Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Če jan 15, 2009 9:24 pm

BBoss je napisal/-a:Hmm ne vem, če čisto vsi. Pri Mazdi sem doplačal edino barvo pa še za popust pri osnovni ceni sem se zmenil.

Nobenih potnih stroškov, stroškov predpražnikov, prve pomoči, nultih servis, prevoza ipd. :D

Ja madonca je pa res ena izmed redkih firm katera ne skrivajo dodatnih stroškov. Bravo Mazda

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Pe jan 16, 2009 6:55 pm

touran je napisal/-a:
Zois je napisal/-a:jap deda je moral doplačat pri hyundaju kovinsko barvo,navadne barve tuson pa v sloveniji sploh ni na voljo. Pa temne šipe je moral doplačat,brez temnih šip pa ga sploh ni mogoče dobit

Hja ko bom jaz novi avto kupoval ni šans da jim te bedarije plačam, niti prevoz,grem raje sam do kopra po njega :D

Žal nimaš prav saj se bela in črna ne doplačata.

Ni prevoz iz Kopra temveč iz Grosupljega.

sej vem da se bela pa črna ne doplačata.dobro za črnega ne vem,vem pa da je nekdo želel takno barvo belo kot ima foter santafeja pa mu je prodajalka rekla da v sloveniji tusona ni mogoče v beli(čeprav na avtonetu so slikani beli)

no mislo sem pač iz kopra ko jih dobijo iz ladije dol
Slika pugi.si

trafo66

Napisal/-a trafo66 Pe jan 16, 2009 7:28 pm

mito155 je napisal/-a:Pri Škodi, VW, Audi, Seat imaš že v osnovi gumi tepihe , obvezno opremo. Priprava vozila aka. nulti servis pa se naknadno zaračuna cca 120€... tu notri je všeto pa da se avto da ven iz folijein ga opere, opravi se pregled vozila (tekočine, akumulator... ), priklop na računalnik in resetira števc ( ponavadi piše na pot. rčaunalniku kar nekaj), nastavi se ustrezni jezik, dotoči gorivo. To pač stane... če ste pa dobri pogajalci pa ga dobite zastoj oz. dobite nekaj popusta. Je pa res da an akcijske modele je težko dobivati popust, ker v končni fazi tut prodajlec ne more delati brezplačno.

pa kaj 120 eurof za pranje. priklop na tester in gledanje tekočin. kolk bi pa te zaračunali ko bi res kaj delali na avtu. ne ga lomit. na novem avtu ne more servis brez menjave bilo česa stat toliko denarja.

mišek je napisal/-a:Nakup avta je največja izguba denarja pa kakor koli obrneš. Nonštop ti denar vleče iz žepa. Ampak danes je pač tako, da brez njega pa nemoreš, žal.
Dejstvo pa je, da sploh če nimaš ravno direktorske plače, ti posrka dobršni del zaslužka. Zato je moje mnenje, kupit to kar res nujno nucaš, ne neke ogromne krave, ki ji potem mogeče dvakrat na leto izkoristiš. Pa celi kupi elektronike. Je fajn dokler dela ja, kaj pa potem? Vsak mesec lahko vržeš pol plače proč, da potem tisto podrtijo popravljaš. Največja izguba je pa itak nakup novega avta. Kaj ti koristi se hvalit, da imaš samo redne servise, ki so mimogrede lahko dražji, kot če pri popovdancu zamenjaš četrt avta. V prvih letih pa izgubiš vrednost recimo pet let starega avta. Jaz dam dost rajši tisto vrednost, ki bi jo izgubil na novem za kakih pet let star avto pa se kamot vozim še enkrat toliko. Na koncu pa bo še vseeno nekaj vreden. Pri novem pa dobesedno denar kar hlapi v zrak, že samo s tem, ko se datum obrača.

tako je. novi avto je zelo drag za vozit. moj sin si je kupu pasata 2.0 tdi leto in pol starega za 18000 ojrof. bil je v garanciji od ww in tudi v garanciji od hiše ki je prodala rabljenga. opremo ima vso . in tudi garancije ni bilo potrebno nobenkrat uveljavljat . mislim da novi stane okrog 30 k . tisti ki ga je novga kupu je popušu ho ho ho.
pa tudi stara kripa ne žre denarja kot nov. osebno vozim 14 let star avto in moram potrkat da razen gum in termostikala in olja nisem menjal nič v dobrih dveh letih. za deset tisočakov evrof ga lahk popravljam sto let če je treba. sem imel tudi nove avtomobile ki so bli durh na servisu. karkoli novega kupiš je polizdelek in ga je treba vštimat.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Pe jan 16, 2009 9:14 pm

Zois je napisal/-a:
touran je napisal/-a:
Zois je napisal/-a:jap deda je moral doplačat pri hyundaju kovinsko barvo,navadne barve tuson pa v sloveniji sploh ni na voljo. Pa temne šipe je moral doplačat,brez temnih šip pa ga sploh ni mogoče dobit

Hja ko bom jaz novi avto kupoval ni šans da jim te bedarije plačam, niti prevoz,grem raje sam do kopra po njega :D

Žal nimaš prav saj se bela in črna ne doplačata.

Ni prevoz iz Kopra temveč iz Grosupljega.

sej vem da se bela pa črna ne doplačata.dobro za črnega ne vem,vem pa da je nekdo želel takno barvo belo kot ima foter santafeja pa mu je prodajalka rekla da v sloveniji tusona ni mogoče v beli(čeprav na avtonetu so slikani beli)

no mislo sem pač iz kopra ko jih dobijo iz ladije dol

Točno tako. Ko sem jaz kupoval tucsona belega enostavno ni ilo mogoče doboti. Rekli so mi da ga pač ne dobavljajo

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Pe jan 16, 2009 9:21 pm

BBoss je napisal/-a:Hmm ne vem, če čisto vsi. Pri Mazdi sem doplačal edino barvo pa še za popust pri osnovni ceni sem se zmenil.

Nobenih potnih stroškov, stroškov predpražnikov, prve pomoči, nultih servis, prevoza ipd. :D

Še ista izkušnja iz moje strani.
Še s prodajalcem sma preverla po "check-listi" če je vse not in če vse štima.
Avto so mi tudi oprali, dobil pa sem noter prvo pomoč, tepihe, žarnice in vse kar spada zraven. Ni blo za to nobenga extra doplačila, je pa bil popust na osnovno ceno (in to ne mali).

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt To jan 27, 2009 4:23 pm

No no tlele sm prebral,da vas je kar nekaj takih ,ki veselo kvasite kako se novega avta ne splača kupit,da tolko in tolko zgubiš.Jst pravim,da je nov avto le nov avto in je mal verjetno da te bo pustil na cesti(če ne druzga saj občutek je boljši) Pa ne vem zakaj bi razmišlju kolk sem zgubu keša pri novem avtu.O tem jst ne razmišljam,ker je to brezveze sploh mislt.Pač to je davek,da imaš nov avto.
Ne bi se pa tud strinju z parimi,ki pravte,da so novi avtomobili polizdelki???? Pa kaj je z vami,kaj vi to kupujete?? Sam sem že skoraj eno leto lastnik novega Fiat Grande in morm rečt,da je avto špica in dela ko urca(sej to itak more) tko,da nevem kaj vi govorite o enih polizdelkih pa da se takoj ko ga kupš kej zjebe,nevem no.
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a ESTEMP Če jan 29, 2009 7:22 pm

asfalt je napisal/-a:No no tlele sm prebral,da vas je kar nekaj takih ,ki veselo kvasite kako se novega avta ne splača kupit,da tolko in tolko zgubiš.Jst pravim,da je nov avto le nov avto in je mal verjetno da te bo pustil na cesti(če ne druzga saj občutek je boljši) Pa ne vem zakaj bi razmišlju kolk sem zgubu keša pri novem avtu.O tem jst ne razmišljam,ker je to brezveze sploh mislt.Pač to je davek,da imaš nov avto.
Ne bi se pa tud strinju z parimi,ki pravte,da so novi avtomobili polizdelki???? Pa kaj je z vami,kaj vi to kupujete?? Sam sem že skoraj eno leto lastnik novega Fiat Grande in morm rečt,da je avto špica in dela ko urca(sej to itak more) tko,da nevem kaj vi govorite o enih polizdelkih pa da se takoj ko ga kupš kej zjebe,nevem no.

Se strinjam stabo!!!

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Če jan 29, 2009 7:44 pm

asfalt je napisal/-a:No no tlele sm prebral,da vas je kar nekaj takih ,ki veselo kvasite kako se novega avta ne splača kupit,da tolko in tolko zgubiš.Jst pravim,da je nov avto le nov avto in je mal verjetno da te bo pustil na cesti(če ne druzga saj občutek je boljši) Pa ne vem zakaj bi razmišlju kolk sem zgubu keša pri novem avtu.O tem jst ne razmišljam,ker je to brezveze sploh mislt.Pač to je davek,da imaš nov avto.

Predvidevam da ne razumeš zakaj gre mar ne? O polizdelkih je bilo govora ker cena ki je navedena v katalogih in reklamah skriva še nekaj stroškov da bo tak kot ga vidiš v salonu ali na cesti.

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt Če jan 29, 2009 9:02 pm

mihaing je napisal/-a:Predvidevam da ne razumeš zakaj gre mar ne? O polizdelkih je bilo govora ker cena ki je navedena v katalogih in reklamah skriva še nekaj stroškov da bo tak kot ga vidiš v salonu ali na cesti.

Pri mojem avtu je bila končna cena nižja od objavljene v ceniku.(češ,popusti pa to bla bla) No je pa res,da nisem dal gor še kakšne dodatne navlake.Aha če prav razumem je potem za vas avto osnovi model polizdelek? :)
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Če jan 29, 2009 9:51 pm

Sam kupujem hondo in zgleda, da imajo vse v ceni. Torej ni nobenih doplačilh za prevoz, obvezno opremo, tepihe in nulti servis...barva je črna in jo je bilo potrebno doplačati samo je kovinska oz. biserna in se mi zdi to normalno, čeprav npr. v avstriji ni doplačila. Sicer pa ne vem kakšna je točno tista barva tam.

Sicer pa imam rajši da je vse že zajeto v ceno da točno veš kje si ko se zanimaš že samo okvirno, ne pa da te namamijo potem pa hočeš nočeš po večini sprejmeš še tistih nekaj 100 € stroškov.

Uporabniški avatar
M-jack
Novinec

Napisal/-a M-jack Če jan 29, 2009 10:06 pm

asfalt je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:Predvidevam da ne razumeš zakaj gre mar ne? O polizdelkih je bilo govora ker cena ki je navedena v katalogih in reklamah skriva še nekaj stroškov da bo tak kot ga vidiš v salonu ali na cesti.

Pri mojem avtu je bila končna cena nižja od objavljene v ceniku.(češ,popusti pa to bla bla) No je pa res,da nisem dal gor še kakšne dodatne navlake.Aha če prav razumem je potem za vas avto osnovi model polizdelek? :)

po mojem ne razumeš prav. oni ti hočjo povedat, da za ta dnar ko ga ponujajo po oglasih npr. 13k€ ti ne morš odpeljat avto ampak morš dodt še neki dnarja da ga lahko odpelješ(razni stroški)

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 So jan 31, 2009 7:44 am

Se strinjam z asfaltom. Nov avto je nov, imaš garancijo, na njega paziš, saj veš kakšen je. Neracionalno pa je, če kupuješ nov avto vsakih par let. Takrat pa res izgubiš preveč denarja.
Rabljenega k večjemu od nekoga poznanega ali pa res dobro preveriti avtomobil.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing So jan 31, 2009 7:49 am

OFF: sedaj gremo spet izven teme. Tukaj ne govorimo o racionalnosti nakupu vozila ampak točno tako kot je povedal M-jack.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing To feb 10, 2009 11:21 pm

Nimam pojma če bi tole lahko rekli pod zavajanje, ampak bolj pod glupost v reklamah:

Sigurno ste videli slednjo reklamo: Potrebujete eko avto, z veliko prostora in močnim motorjem? Potem pa se pripelje toyota yaris

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mislim kere traparije

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr feb 11, 2009 8:06 am

Še bolj glupa reklama se pa men zdi tista, sem je nekaj časa nazaj videl na TV. Pravi: V recesijo se zapeljite s Mercedesom :roll: . Mislim ne, tu se pa prav norce delajo z ljudi. Najcenejši merc pa košta... koliko?? Reklama pa taka, kot da bi merce prodajali po 10.000 eur ali pa še manj.

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Sr feb 11, 2009 11:35 am

Mercedes-a za +50.000 EUR (ter ostala konkurenčna vozila) ne moreš enačit z "ljudskimi" vozili tipa CLIO, GOLF ipd.- če se pogovarjamo o prodaji, prodajni politiki in podobnih zadevah.

LP

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Sr feb 11, 2009 11:44 am

PA še ena ponovna glupa reklama od Toyota in sicer nove Avensis.

Huda reklamca kako se izogne luži. UAU, grem ga takoj kupit

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr feb 11, 2009 12:07 pm

Daj ne gnjavi več...

Najbolše da prepovemo vse reklame sploh.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Sr feb 11, 2009 12:20 pm

Courage™ je napisal/-a:Daj ne gnjavi več...

Najbolše da prepovemo vse reklame sploh.

OOOOOOOO. Ful si me prizadel. Raje bi prepovedal take kot si ti.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr feb 11, 2009 12:24 pm

Doktor je napisal/-a:Mercedes-a za +50.000 EUR (ter ostala konkurenčna vozila) ne moreš enačit z "ljudskimi" vozili tipa CLIO, GOLF ipd.- če se pogovarjamo o prodaji, prodajni politiki in podobnih zadevah.

LP

Ne moreš enačit, seveda ne. Samo reklama je "V recesijo se zapeljite z Mercedesom", kot da bi bili to poceni avtomobili za široke množice. To so najdražji avti, oni pa dajo tako reklamo. Meni to izpade totalno podlo. Vedno več ljudi brez služb, denarja oni dajo pa reklamo, kot da so to eni avti z nadpovprečno nizko ceno.
Tisti, ki nimajo denarja itak ne kupijo Mercedesa, tist ki ga ma pa dosti pa tudi krize ne bo občutil in tisti tudi ve kaj bo kupil, mu ni treba reklam vrtet.
To je zajebavanje naroda.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov