Saj to se verjetno vsi strinjamo, da so večji avti (tudi enoprostorci) bolj varni. Ampak na nek način je to tudi razmišljanje v napačno smer. Ker potem se vsi samo zanašajo na vsemogočnost njihovega pleha in zanemarijo tisto, kar bi moral imeti vsak šofer v glavi - previdnost, preudarnost, prilagoditev razmeram itd. itd. vse kar pač spada pod pojem
varne vožnje. Poleg tega pa vsa ta varnost samega avta gre nekam, ko pride nasproti nekdo še z večjim avtom. In tako gremo lahko v nedogled, dokler se ne bi na koncu vsi vozil s Hummerji. In ko se dva Hummerja čelno zaletita s 100 km/h, tedaj bi bilo veliko bolje, če bi se zaletela dva cliota s to hitrostjo...
Enkrat sem gledal eno oddajo na discoveryju (mislim, da se je imenovala 'Crash') in sem se kar malo zamislil ob komentarju voditelja, ko je rekel, da mogoče ne bi bilo slabo, če bi se namesto airbaga sprožila iz volana všpičena konjica. Najprej sem si rekel, kak debilen komentar, sčasoma sem pa prišel do tega, da je imel point. Vsi bi se namreč veliko bolj zavedali nevarnosti ob morebitnem trku in bi vozili veliko bolj defenzivno, previdno in nasploh manj tvegano. In stavit grem, čeprav je tole imaginarno, da bi bilo manj mrtvih.