Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 11, 2009 3:45 pm

bass je napisal/-a:
maky je napisal/-a:mja eni gledate tako, jaz pa gledam zakaj bi si oteževal življenje tam, kjer to ni potrebno? pač če imam finančne in ostale zmožnosti grem po liniji najmanjšega odpora in z čimmanj truda.

Se pravi, kupiš kišto za več deset tisoč evrov, ker si len. Ali sem narobe razumel?

Verjetno si narobe razumel, nekateri rabijo velik avtomobil za vsakodnevni prevoz pohištva in zelo velike TV-je ;) :lol:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Ne jan 11, 2009 4:58 pm

bass je napisal/-a:
maky je napisal/-a:mja eni gledate tako, jaz pa gledam zakaj bi si oteževal življenje tam, kjer to ni potrebno? pač če imam finančne in ostale zmožnosti grem po liniji najmanjšega odpora in z čimmanj truda.

Se pravi, kupiš kišto za več deset tisoč evrov, ker si len. Ali sem narobe razumel?

narobe razumeš... kupiš avto za to, da ti omogoča da lažje opravljaš tiste dnevne stvari, ki so ti njuno potrebne. če ti uspe vse z manjšim kul. meni ne zatorej imam pač večji avto. osebno se mi zdi dnevno neumno izgubljati čas tam, kjer mi ga ni potrebno ob drugačnih (boljših ali pa tudi ne) pogojih.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Ne jan 11, 2009 5:01 pm

bass je napisal/-a:

Lahko bi tudi obratno zaključil: Imaš raje manjši avto za več deset tisoč evrov, zato da opravljaš sizifovo delo?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne jan 11, 2009 5:02 pm

5x na mesec sizifovo delo proti 50x na mesec sizifovo parkiranje? :P :lol:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 11, 2009 5:11 pm

esem je napisal/-a:5x na mesec sizifovo delo proti 50x na mesec sizifovo parkiranje? :P :lol:

Na dougem mostu, ga ni karavana ali enoprostorca da ga nebi mogel perkirati. Naprej pa trola ;) :lol:

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Ne jan 11, 2009 5:33 pm

Meni se pa najbolj zanimivo zdi, da za na morje rabiš pa super full velik avto, zakaj?

Saj pa ne vouiš zraven celotne hiše, greš samo na dopust.

Hrano in pijačo pač kupuješ na dopustovanju.
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Ne jan 11, 2009 5:44 pm

Glede tega z varnostjo. To da je treba pa takoj kupit tank zato da boš otroka okoli vozil je bedasto. Jasno da si v večjem avtomobilu bolj kamot pa je treba manj gledat kaj boš zraven jemal ker itak da lahko pol bajte, pa če si lahko to privoščiš hvala bogu.
Ampak večji avto bolj varen avto je v primeru o katerem gre tema bolj po sistemu izgovora da ti ne morejo rečt da si kupil velik avto ker imaš malega(penis namreč) ampak ker hočeš bit varen. Gre bolj za izgovor iste kategorije kot to da si kupil avto višjega cenovnega razreda(40k€+) z 2.0 dizelskim motorjem ker boš šparal...

Pa še resničem primer od danes:
Ravno po tem ko sem prebral prvi dve strni te teme,in sva se z mojo peljala na kosilo me je en varnostno osveščeni očka v srebrnem pasatu karavan z ENIM otroškim sedežem(vem da je bil en otrok noter ker sem avto videl z boka zelo od blizu iz razloga ki je razložen v nadalnem besedilu) in takim vozičkom ki mu je pokrival polovico zadnje šipe(drugo polovico je pokrivala tablica "otrok v avtu"), izsilil iz leve strani, da je bilo treba na ostro zavirat, pa je to bilo na ravnem odseku(500m dolga ravnina, on se je vključeval na sredini te ravnine, jaz sem imel prižgane luči nisem bil iz smeri sonca in ME NI MOGEL SPREGLEDAT), nobenega za mano in nobenega pred mano. Skrtka nobene potrebe po tem, moral bi počakat da se jaz pripeljem mimo z mojimi dovoljenimi 70km/h in bi se lahko vključil brez problema.
In vedno znova in znova vidim take in podobne primere ko je velik avto bolj za to da se potrjuje ego folku in da izkazuje in izsiljuje neka premoč nad ostalimi, češ sej mi nič ne morejo.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Ne jan 11, 2009 5:46 pm

Templar, to si prav povedal, se pridružujem tvojemu mišljenju.
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Ne jan 11, 2009 5:52 pm

pa o čem se vi tukaj sploh pogovarjate...če folk kupi enoprostorca zato da bo familijo okoli vozo je pa zdaj ze adijo al kaj...malo "favsije" je zaslediti ja...torej če pa kupiš clia da bos familijo okol vozo si pa frajer...
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Ne jan 11, 2009 6:09 pm

Res ne vem zakaj eni tako nasprotujete enoprostorcem :roll:
Sicer še nisem na tem da bi imel otroke, vendar pa mi ni prav nič čudno če ima družina z 2+ otrokoma enoprostorca, zakaj pa ne?
Npr. Ford S-max, meni osebno lepši od veliko avtomobilov, polek tega je bolj praktičen, cena pa ni prav nič višja kot npr. kakšnega malo bolj opremljenega golfa. Torej zakaj si nebi olajšal živlenja z enim lepim enoprostorcem? Še jaz se kakšnega S-maxa čeprav sem še daleč od tega da bi imel otroke nebi branil. :lol:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 11, 2009 6:17 pm

Saj ni tukaj tak problem u velikosti, problem je v tem, da ti potem vozniki teh avtomobilov pravijo da imajo tako velik avtomobil, za na morje, za prevoz pohištva in TV-jev. Kaj res nevejo zakaj so ga kupili za vsakdanjo rabo? Dva otroka in ženo pa tudi jaz vozim, z Cordobo in ni nobenih problemou z prostorom ga je več kot dovolj.

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Ne jan 11, 2009 6:24 pm

Pač pleh kupujemo takšen kot nam paše in kot si ga lahko privoščimo.... al pa še mal večjega.....

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 11, 2009 6:26 pm

cordo je napisal/-a:Pač pleh kupujemo takšen kot nam paše in kot si ga lahko privoščimo.... al pa še mal večjega.....

No to je že bolj konkreten odgovor :tomidelej:

T.I.X
Nov uporabnik

Napisal/-a T.I.X Ne jan 11, 2009 6:45 pm

cordo je napisal/-a:Pač pleh kupujemo takšen kot nam paše in kot si ga lahko privoščimo.... al pa še mal večjega.....

Se strinjam s tabo. Drugače pa jaz nebi nikoli vozil otroka pa tudi če imam samo enega v cilotu ali pa podobnih malčkih,ker mi je enoprostorc rešil življenje brez pretiravanja. Rajši kupim rabljenega enoprostorca kot pa nov manjši avto. Saj so že nekateri pred mano povedali zakaj bi si oteževal življenje pa se tiščal v nekem majhnem avtu,če pa lahko dobiš za isto ceno mogoče malo starejši ampak večji avto. Pa tudi,če nekdo reče,da je samo zaradi izletov kupil takšen avto,saj je njegov denar ne vaš. Samo "faušija" je pa druga zadeva.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne jan 11, 2009 7:15 pm

Sam sem mel sedana, ki ga je blo treba počas zamenjat. Mava psa, otrok še ne.
Avto je bil samo dvosed, ker je na zadnjem sedežu bil box za psa.
In ker mislmo tut mulce met sva pr izbiri novega avta gledala na prostornost. Gledala sva karavane in enoprostorce, nižjega srednjega razreda. Enoprostorci so za najine potrebe enostavno neumni. Ker tista dodatna višina v praksi ne pomeni nič, dostopnost do pritljažnika je pa ravo zaradi tega otežena, da ne govorim o majhnih nakladalnih luknjah. Al karavana al pa kombi, tisto vmes je nek čuden neuporaben kompromis. Torej karavana. In pol pritljažnika zasede pes, ostalo je pa frej.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Ne jan 11, 2009 7:20 pm

Otroka je recimo dosti lažje "porihtat" na zadnjih sedežih če je višje, tako kot v enoprostorcu ali terencu, kot pa v kakšnem karavanu, ko se moraš sklanjat.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Ne jan 11, 2009 7:26 pm

Saj to se verjetno vsi strinjamo, da so večji avti (tudi enoprostorci) bolj varni. Ampak na nek način je to tudi razmišljanje v napačno smer. Ker potem se vsi samo zanašajo na vsemogočnost njihovega pleha in zanemarijo tisto, kar bi moral imeti vsak šofer v glavi - previdnost, preudarnost, prilagoditev razmeram itd. itd. vse kar pač spada pod pojem varne vožnje. Poleg tega pa vsa ta varnost samega avta gre nekam, ko pride nasproti nekdo še z večjim avtom. In tako gremo lahko v nedogled, dokler se ne bi na koncu vsi vozil s Hummerji. In ko se dva Hummerja čelno zaletita s 100 km/h, tedaj bi bilo veliko bolje, če bi se zaletela dva cliota s to hitrostjo...

Enkrat sem gledal eno oddajo na discoveryju (mislim, da se je imenovala 'Crash') in sem se kar malo zamislil ob komentarju voditelja, ko je rekel, da mogoče ne bi bilo slabo, če bi se namesto airbaga sprožila iz volana všpičena konjica. Najprej sem si rekel, kak debilen komentar, sčasoma sem pa prišel do tega, da je imel point. Vsi bi se namreč veliko bolj zavedali nevarnosti ob morebitnem trku in bi vozili veliko bolj defenzivno, previdno in nasploh manj tvegano. In stavit grem, čeprav je tole imaginarno, da bi bilo manj mrtvih. :idea:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 11, 2009 7:52 pm

Polo78 je napisal/-a:Saj to se verjetno vsi strinjamo, da so večji avti (tudi enoprostorci) bolj varni. Ampak na nek način je to tudi razmišljanje v napačno smer. Ker potem se vsi samo zanašajo na vsemogočnost njihovega pleha in zanemarijo tisto, kar bi moral imeti vsak šofer v glavi - previdnost, preudarnost, prilagoditev razmeram itd. itd. vse kar pač spada pod pojem varne vožnje. Poleg tega pa vsa ta varnost samega avta gre nekam, ko pride nasproti nekdo še z večjim avtom. In tako gremo lahko v nedogled, dokler se ne bi na koncu vsi vozil s Hummerji. In ko se dva Hummerja čelno zaletita s 100 km/h, tedaj bi bilo veliko bolje, če bi se zaletela dva cliota s to hitrostjo...

Enkrat sem gledal eno oddajo na discoveryju (mislim, da se je imenovala 'Crash') in sem se kar malo zamislil ob komentarju voditelja, ko je rekel, da mogoče ne bi bilo slabo, če bi se namesto airbaga sprožila iz volana všpičena konjica. Najprej sem si rekel, kak debilen komentar, sčasoma sem pa prišel do tega, da je imel point. Vsi bi se namreč veliko bolj zavedali nevarnosti ob morebitnem trku in bi vozili veliko bolj defenzivno, previdno in nasploh manj tvegano. In stavit grem, čeprav je tole imaginarno, da bi bilo manj mrtvih. :idea:

To ti dam prav, saj sem tudi jaz že napisal, če nekatiri kupujejo avtomobile za zaletavanje. Drugače sem pa tudi jaz gledal neko avtomobilistično oddajo na discoveriju, ko so delali test jeep vs avto, ko pravijo da je terenec dosti bolj varen. Terenec je bil Land Rover, za avtomobil pa nevem keri je bil.Vglavnem rasplet je bil tak, da je v terencu lutkam polek poškodb potrgalo tudi noge, v avtomobilu so bile pa samo poškodbe. Vzrok je bil pa pri Land Roverjuta, da je preveč masivno narejen in je prednji konec kompletno zarilo v kabino. Pri avtomobilu je pa mečkalo tako pleh, kot tudi karoserijo in prednji konec ni prišel do potniške kabine. Rečeno je pa bilo, da bi potniki preživeli, samo z razliko v tem, da pač tisti v terencu bi se moral sprijazniti z invalidskim vozičkom.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Ne jan 11, 2009 7:56 pm

esem je napisal/-a:5x na mesec sizifovo delo proti 50x na mesec sizifovo parkiranje? :P :lol:

Pri parkiranju ni važen avto ampak voznik!! Vsak dan vidim "mojstre, ki imajo s cliom, puntom in ostalimi malimi avtomobili probleme pri parkiranju :EE!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Ne jan 11, 2009 7:58 pm

lancia hf je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:Saj to se verjetno vsi strinjamo, da so večji avti (tudi enoprostorci) bolj varni. Ampak na nek način je to tudi razmišljanje v napačno smer. Ker potem se vsi samo zanašajo na vsemogočnost njihovega pleha in zanemarijo tisto, kar bi moral imeti vsak šofer v glavi - previdnost, preudarnost, prilagoditev razmeram itd. itd. vse kar pač spada pod pojem varne vožnje. Poleg tega pa vsa ta varnost samega avta gre nekam, ko pride nasproti nekdo še z večjim avtom. In tako gremo lahko v nedogled, dokler se ne bi na koncu vsi vozil s Hummerji. In ko se dva Hummerja čelno zaletita s 100 km/h, tedaj bi bilo veliko bolje, če bi se zaletela dva cliota s to hitrostjo...

To ti dam prav, saj sem tudi jaz že napisal, če nekatiri kupujejo avtomobile za zaletavanje. Drugače sem pa tudi jaz gledal neko avtomobilistično oddajo na discoveriju, ko so delali test jeep vs avto, ko pravijo da je terenec dosti bolj varen. Terenec je bil Land Rover, za avtomobil pa nevem keri je bil.Vglavnem rasplet je bil tak, da je v terencu lutkam polek poškodb potrgalo tudi noge, v avtomobilu so bile pa samo poškodbe. Vzrok je bil pa pri Land Roverjuta, da je preveč masivno narejen in je prednji konec kompletno zarilo v kabino. Pri avtomobilu je pa mečkalo tako pleh, kot tudi karoserijo in prednji konec ni prišel do potniške kabine. Rečeno je pa bilo, da bi potniki preživeli, samo z razliko v tem, da pač tisti v terencu bi se moral sprijazniti z invalidskim vozičkom.

ajde nehi bedarije lapat
tisti drugi ''avto'' je bil renault Espace - torej velik enoprostorec
šlo je pa za primerjavo cenovne enakosti- torej LR Discovery l 95/96 in espace letnik 2003/04- tu je dokazan le napredek tehnike ;)
lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov