uros_p je napisal/-a:4. Še za konec: Nekdo je rekel, da besede tega, ki je bil priča, dokazujejo, da se je subaru vrinil. Ravno NASPROTNO! Priča je bila na istem pasu kot avtor. Na sliki po incidentu pa je vidno, da je med pričo in avtorjem ravno ta subaru. To ne pomeni, da se je vrinil, ampak po 26. členu ZVCP to dokazuje, da je rinil avtor teme. Prednost je po principu zadrge imel subaru! Ne avtor!
Vse to in še več dokazuje, kakšno kulturo imate večina vas tukaj! Ne vsi, ampak velika večina, na žalost. In VI ste tisti, ki zadržujete dvig kulture. Bedno mi je sploh še karkoli pisati, ker nima smisla! Ko boste pometli pred svojim pragom, potem pa dajte pametovat drugim.
Polo78 je napisal/-a:Že nekajkrat sem omenil kako folk čezdalje manj uporablja smerokaze in kako je lahko to nevarno in neodgovorno. Tudi v tem primeru je bilo tako. Če bi voznica subaruja nakazala svojo namero, mislim, da tale tema ne bi obstajala.
Ljudje, uporabljajte vendar smerokaze, ki jih nimate zaradi lepšega in takih situacij ter slabe volje bo veliko manj!
asfalt je napisal/-a:Zdej pa ne vem več a se ti hecaš al resno misliš? Kam sem jaz rinil,če sem bil že skoraj čisto izven ovinka,kjer se cesta zoži,ona se je pa začela rinit vame zadnji moment???
Pa tud ne vem od kje teb zadrga,če sm že 100000 povedu,da tukaj ni znaka za zadrgo torej tvoja teorija o zadrgi tu NE VELJA! Jaz smatram,da tisti,ki se ne vključi na levi vozni pas,ko je čas zato oz.da smeri ne nakaže nima kaj pričakovati,da ga bom spustil ko mu bo začela voda teči v grlo.Pač smatram,da se zaveda kaj počne in bo na koncu pač počakal,da se sprazni kolona na levi in se nato zadnji vključil na levi vozni pas.Simpl ko pasulj,jst ne vem kaj je tle tok zakompliciranga Cool Če pa ženska tega ne pozna oz. še marsikej druzga potem pa naj hodi na avtobus in naj avto proda,če se ne zna vozit.
Uroš glede na to,kar si povedal na koncu se bi strinjal s teboj.Moram pa povedat,da imam jaz pometeno pred svojim pragom tko,da lahko komot povem tisto s čimer se ne strinjam.
bzzero je napisal/-a:asfalt je napisal/-a:Zdej pa ne vem več a se ti hecaš al resno misliš? Kam sem jaz rinil,če sem bil že skoraj čisto izven ovinka,kjer se cesta zoži,ona se je pa začela rinit vame zadnji moment???
Pa tud ne vem od kje teb zadrga,če sm že 100000 povedu,da tukaj ni znaka za zadrgo torej tvoja teorija o zadrgi tu NE VELJA! Jaz smatram,da tisti,ki se ne vključi na levi vozni pas,ko je čas zato oz.da smeri ne nakaže nima kaj pričakovati,da ga bom spustil ko mu bo začela voda teči v grlo.Pač smatram,da se zaveda kaj počne in bo na koncu pač počakal,da se sprazni kolona na levi in se nato zadnji vključil na levi vozni pas.Simpl ko pasulj,jst ne vem kaj je tle tok zakompliciranga Cool Če pa ženska tega ne pozna oz. še marsikej druzga potem pa naj hodi na avtobus in naj avto proda,če se ne zna vozit.
Uroš glede na to,kar si povedal na koncu se bi strinjal s teboj.Moram pa povedat,da imam jaz pometeno pred svojim pragom tko,da lahko komot povem tisto s čimer se ne strinjam.
Tukaj se pa zelo zelo motišIma uros_p kar prav. Vključevanje po principu zadrge je samoumevno in za to ne potrebuješ dodatne table (beri ZVCP -člene so ti tudi že sem skopirali). Ti si po zakonu dolžan spustit vsakogar ki želi zamenjat pas - tu ni izjem. In če bi med voziloma prišlo do kontakta, bi ti dobil kazen zato ker si jo oviral, ona pa zato ker ni nakazala svoje namere smernikom (samo v primeru da bi bil "zaj****" policist in bi ti lahko dokazal da ona dejansko ni uporabila smernika).
Iz tvojega posta je pa lepo razvidno da tisto kar sem ugotavljal eno stran nazaj najbrž tudi drži. Ti si vedel, da bo zavila a je zanalašč nisi spustil - če bi samo malo zmanjšal hitrost in povečal razadaljo med tabo in vozilom pred teboj, bi bilo vse OK. Ker pa tega nisi storil, si raje izzival in zaradi svoje neumnosti vozil po nasprotnem pasu in če bi tam prišlo do trka, bi bil spet ti kriv. Razumeš? Ti bi potegnil takratko samo zato ker si preveč ponosen da bi v kolono spustil eno zmedeno voznico. To je pa tipična slovenska - bognedaj koga spustit in počakat nekaj sekund. V končni fazi si ti izpadel smešen, ker se s tem sploh obremenjuješ.
Jaz že leta in leta vsak dan vozim po cesti kjer je situacija podobna (zaključek avtoceste) in če bi se sekiral zaradi takih malenkosti bi me že pokopali.
AuDi™ je napisal/-a:Bistvo je da se bo vedno najdu nekdo, ki ne bo dal smernika, pa ce nardimo 1ooox strani na to temo. Drugih ne bomo naucil pravil, lahko pa mi nekaj nardimo in sicer preprecimo sranje tam kjer ga lahko.
lp
kolesar je napisal/-a:danes sem bil priča rally vožnji enih 30 mini cooperjev..
najprej miniji-s nato navadni, pa red-bulli..
ok malo hitrejša vožnja že ne pa da se pelje kot da je sam na cesti, ne da se pripelje skor po nasprotni bankini čez ovinek..
esem je napisal/-a:uros_p je napisal/-a:....
3. Veliko vas trdi "dokler nima žmigavca, nima kaj za mrdat". Ni res. Če nima žmigavca, krši 27. člen ZVCP, če pa si vi mislite da ob tem zaradi tega ne rabite upoštevati zadrge, pa še sami zraven kršite 26. člen ZVCP - KRIVA OBA!
.....
Se poovsem strinjam - razen s tretjo točko. Smernik ni samo zaradi lepšega, je zato, da nakaže intenco (vključevanja na levi pas - zadrge)!
!. primer - če bi subarujevka vozila (se premikala), je očitno, da se bo tudi vkljućila (zadrga) - tu imaš verjetno kar prav.
2. primer - če bi subarujevka že stala (gužva itd), ne bi mogla/smela kar brez smernika začet zavijat na levi pas, saj tisti na levi (avtor) ne bi bil z ničemer opozorjen na njeno namero/dejanje. Stoječa in brez smernika bi morala čakat - pa magari v nedogled (ali do smernika oz premika - najprej naprej in šele nato tudi levo).
Poglejmo obrnjeno - če bi imel ti prav in je vedno - tudi brez smernika - treba upoštevat princip zadrge. V takem primeru (stoječa, brez smernika) nihče ne more vedeti, ali ona sploh hoče levo (morda bi se ji v kakšnem drugem primeru avto pokvaril (npr šla vsa elektrika) in bi ravno ona bila tista "ovira", zaradi katere je potrebna zadrga).
Po tvoje bi "vsak", ki jo dohiti (na sosednjem pasu), moral ustavit in čakat, da ona spelje levo (še vedno brez smernika), ona tega ne stori (v nekem drugem hipotetičnem primeru), zato ta "vsak" spelje, a že naslednji za njim bi spet moral ponoviti vajo in tako do neskončnosti. To se ne zdi ravno OK, je tako?
Brez smernika ona dejansko nima pravice vozit levo, ne glede na to, da po tvoje krši samo del zakona o smernikih - seveda samo za primer, da prej že stoji. Mora nakazat intenco!
Drocky je napisal/-a:mene pa še vedno tole zanimaDrocky je napisal/-a:Kak človek nima j**c držat linije na svojem pasu, če noče nekoga spustit pred sebe, ma pa jajce zapeljat na nasprotni pas?
Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov