Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Po dec 14, 2009 2:22 pm

uf danes ti nobena oprema ni pomagala.
Cesta mb-dravograd je bila pravo drsališče...
kaj takšnega že dolgo ni blo videt
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

MrMatic
Nov uporabnik

Kraj: Fabrka

Napisal/-a MrMatic Po dec 14, 2009 2:25 pm

BBS je napisal/-a:
dejanz75 je napisal/-a:če bo šlo tako naprej, bo potrebno na koncu še zimske gume kupt... danes sem se zjutraj peljal Vrhnika - Kranj pa je bilo tistih par kilometrov po Celovški kar pestro., brez esp-ja bi bila kriza...

Hmm, a ni že čas za zimske ??

Sej se z letnimi tud da, sam bl počas. Še posebej ko elektronika vse nadzira. :D

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Po dec 14, 2009 3:19 pm

MrMatic je napisal/-a:
BBS je napisal/-a:
dejanz75 je napisal/-a:če bo šlo tako naprej, bo potrebno na koncu še zimske gume kupt... danes sem se zjutraj peljal Vrhnika - Kranj pa je bilo tistih par kilometrov po Celovški kar pestro., brez esp-ja bi bila kriza...

Hmm, a ni že čas za zimske ??

Sej se z letnimi tud da, sam bl počas. Še posebej ko elektronika vse nadzira. :D

škoda, ker ni bilo nobenih policajev, da bi vas z letnimi odstranili s ceste...delate zastoje in povzročate veliko slabe volje na cesti... :?

Pa še naši vrli strokovnjaki, kateri so predpisali za zimske gume vsaj 3 mm profila ali pa pri letnih gumah ketne.... le koliko od vas zna opremit avto z ketnami (po mojem mnenju vas na prste ene roke prestejem) :(

fantje, če nimate denarja za zimske gume, pol pa na avtobus oz. vlak, ali pa avto prodat, .... Kaj me to pogreje...brez elektronke bi bila kriza...po mojem mnenju je že bila kriza in ne, da bi bila....

Drugače pa je bil zadnjic pacient, ko smo šli čez Ljubelj - na avstrijski strani ga je precej zapadlo in potem vidis samo pametne slovence z letnimi gumami, kateri so delal zastoje v obe smeri, pol pa te razp...., ko ti pametnjakovič pravi (sem mu pomagal ketne gor dajat), da ni vedel, da bo sneg zapadu....

2 jurja kazni bi vam napisal in brez možnosti polovičke - to je hujša zadeva kot alkohol na cesti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :/:o:/

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Po dec 14, 2009 3:27 pm

radar se popolnoma strinjam, ....si mislil prejšnji petek na ljubelju, ker sem jaz moral čakati da sem prišel dol, ker je folk obtičal na cesti,8 30 folka) med drugimi tudi nekaj terencev bmw x5....folk je pa kar rinil gor brez verig....brez verig so se vozili subaru legacy, range rover in en volvo....
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Po dec 14, 2009 3:43 pm

TOYOTA je napisal/-a:radar se popolnoma strinjam, ....si mislil prejšnji petek na ljubelju, ker sem jaz moral čakati da sem prišel dol, ker je folk obtičal na cesti,8 30 folka) med drugimi tudi nekaj terencev bmw x5....folk je pa kar rinil gor brez verig....brez verig so se vozili subaru legacy, range rover in en volvo....

ja prejšnji petek... sej pravim- sam slovenci so bili pametni - je tip obtičal sredi klanca, pol speljati ni mogel, pa je začel nazaj lesti, .... in si misliš - zdej so full pršparal, ko niso zimskih gum kupili, pol pa še pametujejo, kako je lahko ketne gor dat - seveda, če jih znaš...če jih pa kupiš, da so v prtljažniku .... :x

Škoda, ker ni v zakonu, da lahko policaj zahteva prevero, če voznik zna dati ketne na gume (lahko v suhem in samo na eno gumo). Me prov zanima koliko kompletov ketn bi se še prodalo.... :roll:

lp

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po dec 14, 2009 3:45 pm

se točno vidi kakšni loji smo slovenci kar se tiče cest.

avstrija je bla super pošlihtana,po ac samo mokrota in primerno poskrbljeno tako da si komot se peljal po omejitvi, prideš v našo balkansko slovenijo pa se sneg ceste veselo že sprijel in je blo super drseče.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Po dec 14, 2009 3:55 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:se točno vidi kakšni loji smo slovenci kar se tiče cest.

avstrija je bla super pošlihtana,po ac samo mokrota in primerno poskrbljeno tako da si komot se peljal po omejitvi, prideš v našo balkansko slovenijo pa se sneg ceste veselo že sprijel in je blo super drseče.

ni nujno, vedeti je treba, da ti lahko plužiš, pa pada za tabo in se zopet prime...
Zanimivo je bilo lani v Kronplatzu, ko je parih urah zapadlo cca 30 cm snega... Ceste so splužili z zamudo, ampak nikoli ni bilo take gužve kot pri nas po 5 cm... Takrat sem dobil dokončno potrditev, da ni vse v spluženi cesti, več je v voznikih nas samih...
Če se ne motim večimoma se pri nas na suhih cestah divja, na mokrih ali pa zasneženih, se pa pretirava s počasnostjo...
Vsako jutro, ko grem v službo to občutim.... :?

lp

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Po dec 14, 2009 5:04 pm

Nažalost tko je..po suhem vsak tišči,ko je pa mau dežja al pa snega se vse ustavi.
Danes se je sploh opazlo zjutraj k je suh sneg padu..60-70 se je dal s lahkoto peljat..pa so frajejrji vozili 40.Po možnosti kdo z letnimi gumami..par let starimi in zlizanimi.

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Po dec 14, 2009 5:05 pm

Nažalost tko je..po suhem vsak tišči,ko je pa mau dežja al pa snega se vse ustavi.
Danes se je sploh opazlo zjutraj k je suh sneg padu..60-70 se je dal s lahkoto peljat..pa so frajejrji vozili 40.Po možnosti kdo z letnimi gumami..par let starimi in zlizanimi.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Po dec 14, 2009 5:10 pm

Tud jst sm opazu zjutrej - skoraj vsak z litmi feltnami se je peljal kot po jajcih - torej sem sklepal da jih večina nima zimskih gum. Seveda majo ketne v gepeku, ampak jih neznajo oz. se jim jih ne ljubi montirat !

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po dec 14, 2009 5:23 pm

Celjski konec je danes katastrofa! Glih prišel domov, Proseniško - Šentjur do krožnega, ko pride cesta iz Dramelj, čisti led. Drugače cesta po srdini malo bela, spodaj in po kolesnicah pa sam led. Je eden pasat pred menoj levo zavijal, sem bil kar daleč zadaj, čist na rahlo pribremzam - takoj špura pa avto samo rine naprej še celo ugasnil mi je, ker so kolesa obstala. Potem sem pa kuplongo držal pa čist rahlo bremzo pa se lovil po cesti. Na srečo tist pasat spredaj tudi ni mogel ustavit, sploh ni mogel zavit iz ceste in je šel kar naravnost pa se je pri naslednjem odcepu obrnil pa nazaj. Sreča, da tudi on ni mogel ustavit, če bi, bi tudi meni zmanjkalo prostora in bi mu šel v kuferan. oops Komaj se je dalo peljat, če si čisto malo dodal gas, ni važno v kateri prestavi tudi v peti je samo kopalo in to na ravnem.
Katastrofa! Zanimivo potem v domačih hribih, kjer so zlo ovinki pa breg pa dosti več snega tam pa ni bilo leda in se je dalo normalno peljat.
CMC j*** vas vrag :evil:

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 Po dec 14, 2009 5:40 pm

Ja v Celju je kr zanimivo blo... hočem zavit levo, pa itak kr naravnost gre, ABS na polno škripa, zgrešim odcep, ampak se z užitkom na ročno obrnem in grem nazaj :D

Uporabniški avatar
CePO
Novinec

Kraj: renkovci

Napisal/-a CePO Po dec 14, 2009 5:50 pm

sem jaz tudi bil na poti na faks v velenje, pa vidiš na AC kako tovornjak pleše po cesti levo desno, ob bremzanju avto čisto narahlo zanaša, pa sem si rekel K!, če je že zdaj taka cesta, kako bo šele ob sedmih-osmih zvečer, in se lepo obrnil :)
seveda sem na poti nazaj naletel na zastoj zaradi nesreče pri počivališču polskava, z zmernimi 90km/h sem pa bil med hitrejšimi vozniki na AC, vse do MS, kjer sem videl DARS-ov kaminonet parkiran bolj ob, kot na AC.

je pa dobra stran to, da zdaj vsaj vem, da na očetovem passatu ročna lovi čist OK :D

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po dec 14, 2009 5:52 pm

jay je napisal/-a:uf danes ti nobena oprema ni pomagala.
Cesta mb-dravograd je bila pravo drsališče...
kaj takšnega že dolgo ni blo videt

Hehe četrta je kopala pa ima motor samo 59 konjev :shock:
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po dec 14, 2009 5:55 pm

Pri nas je pa suho in vetrovno - snega nič .
Še dobro, ker sam nimam zimskih gum. oops

Pecoman
Nov uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a Pecoman Po dec 14, 2009 6:00 pm

kriza je tud bla od Frama do Slovenske Bistrice
po stari cesti srečal 3 avte al v grabnu al na strehi...
po avtocesti nazai pa pri postajališče polskava 3je avti vsekali in to ne malo...
v vsako smer sm rabo okol slabo uro :S ko drugač po lepem 20min max
LP Peco
4 Tuning Team

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po dec 14, 2009 6:24 pm

mb cista stala...moral ob 17h nujno na drugo stran mesta, pa sem skoraj zivcni zlom fasal...
ni toliko, da je sneg na cesti, ampak spodaj vsepovsod pomrznjeno, na koroskem mostu max 40kmh, na taboru pa lahko drsas vsepovsod, ne samo v ledni dvorani :x

in nasa komunala? jih je spet presenetlo? :evil:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan Po dec 14, 2009 7:00 pm

Kaj mislite da ima komunala milijon tovornjakov? Ne morejo splužiti vseh cest v kratkem času. Verjetno niso delavci na kavici v najbližji gostilni?
Saj razumem da vas jezi (če ne vas pa vaše nadrejene v službi zaradi zamud), ampak tudi vi jih poskusite razumet ;)
Če pa imate vsako leto iste izkušnje, pa vam predlagam nakup verig, če ne pa eno mirno glasbo na radio, prestavite v 2. prestavo, in si lahkotno prepevajte ;) :D
Veste kako je na vasi? Pri nas plužita dva - en glavne ceste, drug pa stranske; ponekod je pa samo en. Orat pa lahko začne šele ko ga pristojni za to pokličejo; pripombe so redke ;)
Slika

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po dec 14, 2009 7:12 pm

Pa danes ni bil problem sneg, če je 15 cm snega se da normalno peljat (pač glede na razmere), danes je bil problem LED, izključno in samo led. Na Celjeskem je bil čisti glaž. Ne na vseh cestah, ampak na cesti Proseniško do krožnega proti Šentjurju je bil čisti led, potem po radiu sem slišal, da je bila enaka zgodba Celje - Laško pa na cesti Sl. Bistrica - Ptuj... dosti je bilo tega. Na takem ledu ti pa verjetno ketne bolj malo pomagajo (ne vem, še nisem probal), če maš kake take s fejst ostrimi robovi potem še mogoče kaj prime, drugače pa kovina na led :?
Je pa zanimivo, da na tej cesti, ko se jaz vozim čez Proseniško je bil tak led pa še bolj debel tudi letos februarja, drugje ga pa ni bilo. Tak da ne vem, zgleda da komunalci ne vejo za to cesto :roll:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po dec 14, 2009 7:27 pm

radar je napisal/-a:
TOYOTA je napisal/-a:radar se popolnoma strinjam, ....si mislil prejšnji petek na ljubelju, ker sem jaz moral čakati da sem prišel dol, ker je folk obtičal na cesti,8 30 folka) med drugimi tudi nekaj terencev bmw x5....folk je pa kar rinil gor brez verig....brez verig so se vozili subaru legacy, range rover in en volvo....

ja prejšnji petek... sej pravim- sam slovenci so bili pametni - je tip obtičal sredi klanca, pol speljati ni mogel, pa je začel nazaj lesti, .... in si misliš - zdej so full pršparal, ko niso zimskih gum kupili, pol pa še pametujejo, kako je lahko ketne gor dat - seveda, če jih znaš...če jih pa kupiš, da so v prtljažniku .... :x

Škoda, ker ni v zakonu, da lahko policaj zahteva prevero, če voznik zna dati ketne na gume (lahko v suhem in samo na eno gumo). Me prov zanima koliko kompletov ketn bi se še prodalo.... :roll:

lp

Kje si bil ti? Jst sm bil z ravom4 tam gori, pa sem une k so stali mal zajebaval.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov