Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To dec 16, 2008 8:28 am

marej je napisal/-a:Pr men je biu pa razočaranje bmw 745 letnik 2003 novi model meu je pa
170 000km pa od prvega lastnika.Skos eni problemi z elektroniko razočaranje.

No sedaj te pa prosim za bolj podrobnejsi opis na tehnicni osnovi, da se ne bo
nakoncu izkazalo, da so bile "krive" baterije v RC modelu :roll: ...torej
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To dec 16, 2008 8:47 am

@mactron: če pogledaš tale link je vse jasno..so presedlali z bmw 7 na audi a8 ....
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... t=#1093118

obstaja tudi možnost okvare daljinskega upravljalca

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To dec 16, 2008 9:14 am

kljukec je napisal/-a:upam da bo nekaterim po prebiranju te teme jasno, da je breznapak samo peš honda ;)

Nekaj takega sem hotel tudi sam povedat. In zdi se mi, da se danes novi avti še bolj kvarijo, kot novi izpred 10 ali 15 let, ko še ni bilo toliko elektronike. Zato je meni osebno zelo pomembna čim daljša garancija. ;)
Antiznačkar po prepričanju

miko
Nov uporabnik

Napisal/-a miko To dec 16, 2008 9:31 am

Corolla je stara 3,5 leta.Garancija je potekla pred pol leta.
Napake v garanciji :
-menjava tesnila vetrobranskega stekla (med vožnjo je žvižgalo)
-menjava dveh amortizerjev pri zadnjih prtljažnih vratih (rja)
-sprednji kolesni ležaj (po prevoženih 45 000 km)
Napaka v garanciji, ki niso priznali garancije:
-zadnje (disk) zavore so blokirale (bilo je prevoženih 50 000 km,jasno mi je , da so zav. oboge potrošni material ampak v tem primeru ni bila moja krivda.Iz pogovora sem izedel , da na rednih servisih nikoli ne razdrejo in očistijo zadnjih disk zavor.Še več, arogantno so mi rekli."pri Toyoti pa to ne delamo"!Popravilo sem v celoti plačal in še celo posebno mast za zavorne čeljusti!)
Napaka izven garancije:
- sp.diski in ploščice izrabljeni ( pri 75 000 km umirjene vožnje)
- 3 tedne po tem pa spet sp.kolesni ležaj ( v dveh dneh tuli , da te je groza)
Klical sem na servis in jih rekel , da se meni to ne zdi normalno, da so to verjetno tovarniške napake.O tem nočejo slišat nič in ne priznavajo nobene dodatne garancije.
Toliko o eni "najboljših" znamk in o enem najbolje prodajanem ter najmanj kvarljivih modelov na svetu!
Ali se vam zdi vse to normalno?

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d To dec 16, 2008 9:55 am

Tudi sam imam s toyotami zelo mesane izkusnje, tako da se mi ne zdi preveč nenavadno. Realno pa gledano bi pa morali bit ok avti, kot konkurenca priblizno.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To dec 16, 2008 9:58 am

miko je napisal/-a:Corolla je stara 3,5 leta.Garancija je potekla pred pol leta.
Napake v garanciji :
-menjava tesnila vetrobranskega stekla (med vožnjo je žvižgalo)
-menjava dveh amortizerjev pri zadnjih prtljažnih vratih (rja)
-sprednji kolesni ležaj (po prevoženih 45 000 km)
Napaka v garanciji, ki niso priznali garancije:
-zadnje (disk) zavore so blokirale (bilo je prevoženih 50 000 km,jasno mi je , da so zav. oboge potrošni material ampak v tem primeru ni bila moja krivda.Iz pogovora sem izedel , da na rednih servisih nikoli ne razdrejo in očistijo zadnjih disk zavor.Še več, arogantno so mi rekli."pri Toyoti pa to ne delamo"!Popravilo sem v celoti plačal in še celo posebno mast za zavorne čeljusti!)
Napaka izven garancije:
- sp.diski in ploščice izrabljeni ( pri 75 000 km umirjene vožnje)
- 3 tedne po tem pa spet sp.kolesni ležaj ( v dveh dneh tuli , da te je groza)
Klical sem na servis in jih rekel , da se meni to ne zdi normalno, da so to verjetno tovarniške napake.O tem nočejo slišat nič in ne priznavajo nobene dodatne garancije.
Toliko o eni "najboljših" znamk in o enem najbolje prodajanem ter najmanj kvarljivih modelov na svetu!
Ali se vam zdi vse to normalno?

Očitno si "izmed stotih pi*k edinga ku*ca potegnu".

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW To dec 16, 2008 12:25 pm

starejši japonci so bili veliko bolj vzdržljivi kot pa ti ta novi. Že za novega civica sliši zlo grde stvari že, pa je honda. v bistvu ni čudno, saj jo delajo v UK. tam pa itk delajo samo lepe avte kateri so večinoma v garaži k ne delajo. nekaj podobnega kot italjani z razliko da italjani imajo vsaj dobro hrano in sonček :)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To dec 16, 2008 1:04 pm

adis: off
Je meni ze jasno (pred tem)... vendar spet pise v prvi osebi in me zanima tehnicna
obrazlozitev problema ne nekaj kar je pobrano "spotoma"...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

B3NZ0
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a B3NZ0 To dec 16, 2008 1:11 pm

miko je napisal/-a:Ali se vam zdi vse to normalno?

Kr ja... Nevem kaj eni pričakujete, da če boste kupili nov avto, da se boste 10 let vozili brez enega popravila, samo redni servisi...
S tem da pri tebi za menjavo diskov in ploščic nimaš kej, to je potrošni material in nekje moraš bolj pogosto menjati ploščice kot drugje.. Raje pa vidim da so ploščice mehkejše in jih bolj pogosto menjam in tiste bolj primejo, kot da bi imel neke trde, ki ne bi nič prijele, ampak jih potem tudi menjati ne bi bilo potrebno.
Kar se mi pri tebi edino ne zdi fer je da si moral plačati popravilo zadnjih čeljusti, če so res blokirala kot praviš...

LP

miko
Nov uporabnik

Napisal/-a miko To dec 16, 2008 3:43 pm

B3NZ0 je napisal/-a:
miko je napisal/-a:Ali se vam zdi vse to normalno?

Kr ja... Nevem kaj eni pričakujete, da če boste kupili nov avto, da se boste 10 let vozili brez enega popravila, samo redni servisi...
S tem da pri tebi za menjavo diskov in ploščic nimaš kej, to je potrošni material in nekje moraš bolj pogosto menjati ploščice kot drugje.. Raje pa vidim da so ploščice mehkejše in jih bolj pogosto menjam in tiste bolj primejo, kot da bi imel neke trde, ki ne bi nič prijele, ampak jih potem tudi menjati ne bi bilo potrebno.
Kar se mi pri tebi edino ne zdi fer je da si moral plačati popravilo zadnjih čeljusti, če so res blokirala kot praviš...

LP

Takole ti bom odgovoril:
Od leta 1988 naprej kupujem nove avte (5) in z vsakim sem prevozil povprečno 100 000 km . S prvim štirim skupaj nisem imel toliko problemov kot s Corollo.Z Yugom letnik 1988 nisem imel nikakršnih težav, 1x sem menjal sp. zavorne ploščice.Imel sem ga 4 leta in prevozil nekaj več kot 100 000 km.Res je pričakoval sem veliko več od Toyote.Še vedno pa trdim, da vse to ni normalno!

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo To dec 16, 2008 4:21 pm

ja z vsemi sem bil zadovoljen,ampak največ popravil sem pa imel s Cliotom 2.0WILLIAMS od 150 tisoč km naprej je začelo vse počasi razpadati,je pa res da je imel 200ps :oops:
biturbo SKN Project CT3 50

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 To dec 16, 2008 4:24 pm

bigturbo je napisal/-a:ja z vsemi sem bil zadovoljen,ampak največ popravil sem pa imel s Cliotom 2.0WILLIAMS od 150 tisoč km naprej je začelo vse počasi razpadati,je pa res da je imel 200ps :oops:

a ni bil clio williams 1.8 ??
[povezava odstranjena]

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo To dec 16, 2008 4:33 pm

E=mc^2 je napisal/-a:
bigturbo je napisal/-a:ja z vsemi sem bil zadovoljen,ampak največ popravil sem pa imel s Cliotom 2.0WILLIAMS od 150 tisoč km naprej je začelo vse počasi razpadati,je pa res da je imel 200ps :oops:

ne 2.0l je bil Williams serijsko 110kw
1.8l 16v pa z 99kw,.,oz.101kw ;)
biturbo SKN Project CT3 50

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To dec 16, 2008 4:33 pm

E=mc^2 je napisal/-a:

Clio je bil 1.8 16v in 2.0 williams pravtako 16v. Je pa prava raketa :twisted:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To dec 16, 2008 4:43 pm

Mindflash je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Italijanska vozila so bila in še vedno so v družini že 12 let (usi skupaj) pa ni bilo z njimi nobenih problemov. Leto in pol nazaj je prišla še Cordoba 2000 letnik,((Španski golf ) ki je sekret od sekreta saj je bilo v enem letu vloženega več kot v use italijane skupaj da ne govorim da se pelješ v njemu kot v tanku. Proti Italijanu zelo trd in grob avto. Tako da zame je to zadnji šwaba ( tank ) pri hiši

Zanimivo, jaz imam Cordobo 2001 letnik pa imam ravno obratne izkušnje kot ti... Praktično nič stroškov z avtom, ter zelo udobna in prijetna vožnja.

To daje šwaba ( tank ) je mišljeno, da je zelo trd volan in sklopka. Na 20 let stari Lanci imam mehkejšo sklopko. Motor čeprav bencinski pa laufa glasneje kot Italijanski dizli :roll:
Kot sama vožnja je pa udobna, samo malo moči moraš imeti, da volan obračaš in sklopko prtiskaš :lol:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver To dec 16, 2008 4:55 pm

vw passat 1.9 tdi, 1997, kupljen nov :twisted:
najgori auto koji sam vozio ikada, nije izdržao niti 2 godine...kada sam ga prodao u bosnu :D

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R To dec 16, 2008 6:58 pm

v bistvu z našimi avti (foter, mama, js) ni bilo nobenih takih težav (trkam na les), da bi moral bit razočaran nad samim avtom, zato ker so bli vsi kupljeni rabljeni, ko pa je enkrat star 10 let pa tud ne morš prčakvat, da bo čist brez težav, še najbolj razočarani smo bli nad mojo astro, ma 158k prevoženih, 2004 letnik, pa je prepihalo dihtngo na glavi, pa zj neki orenk ruž v podvozju, ko zavijem desno (rabljena pač kuplena iz italije), popravil je blo pa največ z vectro 2.0 dti (cilinderček na sklopki, vakuum cevke, bosch pumpa - serijska napaka, pumpa za volan pa še nekaj zadev, ki spadajo zraven, popravilo pa seveda nobeno izpod 500€ :roll: , sam v 100k prevoženih sta bla menda pa sam 2 redna servisa narjena delovnistroj.press :oops: , tako da spet...kar daš avtu, to ti vrača) na 2000-ki smo mel en problem, k so mehankarji za*ebal (niso menjal vodne pumpe na servisu pa je zaribala, jermen se strgu pol pa vemo kaj sledi...), suzuki maruti je ostal brez hlajenja, ker so mehaniki neki bluzil pa niso zrihtal pa je blok poču, to je pa to, tako da...

krypton
Novinec

Napisal/-a krypton To dec 16, 2008 7:54 pm

Seat Ibiza. 1.4 60KM

Pri 30000 km prvič menjalnik, nato še ori 70 000 km drugič.

Drobnarije, plastika pri zračnikih se je deformorala, da nisem mogel več odpirati in zapirati lopute, sesalni kolektor je pričel ropotat, elktrika je odhajala neznano kam, občasno cukanje motorja, na servisu so sumili nadnaravne sile :twisted: :twisted:

Najboljši do zdaj: Toyota corolla l 90 1.3i. Nekaj čez 400 000, brez resnih težav na motorju, pogonskem sklopu, podvozju in elektriki. Je pa jo uničila rja.

Sedaj vozim spet corollo l 2001 1.6 vvt-i, izdelana v veliki Britaniji. Se pozna razlika v kvaliteti med Made in Japan in Made in U.K.

mrki46
Nov uporabnik

Napisal/-a mrki46 To dec 16, 2008 8:09 pm

kolega je mev peugeota 307 hdi v enem letu oziroma 10.000km je biv 17krat na servisu...jes pa z nobenim avtom ko sem ga mev še nisem mev posebnih težav...vsi pa so bli renaulti....Lp

kotzi
Nov uporabnik

Napisal/-a kotzi To dec 16, 2008 8:10 pm

no da še jst napišem svoje izkušnje.Mel sm puntota,ki sm ga prodal po petih letih,pri 60000 km mu je šla dihtnga na glavi,zadn lonc je prerjavel pri 50000km,zdej mam 1 leto astro letnik 05,šel je štarter,ki so ga zamenjali v garanciji,drugih problemov ni.
Doma mamo še accenta letnik 99,vse deluje brez problemov,ma 100000km,rja je sicer že opazna,pa kak liter olja se mora dolit,najslabši je pa C2 1.4 ,ki je pa poden od podna,precerel tank za gorivo,šla ključavnica na levih vratih,motor cuka v prostem teku,so ga prklopil na tester ni pokazalo nič,vse že ropota not,skratka najslabši avto.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov