mito155 je napisal/-a:Pri Škodi, VW, Audi, Seat imaš že v osnovi gumi tepihe , obvezno opremo. Priprava vozila aka. nulti servis pa se naknadno zaračuna cca 120€... tu notri je všeto pa da se avto da ven iz folijein ga opere, opravi se pregled vozila (tekočine, akumulator... ), priklop na računalnik in resetira števc ( ponavadi piše na pot. rčaunalniku kar nekaj), nastavi se ustrezni jezik, dotoči gorivo. To pač stane... če ste pa dobri pogajalci pa ga dobite zastoj oz. dobite nekaj popusta. Je pa res da an akcijske modele je težko dobivati popust, ker v končni fazi tut prodajlec ne more delati brezplačno.
pa kaj 120 eurof za pranje. priklop na tester in gledanje tekočin. kolk bi pa te zaračunali ko bi res kaj delali na avtu. ne ga lomit. na novem avtu ne more servis brez menjave bilo česa stat toliko denarja.
mišek je napisal/-a:Nakup avta je največja izguba denarja pa kakor koli obrneš. Nonštop ti denar vleče iz žepa. Ampak danes je pač tako, da brez njega pa nemoreš, žal.
Dejstvo pa je, da sploh če nimaš ravno direktorske plače, ti posrka dobršni del zaslužka. Zato je moje mnenje, kupit to kar res nujno nucaš, ne neke ogromne krave, ki ji potem mogeče dvakrat na leto izkoristiš. Pa celi kupi elektronike. Je fajn dokler dela ja, kaj pa potem? Vsak mesec lahko vržeš pol plače proč, da potem tisto podrtijo popravljaš. Največja izguba je pa itak nakup novega avta. Kaj ti koristi se hvalit, da imaš samo redne servise, ki so mimogrede lahko dražji, kot če pri popovdancu zamenjaš četrt avta. V prvih letih pa izgubiš vrednost recimo pet let starega avta. Jaz dam dost rajši tisto vrednost, ki bi jo izgubil na novem za kakih pet let star avto pa se kamot vozim še enkrat toliko. Na koncu pa bo še vseeno nekaj vreden. Pri novem pa dobesedno denar kar hlapi v zrak, že samo s tem, ko se datum obrača.
tako je. novi avto je zelo drag za vozit. moj sin si je kupu pasata 2.0 tdi leto in pol starega za 18000 ojrof. bil je v garanciji od ww in tudi v garanciji od hiše ki je prodala rabljenga. opremo ima vso . in tudi garancije ni bilo potrebno nobenkrat uveljavljat . mislim da novi stane okrog 30 k . tisti ki ga je novga kupu je popušu ho ho ho.
pa tudi stara kripa ne žre denarja kot nov. osebno vozim 14 let star avto in moram potrkat da razen gum in termostikala in olja nisem menjal nič v dobrih dveh letih. za deset tisočakov evrof ga lahk popravljam sto let če je treba. sem imel tudi nove avtomobile ki so bli durh na servisu. karkoli novega kupiš je polizdelek in ga je treba vštimat.