numb, jaz vem da vozim hitro. zato bom tudi poskrbel da bom to varno delal. 200km/h se gre po kopru brez kakega problema

AndrejD je napisal/-a:PiWPiW je napisal/-a:HITROST NE UBIJA!!! kaj vam ni jasno?! 95% nesreče se zgodijo zaradi drugih razlogov. samo za 5% je res kriva hitros in še takrat se redko kdo ubije! ponavlaj, v letalu bi bili si mrtvi če bi hitrost ubijal! samo vam to očitno ni jasno. glup človek se bo ubil pri 200 isto kot pri 30, zato kr je glup! prej ubija neizkušenost, zabitost, šopirjenje pred ostalimi, tehnična ne brezhibnost avta itd. hitrost pri vsem temu nima veze! mogoče 5% ljudi vrže ven iz ceste ker so šli čez limit in še ti se večinoma reši z praskami. to govorim za ljudje kateri znajo vozit in vejo kaj delajo. ne pa tisti bedaki ki grejo v ovinek na blef!
Hitrost ti jemle čas za pravilne odločitve. Torej ubija
že 10km/h preveč pomeni razliko med smrtjo(invalidnostjo) / nepoškodovan.
PiWPiW je napisal/-a:za letalo sm vzel primer glih zato k hitrost ne ubija. tam greš tudi 1000km/h in prideš živ dol iz njega. seveda, brez hitrosti ne bi bilo posledic. se moreš premikat da se ti kaj zgodi. hitrost je kriva za posledice, ne za nesrečo to hočem povedat.
esem je napisal/-a: To pomanjkanje odgovornosti oz zavedanja posledic je bilo značilno za marsikoga, ki se je s tega sveta poslovil za volanom.
Jerch_ je napisal/-a:nekega dne pa.. mi je počila skoraj nova zimska guma (zadnja) in sem sicer vozil 100km/h na omejitev 90km/h..
comfortably numb je napisal/-a:S temle postom si dal zgolj slab zgled mladim voznikom, sam imam sicer izpit 13-14 let in nekih slabih 400,000 prevoženih, in nazadnje sem se 160+ vozil 10 let nazaj, tudi nad 140 me boš težko videl.
Lp
-Tebe bi pa prosil da mi poveš registersko in kateri avtomobil voziš, saj se ti želim izogniti v velikem loku, če se srečava na cesti. Pa da ti povem, take izjave imajo mladoletni v vrtcih...mislim testiral si ko si bil utrujen in zaspan??? Reakcijski čas in razdalja, se povečata če voznik vozi utrujen, da ne omenim drugih dejavnikov. To je tako ali tako osnova CPP testaPiWPiW je napisal/-a:še zdaleč ne! glih če voziš hitro si 5x bolj skoncentriran na dogajanje ob in na cesti! to sem tudi testiral ko sem bil utrujen in zaspan. deluje če verjameš ali ne.
sašo5 je napisal/-a:esem je napisal/-a: To pomanjkanje odgovornosti oz zavedanja posledic je bilo značilno za marsikoga, ki se je s tega sveta poslovil za volanom.
jaz za 90% nesreč krivim na prejšnji strani opisane razloge....
PiWPiW je napisal/-a:namesto hitrosti bi lahko porabili: sila ubija.
dask je napisal/-a:@jerch
Če narediš isto napako npr. v ovinku pri 90 km/h ali pa pri 130 km/h, kaj misliš, kdaj imaš več šans da se rešiš? Menda da pri 90, ane?
Hitrost tudi v tem primeru ne ubija?
Kalos je napisal/-a:-PiWPiW je napisal/-a:še zdaleč ne! glih če voziš hitro si 5x bolj skoncentriran na dogajanje ob in na cesti! to sem tudi testiral ko sem bil utrujen in zaspan. deluje če verjameš ali ne.
Tebe bi pa prosil da mi poveš registersko in kateri avtomobil voziš, saj se ti želim izogniti v velikem loku, če se srečava na cesti. Pa da ti povem, take izjave imajo mladoletni v vrtcih...mislim testiral si ko si bil utrujen in zaspan??? Reakcijski čas in razdalja, se povečata če voznik vozi utrujen, da ne omenim drugih dejavnikov. To je tako ali tako osnova CPP testa
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov