Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Črpalke pri Hoferju v avstriji

Napisal/-a Energetik81 To jun 05, 2012 8:34 am

Saj to niso popusti, ampak je taka cena. Saj so povedali zakaj - ker je zelo malo zaposlenih in je vse avtomatizirano. Grem stavit, da imajo že pri taki ceni na koncu vsaj nekaj dobička. Ker gre za avstrijsko firmo, ki ima črpalke že po celi Avstriji, dvomim, da bi jih lahko Petrol in OMV "prisilila" v višanje cen. Verjetno imajo že izbranega ustreznega dobavitelja.
V glavnem, ko bo pumpa tudi v LJ, bom vsekakor tankal tam, vsaj dokler bo cena na liter manjša za vsaj ~5c.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To jun 05, 2012 8:44 am

Energetik81 je napisal/-a:Ni MOL, ampak FE-trading.

Dokaz nekje z neta.

Mi je pa čuden način plačevanja - če sem prav prevedel:
1. vstaviš kartico
2. PIN koda
3. vzameš kartico
4. tankaš
5. stisneš knof za tiskanje računa

Kako to gre? Si avtomat zapomni podatke kartice in PIN ter šele na koncu tankanja odtrga?

Torej tako nekako, kot na 24/7 oz sedaj MaxEn pumpah? Pridem tja, se dotaknem zaslona, kliknem "plačilo s kartico", izberem znesek (recimo 30 EUR), dam notri kartico, vtipkam pin, dam kartico ven in začnem točiti. Itak, ko se izteče 30 EUR on sam ustavi in to je to. Kliknem za račun in sem končal. Če pa plačam več, kot pa natoči, mi pa izstavi neke vrste "dobropis" in potem to razliko naslednjič izkoristim.

Glede na to, da ta postopek obstaja že dolgo let, je pohvalno, da so dali konkretno nižje cene.. In ne, kot dobiš v Mercatorju npr 0.05 EUR popusta na 1 lit (pri nakupu v trgovini nad 30 EUR al kak že).

So mi pa ti "avtomati" kul in se jih redno poslužujem, ker sem mi dostikrat ne gužva na blagajni, po možnosti da čakam, da nekdo pred mano vplača 30 listkov stav, niti se mi ne hodi notri, da potem še kake bedarije kupujem..

Bom šel danes mimo tiste Hofer pumpe, ki je/bo v Kranju, da vidim če že deluje.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To jun 05, 2012 9:02 am

ejsim je napisal/-a:Torej tako nekako, kot na 24/7 oz sedaj MaxEn pumpah? Pridem tja, se dotaknem zaslona, kliknem "plačilo s kartico", izberem znesek (recimo 30 EUR), dam notri kartico, vtipkam pin, dam kartico ven in začnem točiti. Itak, ko se izteče 30 EUR on sam ustavi in to je to. Kliknem za račun in sem končal. Če pa plačam več, kot pa natoči, mi pa izstavi neke vrste "dobropis" in potem to razliko naslednjič izkoristim.
Ne, očitno tukaj ni tako, po izkušnjah tistih, ki so že tankal. Baje ti odtrgajo po koncu tankanja, kolikor si pač natankal. Fajn.
Ker drugače ne bi šel tja tankat, kako naj vem, koliko bom natankal do polnega?

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To jun 05, 2012 9:36 am

Energetik81 je napisal/-a:
ejsim je napisal/-a:Torej tako nekako, kot na 24/7 oz sedaj MaxEn pumpah? Pridem tja, se dotaknem zaslona, kliknem "plačilo s kartico", izberem znesek (recimo 30 EUR), dam notri kartico, vtipkam pin, dam kartico ven in začnem točiti. Itak, ko se izteče 30 EUR on sam ustavi in to je to. Kliknem za račun in sem končal. Če pa plačam več, kot pa natoči, mi pa izstavi neke vrste "dobropis" in potem to razliko naslednjič izkoristim.
Ne, očitno tukaj ni tako, po izkušnjah tistih, ki so že tankal. Baje ti odtrgajo po koncu tankanja, kolikor si pač natankal. Fajn.

Aha, okej. Pa sej recimo pri teh MaxEn, če ti odtrga več, kot pa si natankal, dobiš tisto kodo in uporabiš naslednjič.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To jun 05, 2012 10:10 am

Energetik81 je napisal/-a:Saj to niso popusti, ampak je taka cena. Saj so povedali zakaj - ker je zelo malo zaposlenih in je vse avtomatizirano. Grem stavit, da imajo že pri taki ceni na koncu vsaj nekaj dobička. Ker gre za avstrijsko firmo, ki ima črpalke že po celi Avstriji, dvomim, da bi jih lahko Petrol in OMV "prisilila" v višanje cen. Verjetno imajo že izbranega ustreznega dobavitelja.
V glavnem, ko bo pumpa tudi v LJ, bom vsekakor tankal tam, vsaj dokler bo cena na liter manjša za vsaj ~5c.

Energetik, imenuj to razliko kakor želiš. Popust ali nižja cena. Dejstvo še vedno ostaja, da takšne cene ne bodo dolgo zdržale. Razloge sem že večkrat navedel. Cene so oblikovane po modelu. Ta predvideva tudi zaslužke trgovcev z naftnimi derivati. Ki so zelo majhni. Borzna povprečja + zaslužek trgovcev + trošarine + DDV. Zaslužke trgovcev sem že citiral v enem prejšnjih postov, realni niso kaj dosti drugačni od predvidenih v modelu. Seveda pa veljajo le pri nakupih na naftni borzi in pri količinah ki se merijo v tankerjih (torej nekaj 10.000 ton ob posamičnem poslu). Iz predvidene marže je potrebno pokriti vse stroške manipulacije (skladiščenje, razvozi, stroški obratovanja servisa...), pa še kakšno malenkost zaslužiti (konec koncev je zadeva komercialne in ne dobrodelne narave). Če vse skupaj sešteješ vidiš, da že tako poslovanje ne pokrije niti nabavne cene goriva, kaj šele ostalih stroškov. Če se ob tem upoštevaš še dejstvo, da gorivo ne kupujejo direktno na svetovnih borzah (teh nekaj servisov letno ne proda niti za en tanker) je hitro jasno, da je slika še slabša, saj tudi dobavitelji nekaj zaslužijo.

Res, stroškov z obratovanjem servisa je manj, saj ni potrebno imeti zaposlenega osebja, tudi objek je manjši.... Ampak na koncu tudi tak servis nekaj stane. Zato sanjati o popustih 5 centov na liter.... Hja bo treba potrošiti vsaj nekaj miljonov litrov goriva letno pa bo šlo. Za navadne smrtnike, ki imamo doma le oseben avtomobil pa so takšne cene le sanje.

Sicer pa bi bil vesel, če bi se v tej debati oglasil še kakšen lastnik kamionov in predstavil svojo sliko: okvirno letno porabo, ter približno kakšen popust ima pri tankanju.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® To jun 05, 2012 10:52 am

Bo treba stestirat ko grem naslednjič v Avstrijo :)
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 To jun 05, 2012 11:51 am

No ja če se na hitro na Bizi pogleda Fe Trading imajo 220.000€ minusa lol sicer pa dvomim ,da nimajo računice bomo vidli kaj bo pokazalo to čez cajt.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To jun 05, 2012 7:02 pm

Tudi na bivših 24/7 si izbral pač nek drug znesek in plačal kolikor si tankal; kolikor se spomnim, si kliknil do (recimo) 30€... Mislim, vem, da sem enkrat tankal polnega in ni bila ne okrogla cifra ne bon viška. Pri denarju je pa drugače - prvo vstaviš denar in tankaš, kolikor si plačal. Če ne porabiš bankovca, dobiš razliko povrnjeno v bonu.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Sr jun 06, 2012 12:05 pm

Je kje kakšna spletna stran kjer bi bile razvidne lokacije teh hofer črpalk po Sloveniji - sem že iskal pa stric google nič konkretnega ven ne vrže, tud na hofer strani sem preverjal pa ničesar ne zasledim...

Hvala

kess
Nov uporabnik

Napisal/-a kess Sr jun 06, 2012 7:53 pm

tristan01 je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:Ni MOL, ampak FE-trading.

Dokaz nekje z neta.

Mi je pa čuden način plačevanja - če sem prav prevedel:
1. vstaviš kartico
2. PIN koda
3. vzameš kartico
4. tankaš
5. stisneš knof za tiskanje računa

Kako to gre? Si avtomat zapomni podatke kartice in PIN ter šele na koncu tankanja odtrga?

Avtomat najprej preveri stanje tvojega računa - predavtorizacija, potem pa obračuna iztočeno količino. Podobno kot če v hotelu plačaš nočitev, kjer je treba marsikje narediti predavtrorizacijo kavcije.

Kar se tiče goriva, ta firma nabavlja gorivo pri več dobaviteljih. Verjetno kar pri vseh velikih (Petrol, MOL, OMV in ENI), tako da gorivo je iz vseh vetrov. O blagovni zmanki kot jo imajo Petrol, OMV in MOL ni za sanjati - čeprav gorivo mora vseeno ustrezati veljanim standardom. Popuste pa le izkoristite dokler so tako dobri, saj podjetje z vsakim prodanim litrom dela pošteno izgubo in je veliko vprašanje kako dolgo bo tole še šlo, ali pa se bodo popusti konkretno zmanjšali. Na dolgi rok ni pričakovati več kot cent ali dva razlike v primerjavi z velikimi. Glede na to, da je nabava goriva pri velikih ga bodo ti s prodajnimi pogoji prislili v nižanje popustov.

LP Tristan01

oj, ja Tristan01 kolk smo pametni, pa prej nis znal zračunat, da razlika od 1,29 in 1,42 evra ni cent in pol ampak kvečjemu petnajst centov oz. v mojem navedenem primeru trinajst centov, kar se kar pozna kot si sam ugotovil pri parih polnih tankih na mesec......
Sicer pa pišem glede cene, saj je v Žurnalu pisal na dan ko so odprl prvo črpalko v Sloveniji, da cene niso nižje zaradi slabe kvalitete, pa tudi zguba s to ceno ni bila omenjena, omenjeno pa je bilo, da je to na račun tega ker nimajo zaposlenih ljudi na črpalki, ki bi morali biti tam na šihtu skoz prisotni, tako da upam da cena ostane precej nižja od....
lp,

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Sr jun 06, 2012 8:07 pm

tudi hofer že cene počasi zvišuje. Še par tednov pa bo cena tam-tam z "ostalimi".
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

madpanter
Novinec

Napisal/-a madpanter To jun 12, 2012 2:06 pm

Če koga zanima neuradni spisek kje bojo oz so pumpe:

Bencinski servis Hofer Kranj Primskovo
Bencinski servis Hofer Ljubljana Toplarniška
Bencinski servis Hofer Ljubljana Gerbičeva
Bencinski servis Hofer Postojna
Bencinski servis Hofer Ivančna Gorica
Bencinski servis Hofer Jesenice
Bencinski servis Hofer Ilirska Bistrica
Bencinski servis Hofer Hoče pri Mariboru
Bencinski servis Hofer Sežana
Bencinski servis Hofer Slovenska Bistrica
Bencinski servis Hofer Ptuj - Zagrebška
Bencinski servis Hofer Litija
Bencinski servis Hofer Ajdovščina
Bencinski servis Hofer Medvode
AUTODOC popust za nove uporabnike (velja za naročila nad 50€):
1. Sledite povezavi https://interstitials.onelink.me/1036709825?pid=Sharing&af_c_id=AC31609319 za prenos AUTODOC aplikacije.
2. Vpišite vašo kodo kupona AC31609319 pri zaključku naročila
3. Prejmite vaš 10 € popust

Še moj namig: Ob ponedeljkih, je ponavadi največji popust.

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Napisal/-a Black_Racer® Sr jun 13, 2012 10:39 am

Kaj v Slo je že kakšna Hoferjeva črpalka z ceneje benzom??
1 3 5
2 4 6 R

hrošč
Novinec

Napisal/-a hrošč Sr jun 13, 2012 10:44 am

Pa preberi par postov zgoraj, ti vse piše.

Je še kdo tankal zadnje dni na teh pumpah? So se cene že kej zvišale - približale ostalim?

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Sr jun 13, 2012 11:06 am

ivančna gorica dizel 1.100 bencin pa 1.300 tam nekje, mogoče cent gor-dol :idea:

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Napisal/-a Black_Racer® Sr jun 13, 2012 1:12 pm

Js še žal nisem nikjer zasledil hoferjeve bencinske v Bistrci in niti v MB je nisem zasledil bom šel en krog z avtom da najdem kje naj bi bila :|
Drugače js skozi tankam na mol-u upam da je tudi tako kvaliteten benz da je od istega uvoznika, da ni kje takšen zanič kot je na petrolu ;)
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Sr jun 13, 2012 1:14 pm

Black_Racer® je napisal/-a:Js še žal nisem nikjer zasledil hoferjeve bencinske v Bistrci in niti v MB je nisem zasledil bom šel en krog z avtom da najdem kje naj bi bila :|
Drugače js skozi tankam na mol-u upam da je tudi tako kvaliteten benz da je od istega uvoznika, da ni kje takšen zanič kot je na petrolu ;)
Če bi prebral zadnje 2 strani teme, bi videl, da sta črpalki zaenkrat le v Postojni in Ilirski.

Od kje tebi, da je na Petrolu zanič bencin? :roll:

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Napisal/-a Black_Racer® Sr jun 13, 2012 1:35 pm

Black_Racer® je napisal/-a:Js še žal nisem nikjer zasledil hoferjeve bencinske v Bistrci in niti v MB je nisem zasledil bom šel en krog z avtom da najdem kje naj bi bila :|
Če bi prebral zadnje 2 strani teme, bi videl, da sta črpalki zaenkrat le v Postojni in Ilirski.

PAr postov višje sem bral kje so ampak sem spregledal da piše še zraven kje naj bi bile.
Da je pa na petrolih slabši bencin pa marsikdo ve kakšne vode med bencinom itd... poznam 2 osebi ki jim je zaradi tega nekaj na motorju šlo ajnšpric ali kaj nevem točno ki sta v istem tednu in na isti bencinski tankala torej gre se za petrolov b.s. v Celju pri city centru tako da js že najmanj 4 leta nisem tankal na petrolu ampak grem vedno na mol ali pa če je res nuja grem na omw ;)
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
MaLiNoVc
Novinec

Napisal/-a MaLiNoVc Sr jun 13, 2012 1:59 pm

Black_Racer® je napisal/-a:

PAr postov višje sem bral kje so ampak sem spregledal da piše še zraven kje naj bi bile.
Da je pa na petrolih slabši bencin pa marsikdo ve kakšne vode med bencinom itd... poznam 2 osebi ki jim je zaradi tega nekaj na motorju šlo ajnšpric ali kaj nevem točno ki sta v istem tednu in na isti bencinski tankala torej gre se za petrolov b.s. v Celju pri city centru tako da js že najmanj 4 leta nisem tankal na petrolu ampak grem vedno na mol ali pa če je res nuja grem na omw ;)

Baba čula baba rekla! Vaške čenče !!!

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Sr jun 13, 2012 2:45 pm

še v tržiču se gradi, bo kmalu gotova...
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov