Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo To maj 19, 2009 9:48 am

nebivedu je napisal/-a:Kolega je dobil romunski kombi na svojem dvorišču. Seveda ga je zaparkiral in šel pogledat, kaj se dogaja. Iz garaže so njegove stvari nalagali v avto in je poklical policijo. Policajka na drugi strani mu je lepo predlagala, da umakne avto, ker so že pred njim romuni klicali, da jih ne spusti iz dvorišča in da jim krato svobodno gibanje po EU.
In človek je umaknil avto, da se je lahko kombi povhen nakradenih stvari odpeljal iz njegovega dvorišča.

Sam osebno jih potolčem in vržem na ulico v opomin ostalim, kombi pa protestno zakurim pred policijsko postajo.

Oprosti, nebivedu, sam tale se mi zdi pa malo za lase privlečena...Tudi jaz sem 2 leti nazaj ob prihodu na dvorišče zagledal RO avto, pa 2 osebka, ki sta se trudila da bi odprla vrata hiše...Vzel ključe iz njihovega avta, poklical policijo in so bli v nekaj minutah pri meni...Romuna so popisali, ugotovili da sta res poskušala vlomiti in ker je bilo v tistih dneh precej kraj in vlomov tu naokoli, malo pregledala njun avto. In našla vse sorte...Pa sta šla lepo z policaji naprej...

Tako da se mi silno čudno zdi, da se policija ne bi odzvala na klic, da je v teku kraja...
Kar se tiče svobode gibanja - privat dvorišča ne sodijo v to kategorijo...Res bi imel sam sitnosti, če bi uporabil silo proti "intruderjem", vendar še nisem slišal da policija v takem primeru ne bi ukrepala...
Lep dan!

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To maj 19, 2009 9:50 am

gogo saj ni prvič da je tako cetko napisal.. vendar pa moreš si tu rečt to: KAJ PA ČE JE VSE RES :lol: :lol:

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen To maj 19, 2009 9:56 am

DaDek je napisal/-a:gogo saj ni prvič da je tako cetko napisal.. vendar pa moreš si tu rečt to: KAJ PA ČE JE VSE RES :lol: :lol:

ni možno, da ti robo kradejo...policaji jim pa dovolijo odit, ker se jim ne sme kratit pravica do prostosti...pol lahk tud zdej koga na ulici štihneš in vsak ki te hoče ustavit ti krati pravico do svobodnega gibanja...

problem je sam od kar so v EU se jih ne da kr tak izterat iz države...prej če ni dokazal kaj počne pri nas se ga je odpeljalo do meje in adijo poba...sedaj pa je prost pretok ljudi
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious To maj 19, 2009 12:23 pm

Teh Romunov in Ukrajincev je vsak dan na avtocesti malo morje, obvezno kombi s čisto črnimi zadnjimi šipami ali zavesami, da se ja nič notr ne vidi. :? Nevem kaj toliko tovorijo...

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo To maj 19, 2009 12:49 pm

2Fast&2Furious je napisal/-a:Teh Romunov in Ukrajincev je vsak dan na avtocesti malo morje, obvezno kombi s čisto črnimi zadnjimi šipami ali zavesami, da se ja nič notr ne vidi. :? Nevem kaj toliko tovorijo...

Na cesti je največ romunskih kombijev (temno plavi, seveda temne zadnje šipe) in belih ukrajisnkih. Na avtocesti od maribora do npr. milana na vsakih 10 km prehitiš enega. "Tovorijo" večinoma delovno silo (delavce), ki se npr. za italijo tedensko menjuje. Velikokrat imajo prikolice, tudi naložene s prtjago (kufri)...
Verjetno imajo pa povečini tudi kako rahlo nelegalno postransko obrt...
Lep dan!

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To maj 19, 2009 12:58 pm

rhino je napisal/-a:Po Mariboru je nova moda...Cigani (zgledajo kot romunski cigani) 3 ženske in ena deklica hodijo po centru z listom papirja in kulico in ogovarjajo ljudi v angleščini,da zbirajo podpise za neke bolne otroke (ne spomnem se točno).Seveda ob podpisu bi tud naj priložil kak € (na listu so podpisi,zraven pa zneski koliko je kdo "kao" dal - zneski so bili od 10€-20€).
Jaz sem sicer rekel,da se podpišem,ampak da nimam kaj preveč denarja.In mi je 10 letni froc v angleščini reče: "Give what you have". Pol sem pa rekel da nič nimam,pa so me gledali (cigani) kot da sem največji kriminalec... :roll: :roll:

jst sm ji dal 1 € pa me je gledala ko da bi ji plunu v obraz.. fak.. a sam tok mal mate? Ja jeb*m ti mater, 1€ je 240 sit, včasih smo pa revežem na cesti dajali po 5-10 tolarjev..

S tem, da me je ogovorila v Big Bangu v BTCju..

lp
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To maj 19, 2009 1:55 pm

GoGo je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Kolega je dobil romunski kombi na svojem dvorišču. Seveda ga je zaparkiral in šel pogledat, kaj se dogaja. Iz garaže so njegove stvari nalagali v avto in je poklical policijo. Policajka na drugi strani mu je lepo predlagala, da umakne avto, ker so že pred njim romuni klicali, da jih ne spusti iz dvorišča in da jim krato svobodno gibanje po EU.
In človek je umaknil avto, da se je lahko kombi povhen nakradenih stvari odpeljal iz njegovega dvorišča.

Sam osebno jih potolčem in vržem na ulico v opomin ostalim, kombi pa protestno zakurim pred policijsko postajo.

Oprosti, nebivedu, sam tale se mi zdi pa malo za lase privlečena...Tudi jaz sem 2 leti nazaj ob prihodu na dvorišče zagledal RO avto, pa 2 osebka, ki sta se trudila da bi odprla vrata hiše...Vzel ključe iz njihovega avta, poklical policijo in so bli v nekaj minutah pri meni...Romuna so popisali, ugotovili da sta res poskušala vlomiti in ker je bilo v tistih dneh precej kraj in vlomov tu naokoli, malo pregledala njun avto. In našla vse sorte...Pa sta šla lepo z policaji naprej...

Tako da se mi silno čudno zdi, da se policija ne bi odzvala na klic, da je v teku kraja...
Kar se tiče svobode gibanja - privat dvorišča ne sodijo v to kategorijo...Res bi imel sam sitnosti, če bi uporabil silo proti "intruderjem", vendar še nisem slišal da policija v takem primeru ne bi ukrepala...

No, tukaj se pa policija ni dosti trudila, da bi zaščitila premoženje kolega na način kot tebi. So se pa kasneje potrudili, da so ustavili taisti kombi na cesti in mu vrnili vse stvari. Očitno je šlo za večjo akcijo, ker so dobili par kombijev in en tovornjak z naloženima ukradenima bagroma na kupu in več ljudi, pa jim je bil on ovira.

Samo full se smešno sliši, ko ti policajka reče, da jih moraš spustit iz lastnega dvorišča.

Sicer pa smo videli kako te zadeve potekajo v ambrusu. Človek je dobil v svojem stanovanju cigana, ki mu je stikal po omarah, pa ga je pridržal in ko so prišli policaji dobil zastonj odhod k sodniku, ker je ciganu oduzel prostost, ter 240.000 takratnih tolarjev za kazen.
Pa tut primer, ko je človek na barikadi proti ciganom dobil 1000 evrov kazni, ker je izjavil samo "Tujega nočemo, svojega ne damo!". In se je policaju to zdelo preveč "komunistično", pa je napisal plačilni nalog (bil sem osebno zraven in sem to videl na svoje oči).

Tako da je čisto odvisno od naše policije, kako bodo zadeve potekale. V večini primerov od daleč gledajo, kaj se dogaja in dokler cigani in romuni težijo (Krka par let nazaj, ko so se cigani kurčili in streljali s kalašnikom so bili daleč stran, ko so pa ljudje prišli s puškami nazaj do ciganov, so pa prec posredoval), se nič ne zgodi, ko pa mi popi*dimo pa takoj talajo položnice in grozijo.
Zadnjič spremenil nebivedu, dne To maj 19, 2009 2:03 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad To maj 19, 2009 2:00 pm

Jerch_ je napisal/-a:sicer pa se mi zdi, da bo v fužinah spet zelo varno živeti hehe :lol:
tja se pa romunčki ne bojo upali :P

nekaj takega sem hoto včeraj napisat.

Še malo, pa bote rekli: pa sej ti čefurji sploh niso bli slabi, napram romunom bolgarom itd...

ena zgodbica iz mb. sedima z pimpedom v centru mesta pri astoriji na pijači, prideta 2 neki ciganki al bolgarki pa od mize do mize: gospod, a lahko pomagate, nimamo dinarja za pot za hrano za pijačo, in gledam folk kr dava po 1-2€. prideta do naju, "gospodje pomagajte", niti dokončala ni, sem samo reko naglas: MARŠ U PI..KU MATE...NU. in že špura 20m na drugo teraso.

pa jeb€m mu mater, prijavi se tam na rdeči križ pa boš dobla tisti paket pa pomoč, kaj me jeb€š sred kafane, koda sem budala...
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To maj 19, 2009 5:07 pm

nebivedu je napisal/-a: V večini primerov od daleč gledajo, kaj se dogaja in dokler cigani in romuni težijo (Krka par let nazaj, ko so se cigani kurčili in streljali s kalašnikom so bili daleč stran, ko so pa ljudje prišli s puškami nazaj do ciganov, so pa prec posredoval), se nič ne zgodi, ko pa mi popi*dimo pa takoj talajo položnice in grozijo.

ah... oni so romi in ne cigani :lol:

so zaščitena vrsta očitno bolj kot mi državljani, ki plačujemo REDNO davke in prispevke v blagajno naše države slovenije.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To maj 19, 2009 5:17 pm

zdej ko bojo ljudje zgubljali službe, naj eden objavi lepo koliko dobiva mamca strojanova pomoči od države.. če se ne motim sem na mail dobil sliko z izpiskom 1200eu na mesec. poleg tega, da jim država časti še stalno prebivališče.. verjetno bodo dobili še povračilo zaradi pretrpnine, ki so jo utrpeli, ker jim je bila kratena pravica do kraje..

boga mi, da bom lepega dne postal cigan.. če ne prej, ko bom zvedel, da nebom(o) imel(i) penzije :lol:

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To maj 19, 2009 7:17 pm

Večinoma se z vami strinjam, a ne postanimo preveč sovražni do tujcev - bodo zaklenili temo. :D

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= To maj 19, 2009 8:08 pm

Senad je napisal/-a:
Jerch_ je napisal/-a:sicer pa se mi zdi, da bo v fužinah spet zelo varno živeti hehe :lol:

Še malo, pa bote rekli: pa sej ti čefurji sploh niso bli slabi, napram romunom bolgarom itd...

...pa jeb€m mu mater, prijavi se tam na rdeči križ pa boš dobla tisti paket pa pomoč, kaj me jeb€š sred kafane, koda sem budala...

Senad podpis pod tole...Drugače so pa Fužine čisto uredu okoliš, verjetno še bolj mirne kot nekateri drugi deli LJ, glede na to da živim tukaj celo življenje pa sem imel samo ene 2x probleme (pa še to zaradi nekih đanksov, ki so pa hitro zginli).

aja pa še tisti izpis o katerem je nekdo govoril:

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Edit esem
Objavljanje takih izpiskov je direkten prekršek ali celo kaznivo dejanje (kršenje bančne tajnosti, zasebnosti itd) - in to ne samo za tega, ki to objavi, pač pa tudi za forum in lastnike foruma, ki to omogočajo oz dopuščajo. Vsak advokat bi tu pokasiral lepe zneske + kazen. Bodite resni!
Sliko sem zbrisal.

(Če koga res zanima, naj uporabi ZS - tega na forumu ne smemo in ne bomo objavljali!)
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To maj 19, 2009 9:11 pm

simply je napisal/-a:Večinoma se z vami strinjam, a ne postanimo preveč sovražni do tujcev - bodo zaklenili temo. :D

Kdo jo bo pa zaklenu? :twisted:

Drgač pa spet na veliko pred velikimi štacunami klečijo in prosjačijo teli romunčki.

Sem spet klicu policaje in vprašal, če ni prosjačenje pred takimi centri kaznivo in so prišli, ampak je takoj ko jih je videl pobegnil, tako da fantje in dekleta, ko tazga vidte pred kako štacuno prosjačit, kr lepo policijo klicat, da jih pride obiskat.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 To maj 19, 2009 9:15 pm

nebivedu je napisal/-a:
simply je napisal/-a:Večinoma se z vami strinjam, a ne postanimo preveč sovražni do tujcev - bodo zaklenili temo. :D

Drgač pa spet na veliko pred velikimi štacunami klečijo in prosjačijo teli romunčki.

Sem spet klicu policaje in vprašal, če ni prosjačenje pred takimi centri kaznivo in so prišli, ampak je takoj ko jih je videl pobegnil, tako da fantje in dekleta, ko tazga vidte pred kako štacuno prosjačit, kr lepo policijo klicat, da jih pride obiskat.

kadarkol grem v KP u supernovo tam klečijo....banda :evil:
Slika

recept
Novinec

Napisal/-a recept Sr maj 20, 2009 10:44 am

nebivedu je napisal/-a:

Če mene vprašajo, da jim dam kaj malega zato, ker so lačni in imam vsaj malo časa, pa jih povabim na sendvič (pa ne samo mulčkov, tudi kakega klošarja). Do sedaj se mi je pa res že enkrat zgodilo, da sem potem šel na pizzo s klošarjem, vseh ostalih 99,99% primerov pa je malico z menoj zavrnilo.

Na cesti (sploh samotni), pa ne ustavljam več skupini ljudi, ki ima pokvarjeno ali "pokvarjeno" vozilo. V času GSM ne vidim resnega razloga.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če jun 04, 2009 3:58 pm

S kolegico sva šla na pijačo v en lokalček, ob ljubljanici, pod gradom. Lepo pijeva in nakar pride stara gospa, Slovenka zagotovo ne z malo puncko,nevem ali od sonca ali od umazanije črno. Prosila sti za denar, narisan na kapi : € znak. Kar je mama rekla nisem razumel, niti kolegica ne, ker nisva nič dala, ker tudi jaz moram garat da imam nekaj, kolegica pa je ima verjetno podobno mišlenje. Nevem zakaj bi ljudstvo trpelo na vseh področjih, ko si moramo že en drugemu pomagat pa vendar. No ko sva rekla da nimava, je mala čisto popizdila, nekaj začela tulit po vrhu tega pa je še plunila pred najino mizo.
Kaj takega pa še ne. Pridejo v EU in kar mislijo da denar z neba pada, na drevesu raste, ko je tukaj pa še bolj v dreku.

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Če jun 04, 2009 4:35 pm

=ZiAn= je napisal/-a:xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Edit esem
Objavljanje takih izpiskov je direkten prekršek ali celo kaznivo dejanje (kršenje bančne tajnosti, zasebnosti itd) - in to ne samo za tega, ki to objavi, pač pa tudi za forum in lastnike foruma, ki to omogočajo oz dopuščajo. Vsak advokat bi tu pokasiral lepe zneske + kazen. Bodite resni!
Sliko sem zbrisal.

(Če koga res zanima, naj uporabi ZS - tega na forumu ne smemo in ne bomo objavljali!)

Šele zdaj videl...Se opravičujem za lastno neumnost ;)
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Če jun 04, 2009 7:12 pm

Do pred kratkim smo imeli pri nas redno obiske takih inu drugačnih tujcev,ki so bodisi prodajali ali "zbirali" razne predmete ali so samo pospravljali garaže in podobno.In tako sem se končno odloču za pitbull-a,ki je enkrat kljub temu,da mu je cigan ponujal nekaj za pod zob (dogajanje sem opazoval skozi okno) ostal neomajan in ni prenehal s svojo agresivnostjo in ga je zagrabil za čevelj.Psa imam na prostem in povsod napisano omejeno gibanje.Da ne omenjam kako je cigo spreminjal barve kljub temu,da mu je pajdaš poskušal pomagat.v tem ko je pajdaš prihitel iz avta z neko gumjevko sem iz hiše prišel še jst z drugim pitbull-om in oba sta okamenela,ker se je drugi takoj zagnal v drugega.Čeprav ga ni ne ogriznil ne poškodoval jima je pa pognal strah v kosti in sreči je tkrt po naključju imel kolega,ki je bil pri meni na obisku še svojega staforda poleg.Ko je prišel še 3 pes poleg sta nenadoma pa cigana znala govorit slovensko kar prej nista znala in sem jima lepo pojasnil,da imam kao še 2 psa,ki sta najbolj huda zaprta.In,da če se mi v 2 minutah ne spokata bom spustil ves arsenal :).......
Škoda,ker nisem dogodka snemal,ker bi blo za v smešnice kako sta bila oba postrojena ob svojem dostavniku.Od tkrt naprej so se obiski drastično zmanjšali.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Če jun 04, 2009 8:12 pm

Senad je napisal/-a:

ena zgodbica iz mb. sedima z pimpedom v centru mesta pri astoriji na pijači, prideta 2 neki ciganki al bolgarki pa od mize do mize: gospod, a lahko pomagate, nimamo dinarja za pot za hrano za pijačo, in gledam folk kr dava po 1-2€. prideta do naju, "gospodje pomagajte", niti dokončala ni, sem samo reko naglas: MARŠ U PI..KU MATE...NU. in že špura 20m na drugo teraso.

pa jeb€m mu mater, prijavi se tam na rdeči križ pa boš dobla tisti paket pa pomoč, kaj me jeb€š sred kafane, koda sem budala...

hahahaha... stari zdj si me pa nasmejal :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Jurch
Nov uporabnik

Napisal/-a Jurch Če jun 04, 2009 9:25 pm

seat je napisal/-a:Do pred kratkim smo imeli pri nas redno obiske takih inu drugačnih tujcev,ki so bodisi prodajali ali "zbirali" razne predmete ali so samo pospravljali garaže in podobno.In tako sem se končno odloču za pitbull-a,ki je enkrat kljub temu,da mu je cigan ponujal nekaj za pod zob (dogajanje sem opazoval skozi okno) ostal neomajan in ni prenehal s svojo agresivnostjo in ga je zagrabil za čevelj.Psa imam na prostem in povsod napisano omejeno gibanje.Da ne omenjam kako je cigo spreminjal barve kljub temu,da mu je pajdaš poskušal pomagat.v tem ko je pajdaš prihitel iz avta z neko gumjevko sem iz hiše prišel še jst z drugim pitbull-om in oba sta okamenela,ker se je drugi takoj zagnal v drugega.Čeprav ga ni ne ogriznil ne poškodoval jima je pa pognal strah v kosti in sreči je tkrt po naključju imel kolega,ki je bil pri meni na obisku še svojega staforda poleg.Ko je prišel še 3 pes poleg sta nenadoma pa cigana znala govorit slovensko kar prej nista znala in sem jima lepo pojasnil,da imam kao še 2 psa,ki sta najbolj huda zaprta.In,da če se mi v 2 minutah ne spokata bom spustil ves arsenal :).......
Škoda,ker nisem dogodka snemal,ker bi blo za v smešnice kako sta bila oba postrojena ob svojem dostavniku.Od tkrt naprej so se obiski drastično zmanjšali.

Sam je potem jeba, če ga bi psi kaj bolj ogrizli. Potem bi pa najvrjetneje mel ti opravka s policijo in ne oni :?
Drgače je pa kr lepo met kšnga "hišnega ljubljenčka." Govorim tudi iz lastnih izkušenj :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov