Debate, ki niso vezane na ostala področja...

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Ne jul 05, 2009 8:56 am

Lumpy_ je napisal/-a:Bedarije pišete. :lol:
Ko sem se peljal od punce, bilo je lepo snega na cesti. Peljal pa sem se iz okolice Selnice ob Muri, mislim da vsak ve kakšne so ceste tam.
Že iz dvorišča sem moral z mesta speljat v takšen klanec, kjer tud dizel po suhem v 2. prestavi pod 2000rpm sploh ne vleče, ampak moreš v 1. prestavo šaltat da potegne gor. Mislim da je vsakemu jasno, da je konkreten klanec.
Pa sem se še stalno pripeljal od tam tud v snegu in speljal.
Pa kakšni žaklji in cement v prtljažniku. Še nikol mel tega naloženo v avtu.
195 širina gume zimske, ASC na off, pa s pametjo naprej.

No ja, v ornk klanec imaš že itak vso težo vozila na zadnjih kolesih.

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Ne jul 05, 2009 11:13 am

Mi smo se vozli po rogli po smučišču-sicer je bilo steptano samo vseeno, če bi začel kopat bi se sigruno vkopal da ga še 1 teden nebi spravo ven.

Vozli smo sicer samo na začetku (kakih 50m) z golfom 4 pa z mondeom mk1 oba sta imela gume sava s3. Bom poiskal posnetke.

Stavim da premalo ljudi dela z občutkom po snegu in se preveč zaganjajo.Sicer nemorem reči da sem jaz neki profi ko sem avto vozil komaj 2 zimi, ampak se stvari lotim drugače kot večina ko samo gas pa gremo.

Letos smo vsak drug dan vozli na roglo (tud z druge strani peska) po celem snegu (cca 15cm) šli smo vedno vsaj z dvema ali tremi avti in v prtljažniku smo imeli štrike ter predpražnike če bi koga mogli izvleči. Na srečo smo samo 1x morali uporabiti štrik. Sicer smo to delali za zajebancijo in se šli extreme samo tako dobiš veliko izkušenj.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne jul 05, 2009 11:24 am

Prednji: je večji % teže na pogonskih kolesih, pa lahko si pomagaš z zavijanjem volana. Jaz sem se ze velikokrat zvlekel ven z zavijanjem volana. Levo desno rikverc naprej.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Ne jul 05, 2009 4:58 pm

Z ročno si pomagate kaj?

Jaz pozimi če ni prometa vsak ovinek drsim, nekak lepše mi je če je sneg na cesti pa lepo se odpelje in vse.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne jul 05, 2009 5:03 pm

In kaj ma to veze z samo trakcijo Tehnologic? Za drsenje je vsekakor boljši zadnji pogon če obvladaš ane...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov