hladni je napisal/-a:Poleh tega tudi garaža oz. nadstrešek ni 100%, sploh če ima salonitke ali gutta kritino ker gre toča drito skozi.
GoGo je napisal/-a:Malo OFF...
Verjamem da so vam vaši avtomobili dragoceni, sam se sicer bolj sekiram za hišo in stvari okrog hiše.
Za avto me glede tega boli k., če ga zbije ga pač zbije, če je preveč poškodovan
da bi se popravilo, bo zavarovalnina krila drugega. Vedno vzamem polno zavarovanje , ki v takih primerih krije tudi nadomestni avto, da si poleg službe, otrok, hiše in vseh ostalih stvari, ki zahtevajo večino mojega časa, ne belim glave še s tem.
Bolj problem je če ti na hiši zbije streho, strešna okna - je veliko več škode in to take, ki lahko mesece vpliva na kvaliteto življenja in ti vzame veliko časa - ne glede na to da je zavarovano - ker nadomestne hiše zaenkrat še nobena zavarovalnica ne vlkjuči v polico...
Tako da, verjetno me boste zaznamovali za "de*bila" vendar se dosti bolj sekiram, če mi neurje uniči vrt, sadno drevje, okolico hiše v katero sem vložil veliko energije in časa, otroška igrala zunaj...kot pa avto.[/b]
xsara je napisal/-a:GoGo je napisal/-a:Malo OFF...
Verjamem da so vam vaši avtomobili dragoceni, sam se sicer bolj sekiram za hišo in stvari okrog hiše.
Za avto me glede tega boli k., če ga zbije ga pač zbije, če je preveč poškodovan
da bi se popravilo, bo zavarovalnina krila drugega. Vedno vzamem polno zavarovanje , ki v takih primerih krije tudi nadomestni avto, da si poleg službe, otrok, hiše in vseh ostalih stvari, ki zahtevajo večino mojega časa, ne belim glave še s tem.
Bolj problem je če ti na hiši zbije streho, strešna okna - je veliko več škode in to take, ki lahko mesece vpliva na kvaliteto življenja in ti vzame veliko časa - ne glede na to da je zavarovano - ker nadomestne hiše zaenkrat še nobena zavarovalnica ne vlkjuči v polico...
Tako da, verjetno me boste zaznamovali za "de*bila" vendar se dosti bolj sekiram, če mi neurje uniči vrt, sadno drevje, okolico hiše v katero sem vložil veliko energije in časa, otroška igrala zunaj...kot pa avto.[/b]
no ja dejansko je res pleh ob taki toči zadnja stvar na kero pomislim, prva pa da bi le streha hiše zdržala in da mi ne bi polomilo vsega drevja in izničilo vsega truda, vseeno pa četudi imaš zavarovano, avto ne bo več takšen kot je bil prej, poleg tega avto tudi košta od samega nakupa, pa do vzdrževanja in seveda letnega zavarovanja in registracije.........tudi to je strošek in glih čist ravnodušno pa tudi ne morem gledati kako mi tolče po avtu, navkljub vsemu zavarovanju vedno namečem če je le možno deke po avtu in jo pleh veliko bolje odnese.......
GoGo je napisal/-a:Malo OFF...
hladni je napisal/-a:Polo78 je napisal/-a:hladni je napisal/-a:Poleh tega tudi garaža oz. nadstrešek ni 100%, sploh če ima salonitke ali gutta kritino ker gre toča drito skozi.
Jaz sem imel avto takrat na Ptuju pod salonitno kritino. Slednjo je resda konkretno naluknjalo, da je bila za stran, a na avtu se ni prav nič poznalo. Očitno je salonitka še ravno toliko ustavila točo, da je le ta zgubila praktično vso hitrost oz. se je še vedno odbila stran, kljub temu da je naluknjala streho. Verjetno bi jo pa še slabše odnesla tista plastična kritina, ki je običajno na navadnih nadstreških.
Najhujša toča vseh toč je bila pa po moji oceni lansko leto v Novi Gorici. Tam so bile pa salonitke dobesedno prestreljene, kot da bi nekdo vzel mitraljez in streljal. Le upamo lahko, da bo tega letos čim manj.
odvisno kje si mel, na nekaterih področjih Ptuja recimo, Kicar in ves levi breg ob Dravi je dobil strahotno pošiljko. Večina hiš v ulici 8/10 je imela te salonitke (stare in nove) in gutto, vse je šlo skozi...na avtu se je poznalo in sicer luknje do pleha ker je trda salonitka padla še na avto+toča. Luknje mogoče še lahko vakumiraš, praske pa obvezno barvat.
Ta zadeva iz Laškega je zanimiva ( imam doma vzorce), prebije jo toča po zagotovilih ne, se pa razpoka, tak da zgleda hudo hudo grdo. Naš sosed ima nekaj podobnega prozornega in je zadržalo najbolj debelo točo, le počena je v celoti.
Pa še ena dobra rešitev so napihljive blazine...180*200 cena 15eur, moraš pa jo obtežit.![]()
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov