Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Vam domače ali druge živali delajo škodo na parkiranem vozilu?

Da.
35
40%
Ne.
53
60%

Skupaj glasov : 88

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 So sep 05, 2009 12:57 am

rumena ibiza je napisal/-a:eni avto čuvamo, eni ga negujejo tko, da ga skos polirajo pa voskajo pa ne vem kake žaube dajo gor na njega,pol ti pa mačk popraska havbo ker ni mogel čez blatnik gor splezat...itak, da si jezen...

Saj ni čudno, da popraska ves avto, če je pa z vsemi mogočimi žaubami namazan! Mačku drsi in mora kremplje uporabit, da spleza in se obdrži na plehu :har !

rumena ibiza je napisal/-a:to je isto dam primer, pes ti kavč raztrga, pa naj ga, a kavč nov..a to bi blo pa ok? mislim, da bi znoru vsak..

Kavč ni najbolši primer, ker maček s kavča res lahko naredi katastrofo (doživel). Pleha nikakr ne more tako uničiti oziroma ga sploh ne more, nikakor! Sekiranje zardi praskic na na laku pa....jah, če vam je to tako hudo se pa sekirajte zaradi tega :roll:
Pa razumem vsakega, ki ga kaj takega razjezi. Tudi mene so te "zverine" že nekajkrat razjezile pa mi je na koncu vse skupaj bilo celo smešno. Predvsem pa nikoli nisem pomislil na ubijanje.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero So sep 05, 2009 9:38 am

lenivec je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:Sekiranje zardi praskic na na laku pa....jah, če vam je to tako hudo se pa sekirajte zaradi tega :roll:

saj res zakaj bi se sekiral ker vrednost avtu hitreje pada pač zato ker more met sosed 10 mačk ki se gonijo okoli. se strinjam tu se ni kaj za sekirat :roll:

A mi lahkopoveš konkretno številko?

Iz prakse ti povem da se kupec ne zapiči v male praskice, ampak gleda celotno ohranjenost avta.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero So sep 05, 2009 12:21 pm

Zajebaval te je zato ker je hotel zbit ceno in prodat avto naprej. Jaz se s takimi sploh ne ukvarjam. Adijo, če ti ni všeč. V končni fazi vsak normalno vožen avto dobi razne praske, pikice, itd.

To da skrbiš za avto je tudi OK in razumljivo, ampak pretiravat ni treba.

Saj me poznaš pa veš da nisem auto dealer, ampak je tako je naneslo da sem v zadnjih letih pomagal prodati par družinskih avtov in enega od sosedov. Vsi so bili spraskani, po raznih mestih, pa se nihče ni sekiral, ker so vsi kupovali avte za sebe, pa so raje gledali mehansko stanje, servisno knjig, itd..

Zanimiv primer je ko sem sosedom pomagal prodajat avto, da je bil popraska, zbuškan, itd... je bil pa redno servisiran na uradnem servisu (ene 10 let). Čez par mescov jih je tip poklical in se zahvalil da so mu prodali dober auto.

Če se boš morda kdaj oglasil pri meni ti pokažem avto na katerem je skoraj vsak dan maček, pa ni praktično nič vidno.

Da se mačke odgnat na bolj humane načine, kot je pa mučenje z polivanjem iz nevm katerega štuka.

Aleksman71
Nov uporabnik

Napisal/-a Aleksman71 So sep 12, 2009 8:03 pm

Medicius je napisal/-a:V vednost glede popra. Sem ga posipal po predpražniku kjer maček rad leži in nima NOBENEGA učinka saj le ta veselo drema na njem. Za gel pa tudi lahko povem, da ne pomaga saj sem ga namazal po okenski polici in kljub temu maček na njej sedi. Očitno bo treba nabaviti neko elektronsko napravo, a kaj ko ne vem, če so 100% zanesljive, denar pa ne bi rad brezveze metal stran.

Res ne vem,kakšen maček naj bo to bil ,moji nočejo niti blizu.Prav tako sovražijo eterična olja citrusov,preizkušeno na mojih.

Slika Slika

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 So sep 12, 2009 9:21 pm

Jaz mam pri motoru pasje brikete. Vprašanje kaj bi to tja znoslo. Pa upam da karkoli že tja hodi spat, da nebo kdaj kaj odneslo, kaki kabl recimo.

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Po sep 28, 2009 9:05 am

No pa se je še meni zgodilo. Baraba mačkasta je moji (2 meseca stari) Astri prav unikatno porisala havbo. :evil:
Bom poskusil s poprom, če ga bo kaj odgnalo. Ali se mi splača polirati havbo pri praktično novem avtu? Gre se za to, da ima Astra (prav tako kot njena predhodnica Cordoba) neznansko srečo z drugimi uporabniki okolja, tako da ima poleg popraskane havbe že lep spomin od neke tetke, ki ima očitno težave z upravljanjem nakupovalnega vozička. Avto lahko praktično poliram na vsakih nekaj mesecev. Kakšne posledice bi to pustilo na laku?

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek So okt 03, 2009 9:22 pm

Ja, ja mački so lahko kar pravi problem.
Mi mamo doma dva mlada, no pravzaprav so obe mačke, ena je kot cuker, druga pa ne vem od kod se je vzela, v glavnem pravi divjak. Ne moreš je prijet, ne pride v hišo... v glavnem kot da bi prišla iz drugega sveta.
Enkrat je bilo slučajno tako, da je prišla cela familija v bajto. Obe tamladi in njuna mati :). Ona divja je kar šla za mačko in ni opazila, da sem v hiši. Potem sem pa zapr vrata s namenom, da pa vrag naj bo malo noter, da bi se udomačila :). Potem se je pa začel cirkus. Se zažene v steklo na vratih, pač je verjetno mislila, da je luknja skoz in bo pobegnila. Pol se obrne pa leti v drugo stran in spet zažene proti oknu :shock: , spodaj pa police s posodo :oops: . Si mislite kaj je nastalo, ropotalo kot na fronti. Potem se je skrila za zamrzovalno omaro, se dere, zraven seveda tastara mačka nori in leta okrog. Potem sem odprel ena stranska vrata in okno in čakal, da se je vrag mali spravi ven.
Zdaj je od tega en mesec in, ko me vidi na približno 8 metrov že štarta v beg :oops: . Ne vem kaj naj naredim s vragom malim. Pa sterilezirat smo jih mislili dat, pri tej tadivji ne vem kak bi to izpeljal :?
Tak da jaz bi pa rabil kontra nasvet, vi sprašujete kak jih odgnat, jaz pa kak tako divjo mlado mačko (4 mesece) privabit, udomačit. Sem že poskušal na tak način, da nisem nastavil hrane in bi bila prisiljena prit bližje pa ni bilo kakega haska od tega. Je mama rekla, pa sirota je lačna, pa ji je nesla jest ;)

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 So okt 03, 2009 11:51 pm

mišek je napisal/-a:Ja, ja mački so lahko kar pravi problem.
Mi mamo doma dva mlada, no pravzaprav so obe mačke, ena je kot cuker, druga pa ne vem od kod se je vzela, v glavnem pravi divjak. Ne moreš je prijet, ne pride v hišo... v glavnem kot da bi prišla iz drugega sveta.

Nabavi divjega psa, da jo reši nazaj na drugi svet. Potem za psa rešit pa divjega tigra. Za divjega tigra pa...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne okt 04, 2009 12:29 am

mišek je napisal/-a:...
Tak da jaz bi pa rabil kontra nasvet, vi sprašujete kak jih odgnat, jaz pa kak tako divjo mlado mačko (4 mesece) privabit, udomačit. Sem že poskušal na tak način, da nisem nastavil hrane in bi bila prisiljena prit bližje pa ni bilo kakega haska od tega. Je mama rekla, pa sirota je lačna, pa ji je nesla jest ;)

Rešitev je očitna - najprej udomačit mamo, nato s pomočjo hrane/lakote še mačko :P :lol: ;)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po okt 05, 2009 10:04 am

Sam sem imel tudi precej časa probleme z našo mačko (in z vsemi ostalimi, ki se klatijo okoli hiše). Probal sem vse živo od raznih ograj do popra, vse brez uspeha. Potem pa sem v Conradu nabavil ta visokofrekvenčni odganjalec živali in zadeva preverjeno deluje brez, da bi škodoval živalim! :D Seveda sem za zunaj nabavil takega, ki je odporen na vremenske vplive (dež, sneg,...). Ko sem pregledoval navodila za uporabo sem prebral, da naj bi odganjal vse vrste mačk, psov, glodalcev (miši, podgane,...), menda pa odžene celo srne in jelene. :lol: :lol:

Skratka sem zadovoljen, na avtu ni več mačjih tačk ter prask, zato tovrstno napravo priporočam vsakomur, ki ima probleme z domačimi živalmi. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So nov 07, 2009 5:38 pm

Mindflash je napisal/-a:No pa se je še meni zgodilo. Baraba mačkasta je moji (2 meseca stari) Astri prav unikatno porisala havbo. :evil:
Bom poskusil s poprom, če ga bo kaj odgnalo. Ali se mi splača polirati havbo pri praktično novem avtu? Gre se za to, da ima Astra (prav tako kot njena predhodnica Cordoba) neznansko srečo z drugimi uporabniki okolja, tako da ima poleg popraskane havbe že lep spomin od neke tetke, ki ima očitno težave z upravljanjem nakupovalnega vozička. Avto lahko praktično poliram na vsakih nekaj mesecev. Kakšne posledice bi to pustilo na laku?

Si že razmišljal o zastrupitvi?

:lol:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So nov 07, 2009 5:50 pm

se vidi da več nimamo psa. so se že začele mačke po dvorišču sprehajat in ena se je veselo sprehajala po mojem avtu in pustila ne samo blatne sledove na haubi,ampak tudi praske. da je res treba to nadlogo začet strelat z zračno al kaj :roll: :roll: :roll:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 So nov 07, 2009 5:57 pm

Če bi men to naredu mačk na avvtu ga ustrelim prec pa ni važn od kerga ječ.Al pa mi nej lastnik plača poliranje.

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred So nov 07, 2009 6:22 pm

[quote="north789"]Če bi men to naredu mačk na avvtu ga ustrelim prec pa ni važn od kerga ječ.Al pa mi nej lastnik plača poliranje.[/quote]

Tudi meni hodi maček po havbi in ja tudi meni naredi praske. Ne, ni mi všeč in bi 1000 X raje videl, da se to ne bi dogajalo. Ampak da bi zaradi tega pobijal živali, ne to pa ne in sram me je že samo, ko prebiram take izjave kot je zgornja. Nikoli ne bom razumel, kako lahko sploh tako primitivno razmišljate, ja to je primitivizem. Ali objestneže, ki butajo po prakiriščih z vrati v tvoja vrata tudi pobijaš ? Verjami mi, da bi si prej zaslužili, ker delajo to zavestno in iz objestnosti. Mačke tega ne delajo zato, ker bi se zavedale, da ti delajo škodo. Razmisli !?
Zadnjič spremenil Manfred, dne So nov 07, 2009 6:35 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara So nov 07, 2009 6:24 pm

mah sran.e je s temi mačkami, mam pa soseda, ki je z zračko ustrelil mačka, ki pa je last drugega soseda par hiš stran, on je to vidu poklicu policijo, pol je šele bilo sranje, maček je dobil nekaj poškodb, poleg tega so se blizu igrali otroci, in kaj je sledilo, tip je dobil takšno kazen, da bi lahk trikrat štrihnu avto za denar, ki ga je pa moral dati za globo, pa še sodnik je dobu, j**e. streljanje mačk, če pa dobiš tako kazen da glava peče in te pol za vsako izginulo domačo žival vsi sosedje postran gledajo.............
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So nov 07, 2009 7:02 pm

xsara je napisal/-a:mah sran.e je s temi mačkami, mam pa soseda, ki je z zračko ustrelil mačka, ki pa je last drugega soseda par hiš stran, on je to vidu poklicu policijo, pol je šele bilo sranje, maček je dobil nekaj poškodb, poleg tega so se blizu igrali otroci, in kaj je sledilo, tip je dobil takšno kazen, da bi lahk trikrat štrihnu avto za denar, ki ga je pa moral dati za globo, pa še sodnik je dobu, j**e. streljanje mačk, če pa dobiš tako kazen da glava peče in te pol za vsako izginulo domačo žival vsi sosedje postran gledajo.............

Prav mu bodi. Sicer pa, kazni gor, kazni dol, streljanje mačk in drugih živali je skrajno nesprejemljivo. Če so že tko veliki problemi, se poskrbi, da se žival uspava. Pa tudi to bi blo zaradi prask na avtu totalno brezveze.

Pa še nekaj. Doma imam tudi sam zračno. Torej, sosedove mulce, ki se jim ne da dopovedat, da ne smejo delat pizdarij okoli avta, lahko tudi parkrat ustrelim, če mi slučajno kakšen kamenček vržejo u avto?

Mater ste smešni. :roll:

PS: Nabavte si prevleko za avto.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So nov 07, 2009 7:15 pm

Pri starših sta ravnotako vedno dva mačka pri hiši, in prva dva mačka (dokler jih ni povozil avto) smo jih vedno podili iz avtomobilov. Zato je tudi maček potem kar poštartov dol iz avtomobila ko je koga zagledal, tako smo imeli 3 avtomobile vse popraskane. Sedaj ko sta druga dva mačka, se jih ne podi več iz avtomobilov, in tudi že 2 leti ni noben avtomobil opraskan. Pač pustiš da gre sam dol, ali pa ga primeš in postaviš na tla.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara So nov 07, 2009 7:23 pm

ja streljanje po živih bitjih je res bolano, poleg tega pa se bodo našli novi in novi mački, ki se bodo spet slej ko prej greli na havbi, nima smisla stražit in podit mačkov, pa če že spodiš vse mačke, kako pa boš potem spodil še ptiče, ki serjejo po avtomobilu, najbolje je da ga res pokriješ in maš mir...........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov