moj-avto je napisal/-a:V Sloveniji na srečo banke niso prizadete, zaradi še zastarelega bančnega sistema pri kreditih. Banka nudi toliko kredite, kot ima denarja.
Ne bo držalo, slovenske banke delajo enako kot vse ostale, vendar imamo manj komitentov in je zato toliko manj denarja, pa je večji prihodek od drugih stvari, kot od kreditov. Drugače so pa kvote za kredite padle, tako da dandanes težje dobiš kredit, kot pred krizo.
moj-avto je napisal/-a:Problem pri bankah ni niti to, če je delavec, ki je izgubil službo imel kredit. Ker so krediti zavarovani pri zavarovalnicah. In zavarovalnice vrnejo kredit.
Kdo pa potem zavarovalnici vrne? Točno ta delavec!
moj-avto je napisal/-a:Sodeč po reklamah vidim, da se gospodarska kriza pri bankah sploh ne pozna kaj preveč. Bolj se pozna v avtomobilski in drugi industriji. Nižje cene, akcije,....
Pozna se pozna, samo da ne jamramo tok kot ostali.
moj-avto je napisal/-a:Če delate v taki panogi, kjer vas gospodarska kriza ne more spraviti na cesto izkoristite priložnost pri nakupu vozil za manjšo ceno.
se sedaj ne splača kupovat avta, raje denar v poceni delnice, ker ko bodo narastle, se bo dalo dobro živeti od njih.
moj-avto je napisal/-a:Se strinjam, da novinarji delajo iz muh slone, še posebej na POP TV.
Novinarji so večinoma krivi za paniko, ker nimajo kej drugega pametnega počet, kot delat paniko, da lahko o čem potem poročajo.
Na žalost pa novinarjev za ustvarjanje panike še nikjer ne preganjajo, bi bilo pa zanimivo videt tožbo za paniko, ki jo je kak novinar z napačnim poročanjem povzročil in za škodo, ki jo je s tem povzročil.
Recimo v Sloveniji bi lahko z napačnim poročanjem sesul komplet bančne sisteme, samo dovolj dolgo bi moral objavljati po radiu, da je bankam zmanjkalo denarja in da naj čimhitreje ljudje dvignejo svoje prihranke. Ker bi ljudje preveč dvigovali denar, bi resnično hitro zmanjkalo denarja in manjše banke bi zaradi tega propadle zelo hitro, večje bi nekaj časa še zdržale, potem pa bi tudi one propadle.
Tisti ljudje, ki pa imajo kredite, bi pa nastradali in vse te stroške propada nosili na svojih ramenih.