Debate, ki niso vezane na ostala področja...

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Sr nov 26, 2008 8:19 am

Potrošništvo žene gospodarstvo, to je dejstvo. Torej, ljudem z nizko plačo to toliko zvišat, da bodo lahko kupovali avte, pohištvo, belo tehniko, hrano, obleko, čevlje...

Če pa začnemo resno jemat predlog o uničenju 10 let starih avtov: kako pa mislijo svoje prispevat zavarovalnice? Nov avto skoraj vedno pomeni tudi kasko zavarovanje. Torej one bi bogatele, ne da bi s prstom mignile. Enako velja za pooblaščene servise in prodajalce - če bi že lastniki avtov del prihodka žrtvovali v splošno dobro, naj ga pa še oni. Tovarne naj lepo ponudijo ornk akcijo staro za novo v sodelovanju s prodajalci, servisi, zavarovalnicam in bankami. Po mojem bo kljub krizi dovolj efekta.

(Glede ekologije bi se pa itak dalo razpravljat: en star accent je nedolžen mucek proti vsem tem silnim gmotam od nekih terencev, s katerimi se ljudje vozijo samo do službe in nazaj domov. )
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Sr nov 26, 2008 8:31 am

drugač pa ne pozabit, da s tem si nebi opomogla le nemška avtomobilska industrija, ampak tudi francoska (renault, citroen, pegeut) in pa italijanska (fiat, alfa)...

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr nov 26, 2008 9:09 am

vedl so, ka nas čaka. zakaj niso prej ukrepal. že lani je bil rahli upad prodaje...(pa še ni blo "krize").bruselj sedel na ušesih in ležal na stolih. lahko bi preventivno ustavrili finančni sklad za hude čase.banke pa podzivali naj izdelajo nove načrte pri posojanju kreditov.prodajalce bi prisilili na omejene trgovske marže.

lahko bi tudi ovedli t.i. maksimalni dobiček...podjetja bi bila prisiljena vlagati v razvoj in dvigniti plače ter recimo, da bi kupcu ponudili nakup na obroke z ugodnimi pogoji.(poglejte si elan...pred parimi letami, je država dala 200 mio bivših SIT, da firma nebi šla v stečaj.2 leti so cveteli-direktorji imeli lepe nagrade in skoraj nič vlagali v razvoj.sedaj jih je konkurenca spet prehitela).z razvoju firme, bi potem podjetje lahko prodajalo vedno več izdelko po bistveno nižji ceni, ljudje bi pa imeli tudi lepšo plačo.

zakaj more bruselj ob zid pritiskat prvo male ljudi, ki nimajo nobene veze z krizo (so bolj ali manj fizični delavci, ki delajo tako kot jim je rečeno), take z "viškom" denarja, pa ščitijo?gledu po televiziji neke big boss-e, ko so zgubli velik denarja, ker so delnice padle.noben ni zgledal "žalosten".dalo bi se najdit bolj razumne in učikovite ukrepe.

treba je zidat iz majnih opek.če daš na malo opeko skalo, bo opeka poknala.

pa ne jamram zarad tega, ker imam slabo plačo in šiht na kocki.sam ko poslušam njihove predloge in uvedbe, se mi zdijo preprosto nori.še mal pa bojo omejili porabo vdihanega zraka.

ne gre pa zanemarit, da bojo te ideje šle v koš...kot tista norija z dizli v mestu
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Sr nov 26, 2008 9:21 am

kot je rekel moj kolega-bolgari in romuni se bodo s konji in osli vozil, seveda z mlajsimi od 10 let

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Sr nov 26, 2008 9:49 am

Problem je u tem, da kokrkol se zadeva obrne, ponavad nasrka delavski razred in srednji sloj. Tisti bogatasi na zlatih stolih, bodo se zmer pozresni in si grebl blazne vsote, pa se na racunu ga imajo velik.

Jz bi sam kdaj rad ksnga politika dal za tekoc trak, ki bi delal 64 urni tedenski delavnik, k se Bruselj tako zanj zavzema, pa da po moznosti bi dubil sam 300 eur place al pa po moznosti ene sploh ne, pa mislim da bi se takoj mal zamislili, sam je.be se njim.

Mal bi moral prej ukrepati. Je pa recimo ko zdj na veliko govorijo o odpuscanjih (preverjeno), medtem ko nekatera res uspesna podjetja, se sploh niso se pojavile na TV ali bodisi kakorkoli govorila o odpuscanju.
There is no time...

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Sr nov 26, 2008 1:41 pm

Optimisti, nikar ne misliti, da boste na lažji način prišli do boljšega avta.
Novejšega ja, vendar boljšega ne.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr nov 26, 2008 1:42 pm

Osebno sem mnenja, da naj firme, ki jim gre slabo, propadejo. Čas je da prenapihnjene cene padejo na normalne cene.
10 let nazaj sem si kupil novega twinga z dovolj opreme. Kompletna cena je bila 1.431.000 sit, kar znese 5971 evrov. Danes je avto s tok opreme cenjen na 9721 evrov. Ali je resnično toliko razlike v avtu, da se je tok povišala cena v samo 10 letih, ker jaz je v opremi ne vidim(elektro stekla, klima), mašino ima še vedno enako (1141 ccm in 8 ventilov). Razlike je namreč za 3800 evrov, kar ni malo.

Od kje v 10 letih podražitev za 60%? Za moje pojme je to samo prenapihnjena cena in čas je da se to sesuje, tako da upam, da se tudi bo čimprej.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Sr nov 26, 2008 1:51 pm

Jaz sem tudi za to, da se naredi čistka med slabše poslujočimi in dobro poslujočimi firmami.
Bojim se, da se bodo avtomobili podražali, če bo EU pomagala pri nakupu novega vozila. Trgovina je pohlepna.
Vprašajte se raje, koliko je vreden avto, ki je prišel iz tekočega traka.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr nov 26, 2008 1:53 pm

Ali pa še bolje - naj prilagodijo svoje kapacitete in izdelajo le toliko avtov, kolikor vedo da jih bodo lahko prodali. In pri teh se naj osredotočijo bolj na kvaliteto.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Sr nov 26, 2008 2:04 pm

Ukrep bi bil odličen, če bi ljudem ob uničenju starejšega vozila od 10 let dali 10000€ za nakup novega vozila.
Samo strah me bi bilo, da bi se trgovina z novimi avti podražala.
Trgovci bi vedel, da folk ima denar, pa bi kupci za isti denar kupili manj.

Za ta denar se danes kupi soliden nov avto. Z nekaj manjšega kredita pa še več.
Zadnjič spremenil moj-avto, dne Sr nov 26, 2008 2:07 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Sr nov 26, 2008 2:06 pm

moj-avto je napisal/-a:Jaz sem tudi za to, da se naredi čistka med slabše poslujočimi in dobro poslujočimi firmami.
Bojim se, da se bodo avtomobili podražali, če bo EU pomagala pri nakupu novega vozila. Trgovina je pohlepna.

Z obojim se povsem strinjam!!
In da znajo postat trgovine pohlepne zna bit resen problem...

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Sr nov 26, 2008 2:49 pm

Po katerih kriterijih pa bi razdeljevali denar. Ni isto ali nekdo da v reciklažo 10 let star BMW ali Punto.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Sr nov 26, 2008 3:23 pm

Jaz sem takoj ZA!
Ampak pod pogojem da ponudijo kak pameten dnar za stare avte in da se uvozniki malo spametujejo okrog cen novih avtov in oderuskih marz!
Drugace pa kot sem ze dosti krat povedal: dobrih rabljenih avtov je kolk ces tak da naj pocrkajo eden za drugim veliki uvozniki!
lp, vsem vam sotrpinom

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Sr nov 26, 2008 3:24 pm

moj-avto je napisal/-a:Po katerih kriterijih pa bi razdeljevali denar. Ni isto ali nekdo da v reciklažo 10 let star BMW ali Punto.
Eurotax 100%

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr nov 26, 2008 3:45 pm

fare je napisal/-a:
moj-avto je napisal/-a:Po katerih kriterijih pa bi razdeljevali denar. Ni isto ali nekdo da v reciklažo 10 let star BMW ali Punto.
Eurotax 100%

Po eurotaxu je moj avto vreden 700 evrov, prodajna cena za tak avto s tok opreme pa je okol 3000 evrov.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr nov 26, 2008 4:40 pm

Nemoreš vseh avtov po Eurotaxu ocenjevat. Ker nekateri so hudo hudo precenjeni po eurotaxu napram dejanski prodajni ceni. En primer je vag grupa.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Sr nov 26, 2008 5:14 pm

fare je napisal/-a:
Eurotax 100%

Če mi dajo za Škodo 100% več kot je vredna po Eurotaxi je nebi dal v reciklažo.
Dejstvo je, da niso vsi rabljeni avti enako uničeni in slabo uzdrževani. Tudi kot voznik in lastnik čuvam avto, tako, da pri meni ta fora odpade. Osebno ocenjujem, da je avto vreden več in se lahko kosa po ohranjenosti tudi z mlajšimi avti, prevsem avtomobili slabše kvalitete.
Če uzamemo primer BMW, ki si ga je lastil skrben lastnik deset let in je v boljšem stanju kot novi Renault ne vidim logike, da bi avto moral iti v reciklažo. Tak avto je dejansko vreden več kot ga ocenjujejo po Eurotaxi. In takemu lastniku se lahko zgodi krivica.
Ne vem kako naj bi se sploh ta zakon izvajal, ker ljudje niso mone.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Sr nov 26, 2008 5:39 pm

zgleda da res več ne vejo kaj bi :roll:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr nov 26, 2008 10:15 pm

primozek69 je napisal/-a:Ja, če cel življenje natepavaš rožičevo potico, se je težko pol navadit na prepečenc.

Enim pač ne gre v glavo,da bodo morali nehat bogatet in začet normalno služit.

Jest sam čakam cajt (je pred vrati), k se bo dal vodo razbit na vodik in kisik in bo to uporabniku prijazna energija. Pol bodo pa šejki lahko spet kamele preganjal po puščavi.
Ne pa da ima nekdo,ki je bil še pred 200 leti pastir sedaj možnost , da podraži nafto zato, k mu ga ni sužnja dobr potegnila zjutri.

Rožičeva potica sux.

In glede svetovnih kriz: so ble, so, in bodo. In tudi ta ukrep se ne bo zgodil, če pa se pa bodo vidli da niso s tem rešili NULL.

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Če nov 27, 2008 2:28 am

nebivedu je napisal/-a:10 let nazaj sem si kupil novega twinga z dovolj opreme. Kompletna cena je bila 1.431.000 sit, kar znese 5971 evrov.

Meglo prodajaš.
TEČAJ tolar - evro
1998 - 186,27
2008 - 239,64

Za slabih 2000€ si falil.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov