar gas spuscat...pa to na avtocesti ne bi smel bit potrebno. Pa ne zdj pridgat...to sem sam sprobou, ura je bla ena zjutri in nikjer nobenga, drgac se tko ne vozim. Napovedujem pa da bo v manj kot enem letu ta cesta v takem stanju kot stara cesta mim otocca ;)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr jul 02, 2008 12:25 pm

Saj ne morem verjeti! Kaj se pa v tej državi dogaja :rof
Lahko samo še enkrat citiram sebe.

cruiser1 je napisal/-a:
H2 je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:Pa deluje? A je že kdo preveril, če je zdaj na celovški kaj manj gužve?

Danes je bila gužva, ker so risali po celi celovski crte po cesti

:bonk Ha,ha,ha! Saj to ni res! Vedno bo nekaj. Očitno se nikoli ne bomo znebili gužve na celovški. Predor pa v bistvu sploh še ni popolnoma dokončan. Hitro pokupte vse vinjete, da napolnimo žepe odgovornih!

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Napisal/-a Tomas666 Sr jul 02, 2008 12:32 pm

gašper prov maš. ta odsek je rez katastrofalen :bonk sem šel dva dni nazaj na testno vožnjo,obup....sami kucli :twisted: vrjetno bodo čez eno leto že popravljal,če ne že prej. Kod so popravljal odsek na karteljevskem klancu (po enem letu), zaradi posedanja. :roll:
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jul 02, 2008 12:32 pm

nebivedu je napisal/-a:Ne hodu sem na franca, samo na tistih placih smo se skos zadržval, pa pil, ker polcaji z avtom niso mogl zraven prit, pa če so šli peš, si jih že od daleč vidu, pa se prpravu nanje.

:o

ker letnik si?

drgac pa un tenis plac pa tist nad tuneli je zakon, tm sm js tut skos visel gor :D

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr jul 02, 2008 12:45 pm

He, he! Ob vsem tem se spomnim še problemov okoli predora Markovec. Nekaj se spomnim, da je bila izjava DARSA, da so italjani kljub temu, da so cenejši neprimerni, ker delo nebi bilo kvalitetno narejeno. Pa ne mislim zagovarjat italjanov, samo meni se zdi, da tudi slovenska podjetja ne delajo kvalitetno. Ali pa bi se v primeru, da bi italjani gradili predor trojane že zdavnaj zrušil in ne bi bilo potrebno "samo" cestišča sanirati.

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Sr jul 02, 2008 1:23 pm

Predor je odprt?
Jaz si nebi upal čez :D
da mi kaka cev pade na avto jaoo :D:

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Sr jul 02, 2008 4:54 pm

je odprt že od zjutri, dons sm šou službeno dvakrat čez iz smeri gorenjske in ni blo nobenih težav...

drgač sm pa jst doma zravn tunela oz. poleg te nove telovadnce, tko da vem o kerih placih govorita @nebivedu in @Voith :lol: se je pa kle kr dost spremenil, prej so bla drevesa, zdej pa sam še beton okol telovadnce in zdravstvenga doma... :(

off: Voith: si biu slučajn dons okol štirih na Brniku pr garažni hiši z belim poršom?

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jul 02, 2008 5:56 pm

c.o.b. je napisal/-a:je odprt že od zjutri, dons sm šou službeno dvakrat čez iz smeri gorenjske in ni blo nobenih težav...

drgač sm pa jst doma zravn tunela oz. poleg te nove telovadnce, tko da vem o kerih placih govorita @nebivedu in @Voith :lol: se je pa kle kr dost spremenil, prej so bla drevesa, zdej pa sam še beton okol telovadnce in zdravstvenga doma... :(

off: Voith: si biu slučajn dons okol štirih na Brniku pr garažni hiši z belim poršom?

biu :)

drgac pa ce v uni bajti zravn telovadnce zvis zihr lauro poznas? :>

drgac pa js se spomnm ko je bil se stari zd :) k so bli laboratoriji zgor po unih stengah pa k je bil evil zobar dr Hlebec - strah in trepet clovestva.. ce se ga kdo spomn seveda :lol: ja ucas je blo tm okol prou fletno, zdj je pa kr neki vseskp, edin ta bajta/blok se zmer nespremenjena tm stoji in me zmer k jo vidm spomn na hickokove filme :lol:

ahh ucas kr pogresam sentvid mal, ceprou me ze ene 15 let ni tm.. :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jul 02, 2008 8:48 pm

več o odpadajočem ometu

RTVSLO.si je napisal/-a:Šentvid: Angleži zagotovili 10 let brez težav

Predor proti Gorenjski spet odprt

Slovenija, pred 13 urami, zadnji poseg ob 15:49
Ljubljana - MMC RTV SLO/STA

Protipožarno zaščito v predoru Šentvid je za SCT postavil angleški podizvajalec Ceramicoat, katerega predstavnik v Slovenijo pride še ta teden.

Direktor operative za področje nizkih gradenj pri SCT-ju Borut Willenpart je še pojasnil, da je SCT o nastali poškodbi takoj obvestil Angleže. Podizvajalec naj bi tudi pojasnil, zakaj je prišlo do poškodbe kljub jamstvom, da bo deset let zdržala vse obremenitve, ki se nahajajo v predoru, določil pa bo tudi primeren način sanacije.

Do poškodbe je sicer prišlo v stari galeriji predora, zgrajeni leta 1984. Tam se je naredilo protipožarno zaščito, ki jo je zahteval naročnik, da se je povečala varnost objektov, ki so nad galerijo. V primeru prometne nesreče v predoru bi namreč lahko prišlo do vžiga in sproščanja visokih temperatur, kar bi lahko poškodovalo objekte nad galerijo, je pojasnil Willenpart.

SCT: Predor je varen
Celotne požarne zaščite je okoli 13.000 kvadratnih metrov, do poškodbe pa je prišlo na enem kvadratnem metru, na mestu, kjer se je držala kovinske površine. Ta je bila nameščena na petih mestih v stari galeriji, na katerih bi lahko prišlo do pronicanja vode. Zaščito so tako preventivno odstranili tudi na ostalih štirih mestih, zato v SCT-ju na podlagi tega zagotavljajo, da je predor varen, oziroma da se tovrtsne poškodbe ne bodo več zgodile.

SCT je po trokovem dogodku pregledal obe cevi in ugotovil, da drugih napak, vsaj vidnih ni. Ob tem so dodali, da je predor zdaj v šestmesečnem začasnem obratovanju, v katerem se sproti pregleduje njegovo obratovanje.

Stroški sanacije še niso znani
Nadzorniki SCT-ja so pregledali vse ateste, ki jih je predložil Ceramicoat, poleg tega se je naredilo tudi testno polje, kjer se je dokazalo, da je to ustrezno. Nato se je začela gradnja. Pri tem je SCT opozoril podizvajalca, da gre v nekaterih delih za ravno kovinsko površino, a je ta z ustreznimi dokumenti zagotovil, da bo maetrial vzdržal, je dejal Willenpart.

Kakšni bodo stroški sanacije, še ni znano. Je pa jasno, da jih ne bo kril SCT, saj je delo oddal podizvajalcu in ta bo pokril stroške, ki so nastali zaradi poškodb, je še pojasnil Willenpart.

Predor po petih urah uporabe zaprli
Predor Šentvid proti Gorenjski, ki so ga v torek ob 20. uri zaradi odpadanja zaščitnega ometa zaprli, je spet odprt. Naj spomnimo, da so šentviški predor zaprli včeraj pozno popoldne. Samo devet ur po slavnostnem odprtju in pet ur po tem, ko je skozenj stekel promet, je namreč začel odpadati protipožarni omet. Sanacija je potekala ponoči.

"Promet skozi predor poteka normalno, v prihodnjih dneh pa so napovedani še dodatni pregledi objekta skupaj s predstavniki izvajalcev," je povedal Marjan Koler, predstavnik za stike z javnostjo na Darsu.

Omet na srečo povzročil le kolono
Koler je za MMC pojasnil, da je omet odpadel v predoru proti Gorenjski, približno sto metrov pred koncem predora. Padla je približno ena četrtina kubičnega metra zaključnega sloja ometa proti vročini. Omet ni padel na noben avtomobil, je pa kmalu povzročil kolono.

SCT je ponoči saniral nastale poškodbe, s stropa obeh galerij v dolžini 420 metrov so odstranili omet z vseh kovinskih dilatacij, ki so vgrajene zaradi preprečevanja raztezanja objekta.

Tomislav Nemec, prvi mož Darsa, je za TV Slovenija pojasnil, da je neljubi dogodek presenetil in pretresel tudi Dars, da pa gre za napako na starem delu, ki je bil zgrajen že leta 1984. Gradili so ga tujci, ki so uporabljali drug material.

Vožnja s primorske strani proti Gorenjski torej ponoči ni bila mogoča, medtem ko je promet skozi predor v nasprotni smeri potekal nemoteno.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Sr jul 02, 2008 9:10 pm

esem je napisal/-a:več o odpadajočem ometu

Tomislav Nemec, prvi mož Darsa, je za TV Slovenija pojasnil, da je neljubi dogodek presenetil in pretresel tudi Dars, da pa gre za napako na starem delu, ki je bil zgrajen že leta 1984. Gradili so ga tujci, ki so uporabljali drug material.

dobr da so krivi tujci
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr jul 02, 2008 9:34 pm

gasperozimek je napisal/-a:

dobr da so krivi tujci

Glede, da je angležev že toliko pri nas (predvsem v Prekmurju) bi resno lahko rekel, da so to že kar domačini. :lol:

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Sr jul 02, 2008 9:52 pm

Lahko bi vsaj vsi govorili enako zgodbo...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jul 02, 2008 10:24 pm

Voith je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Ne hodu sem na franca, samo na tistih placih smo se skos zadržval, pa pil, ker polcaji z avtom niso mogl zraven prit, pa če so šli peš, si jih že od daleč vidu, pa se prpravu nanje.

:o

ker letnik si?

drgac pa un tenis plac pa tist nad tuneli je zakon, tm sm js tut skos visel gor :D

1974
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če jul 03, 2008 9:13 am

Da se ne bomo preveč jezili.

Vremenska napoved:

Maribor, 28 oC, pretežno jasno,
Kranj, 27 oC, oblačno,
predor Šentvid, 26 oC, trenutno ne pada....

Ustavi policist voznika v Ljubljani in mu reče: "Tole bo pa 200 eur kazni ker nimate vinjete!"
Šofer: "Pa saj me niste ustavili na avtocesti, ampak na Dunajski!"
Policist: "Ja že, ampak po avtocesti ste se vozili včeraj, a ne vidite, da imate še beton za brisalci.... "

;)

Uporabniški avatar
ronnie
Novinec

Napisal/-a ronnie Če jul 03, 2008 10:17 am

gasperozimek je napisal/-a:

Ne bo držalo
Galerijo v Šentvidu je gradilo slovensko podjetje davnega 1984
Angkeško podjetje Ceramicoat Tunel Linings and Coatings Ltd pa je nanašalo sloj negorljive ali ognje zaščitni sloj.
Ceramicoat Ltd je nekje v začetku marca letos pričelo nanašat ta fire protection sloj.
Ko pa se je gradila galerija in dnevno prestavljanje tirnic železnice itd.. pa tam tudi A od angleža ni bilo.

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Če jul 03, 2008 11:03 am

fantje, a ma kdo kake fotografije od tistega dela? ko je bil še star zd., še ni bilo parkirišča, telovadnice ... ker se zadeve bolj bežno spomnim. pa morda tudi kakšno sliko travnika, kjer je zdaj omw (kjer se je pozimi sankalo).
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov