gofra je napisal/-a:ASR je lahko izklopljiv loceno od ESP. Vsi avtomobili nimajo izklopljivih sistemov, kar nekaj pa jih je, ki imajo izklopljiv samo ASR. Oba sistema delujeta pod "okriljem" ABS, le da je ESP bistveno naprednejsi (in sluzi drugim namenom). To, da ESP ne deluje ob stisnjeni sklopki se mi slisi precej neverjetno - kolikor jaz vem, ga sprozi lahko eden od stirih (ali kombinacija njih) razlicnih senzorjev in njegovo delovanje ni pogojeno z dodajanjem plina. ESP zavira posamicna kolesa glede na voznikove reakcije...
Pa se tole - ni receno, da bos vselej "zacutil" kdaj ti prime ESP. Imas zelo vsiljive in manj vsiljive...pa tudi prag vklopa je razlicen pri razlicnih avtomobilih. Jaz imam na svojem kar nekaj tolerance preden dejansko zacne posegat...
LpF
Tako je. Esp pa prime bolje, kolkor sam stisneš na gas, vsaj pri meni je tako.Bolj stisnem na gas, bolj bremza. Nekajkrat, ko sem lagano sportski priletel, mi je čisto rahlo zaviral in me je neslo, v tistem trenutko sem samo bolj na gas stisnil in me je zabremzal in uravnal.Kolikor sem poslušal ljudi, je esp povezan z motorjem, kajti če avto odnaša in ga sam bremza, mu more tudi moč jemati. Sicer pa občutek, ko greš v kak ovinek in ga zagrabi na polno, je kot da si iz druge strani privezan in te drzi na cesti, tak te not potegne. Ni pa vse ta esp, če kdo to misli.
Sicer pa esp zavira vsako kolo posebaj,kajne?