Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe jul 24, 2009 3:00 pm

ALIEn3001 je napisal/-a:
cordo je napisal/-a:
ALIEn3001 je napisal/-a:
Tako da marže na računalniško opremo so od 100% dalje.

Hja, najbolj prodajani prenosnik v BigBangu ima 7% RVC, samo za tvojo informacijo.

Itak imajo vsi trgovci nabavno ceno 100 enot, prodajno ceno 200 enot in tako skromno živijo od 3% marže. :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl

Sem ti dal čisto točen podatek. Je pa res, da je to pač za računalnike, kjer so tipično najmanjše marže dandanes.

O najmanjših maržah bi se dalo debatirati. Recimo v naftnem poslu država administrativno doloža zaslužke. Maneverski prostor za popuste je tam še manjši. cca 60 EUR za tono (cca 1200l) od administrativnega zaslužka je treba odbiti še stroške obratovanja servisa in stroške za zaposlene. Koliko od posameznega polnjenja rezervoarja zasluži BS je upam da vsem jasno.

V beli tehniki se marže prodajalcev sučejo med 20 in 30 procenti odvisno od blagovne znamke in aparata (zopet razlika med nabavno in prodajno ceno), akustika je nekje med računalniki slabih 10%, pa vse do 20%.....

V pohištvenem poslu, npr kuhinje so marže blizu 50% prodajne cene, vendar je treba vedeti, da so tudi popusti enormni (danes na kuhinjo ponujajo vsi 30% do 40% popusta) in brezplačno montažo (delo v vrednosti cca 5-10% vrednosti kuhinje) v primeru manjših reklamacij pa dober trgovec prevzame še strošek reklamacije, ki ni vedno upravičena nepravilne mere prostora, napake s strani priprave za montažo...

In potem kupci sanjajo o popustih vsaj 25%, brezplačni dostavi na dom, montaži.. V takem primeru je za trgovce najbolje da zaprejo, saj ne pokrijejo niti stroškov obratovanja in plač. Če kdo misli da so trgovci res takšni gospodje in da se kar valjajo v denarju predlagam da na svoji koži poskusi kako trd kruh je delo prodaja.

Drži pa tudi druga plat zgodbe, ki jo je nekdo pred mano že omenil. V Sloveniji je žal postala prodaja necenjen posel ki ga opravlja najcenejša delovna sila - študenti. V takšnih prodajalnah ne moreš pričakovati nobene dodane vrednosti s strani prodajalca, ki bi jo kupec cenil. Nakupovanje postane definitivno nočna mora vsakega kupca. Dokler govorimo o prodaji prehranskih artiklov ki jih kupec s police zloži v voziček in odpelje na blagajno je povsem vseeno kdo je zaposlen v prodajalni - študent, Mujo ki ne zna niti treh besed slovensko ali celo opica - vse lahko zdresiraš da zlagajo blago na police. Pri prodaji dobrin, kjer kupci rabijo nasvet/pomoč prodajalca pa je potrebno ogromno znanja in občutka za odnose z ljudmi. Žal 80% slovenskih trgovcev tega ne obvlada. Še prevečkrat sem srečal prodajalke v prodajalni z oblačili brez smisla za modo, izbiro oblačil ki pristaja mojemu tipu postave - ponavadi vse kot goske kimajo kako mi paše kar pomerim (dražje je bolj hvalijo). Tudi v marsikateri tehnični trgovini je podbno. Npr. ko sem pred časom kupoval brivnik, sem v prodajalni vedel več o brivnikih kot prodajalci v vseh trgovinah kjer sem bil. Takšne in podobne primere bi lahko našteval še kar nekaj časa.

Povdariti želim, da v marsikateri prodajalni v Sloveniji kupec dobi občutek kot da ni zaželjen. Torej preostane kupcu odločitev kje kupovati le še na podlagi cene. Takšna logika je pripeljala do propada marsikatere prodajalne, tisti ki so preživeli pa samo životarijo. Zato so nekateri prodajalci že spoznali da mora prodajalec kupcu ponuditi "nekaj več" (beri: prijazen nasmeh, dober nasvet, majhno ugodnost ki je drugje ne dobi - ni mišljeno kot popust...). Opažam pa tudi da je čedalje več kupcev ki te malenkosti znajo ceniti in se ne ozirajo več samo na ceno - dolgoročno to zopet vodi v izenačeno ponudbo med ponudniki in zmerne cene za kupce.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jul 24, 2009 3:06 pm

uros11 je napisal/-a:Siromašil Slovenijo? Financiral gospodarstvo? Kaj pa svoj žep, ki financira Slovenijo skozi vse mogoče prispevke in davke? Kam bolj? Ki mu rado zmanjka konec meseca? Tole je big picture 90% ljudi v Soveniji, preživetje skozi mesec. Sem hotel še nekaj dodati na temo egoizma in praznega žepa pa tega, da ni vsak s.p. ali pa zaposlen z veliko plačo z velikim in dragim avtom, pa me je vrglo v citiranje.

Tole si lahko privoščiš, če ti ni treba gledat na denar.

ni mi li treba gledat na denar(delam, če je potrebno tudi "tri" šihte - imam pač to možnost) in tudi extremov kot jih "nebivedu" opisuje se ne grem, vsaj kar se tiče živilskih prodajaln, za ostalo robo (tehnično, ter sploh storitve) pa popolnoma enak sistem uporabljam, ker se mi zdi butasto nekaj preplačat, sploh, da se ti potem nekdo smeje, pretiravam z nekimi visokimi procenti tudi ne, skratka odločam se primerno situaciji....

Se pa strinjam z zgornjim postom, da nas država oddira: čisti primer derivati_najbolj bi se mi fino zdelo, da nobeden več ne bi v Slo tankal, da bi ta naša banda videla, kakšen izpad bi šele potem bil na trošarinah in davkih, kajti to, da Avstrija in sploh Hrv, ki je mimogrede tototalno u kurcu, vzdržuje nafto in bencin na 0.75-0.80 eur, to je pa že višek cinizma, povrhu vsega pa še najdražje cestnine plačujemo, da ne nakladam o ostalem.........ko bi se upali, bi nam še zrak, ki ga dihamo obdavčili.....

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe jul 24, 2009 3:09 pm

alex3 je napisal/-a:
cordo je napisal/-a:
ALIEn3001 je napisal/-a:
Tako da marže na računalniško opremo so od 100% dalje.

Hja, najbolj prodajani prenosnik v BigBangu ima 7% RVC, samo za tvojo informacijo.

Itak imajo vsi trgovci nabavno ceno 100 enot, prodajno ceno 200 enot in tako skromno živijo od 3% marže. :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl

V spletnih trgovinah se tehnika (računalništvo, zabavna elektronika) dela tudi s 3% maržo. Pa ne gre to za neke leve one-man-band spletne trgovine, ampak dve največji pri nas.

alex3 seveda, pa še dobro jim gre. Moraš pa vedeti, da nimajo stroška z obratovanjem prodajalne. Na strani stroškov se pa precej pozna če daješ 10EUR najemnine za kvadratni meter skladišča in 25EUR najemnine za 50 kvadratov pisarniških prostorov, ali pa moraš iz marže plačevati nekaj 100 kvadratov veliko prodajalno sredi trgovskega centra kjer najemnine krepko presegajo 20 EUR za kvadrat. Res so pri spletni prodaji še stroški IT storitev precej višji kot pri navadni prodajalni (vzdrževanje spletnega portala) vendar se ne morejo niti približno primerjati s stroški obratovanja prodajalne.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe jul 24, 2009 4:18 pm

sašo5 je napisal/-a:Se pa strinjam z zgornjim postom, da nas država oddira: čisti primer derivati_najbolj bi se mi fino zdelo, da nobeden več ne bi v Slo tankal, da bi ta naša banda videla, kakšen izpad bi šele potem bil na trošarinah in davkih, kajti to, da Avstrija in sploh Hrv, ki je mimogrede tototalno u kurcu, vzdržuje nafto in bencin na 0.75-0.80 eur, to je pa že višek cinizma, povrhu vsega pa še najdražje cestnine plačujemo, da ne nakladam o ostalem.........ko bi se upali, bi nam še zrak, ki ga dihamo obdavčili.....

+1 :evil:

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Pe jul 24, 2009 5:06 pm

zelo zanimivo branje, misli in komentarji. Tudi osebno menim, da kupci nismo vedno kralji, prej ritopiki, ki poizkušamo-jo na takšen in drugačen način priti do poceni izdelkov. potrebno pa se je vprašati zakaj počno to nekateri agresivno! ko vidim reklamo 4000- 6000 eur popusta za kurčevga Citroena in podobno, potem se vprašamo ja kolk pa zaslužijo z enim avtom?, ko slišiš, da kruh preplačamo, da plačamo kruh dražje, zato, da ti ga nekdo prereže, da so vkalkulirane reklame itd. hočeš reklamo, si jo plačaj iz svojga žepa, ne pa iz mojega, kot je napisal nebivedu, treba jih je J...t, ampak bojl lastnike, kot samega prodajalcam ki je tam in nas strašijo s svojimi pogledi in odnosom/ne mislim za vse konkretno Merkur, Bauhavs Impos in še bi se našlo. No, če bi pa mene izsiljeval za sendvič in bi ga pustil na pultu, bi ga pojedel priče kupca, pa se naj je..!!

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Pe jul 24, 2009 8:15 pm

Saj nekateri prodajalca z veliko znanja, ki jim pomaga pri nakupu (sploh pri računalnikih, kjer je cel kup detajlov) zelo cenijo - pridejo in vprašajo (zapraviš kakšne pol ure recimo če se gre za večje stvari), ko izve vse pa zadovoljen gre domov nabaviti tja, kjer je najceneje. Zato pa vidite čedalje več študentov v trgovinah.
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

ENTUZIAST
Nov uporabnik

Napisal/-a ENTUZIAST So jul 25, 2009 5:01 am

adis je napisal/-a:
ENTUZIAST je napisal/-a:Da sem jaz trgovec bi takemu človeku zabrisal sendvič v glavo,pa me prav klinc briga če dobim odpoved.....to so zgleda neki težki karakterji tipa: jaz tebi lahko vse,ti meni ne smeš nič

verjemi meni, da NEBI.
iz tvojega pisanja je jasno razvidno, da nimaš "feelinga" za delo z ljudmi ali se motim?

Verjemi mi da BI!...kot sem prej omenil jaz sem zelo dober do stranke,če je le ona do mene....če pa je nekdo zaj**** do mene,sem jaz trikrat bolj nazaj....vsakemu tako povem kateri ima z menoj opravka ;)
Življenje je edina nevarnost ki je ne preživiš

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone So jul 25, 2009 10:19 am

Pa ne moreš tisti ženski za blagajno rečt, da ti naj da popust, ko nima nobenga vpliva na to. Edino, če razliko plača iz svojega žepa, kar pa nihče ne bo.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So jul 25, 2009 10:34 am

ENTUZIAST je napisal/-a:
adis je napisal/-a:
ENTUZIAST je napisal/-a:Da sem jaz trgovec bi takemu človeku zabrisal sendvič v glavo,pa me prav klinc briga če dobim odpoved.....to so zgleda neki težki karakterji tipa: jaz tebi lahko vse,ti meni ne smeš nič

verjemi meni, da NEBI.
iz tvojega pisanja je jasno razvidno, da nimaš "feelinga" za delo z ljudmi ali se motim?

Verjemi mi da BI!...kot sem prej omenil jaz sem zelo dober do stranke,če je le ona do mene....če pa je nekdo zaj**** do mene,sem jaz trikrat bolj nazaj....vsakemu tako povem kateri ima z menoj opravka ;)

me prav zanima kaj delaš ko imaš tak odnos do "strank" ... lahko tudi na pm

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Ne jul 26, 2009 9:41 pm

Vsak je vesel, če dobi popust (tukaj mislim predvsem na tehnične stvari ...). Še vedno sem mnenja, da lepa beseda lepo mesto najde. Če greš kupovat avtomobil, boš sigurno dobil nek popust ali pa za enak denar več opreme npr. pri novem avtomobilu (še posebej v času recesije). Koliko popusta boš dobil, je odvisno od tebe in avtomobila, ki ga kupuješ.

Sam delam z ljudmi in lahko povem, da je delo z njimi vsako leto težje. Ljudje smo obremenjeni, pod stresom, pritiski v službi ... Vse našteto vpliva tudi na naše obnašanje. Lahko se zgodi, da ima slab dan tudi trgovec ali stranka. Sam sem mnenja, da bi nekateri res morali dobiti popust pri nakupu hrane (ker so ostali brez službe, družine z otroki ...), nikakor ne bi podpiral tistih, ki ne delajo nič in živijo od socialne podpore in si sploh ne iščejo službe (to je že čisto druga tema).

Če si želim kupiti neko stvar in zanjo nimam denarja, nikoli ne bom šel izsiljevat trgovca, naj mi da popust.
Še posebej pa ne bi šel v trgovino s hrano in tam izsiljeval popust. Na žalost je še pri nekaterih denar na prvem mestu. In za denar bi nekateri naredili vse-čisto vse.

Še primer.
Moja boljša polovica je kupovala oblačila, ko je zelo dobra znanka prinesla nazaj kos oblačila, za katerega je trdila, da je bil umazan in je to umazanijo nekdo poskušal očistiti in ni šlo. Sama je po nekaj mesecih, ker oblačila ni nosila, to tudi opazila in ga sedaj prinesla nazaj ter zahtevala, da si lahko izbere nekaj drugega. Trgovka ni vedela, kaj naj odgovori, zopet je pogledala njo, zopet oblačilo. V stilu, stranka ima vedno prav, si je le ta lahko izbrala drugo oblačilo.
Stranka je oblačilo očitno poskušala očistiti, in ker ni šlo jo je po nekaj mesecih prinesla nazaj ter se s trgovko prepirala, da tega ni naredila.
Finančni status stranke: bogatašinja.
Pa naj si vsak misli svoje...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jul 26, 2009 10:38 pm

Vidim, da se nekateri bunite zaradi mojega razmišljanja. Gremo lepo počasi, da razjasnimo par stvari.

Prehrambene zadeve:
štruca kruha - maxi štruca - je stala 106 tolarjev, pride evro in ta štruca stane kar naenkrat 1.66 evra. Ista štruca, isti proizvajalec, isti prevoznik, iste sesatvine, v isti trgovini. Domnevam, da se je vse podražilo z parih letih za 50%, torej bi morala biti cena 106 + 50%, kar znese 159 tolarjev. ampak če pa preračunaš 1.66 evra v tolarje, je to 1.66 X 239,64, kar znese 398 tolarjev.
Kdo zdej koga nateguje z 3% maržami?

Računalništvo.
Cena za komad pri 1000 komadov procesorjev i920 je 213 dolarjev(146 evrov). Zakaj je pri nas cena procesorja 315 evrov, kar je več kot 2x več? A ni 5 firm sposobnih naročiti 1000 komadov procesorjev po nizki ceni?

Sramota:
Nekoga je sram prositi ali težiti za popust. Seveda sram ga je ker je tako vzgojen - plačaj toliko kot ti rečejo, raje malo več. Nekateri pa nismo tako vzgojeni. Smo bolj na to vižo dam toliko, če ne, bom šel drugam. Konec debate.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jul 26, 2009 11:05 pm

kiki13: Ponavadi so lih bogataši tisti, ki najbolj komplicirajo....če pogledaš eno plat zgodbe : Mogoče so pa zato bogati. Kot pravi nebivedu dinar na dinar....

Sem že omenil, da nebivedu dam kar prav v tej temi.....in je popolnoma res kar je napisal poleg tega pa še kmet dobi za žito vedno manj....Odkupna cena mleka se je v času recesije zmanšala iz lanskih 36 centov na vsega 26 ali celo 22 centov. Koliko pa se je pocenilo mleko v trgovinah? Se pravi komu zaj 10 centov od litra?

Za belo tehniko se niti ne zanimam toliko ker je dosti ne kupujem in ko kupim pač gledam kje lahko dobim najugodneje. Za računalništvo vem da se preko vez , da dobit več kot pol ceneje iste komponente...

Pri avto delih je enako. Ko so bili tolarji sem za ENAKE dele v isti trgovini odštel 9400 tolarjev....nasljednje leto ko so bili evri pa 78 evrov...Deli od enake firme v enaki trgovini......

Enako sedaj pri jeepu...amortizerji v trgovini specijalizirani za take dele je komad 137 evrov (monroe niti spraševal nisem ali plinski ali oljni ko sem zvedel ceno) ....Monroe plinski pri mehaniku (novi) pa 50 evrov (naročeni direkt z amerike) .Iz tega sklepam , da bi nekdo na mojih amortizerjih zaslužil 87 evrov in to samo na enem! So pa štirje da ne omenjam volanskega za katerega bi na servisu dal sigurno prek 200 evrov....
Enako je bilo z deli za motor.....na pooblaščenem servisu bi prišlo 600 evrov (samo par delov), ko sem klical uvoznika se je samo nasmejal pa prijazno rekel , da toliko sigurno ne bo prišlo.....na koncu sem dal za vse te dele 82 evrov.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne jul 26, 2009 11:13 pm

nebivedu je napisal/-a:Vidim, da se nekateri bunite zaradi mojega razmišljanja. Gremo lepo počasi, da razjasnimo par stvari.

Prehrambene zadeve:
štruca kruha - maxi štruca - je stala 106 tolarjev, pride evro in ta štruca stane kar naenkrat 1.66 evra. Ista štruca, isti proizvajalec, isti prevoznik, iste sesatvine, v isti trgovini. Domnevam, da se je vse podražilo z parih letih za 50%, torej bi morala biti cena 106 + 50%, kar znese 159 tolarjev. ampak če pa preračunaš 1.66 evra v tolarje, je to 1.66 X 239,64, kar znese 398 tolarjev.
Kdo zdej koga nateguje z 3% maržami?

Računalništvo.
Cena za komad pri 1000 komadov procesorjev i920 je 213 dolarjev(146 evrov). Zakaj je pri nas cena procesorja 315 evrov, kar je več kot 2x več? A ni 5 firm sposobnih naročiti 1000 komadov procesorjev po nizki ceni?

Sramota:
Nekoga je sram prositi ali težiti za popust. Seveda sram ga je ker je tako vzgojen - plačaj toliko kot ti rečejo, raje malo več. Nekateri pa nismo tako vzgojeni. Smo bolj na to vižo dam toliko, če ne, bom šel drugam. Konec debate.

Legenda.

Pozabil si napisati, da je štruca kruha z leti vedno manjša, oz. da so nekatere takšne stvari vedno manjše.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Ne jul 26, 2009 11:24 pm

To s sendvičem je bolana fora. Da se greš sploh je.bat za 10% popusta pri sendviču in jogurtu...moraš bit nek zaj**** madrfakr...prideš do prodajalke, ki gleda tvoj in tvojim podobne grde ksihte za 500e na mesec in ji rečeš, da hočš 10% na sendvič.In ker je revo strah, da boš naredil galamo zaradi katere jo lahko fuknejo na cesto ti da tistih 0.50e.Pomoje iz lastnega žepa.patetično :roll:
Meni se zdijo popusti na cash popolnoma normalni.Prodajalec ima denar takoj in se izogne morebitnim kasnejšim komplikacijam.Verjetno kdo, ki se gre razne s.p.je in do.o.o.ve kako je ql, ko nikakor ne moreš dobit denarja od stranke.
Jaz, ko točno vem kaj hočem kupit, zberem predračune od npr5ih ponudnikov s popolnoma enakimi specifikacijami.Potem pa spet lutam okrog njih z najcenejšim predračunom in vprašam, če mi lahko ponudi bolj ugodno.Če lahko ok, če ne pa pač ne.
Če pa pove, da ne sme spustit cene mi pa lahko ponudi kakšen bonbonček gratis.Vse je stvar dogovora.Nisem pa nikoli nesramen :D

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Ne jul 26, 2009 11:42 pm

Popust mora biti, razen pri artiklih, ki jih dobim res občutno ceneje kot pri konkurenci. Ne razumem pa teh internet trgovin, da se tako branijo popustov, kot da imajo preveč strank in preveč denarja. Mogoče že res.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po jul 27, 2009 12:17 am

Vuso je napisal/-a:To s sendvičem je bolana fora. Da se greš sploh je.bat za 10% popusta pri sendviču in jogurtu...moraš bit nek zaj**** madrfakr...prideš do prodajalke, ki gleda tvoj in tvojim podobne grde ksihte za 500e na mesec in ji rečeš, da hočš 10% na sendvič.In ker je revo strah, da boš naredil galamo zaradi katere jo lahko fuknejo na cesto ti da tistih 0.50e.Pomoje iz lastnega žepa.patetično :roll:

Ona bo dobila 500 evrov, al da meni popust ali ne. Ampak ni poanta v tem, da si zaj**** madrfakr, ampak v tem, da danes lahko na vsako stvar v trgovini dobiš popust.

Vuso je napisal/-a:Meni se zdijo popusti na cash popolnoma normalni.Prodajalec ima denar takoj in se izogne morebitnim kasnejšim komplikacijam.Verjetno kdo, ki se gre razne s.p.je in do.o.o.ve kako je ql, ko nikakor ne moreš dobit denarja od stranke.
Jaz, ko točno vem kaj hočem kupit, zberem predračune od npr5ih ponudnikov s popolnoma enakimi specifikacijami.Potem pa spet lutam okrog njih z najcenejšim predračunom in vprašam, če mi lahko ponudi bolj ugodno.Če lahko ok, če ne pa pač ne.
Če pa pove, da ne sme spustit cene mi pa lahko ponudi kakšen bonbonček gratis.Vse je stvar dogovora.Nisem pa nikoli nesramen :D

Sej jaz tudi naberem predračune, ampak potem še težim za popuste. Cene za novo fasado so bile od 9 do 14.000 evrov za delo skupaj z materialom. Naju je prišlo pa vse skupaj z delom in materialom 6.000, ko sem tok zbil cene. Pa še vedno so veliko zaslužili na moj račun.
Old subarus never die, they just get faster!

denyto
Nov uporabnik

Napisal/-a denyto Po jul 27, 2009 12:09 pm

nebivedu je napisal/-a:
Računalništvo.

1000 procesorjev i-7 se ne proda v sloveniji v 2 letih. V sloveniji se letno proda v povprečju 1500 računalnikov od katerih je 40% računalnikov cenejših kot 400€, ostalih 40% so računalniki med 400 in 700€. In glede na to da trend prodaje os. računalnikov pada, je ni firme, ki bi naročila tako količino. Moreš pa vedet, da za vsako stvar v sloveniji obstaja dobavitelj o katerega potem firma kupi artikel.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po jul 27, 2009 8:44 pm

Nebivedu: seveda lahko dobiš popust. Vprašanje je, če ti tistih 50 centov toliko pomeni, da boš šel težit neki bogi prodajalki.Jaz se na tak nivo ne bi mogel spustit. Za tist drobiž se ne grem blamirat, ker niti nimam občutka, da me nategujejo.Cena mi je bila znana in če mi je sprejemljiva jo bom plačal.
Če se ne motim se ti ukvarjaš nekaj s vzdrževanjem nekih rač sistemov. Hipotetično se midva zmeniva, da mi prideš zrihtat sistem v firmo.Ko ti porabiš npr. 30 ur in opraviš svoj del, sem na vrsti jaz da ti plačam.Jaz pa vem, da lahko dobim popust povsod in ti rečem: "stari tenks.dobr si tole zrihtu.zdej ti pa ne bom plaču ostalih 100%, ampak samo 70%, ker me itak nateguješ.vseen boš zaslužu.Če ti pa ne sede pa zbriši kar si naredu".
A to se ti zdi ok?Če mi zbrišeš vse, si delal 30ur za đabe.
Podpiram to, da hočeš izsilit največ za svoj denar. On ti pa hoče prodat najmanj za tvoj denar.Ampak, ko so enkrat stvari dogovorjene, se pa tega držiš.

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Po jul 27, 2009 9:09 pm

JE pomožno kupit avto direktno pri uvozniku ?

Je možno kupit posamezni rezervni del pri uvozniku ali pa celo kar pri proizvajalcu ?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov