Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ronnie
Novinec

Napisal/-a ronnie To maj 26, 2009 1:18 pm

Imate prav. Vse je odvisno od velikosti toče. Pri grahu jo ponavadi vsak avto odnese.
Ko je pa čedalje večja pa jo pa počasi vsi fašejo. Pri jajcih pa nimaš kaj. Poleg pleha zbija tudi šipe.
Prav tako je z pregrinjali. Tanka do neke mere oblaži udarce. Za j***a pa bi moral imet pomojem že 8-10cm debelo peno.
Je pa res, da kar koli takrat daš na streho, haubo je boljš kot nič.
Tale varjanta od Avto hiše Vis ne zgleda slabo.
Verjetno pa, če te med vožjo ujame ni časa za montažo. Za park plac pa ja.
Za danes napovedujejo tudi možnost neviht in toče.
Kdo more naj poskrbi, da bo avto koliko toliko na varnem.
Zadnjič spremenil ronnie, dne To maj 26, 2009 1:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
kšn dan ga tri dni serjemo , kšn dan pa cel teden

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a hrošč To maj 26, 2009 1:20 pm

Danes pri nas ziher ne bo toce, ker sem avto preventivno pokril :roll: In sicer sem dal spodaj karton, cez pa na 4krat zlozeno veliko plahto. Ni sicer za j***a, kot smo ze ugotovili, ampak bolje kot nic.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To maj 26, 2009 1:23 pm

hladni je napisal/-a:Poleh tega tudi garaža oz. nadstrešek ni 100%, sploh če ima salonitke ali gutta kritino ker gre toča drito skozi.

Jaz sem imel avto takrat na Ptuju pod salonitno kritino. Slednjo je resda konkretno naluknjalo, da je bila za stran, a na avtu se ni prav nič poznalo. Očitno je salonitka še ravno toliko ustavila točo, da je le ta zgubila praktično vso hitrost oz. se je še vedno odbila stran, kljub temu da je naluknjala streho. Verjetno bi jo pa še slabše odnesla tista plastična kritina, ki je običajno na navadnih nadstreških.

Najhujša toča vseh toč je bila pa po moji oceni lansko leto v Novi Gorici. Tam so bile pa salonitke dobesedno prestreljene, kot da bi nekdo vzel mitraljez in streljal. Le upamo lahko, da bo tega letos čim manj. :(
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo To maj 26, 2009 1:31 pm

Malo OFF...
Verjamem da so vam vaši avtomobili dragoceni, sam se sicer bolj sekiram za hišo in stvari okrog hiše.
Za avto me glede tega boli k., če ga zbije ga pač zbije, če je preveč poškodovan
da bi se popravilo, bo zavarovalnina krila drugega. Vedno vzamem polno zavarovanje , ki v takih primerih krije tudi nadomestni avto, da si poleg službe, otrok, hiše in vseh ostalih stvari, ki zahtevajo večino mojega časa, ne belim glave še s tem.
Bolj problem je če ti na hiši zbije streho, strešna okna - je veliko več škode in to take, ki lahko mesece vpliva na kvaliteto življenja in ti vzame veliko časa - ne glede na to da je zavarovano - ker nadomestne hiše zaenkrat še nobena zavarovalnica ne vlkjuči v polico...
Tako da, verjetno me boste zaznamovali za "de*bila" vendar se dosti bolj sekiram, če mi neurje uniči vrt, sadno drevje, okolico hiše v katero sem vložil veliko energije in časa, otroška igrala zunaj...kot pa avto.[/b]
Lep dan!

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara To maj 26, 2009 1:48 pm

GoGo je napisal/-a:Malo OFF...
Verjamem da so vam vaši avtomobili dragoceni, sam se sicer bolj sekiram za hišo in stvari okrog hiše.
Za avto me glede tega boli k., če ga zbije ga pač zbije, če je preveč poškodovan
da bi se popravilo, bo zavarovalnina krila drugega. Vedno vzamem polno zavarovanje , ki v takih primerih krije tudi nadomestni avto, da si poleg službe, otrok, hiše in vseh ostalih stvari, ki zahtevajo večino mojega časa, ne belim glave še s tem.
Bolj problem je če ti na hiši zbije streho, strešna okna - je veliko več škode in to take, ki lahko mesece vpliva na kvaliteto življenja in ti vzame veliko časa - ne glede na to da je zavarovano - ker nadomestne hiše zaenkrat še nobena zavarovalnica ne vlkjuči v polico...
Tako da, verjetno me boste zaznamovali za "de*bila" vendar se dosti bolj sekiram, če mi neurje uniči vrt, sadno drevje, okolico hiše v katero sem vložil veliko energije in časa, otroška igrala zunaj...kot pa avto.[/b]

no ja dejansko je res pleh ob taki toči zadnja stvar na kero pomislim, prva pa da bi le streha hiše zdržala in da mi ne bi polomilo vsega drevja in izničilo vsega truda, vseeno pa četudi imaš zavarovano, avto ne bo več takšen kot je bil prej, poleg tega avto tudi košta od samega nakupa, pa do vzdrževanja in seveda letnega zavarovanja in registracije.........tudi to je strošek in glih čist ravnodušno pa tudi ne morem gledati kako mi tolče po avtu, navkljub vsemu zavarovanju vedno namečem če je le možno deke po avtu in jo pleh veliko bolje odnese.......
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy To maj 26, 2009 2:58 pm

xsara je napisal/-a:

no ja dejansko je res pleh ob taki toči zadnja stvar na kero pomislim, prva pa da bi le streha hiše zdržala in da mi ne bi polomilo vsega drevja in izničilo vsega truda, vseeno pa četudi imaš zavarovano, avto ne bo več takšen kot je bil prej, poleg tega avto tudi košta od samega nakupa, pa do vzdrževanja in seveda letnega zavarovanja in registracije.........tudi to je strošek in glih čist ravnodušno pa tudi ne morem gledati kako mi tolče po avtu, navkljub vsemu zavarovanju vedno namečem če je le možno deke po avtu in jo pleh veliko bolje odnese.......

No samo če ti avto nekaj pomeni....in si tudi kar nekaj časa porabil na njem...pravtako kot na drevesih....tudi ni vseeno....

drugače pa glede zavarovanja.....je tudi jeba da ne moreš vedno plačat kasko.......jaz bi ga z veseljem plačal za moj avto,...pa ga enostavno ne morem ker je 13 let star :cry: :cry: :cry: .......

kak je s tem pri oldtimerjih....tam je avto tudi kar dosti recimo da lahko vreden :?: :?: :?: pa si na nedeljski vožnji pa te dobi toča????kako je potem s tem :?:

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs To maj 26, 2009 3:09 pm

vugy:
sej lahko dodatno samo proti toci zavarujes. Pred parimi leti sem to naredil. Seveda takrat ni nic padalo. Zdej sem na to cisto pozabil. Tudi vceraj, ko sem gledal radarsko sliko, ki se bliza LJ, sploh nisem pomislil na toco :roll: :oops:
Slika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To maj 26, 2009 3:31 pm

+1
Jaz sicer ga pokrijem če že imam eno ponjavo z peno spodaj. Zakaj pa ne če je možnost. Ampak, da bi bil pa živčen zaradi tega. To pa ne. Če ga stolče ga pač stolče. tukaj ne moreš velik pomagat. Pomaga pa kasko. Da bi pa vlagal v avto nek denar in se pol sekiral je pa itak bedarija.
Bolj je pomemben dom. Avto se že poštima dokaj hitro... Že imam izkušnje. Ni prijetno a je bolj pomembno še kaj drugega.

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a alesek86 To maj 26, 2009 3:47 pm

Zdravo!

Zanima me, kakšno mnenje imate o polikarbonatnih ploščah za nadstrešek za avto? V Laškem se da dobit 10mm in 16mm: http://www.nadstreski.com/polikarbonatne_plosce.htm

A bi 10mm zadržalo točo, in koliko veliko, ali bi bilo bolje vzeti 16mm?

Hvala za odgovore.

Lp
Lep pozdrav,

Aleš

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs To maj 26, 2009 4:41 pm

Kaj pravite na tale postopek, bi pomagal pri poskodbi od toce, ce luknja ni tako zelo velika (globoka)?

http://www.wonderhowto.com/how-to/video/how-to-fix-your-car-dent-with-a-hair-dryer-127450/

Verjetno bi moral previdno okoli luknje posprejat, da jo potegne ven.

LP
Slika

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a alesek86 To maj 26, 2009 5:18 pm

hladni je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:
hladni je napisal/-a:Poleh tega tudi garaža oz. nadstrešek ni 100%, sploh če ima salonitke ali gutta kritino ker gre toča drito skozi.

Jaz sem imel avto takrat na Ptuju pod salonitno kritino. Slednjo je resda konkretno naluknjalo, da je bila za stran, a na avtu se ni prav nič poznalo. Očitno je salonitka še ravno toliko ustavila točo, da je le ta zgubila praktično vso hitrost oz. se je še vedno odbila stran, kljub temu da je naluknjala streho. Verjetno bi jo pa še slabše odnesla tista plastična kritina, ki je običajno na navadnih nadstreških.

Najhujša toča vseh toč je bila pa po moji oceni lansko leto v Novi Gorici. Tam so bile pa salonitke dobesedno prestreljene, kot da bi nekdo vzel mitraljez in streljal. Le upamo lahko, da bo tega letos čim manj. :(

odvisno kje si mel, na nekaterih področjih Ptuja recimo, Kicar in ves levi breg ob Dravi je dobil strahotno pošiljko. Večina hiš v ulici 8/10 je imela te salonitke (stare in nove) in gutto, vse je šlo skozi...na avtu se je poznalo in sicer luknje do pleha ker je trda salonitka padla še na avto+toča. Luknje mogoče še lahko vakumiraš, praske pa obvezno barvat.
Ta zadeva iz Laškega je zanimiva ( imam doma vzorce), prebije jo toča po zagotovilih ne, se pa razpoka, tak da zgleda hudo hudo grdo. Naš sosed ima nekaj podobnega prozornega in je zadržalo najbolj debelo točo, le počena je v celoti.
Pa še ena dobra rešitev so napihljive blazine...180*200 cena 15eur, moraš pa jo obtežit. :lol: :lol:

A mogoče veš, kolko je debelina njegove plošče?

Lp
Lep pozdrav,

Aleš

Uporabniški avatar
Par@gon
Nov uporabnik

Napisal/-a Par@gon To maj 26, 2009 5:19 pm

Jaz sem pa mislil, da je splošno znanje, da če kaj ceniš svoj avtomobil imaš zanj tudi garažo, ki ga ščiti pred neurji, temperaturnimi spremembami, kraji in še marsičem. Tudi v mrzlih jutrih lepše vžge recimo in rja se ne formira tako hitro. Če nimaš lastne, pa najameš kakšno, magari 5-10 minut hoda od doma. Malo rekreacije ne škodi :-P .

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR To maj 26, 2009 5:24 pm

Ne koristi ti garaža, če nisi doma, ko te dobi toča. Sam imam poleti vedno kaki dve deki v avtu, ampak pri taki toči, kot je na slikah po moje ne pomaga prav nič :evil:
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To maj 26, 2009 5:35 pm

Slika

Štajerska je na tapeti, tudi okoli LJ se temni in začenja pihat

aleshondas
Novinec

Napisal/-a aleshondas To maj 26, 2009 5:58 pm

7 gen honda civic sport