Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Sr dec 03, 2008 6:35 pm

avto ni vse !!! tko da vam ne sme poment vse--> moje izkušnje pa ceprov mam tak avto kakersenga mam ;)

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Sr dec 03, 2008 7:07 pm

Avto je v prvi vrsti nuja. Alergičen sem na praske in udrtine, ko mi ga je poleti toča "predelala", me je to hudo motilo. Sedaj je zrihtan (popravljen brez barvanja) in je spet užitek ga spedenat, da se sveti - ob toplem sobotnem popoldnevu!
Ne maram nobenih neoriginalnih dodatkov, sovražim zavesice in prevleke sedežev.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr dec 03, 2008 7:47 pm

sašo5 je napisal/-a:Veste kdaj sem bil najbolj vesel? Ko sem 1986, kot 22 letni mulc novo "stoenko" GTL iz Kragujevca domov vozi(zaslužena s svojim delom) saj sem do danes imel še šest novih avtov, ampak zadovoljstvo takrat je bilo neopisno......

Hehe....Te čist razumem..."prve ljubezni" nikdar ne pozabiš....

LP!

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr dec 03, 2008 7:58 pm

Avtomobili so del mojega življenskega stila! Že od malega sem nor na velike ameriške avte kar se je z leti samo stopnjevalo, zdaj sem nor tudi na veeelike in zmogljive motorje, ki premikajo vse to železje. Vendar se pa lahko pohvalim, da nisem obseden na ta način, da bi v avto za razne predelave in izboljšave zmetal velike denarje in tudi za nakup avtomobila nikoli nisem dal veliko denarja. Na avtu delam samo nujne servise in kakšne manjše in cenejše predelave in to predvsem sam oziroma s pomčjo prijateljev saj mi je "brskanje" po avtomobilih tudi veselje. Največji užitek pa je vožnja, predvsem daljša potovanja. Čeprav se zelo rad vozim pa mi je včasih zoprna uporaba (ne vožnja!) avta prav za vsakdanje opravke (od točke A do B) kot so pot v službo ali pa kakšne krajše poti pri katerih ni druge alternative. V službo bi se naprimer veliko raje vozil z javnim prometom, če bi ta "deloval"!

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 Sr dec 03, 2008 8:03 pm

Zame je tud avto neki več...težko je razložit zakaj pa kako itd... zgodi se doskrat k mam poun kufer usega,mi najbol pomaga ta recept: usedem se v avto,pržgem musko in lepo uizi cruise-am po okoliških krajih.Sj mogoče je čudno,ampak tko je :lol:
lp!

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Če dec 04, 2008 12:25 am

rad se vozim in rad sem "v družbi" z mojim prevoznim sredstvom. žal mi je ko gre od hiše,
kadar se peljem (seveda, ko ne gre za vsakdanje opravke in za nujen prevoz) se enostavno odklopim od skrbi in uživam,
ampak še vedno je to le materialna dobrina za premgovanje razdalj...

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy Če dec 04, 2008 10:37 am

"denar je sveta vladar"

Če bi vsi imeli denarja kot smetja, bi 90% ljudi na svoje avtomobile dodali osebno vizijo/pridih kako naj zgleda njihov avtomobil..

Ker temu ni tako, da smo miljaderji so prioritete kam z denarjem..

Pri tem igra vlogo tudi starost, če si npr. 19, živiš doma, se šolaš, občasno delaš, izdatek ti je le avto, punca, zabava... :D

Meni osebno je avto hobi, stvar za katero mi ni škoda denarja, niti časa...(v mejah normale)

Ko bo familija,hiša, pa vprašanje kako bo z avtomobilom..

lp!
1) Do it right first time.

2) Buy cheap, buy twice.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če dec 04, 2008 11:21 am

ezzy je napisal/-a:...
Če bi vsi imeli denarja kot smetja, bi 90% ljudi na svoje avtomobile dodali osebno vizijo/pridih kako naj zgleda njihov avtomobil..
...

Praviš torej, da bi 90 % ljudi, od katerih jih je večina popolnih amaterjev, raje sedelo doma v garaži in gledalo, kaj lahko spremenijo na avtu, kot pa šli po svetu - npr v Gardaland, Novo Zelandijo ali na Mavritius?

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy Če dec 04, 2008 12:23 pm

ne pravim tega..., ampak bi si vsi kupili vsaj lita platišča npr.. ne govorim o tem da bi vsi dobesedno "spali" v avtu.. :D
1) Do it right first time.

2) Buy cheap, buy twice.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če dec 04, 2008 12:25 pm

esem: ezzy-jeva "vizija" je bila predstavljena izkljucno po topicu oz. samo avtomobilski svet. Torej sama vizija ustvarjanja pod lastno roko brez pogleda na % in "tošl".
Kar se tice tvojega mnenja je pa to bolj kot ne posploseno oz. zajema drugi del.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Če dec 04, 2008 6:07 pm

Avto mi pomeni potencialno tuning mašino! :P

Eh kje nima za pol bureka! Pa še v koloni vedno stojim glih takrat ko se mi kam mudi!

Sm si raj motor kupu vsaj potegne tko k je treba in kolon ni več sploh!

V bistvu je avto zamenjal motor razn v zimskih in mrzlih dneh pač se ga ne gre srat z motorjem tko, da je treba tut avto met če nočm it na bus!? :roll:
Zadnjič spremenil Paris, dne Če dec 04, 2008 6:11 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če dec 04, 2008 6:10 pm

hladni je napisal/-a:Avto mi ne pomeni pa čisto nič. Imam pa hudo alergijo na praske, kamenčke in vse temu podobne stvari. V bistvu imam fobijo... :oops:

To je pa za j...n :P ! Mene pa kljub temu, da sem avtomobilistični navdušenec praske in podobne stvari nič ne motijo. Tudi luščenje barve ali pa malo rje me ne moti. Avto še perem bolj malo, parkrat na leto pa še to samo v zimskem času samo z vapom! Prav nikoli pa še nisem nobenega avtomobila poliral. To mi je pa res zguba časa, se grem raje vozit 8) !

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če dec 04, 2008 8:33 pm

cruiser1 je napisal/-a:
hladni je napisal/-a:Avto mi ne pomeni pa čisto nič. Imam pa hudo alergijo na praske, kamenčke in vse temu podobne stvari. V bistvu imam fobijo... :oops:

To je pa za j...n :P ! Mene pa kljub temu, da sem avtomobilistični navdušenec praske in podobne stvari nič ne motijo. Tudi luščenje barve ali pa malo rje me ne moti. Avto še perem bolj malo, parkrat na leto pa še to samo v zimskem času samo z vapom! Prav nikoli pa še nisem nobenega avtomobila poliral. To mi je pa res zguba časa, se grem raje vozit 8) !

Mislim da vidim tvojega Forda skoraj vsak petek v Kamniku (pred Kamnikom) pred Fructalom, ko grem mimo... Je to ta iz tvoje garaže? Ker mi je hudo všeč... Pravi pick-up proti raznim Navarram in podobnim jajcem...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če dec 04, 2008 8:48 pm

dask je napisal/-a:Mislim da vidim tvojega Forda skoraj vsak petek v Kamniku (pred Kamnikom) pred Fructalom, ko grem mimo... Je to ta iz tvoje garaže? Ker mi je hudo všeč... Pravi pick-up proti raznim Navarram in podobnim jajcem...

Bo držalo! Vendar ni iz garaže, ker je nimam ;) !

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Če dec 04, 2008 10:24 pm

pleh je podalšek mejhnga qrca...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če dec 04, 2008 11:11 pm

cordo je napisal/-a:pleh je podalšek mejhnga qrca...

Hmmmm! Zanimiv odgovor! Sicer mi ni najbolj jasno kako to izvedeš se mi pa ne zdi preveč varno. Če imaš probleme raje poišči strokovno pomoč.

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Pe dec 05, 2008 8:00 am

cruiser1 je napisal/-a:
cordo je napisal/-a:pleh je podalšek mejhnga qrca...

Hmmmm! Zanimiv odgovor! Sicer mi ni najbolj jasno kako to izvedeš se mi pa ne zdi preveč varno. Če imaš probleme raje poišči strokovno pomoč.

aha , še eden z VELIKIM avtom........

Gasper`
Novinec

Napisal/-a Gasper` Pe dec 05, 2008 8:54 am

Do sedaj ste eni na osnovi znamke avtomobila lahko določevali osebnostne lastnosti ljudi, po novem pa se celo izgled?

Zanimivo.
Lp, Gašper

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Napisal/-a dskrab Pe dec 05, 2008 9:10 am

Meni avto poleg nuje tudi pomeni nekaj več, sprostitev, uživanje v vožnji, čiščenju avta, poslušanje glasbe v njem, lahko bi rekel, da tudi prosti čas oz. hobi.
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe dec 05, 2008 9:10 am

Gasper` je napisal/-a:Do sedaj ste eni na osnovi znamke avtomobila lahko določevali osebnostne lastnosti ljudi, po novem pa se celo izgled?

Zanimivo.

To je tako kot pri lastnikih psov, ki so baje podobni svojim psom.. :lol:
Corolla TS 1.8 HSD: Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov