Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Volvo-s60
Novinec

Napisal/-a Volvo-s60 To nov 25, 2008 8:14 pm

Pri MB ne moremo reči koliko stvari je izumil je pa res, da je ogromno stvari ugradil v svoje avtomobile kot prvi-

Uporabniški avatar
Mitsubishi
Novinec

Napisal/-a Mitsubishi To nov 25, 2008 8:15 pm

Volvo-s60 je napisal/-a:The Swedish company Autoliv AB, was granted a patent on side airbags, and they were first offered as an option on the 1995 model year Volvo 850, and as standard equipment on all Volvo cars made after 1995.

ja vendar sips-i so bili prvi vgrajeni v sedeže, w210 pa je istega leta, marca dobil airbage v vrata (višje in bolj podaljšane kot sipsi)
Mitsubishi Sigma 3.0 V6 24V & Mercedes-Benz S 420 V8 32V
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To nov 25, 2008 8:20 pm

Mitsubishi je napisal/-a:kolega očitno ne poznaš razlike med tempomatom in distronicom...ti si mi sedaj dal link od CELE ZGODOVINE cruise controla...tempomata

in še vedno ne vidim kdo naj bi izumil prej distronic kot MB?..

če prebereš tale link boš videl da je distronic v bistvu ACC ( Adaptative cruise control) zato sem tudi podal tale link
http://en.wikipedia.org/wiki/Autonomous ... rol_system

kjer piše, da so sistem prvi uporabili na japonskem

Uporabniški avatar
Car-t-maN
Novinec

Napisal/-a Car-t-maN To nov 25, 2008 8:23 pm

Tole govoriti kdo je kaj izumil iz interneta je zelo težko. najbolje bi bilo pogledati v knjigo izumov(če obstaja sevda). Drugače pa Voith imaš prav. Kar koli dodati je brezveze. Vsi avtomobili se trudijo biti najboljši vendar pa imajo vsi en cilj(govorim za prestižne znamke seveda) se kosati z MB. Samo poglejte BMW-ja kako se je potrudil pri novi 7-ci in zakaj - zato da se lahko kosa z MB S classo. In to je seveda dobra stavr da imajo vsi motivacijo. MB hoče biti zmeraj najboljši in ostali hočejo biti boljši od MB in krog je začaran.
Avto ni avto če nima trikrake zvezde na nosu

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R To nov 25, 2008 8:30 pm

opel je s konceptom trixx leta 2004 predstavil sistem flex fix - nosilec za kolesa skrit v zadnjem odbijaču. v serijsko uporabo je pršou pa z novo corso D.
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To nov 25, 2008 8:36 pm

Mercedes je zelo malo izumil. Izumili so drugi, pri mercedesu so pa prvi vgradili.

Tko da ni mercedes ravno nek tehnološki biser lastnih izumov, dela pa grde avtomobile za moj okus.

osebno mi je saab mnogo bolj všeč, kar se pa varnosti tiče, bi pa tudi rekel, da je saab bil vedno korak pred šiptarskimi mečkami.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Mitsubishi
Novinec

Napisal/-a Mitsubishi To nov 25, 2008 8:49 pm

nebivedu je napisal/-a:Mercedes je zelo malo izumil. Izumili so drugi, pri mercedesu so pa prvi vgradili.

Tko da ni mercedes ravno nek tehnološki biser lastnih izumov, dela pa grde avtomobile za moj okus.

osebno mi je saab mnogo bolj všeč, kar se pa varnosti tiče, bi pa tudi rekel, da je saab bil vedno korak pred šiptarskimi mečkami.

A vidš, kle direktno zej mene provociraš. Nebi si mislu zate..kot soustvarjalca pravil a.com...
Povej mi eno firmo, ki ima več tehnoloških ''biserov''.-prosim!
Res me zanima kakšni avti so teb všeč, če ti MB ni všeč..heh..
Šiptarski?? zakaj že šiptarski? Ja res je, večina največji predsednikov, predsednikov uprav raznih družb,bank,institucij,organizacij,odvetnikov in doktarjev je šiptarskega izvora...maš prov, kako nisem na to pomislu?!
No kje so pa zdej moderatorji, da tebe blokirajo??..!! Primitivc..
Mitsubishi Sigma 3.0 V6 24V & Mercedes-Benz S 420 V8 32V
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To nov 25, 2008 9:17 pm

Mitsubishi je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Mercedes je zelo malo izumil. Izumili so drugi, pri mercedesu so pa prvi vgradili.

A vidš, kle direktno zej mene provociraš. Nebi si mislu zate..kot soustvarjalca pravil a.com...

Nč te ne provociram, to je samo moje mnenje o mercedesih.

Mitsubishi je napisal/-a:Povej mi eno firmo, ki ima več tehnoloških ''biserov''.-prosim!

Večina firm ima mnogo več biserov kot pa mercedes, vendar na žalost jih imajo v muzejih razstavljene v prototipih, niso pa jih nikoii vgrajevali serijsko.
Recimo renault rakoon je en izmed takih biserov.

Mitsubishi je napisal/-a:Res me zanima kakšni avti so teb všeč, če ti MB ni všeč..heh..

Men so všeč terenci, pa ne taki ki se kvarijo in ki crkujejo kot G in ML.

Mitsubishi je napisal/-a:Šiptarski?? zakaj že šiptarski? Ja res je, večina največji predsednikov, predsednikov uprav raznih družb,bank,institucij,organizacij,odvetnikov in doktarjev je šiptarskega izvora...maš prov, kako nisem na to pomislu?!

Ja, zame je mercedes šiptarski avto, sploh tavelke ladje, ki so grde ko smrt. V čem se pa predsedniki vozijo, me pa čisto nič ne zanima. Nimam ne želje, da bi vedel, še manj pa da bi to postal.

Mitsubishi je napisal/-a:No kje so pa zdej moderatorji, da tebe blokirajo??..!! Primitivc..

Hmm, poišči jih, pa jih vprašaj za mnenje. Moje mnenje o mercedesu je tako, da je to šiptarski avto, pa nisem pri tem nikogar žalil. Ti pa s svojo izjavo si užalil direktno mene, ker je tvoja opazka "primitivc" letela namreč direktno name.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To nov 25, 2008 9:19 pm

Mitsubishi je napisal/-a:

.....
No kje so pa zdej moderatorji, da tebe blokirajo??..!! Primitivc..

Ko nekdo reče, da mu tvoj priljubljeni voz ni všeč, ga označiš za tvojega osebnega provokatorja in primitivca. Veš, kam to pelje in vseeno to počneš. Kaj bi nam rad olajšal?

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To nov 25, 2008 9:26 pm

ta tema je zelo zanimiva :)

pa ne iz vsebinskega vidika, ker vecino teh stvari smo ze vsi po malem vedli, ker nas je stricek gugelj poucil, zelo zanimiva pa je iz vidika medcloveskih odnosov. do te mere, da bi se dal celo studijo o tem spisat :lol: keep it coming.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem To nov 25, 2008 9:28 pm

In naslov študije? :P :lol:

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To nov 25, 2008 9:37 pm

upravičeno in neupravičeno izzivanje v teoriji in praksi. ;)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem To nov 25, 2008 9:41 pm

prej je bilo boljše

ali pa

Izzivi našega časa (foruma)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To nov 25, 2008 9:45 pm

ja sam prejsnja verzija (izzivanje v teoriji in praksi) je zgledala prevec tko, kot da leti samo na eno osebo, čemur sem se hotel iyogniti, ker ne leti samo na eno osebo :D

ok dost offtopica;

Transaxle je izumila alfa romeo, za boljšo dostribucijo teže spredaj/zadaj. imeli pa so precej velike težave s sklopko v zadnjem koncu... na pomoč je priskočil dr porsche in sklopko premaknil k motorju, kar je bilo veliko izboljšanje. celo do te mere, da je porsche čez nekaj časa tehnologijo posvojil in se je znašla celo v nojem avtku :D

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To nov 25, 2008 9:59 pm

Ne zastopim, zakaj ne bi smel nekdo rečt, da se mu Mercedes ne dopade :?: ....in potem nekdo "skoči" v luft pa se pizdi in tema se prelevi v kreganje, zmerjanje in ne vem kaj še vse......

P.S. da bi bil "šiptarski" voz prvič čujem, prej hercegovski........saj veste tisti vic, kako prepoznamo revnega, kako pa bogatega hercegovca: revni pere svojega Mercedesa sam pred hišo, bogati pa v pralnici..... :P

Pa Ford in Opel sta tudi bila "turkiše vagn"........

Uporabniški avatar
Car-t-maN
Novinec

Napisal/-a Car-t-maN To nov 25, 2008 10:23 pm

Heh cela stran postov in samo 1 izzum predstavljen :D
OFF: mene osebno nič ne moti če kdo reče mercedesu da je "šiptarski" avto. Iz te izjave se vidi samo to da tak človek še ni imel MB...
Avto ni avto če nima trikrake zvezde na nosu

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga To nov 25, 2008 10:27 pm

Ja sigurno ja, pri vozilih se bojo ukvarjali z razvojem nevem česa vse. Deli za le te pa prihajajo iz vseh koncev sveta. In malo ste že patetični s tem kdo je kaj izumil, na drugi strani pa kdo je kaj vgradil. Tukaj vmes je velik prepad, ki mu ni konca :?

off: Kaj dejansko potem še dela Mitsubishi na forumu, če je bil pa že tolikokrat "izbrisan"
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Luky

Napisal/-a Luky To nov 25, 2008 10:36 pm

ko je S klasa stara 5 let je blatnik že tako rjav da ga treba zamenjat, spodnji deli vrat pa že mehurjasti po robu...- res vrhunski izum za avto ki naj bi bil 1A, dobr tole vgrajujejo, res mislim da med prvimi :D
pa še neki se govori: ko je enkrat MB od zunaj rjav je znotraj še 2x slabš...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov