GoGo je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Kolega je dobil romunski kombi na svojem dvorišču. Seveda ga je zaparkiral in šel pogledat, kaj se dogaja. Iz garaže so njegove stvari nalagali v avto in je poklical policijo. Policajka na drugi strani mu je lepo predlagala, da umakne avto, ker so že pred njim romuni klicali, da jih ne spusti iz dvorišča in da jim krato svobodno gibanje po EU.
In človek je umaknil avto, da se je lahko kombi povhen nakradenih stvari odpeljal iz njegovega dvorišča.
Sam osebno jih potolčem in vržem na ulico v opomin ostalim, kombi pa protestno zakurim pred policijsko postajo.
Oprosti, nebivedu, sam tale se mi zdi pa malo za lase privlečena...Tudi jaz sem 2 leti nazaj ob prihodu na dvorišče zagledal RO avto, pa 2 osebka, ki sta se trudila da bi odprla vrata hiše...Vzel ključe iz njihovega avta, poklical policijo in so bli v nekaj minutah pri meni...Romuna so popisali, ugotovili da sta res poskušala vlomiti in ker je bilo v tistih dneh precej kraj in vlomov tu naokoli, malo pregledala njun avto. In našla vse sorte...Pa sta šla lepo z policaji naprej...
Tako da se mi silno čudno zdi, da se policija ne bi odzvala na klic, da je v teku kraja...
Kar se tiče svobode gibanja - privat dvorišča ne sodijo v to kategorijo...Res bi imel sam sitnosti, če bi uporabil silo proti "intruderjem", vendar še nisem slišal da policija v takem primeru ne bi ukrepala...
No, tukaj se pa policija ni dosti trudila, da bi zaščitila premoženje kolega na način kot tebi. So se pa kasneje potrudili, da so ustavili taisti kombi na cesti in mu vrnili vse stvari. Očitno je šlo za večjo akcijo, ker so dobili par kombijev in en tovornjak z naloženima ukradenima bagroma na kupu in več ljudi, pa jim je bil on ovira.
Samo full se smešno sliši, ko ti policajka reče, da jih moraš spustit iz lastnega dvorišča.
Sicer pa smo videli kako te zadeve potekajo v ambrusu. Človek je dobil v svojem stanovanju cigana, ki mu je stikal po omarah, pa ga je pridržal in ko so prišli policaji dobil zastonj odhod k sodniku, ker je ciganu oduzel prostost, ter 240.000 takratnih tolarjev za kazen.
Pa tut primer, ko je človek na barikadi proti ciganom dobil 1000 evrov kazni, ker je izjavil samo "Tujega nočemo, svojega ne damo!". In se je policaju to zdelo preveč "komunistično", pa je napisal plačilni nalog (bil sem osebno zraven in sem to videl na svoje oči).
Tako da je čisto odvisno od naše policije, kako bodo zadeve potekale. V večini primerov od daleč gledajo, kaj se dogaja in dokler cigani in romuni težijo (Krka par let nazaj, ko so se cigani kurčili in streljali s kalašnikom so bili daleč stran, ko so pa ljudje prišli s puškami nazaj do ciganov, so pa prec posredoval), se nič ne zgodi, ko pa mi popi*dimo pa takoj talajo položnice in grozijo.