Energetik81 je napisal/-a:Ni MOL, ampak FE-trading.
Dokaz nekje z neta.
Mi je pa čuden način plačevanja - če sem prav prevedel:
1. vstaviš kartico
2. PIN koda
3. vzameš kartico
4. tankaš
5. stisneš knof za tiskanje računa
Kako to gre? Si avtomat zapomni podatke kartice in PIN ter šele na koncu tankanja odtrga?
Ne, očitno tukaj ni tako, po izkušnjah tistih, ki so že tankal. Baje ti odtrgajo po koncu tankanja, kolikor si pač natankal. Fajn.ejsim je napisal/-a:Torej tako nekako, kot na 24/7 oz sedaj MaxEn pumpah? Pridem tja, se dotaknem zaslona, kliknem "plačilo s kartico", izberem znesek (recimo 30 EUR), dam notri kartico, vtipkam pin, dam kartico ven in začnem točiti. Itak, ko se izteče 30 EUR on sam ustavi in to je to. Kliknem za račun in sem končal. Če pa plačam več, kot pa natoči, mi pa izstavi neke vrste "dobropis" in potem to razliko naslednjič izkoristim.
Energetik81 je napisal/-a:Ne, očitno tukaj ni tako, po izkušnjah tistih, ki so že tankal. Baje ti odtrgajo po koncu tankanja, kolikor si pač natankal. Fajn.ejsim je napisal/-a:Torej tako nekako, kot na 24/7 oz sedaj MaxEn pumpah? Pridem tja, se dotaknem zaslona, kliknem "plačilo s kartico", izberem znesek (recimo 30 EUR), dam notri kartico, vtipkam pin, dam kartico ven in začnem točiti. Itak, ko se izteče 30 EUR on sam ustavi in to je to. Kliknem za račun in sem končal. Če pa plačam več, kot pa natoči, mi pa izstavi neke vrste "dobropis" in potem to razliko naslednjič izkoristim.
Ker drugače ne bi šel tja tankat, kako naj vem, koliko bom natankal do polnega?
Energetik81 je napisal/-a:Saj to niso popusti, ampak je taka cena. Saj so povedali zakaj - ker je zelo malo zaposlenih in je vse avtomatizirano. Grem stavit, da imajo že pri taki ceni na koncu vsaj nekaj dobička. Ker gre za avstrijsko firmo, ki ima črpalke že po celi Avstriji, dvomim, da bi jih lahko Petrol in OMV "prisilila" v višanje cen. Verjetno imajo že izbranega ustreznega dobavitelja.
V glavnem, ko bo pumpa tudi v LJ, bom vsekakor tankal tam, vsaj dokler bo cena na liter manjša za vsaj ~5c.
Energetik81 je napisal/-a:Ne, očitno tukaj ni tako, po izkušnjah tistih, ki so že tankal. Baje ti odtrgajo po koncu tankanja, kolikor si pač natankal. Fajn.ejsim je napisal/-a:Torej tako nekako, kot na 24/7 oz sedaj MaxEn pumpah? Pridem tja, se dotaknem zaslona, kliknem "plačilo s kartico", izberem znesek (recimo 30 EUR), dam notri kartico, vtipkam pin, dam kartico ven in začnem točiti. Itak, ko se izteče 30 EUR on sam ustavi in to je to. Kliknem za račun in sem končal. Če pa plačam več, kot pa natoči, mi pa izstavi neke vrste "dobropis" in potem to razliko naslednjič izkoristim.
Ker drugače ne bi šel tja tankat, kako naj vem, koliko bom natankal do polnega?
tristan01 je napisal/-a:Energetik81 je napisal/-a:Ni MOL, ampak FE-trading.
Dokaz nekje z neta.
Mi je pa čuden način plačevanja - če sem prav prevedel:
1. vstaviš kartico
2. PIN koda
3. vzameš kartico
4. tankaš
5. stisneš knof za tiskanje računa
Kako to gre? Si avtomat zapomni podatke kartice in PIN ter šele na koncu tankanja odtrga?
Avtomat najprej preveri stanje tvojega računa - predavtorizacija, potem pa obračuna iztočeno količino. Podobno kot če v hotelu plačaš nočitev, kjer je treba marsikje narediti predavtrorizacijo kavcije.
Kar se tiče goriva, ta firma nabavlja gorivo pri več dobaviteljih. Verjetno kar pri vseh velikih (Petrol, MOL, OMV in ENI), tako da gorivo je iz vseh vetrov. O blagovni zmanki kot jo imajo Petrol, OMV in MOL ni za sanjati - čeprav gorivo mora vseeno ustrezati veljanim standardom. Popuste pa le izkoristite dokler so tako dobri, saj podjetje z vsakim prodanim litrom dela pošteno izgubo in je veliko vprašanje kako dolgo bo tole še šlo, ali pa se bodo popusti konkretno zmanjšali. Na dolgi rok ni pričakovati več kot cent ali dva razlike v primerjavi z velikimi. Glede na to, da je nabava goriva pri velikih ga bodo ti s prodajnimi pogoji prislili v nižanje popustov.
LP Tristan01
Če bi prebral zadnje 2 strani teme, bi videl, da sta črpalki zaenkrat le v Postojni in Ilirski.Black_Racer® je napisal/-a:Js še žal nisem nikjer zasledil hoferjeve bencinske v Bistrci in niti v MB je nisem zasledil bom šel en krog z avtom da najdem kje naj bi bila![]()
Drugače js skozi tankam na mol-u upam da je tudi tako kvaliteten benz da je od istega uvoznika, da ni kje takšen zanič kot je na petrolu
Energetik81 je napisal/-a:Če bi prebral zadnje 2 strani teme, bi videl, da sta črpalki zaenkrat le v Postojni in Ilirski.Black_Racer® je napisal/-a:Js še žal nisem nikjer zasledil hoferjeve bencinske v Bistrci in niti v MB je nisem zasledil bom šel en krog z avtom da najdem kje naj bi bila![]()
Drugače js skozi tankam na mol-u upam da je tudi tako kvaliteten benz da je od istega uvoznika, da ni kje takšen zanič kot je na petrolu
Od kje tebi, da je na Petrolu zanič bencin?
Black_Racer® je napisal/-a:Energetik81 je napisal/-a:Če bi prebral zadnje 2 strani teme, bi videl, da sta črpalki zaenkrat le v Postojni in Ilirski.Black_Racer® je napisal/-a:Js še žal nisem nikjer zasledil hoferjeve bencinske v Bistrci in niti v MB je nisem zasledil bom šel en krog z avtom da najdem kje naj bi bila![]()
PAr postov višje sem bral kje so ampak sem spregledal da piše še zraven kje naj bi bile.
Da je pa na petrolih slabši bencin pa marsikdo ve kakšne vode med bencinom itd... poznam 2 osebi ki jim je zaradi tega nekaj na motorju šlo ajnšpric ali kaj nevem točno ki sta v istem tednu in na isti bencinski tankala torej gre se za petrolov b.s. v Celju pri city centru tako da js že najmanj 4 leta nisem tankal na petrolu ampak grem vedno na mol ali pa če je res nuja grem na omw
Energetik81 je napisal/-a:Če bi prebral zadnje 2 strani teme, bi videl, da sta črpalki zaenkrat le v Postojni in Ilirski.Black_Racer® je napisal/-a:Js še žal nisem nikjer zasledil hoferjeve bencinske v Bistrci in niti v MB je nisem zasledil bom šel en krog z avtom da najdem kje naj bi bila![]()
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov