Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias To jul 21, 2009 12:58 am

nebivedu je napisal/-a:Sam imam mal drgačno zadevo. Že nekaj časa nazaj sem se vozil po stari dolenjki (ivančna gorica - žužemberk) ponoči in v dežju (bil je kr dober naliv), pa se mi je na rit prilepil suzuki swift z meglenkami in dolgimi lučmi, vozil je okol 3 do 4 metre za mano. Nekaj časa vozi tako za mano in mu prižigam meglenko, večkrat, da bi ga opozoril na dolge luči in meglenke. Pa po ene desetih kilometrih tipu še vedno ne kapne, da mi sveti in me s tem ovira. Prideva tako do vasice Krka, kjer je 90 stopinjski ovinek. Cesto poznam na pamet in sem vedel, da če zapeljem naravnost, je naprej njiva(na katero skočiš s kakega metra višine). Pri ene 80 vklopim pogon na vsa 4 kolesa in se odpeljem naravnost na njivo. Tipček v swftu pa direkt za mano. Jaz sem se iz sveže zorane in totalno namočene njive odpeljal, on pa je ostal tam. Malo naprej sem se ustavil in gledal prizor, kako se matra, da bi avto spravil nazaj na cesto. Po ene pol ure je poklical AMZS in so ga prišli povlečt ven iz blata, ter ga naložil na avtovleko. Drugi dan je bil v njivi še njegov prednji odbijač in en polomljen prag.

Ta naslednjič sigurno ne bo več vozil3 do 4 metre za ritjo nobenemu, pa tut meglenke in dolge luči bo najbrž ugašal takrat ko bo potrebno.

In zakaj misliš da naslednjič tega ne bo naredil? Kot da je vedel za tvojo past in razlog zakaj si to storil. Mislim enim tudi dela pamet sto na uro. Se pa strinjam da je treba take idiote sankcionirat. Jaz sem zaradi enake situacije prebil gumo. Nekaj km sem vozil v čisti temi, potem pa se mi je z dolgimi i**** zalimal na rit. Pogledam v ogledalo in nazaj na cesto, sem bil ves čorav in nisem videl robnika. Je samo počilo, k****n pa odpeljal naprej. Če bi takrat ustavil bi mu z zobmi odtrgal odbijač.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jul 21, 2009 1:07 am

defasturias je napisal/-a:In zakaj misliš da naslednjič tega ne bo naredil? Kot da je vedel za tvojo past in razlog zakaj si to storil. Mislim enim tudi dela pamet sto na uro. Se pa strinjam da je treba take idiote sankcionirat. Jaz sem zaradi enake situacije prebil gumo. Nekaj km sem vozil v čisti temi, potem pa se mi je z dolgimi i**** zalimal na rit. Pogledam v ogledalo in nazaj na cesto, sem bil ves čorav in nisem videl robnika. Je samo počilo, k****n pa odpeljal naprej. Če bi takrat ustavil bi mu z zobmi odtrgal odbijač.

Ker sem ga potem še večkrat srečal, pa je imel vedno lepo varnostno razdaljo, ali pa je prehitel in oddivjal naprej, vendar približal se ni nikoli več kot na 20m zadaj.

Pa ni bila past, kvečjemu odgovor na njegove dolge luči in meglenke usmerjene previsoko, tako da me je slepilo.
Old subarus never die, they just get faster!

ENTUZIAST
Nov uporabnik

Napisal/-a ENTUZIAST To jul 21, 2009 3:17 am

Življenje je edina nevarnost ki je ne preživiš

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To jul 21, 2009 12:27 pm

nebivedu :DDD škoda ko nisi posnel

Drugače pa mi je najbolj zanimivo blo zadnjič, ko sem šel v maribor z fiat ducato maxi in 2.5d(okoli 80 konjev) ter motor takoj po generalki. Zdelo se mi je da se vlečem ko megla pa mi je še vseen uspelo dohitet 2 avta do poljčan(tisti ki poznate veste da so tam ovinki in hribovito preko pečice). 80 je bla pa najvišja hitrost.
Takrat sem se pa začel spraševat al sem js res tak norc, al res obstajajo taki antitalenti.

to kar sta pa Jerch_ in cruiser1 napisala pa je tak obvezno, še posebej na regionalkah. sploh kakega tovornjaka prehitet na neki ravnini kjer nemore 40 ton enako pospeševat kot pa 1-2 toni, potem pa ga dobesedno zjebe ko se začne cesta vspenjat in mu vzame ves zalet.
LP Rok

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To jul 21, 2009 9:55 pm

tisti, kateri vidite sredinec dvignjen, si narobe tolmačite, pomen le tega, to pomeni, da bi ta rad prišel v sredino dveh avtomobilov.

Uporabniški avatar
DeNalDo
Novinec

Napisal/-a DeNalDo To jul 21, 2009 11:29 pm

nebivedu je napisal/-a:Sam imam mal drgačno zadevo. Že nekaj časa nazaj sem se vozil po stari dolenjki (ivančna gorica - žužemberk) ponoči in v dežju (bil je kr dober naliv), pa se mi je na rit prilepil suzuki swift z meglenkami in dolgimi lučmi, vozil je okol 3 do 4 metre za mano. Nekaj časa vozi tako za mano in mu prižigam meglenko, večkrat, da bi ga opozoril na dolge luči in meglenke. Pa po ene desetih kilometrih tipu še vedno ne kapne, da mi sveti in me s tem ovira. Prideva tako do vasice Krka, kjer je 90 stopinjski ovinek. Cesto poznam na pamet in sem vedel, da če zapeljem naravnost, je naprej njiva(na katero skočiš s kakega metra višine). Pri ene 80 vklopim pogon na vsa 4 kolesa in se odpeljem naravnost na njivo. Tipček v swftu pa direkt za mano. Jaz sem se iz sveže zorane in totalno namočene njive odpeljal, on pa je ostal tam. Malo naprej sem se ustavil in gledal prizor, kako se matra, da bi avto spravil nazaj na cesto. Po ene pol ure je poklical AMZS in so ga prišli povlečt ven iz blata, ter ga naložil na avtovleko. Drugi dan je bil v njivi še njegov prednji odbijač in en polomljen prag.

Ta naslednjič sigurno ne bo več vozil3 do 4 metre za ritjo nobenemu, pa tut meglenke in dolge luči bo najbrž ugašal takrat ko bo potrebno.

Legenda hehe :D

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr jul 22, 2009 8:35 am

Jerch_ je napisal/-a:saxo..
1) ker imam nekaj na strehi, me ljudje smatrajo avtomatično za počasnega. kar je ok, če le nebi po prehitevanju spet vsi zmanjšali in imeli z mano konjskih dirk..

To isto velja tudi za določena vozila - npr. žena je dostikrat povedala, ko se je vozila po AC iz Lj, ko je šla z Golfom III, so se ji dosti bolj lepili na rit, kot če je šla s Passatom. Golf je bil pri tem varljiv, voz, vendar je bil le TDI s 90 KM, tako da že po defoltu večina j**c ostane zadaj, ko le malo bolj stisneš gas, sploh v Vrhniški klanec, kjer ostanejo zadaj tudi malenkost večji bencinci. Vendar je prva slika golf, to pa itak ne gre nikamor...

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a folcer So jul 25, 2009 7:45 pm

...samo neki bi vprašal... npr. ali lahko iz zunanjega pasa na dvopasovnici zapelješ najprej na notranji pas in ob enem še v istem trenutku na pas za zavijanje v levo...pri tem imaš itak vklopljen levi smernik in pa vidiš, da lahko to storiš brez problema

mogoče ni tako početje nič napačno, ampak velik boljš/varno bi blo, če bi z zunanjega pasa najprej zapeljal na notranjega in šele potem na pas za zavijanje levo?

Sprašujem, ker včasih pride do situacije, da si na zunanjem pasu in je gužva, pa se ne morš takoj razvrstit na notranjega, ko pa je priložnost je pa že prepozno, da bi zavil na mesto za zavijanje v levo

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec So jul 25, 2009 7:48 pm

zakaj pa ne, če razmere dopuščajo, to pa najlaže ugotoviš sam, če pa rukne pol veš, da nekaj ni šlo kot bi moralo.

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Napisal/-a folcer So jul 25, 2009 7:54 pm

samo mesarec je napisal/-a:zakaj pa ne, če razmere dopuščajo, to pa najlaže ugotoviš sam, če pa rukne pol veš, da nekaj ni šlo kot bi moralo.

ja, sej pravm, če vidiš, da lahko, oz. narobe ni

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun So jul 25, 2009 9:09 pm

nebivedu legenda,smo se lepo nasmejali tukaj pri meni doma :lol:

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind So jul 25, 2009 10:33 pm

ENTUZIAST je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=f3HCN90qd4Q :bonk

http://www.youtube.com/watch?v=Bo48gD3kEQo :jao:

Stari čis paničen. Kakorkoli že, jaz mu roko polomim da meni to naredi.. sicer pa hja no, jaz nisem tok bedast da bi šou rint med dva avta ki sta se zaletela :D

@nebivedu, huda fora ! :D Moral bi res posnet tipa.. :lol:

Jaz pa brez večjih težav kar se tega tiče, edino enkrat sem skoraj na havbo dobil motorista ker je nek striček z družino ! v laguni pritisnil gas ko sem bil ob boku z njim in pa sigurno usaj 2 - 3× na teden me nekdo skoraj rukne ali odrine nekam v krožnem križišču - to je največja katastrofa ! Ker vsi starejši šoferji ki sploh ne poznajo rondojev iz časa ko so oni delali izpite in jih neznajo vozit !
Če je rondo več kot enopasoven je cela pizdarija. Noben ne gleda, ne vidi, nobenih smernikov.. aah :roll:

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh So jul 25, 2009 10:54 pm

Mene pa zanima, zakaj kadar se peljem s traktorjem, se najde nekdo, ki me gre prehitevati v desni nepregleden ovinek? :? Res da je traktor širok le poldrugi meter, ampak vseeno.
Danes naprimer, sem se peljal v smeri iz Sl. Bistrice proti Makolam. Vsi vedo, da je na koncu ravnine železniške postaja, nasproti ena kmetija, vmes pa oster desni nepregledni ovinek. Nekomu se je zdelo očitno nuja, da me gre že tam na začetku prehitevat, potem pa vleče skoraj do konca ovinka. Omejitev je tam z znakom 20, jaz sem šel kakšnih 30, največkrat pa se z avtom da zvozit ovinek s 40. Mislim da je bil nek novejši model Land Roverja, če se prav spomnim... Edina sreča da v tistem trenutku ni nihče prišel nasproti. Ker bi slednji verjetno šel na parkirišče pred postajo ali pa na industrijski tir, jaz pa bi moral splaziti v ograjo in onemu na dvorišče. :o Kratko bi pa lahko potegnil jaz, ker mi je registracija ravno potekla... :roll:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Napisal/-a folcer Ne jul 26, 2009 12:30 pm

sebaveh je napisal/-a:Mene pa zanima, zakaj kadar se peljem s traktorjem, se najde nekdo, ki me gre prehitevati v desni nepregleden ovinek? :? Res da je traktor širok le poldrugi meter, ampak vseeno.
Danes naprimer, sem se peljal v smeri iz Sl. Bistrice proti Makolam. Vsi vedo, da je na koncu ravnine železniške postaja, nasproti ena kmetija, vmes pa oster desni nepregledni ovinek. Nekomu se je zdelo očitno nuja, da me gre že tam na začetku prehitevat, potem pa vleče skoraj do konca ovinka. Omejitev je tam z znakom 20, jaz sem šel kakšnih 30, največkrat pa se z avtom da zvozit ovinek s 40. Mislim da je bil nek novejši model Land Roverja, če se prav spomnim... Edina sreča da v tistem trenutku ni nihče prišel nasproti. Ker bi slednji verjetno šel na parkirišče pred postajo ali pa na industrijski tir, jaz pa bi moral splaziti v ograjo in onemu na dvorišče. :o Kratko bi pa lahko potegnil jaz, ker mi je registracija ravno potekla... :roll:

jst sm kar velik na cesti s traktorjem pa lahko povem, da včasih se umikam, pa me nočjo prehitet, kar pa tudi razumem, saj se včasih peljem z avtom za kakšnim traktoristom, pa se mi prav tako umika a ga ne prehitim, ker pač nisem sigurn, da je nasproti frej, al pa ni dovolj prostora oz. kakorkoli že s traktorjem na cesti morš bit kar previden, zadnjič bi se kmal soseda vame zabila, če se ji nebi umaknil, pa takih situacij je velik...

Uporabniški avatar
Tinal
Novinec

Napisal/-a Tinal Ne jul 26, 2009 12:57 pm

:woohoo :tomidelej:
In love with Eleanor ;)

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Ne jul 26, 2009 4:06 pm

Mene pa zanima, zakaj kadar se peljem s traktorjem, se najde nekdo, ki me gre prehitevati v desni nepregleden ovinek? Confused Res da je traktor širok le poldrugi meter, ampak vseeno.
Danes naprimer, sem se peljal v smeri iz Sl. Bistrice proti Makolam. Vsi vedo, da je na koncu ravnine železniške postaja, nasproti ena kmetija, vmes pa oster desni nepregledni ovinek. Nekomu se je zdelo očitno nuja, da me gre že tam na začetku prehitevat, potem pa vleče skoraj do konca ovinka. Omejitev je tam z znakom 20, jaz sem šel kakšnih 30, največkrat pa se z avtom da zvozit ovinek s 40. Mislim da je bil nek novejši model Land Roverja, če se prav spomnim... Edina sreča da v tistem trenutku ni nihče prišel nasproti. Ker bi slednji verjetno šel na parkirišče pred postajo ali pa na industrijski tir, jaz pa bi moral splaziti v ograjo in onemu na dvorišče. Surprised Kratko bi pa lahko potegnil jaz, ker mi je registracija ravno potekla... Rolling Eyes

Poznam ta ovinek. Je pa res da je noro majhna omejitev (20km/h), zovzit pa se jo da 3x več pa še je "počasi".

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Napisal/-a folcer Ne jul 26, 2009 6:46 pm

folcer je napisal/-a:...samo neki bi vprašal... npr. ali lahko iz zunanjega pasa na dvopasovnici zapelješ najprej na notranji pas in ob enem še v istem trenutku na pas za zavijanje v levo...pri tem imaš itak vklopljen levi smernik in pa vidiš, da lahko to storiš brez problema

mogoče ni tako početje nič napačno, ampak velik boljš/varno bi blo, če bi z zunanjega pasa najprej zapeljal na notranjega in šele potem na pas za zavijanje levo?

Sprašujem, ker včasih pride do situacije, da si na zunanjem pasu in je gužva, pa se ne morš takoj razvrstit na notranjega, ko pa je priložnost je pa že prepozno, da bi zavil na mesto za zavijanje v levo

bral sem nek članek v katerem piše, da tudi po večpasovnicah je pravilno, da se voziš po desnem prometnem pasu in, da to vozniki ne počnemo oz., da počnemo samo v avtošolah, potem pa nič več in se vozimo po levem pasu pa čeprav je desni prazen....

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne jul 26, 2009 9:30 pm

Zakon pravi takole:
ZVCP je napisal/-a:26. člen

(1) Na smernem vozišču z dvema ali več označenimi prometnimi pasovi mora voznik voziti po sredini prometnega pasu.
(2) Na smernem vozišču iz prejšnjega odstavka mora voznik voziti po desnem prometnem pasu. Če ima smerno vozišče tri prometne pasove, je dovoljena vožnja po desnih dveh prometnih pasovih, levi pa je namenjen prehitevanju.
(3) Na cesti z dvema ali več prometnimi pasovi za vožnjo v eno smer v naselju sme voziti voznik motornega vozila, katerega največja dovoljena masa ne presega 7.500 kg, ki lahko brez oviranja sledi prometnemu toku, tudi po prometnem pasu, ki ni ob desnem robu smernega vozišča.
(4) Kadar se na cesti iz prejšnjega odstavka promet zgosti toliko, da vozila zasedajo vse prometne pasove na smernem vozišču in se premikajo s hitrostjo, ki jo pogojujejo pred njimi vozeča vozila, ni dovoljeno zapeljati z enega na drugi prometni pas, razen zaradi razvrščanja pred križiščem ali ustavitve vozila.
(5) Če je na smernem vozišču iz prvega odstavka tega člena na enem od prometnih pasov onemogočen promet vozil zaradi ovire ali se pas konča, so vozniki, ki vozijo po sosednjem prometnem pasu dolžni omogočiti vključevanje na ta prometni pas tako, da vozijo s primerno hitrostjo in na takšni razdalji do vozila pred seboj, da se lahko izmenoma vključi v promet še po eno vozilo (sistem zadrge).
(6) Na cesti, ki ima dva ali več označenih prometnih pasov za vožnjo v eno smer, ni dovoljeno voziti po smernem vozišču, namenjenem vožnji v nasprotni smeri.
(7) Na cesti ali njenem delu je prepovedan promet motornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega največjo dovoljeno maso, omejeno s predpisom ali prometno signalizacijo.
(8) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim, ali drugim ali petim odstavkom tega člena.
(9) Z globo 120 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s četrtim odstavkom tega člena.
(10) Z globo 300 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s šestim odstavkom tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk.
(11) Z globo 300 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s sedmim odstavkom tega člena.
(12) Z globo najmanj 1.000 eurov se kaznuje za prekršek pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik, ki ravna v nasprotju s sedmim odstavkom tega člena, odgovorna oseba pa z globo 300 eurov.

Torej ne sme vozit drugje kot po desnem (ali desnima, če so trije) pasu - razen v naselju. Pa še tu le, če ne ovira prometnega toka.

To spet pomeni, da je kjerkoli na obvoznici, kjer cesta seveda ni v naselju (lj, Lj - Trzin itd), vožnja dovoljena samo na desnem (ali dveh, če so trije) pasu. Levi je vedno samo za prehitevanje!
Tega seveda večina ne ve, celo če jim člen citiraš, nekateri ne bodo priznali veljavnosti. Bivakiranje je lepa čednost...

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Napisal/-a folcer Ne jul 26, 2009 10:01 pm

ja veš kako je tile členi so tako napisani, da jih marsikdo ne razume, resnično :)

če prideš iz križišča na notranji pas dvopasovnice, se morš pravilno umaknt iz njega na desnega... vendar to je bolj redkost, da bi se pomikali na desnega razen pred križiščem za razvrstitev za zavijanje, kjer je pa zopet en kup problemov, če se pravi čas ne začneš razvrščat se lahko zgodi, da se je potrebno včasih zapeljati kam drugam kot bi si sprva želel, sploh, če ne poznaš mesta oz. prepozno vidiš tablo z napisi krajev, in je gužva...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jul 26, 2009 10:48 pm

Evo dans pri vožnji domov, sva se odločila, da malo počivava nekje pred mejo na hrvaškem. Cesta ovinkasta, zanimiva za motoriste. Prinori mimo motor, pa še eden in še eden. Potem z druge strani spet motorja. In tako se mi zdi, da se ponavlja. Opazim, da en in isti motorist nori vedno hitreje skozi par ovinkov. Pride in obrne, pa še hitreje nazaj. No in čez pol ure nikogar več. Greva z mojo naprej in nama vsi nasproti blendajo, da je policija. Seveda zmanjšava že tako nizko hitrost (omejitev 90, vozila 60) in prideva pred "policaje" - seveda policaji so zaprli cesto - golf 4, ki je vozil celo družino na morje, totalno razsut, v njem zapičen motor. Se ustavim, povprašam, če je kaj za pomagat, pa se ata zjoka;
"Slovenac od 56 godina, kako mu nije jasno, da tu ne može 200 na sat?, Upropastio mi godišnji, djeci je upropastio more, a ja ču imat stalni pritisak, da sam ubio čovjeka!"

Mislim, da to pove vse. Cesta je bila kr nekaj časa zaprta, tip je bil v nezavesti, ko so ga odpeljal, z njim je bil kolega s katerim sta norela.

Mislim, a je res potrebno to na cestah počet? A 30km naprej je dirkališče Grobnik, zakaj ni upal it tja noret? Tam mu ne bo nobena družina ne bo nasproti pripeljala.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov