Debate, ki niso vezane na ostala področja...

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne dec 27, 2009 7:55 pm

oops Zdaj ne vem ali se to zdaj vsi norce delate ali res vse te neumnosti počnete??
Mislim kake bereš tukaj, pisanje sms, zajtrkovanje, ker se mu ne ljubi prej vstat, branje emailov.... Pa saj niste normalni no :roll: In potem se verjetno iste osebe v drugi temi čudijo, da je tako stanje na cestah.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Ne dec 27, 2009 8:46 pm

mišek je napisal/-a:oops Zdaj ne vem ali se to zdaj vsi norce delate ali res vse te neumnosti počnete??
Mislim kake bereš tukaj, pisanje sms, zajtrkovanje, ker se mu ne ljubi prej vstat, branje emailov.... Pa saj niste normalni no :roll: In potem se verjetno iste osebe v drugi temi čudijo, da je tako stanje na cestah.

Tist je sarkazem.. Bolj je zanimivo k se eni zafrkavajo, v drugi temi pa jamrajo o nivoju foruma in kritizirajo neresnost novincev :D

Moja razvada je odgovarjanje na sms-e, ko stojim na semaforju (če nisem prvi) pa odgovarjanje na klice, kjer poskušam bit čim krajši.. Jem ne, ker so drobtine in se lahko kej popacka, pijem ne, ker se lahko polije, kadim ne, ker smrdi. Drugega pa mislim da skor ni.. Edino ful rad se jezim na druge udeležence v prometu. (zgolj za lastno zabavo, brez da bi trobil ali blendal..)

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne dec 27, 2009 8:54 pm

Upam, da je res sarkazem ;)
Če na semaforju pišeš sms, ok rečmo, da to še gre, če potem končaš, ko spelješ. Ne moreš pa med vožnjo pisat tako kot so to eni izjavli. Saj pol ni čudno, da kje v cajtngih piše:" Iz neznanega vzroka zavil na nasprotni pas."

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne dec 27, 2009 9:03 pm

mišek je napisal/-a:Upam, da je res sarkazem ;)
Če na semaforju pišeš sms, ok rečmo, da to še gre, če potem končaš, ko spelješ. Ne moreš pa med vožnjo pisat tako kot so to eni izjavli. Saj pol ni čudno, da kje v cajtngih piše:" Iz neznanega vzroka zavil na nasprotni pas."

Zakaj ne, saj za odgovarjanje na smse sploh ne rabiš gledat telefona če si navajen in si lahko 100% osredotočen na cesto.. :)

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Ne dec 27, 2009 9:13 pm

pol se pa tolčeš po glavi zakaj ravno jaz

lahko da je ravno tisti moment usoden ko pogledaš na telefon ali radio

zelo hitro se zgodi. verjamem da marsikdo lahko pritrdi

zelo nepričakovano se zgodi... ne veš ne ure ne dneva

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne dec 27, 2009 9:14 pm

telefoniram pa pišem sms-e, redkokdaj pijem,jem pa nikdar da ne umažem avta.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Ne dec 27, 2009 9:18 pm

Telefoniranje pa pisanje smsov je itak standart mislim, da pri večini :P
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne dec 27, 2009 9:35 pm

Sam ne razumem folka ko kadi v avtomobilu. Pa kadim že kar nekaj let. Sem pa mogoče v vseh 10ih letih odkar vozim prižgal 5 cigaretov med vožnjo oziroma v avtomobilu. Se raj ustavim nekje pa v miru prižgem enga.

Drugač pa nimam neke razvade. Telefoniram redko in še to na hitro. Pisanje sms sporočil? :shock: To je pa že neumnost. Če resno mislite... :shock:

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne dec 27, 2009 9:37 pm

Pisanje sms-ov? Svašta. Se spomnem izpred nekaj let, ko so meli gasilci, policija in reševalci "dan odprtih vrat", oz. predstavitev pred našo gimnazijo...so ble tm ene neprijetne slike z ene nesreče s smrtnim izidom, in na tleh v avtu je ležal mobitel, in na ekranu le-tega nedokončan sms. Bil sem dobesedno ŠOKIRAN, da folk dejansko piše sms-e med vožnjo. Zdej ko vidim, da je to standard...jao. :roll: Sicer je res, da telefoniranje ni ubistvu nič boljše, ampak imaš vsaj oči nonstop na cesti. (Vendar ja, oboje ne spada na cesto.)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne dec 27, 2009 10:32 pm

Mislim, da bo ta video (sicer konstrukcijsko zreziran) marsikoga streznil glede pisanja
SMS-ov MED samo voznjo: http://www.youtube.com/v/8I54mlK0kVw

Tu pa se raziskava o nevarnih "razvadah" ...da, tudi tiste katere so nenamerne.
http://www.arrivealive.co.za/pages.aspx?i=2722
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne dec 27, 2009 10:36 pm

Če že SMS med vožnjo napišem, je to ponavad le ena beseda (Ja, Ne, Mogoče,...). Sm enkrt (pri hitrosti 20km/h) napisu en mal daljši sms napisat pa.... nkol več - je prenevarno.
Slika

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne dec 27, 2009 10:38 pm

Pa kaj si nor! Pišete sms-e med vožnjo... kaj človek vse prebere na tem forumu.
Dajte si 10× pogledat tisti posnetek, ki ga je nalimal MacTron in se malo zamislite.
Še dobro, da si ne lakirate nohtov med vožnjo pa brijete p*zde :roll:

Sem že velikokrat videl, da se je ženska šminkala pred semaforom pa telefon in bla bla... odzadi pa otroci kričijo.
Pa pazite sedaj to - enkrat sem poleti videl, je ženska dobesedno vrgla nogo gor na armaturko in si jo brila :roll:

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne dec 27, 2009 10:46 pm

nevermind je napisal/-a:Pa kaj si nor! Pišete sms-e med vožnjo... kaj človek vse prebere na tem forumu.
Dajte si 10× pogledat tisti posnetek, ki ga je nalimal MacTron in se malo zamislite.
Še dobro, da si ne lakirate nohtov med vožnjo pa brijete p*zde :roll:

Pa ne samo to, NejZ recimo ob tem pribije, da je 100% skoncetriran na vožnjo med tem ko piše sms. Škoda, da se takšni in podobni osebki ne ustavijo na občini in vrnejo vozniško.

Sicer pa ljudje so res neverjetni, zadnjič sem na AC prehitel en enoprotorec, kjer je nekaj let star otrok na zadnjih sedežih poskakoval in nevem še kaj vse, seveda ni bil pripet, ker potem tega ne bi mogel počet, in to pri 140 km/h. Nevem kam tile starši mislijo, ubogi otroci. Pa kako lahko to delajo bitju ki je komaj prišlo na svet?

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Ne dec 27, 2009 10:49 pm

:shock: ja eni res majo...

Sam dostikrat poslušam glasno glasbo, vendar le takrat ko kruzam, kadar se spravim "vozit" ugasnem radio in raje poslušam dretje motorja in zvok gum!
Če sem v umirjenem prometu, kjer ni treba kaj manevrirat ali šaltat ponavadi prevzamem klic, sam pa drugih med vožnjo ne kličem nikoli. Mi pa občasno pozornost od vožnje v mestu dostikrat odvrne kakšna bejba, moram prav pazit da se uprem čekiranju :lol:
SMS in podobno sranje - ni šanse, hrana - ni šanse, na dolgih turah pa občasno pijem med vožnjo kake coffe to go itd.

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Ne dec 27, 2009 10:58 pm

Sam res ne, dobri ste - al pa butasti, ne vem kaj naj si mislm o vsebini te teme - jst sovražm folk k telefonira med vožnjo, se mi jih je par že skor zabil v avto k so bli tko lahko skoncentrirani med vožnjo kljub telefoniranju ... Sploh so pa fine damice k po mestu furajo s telefonom v rok, pa že brez njega parkirat ne znajo... Zadnje cajte se mi dozdeva, da več folka telefonira za volanom kt ne ... Sj ne rečem, jst sm tud kdaj dvignu telefon če me je kdo klicu pa reku sm na avtocesti, pokličem kasneje in to je to (v mestu telefona ne dvigujem). Sam da bi pa jedu za volanom pa pil pa kaj jst vem kaj še vse - sj nism neumn no ...

In ja, jst tud sovražm kadilce v avtih k mi pol čike frcajo v šipo - mate pepelnik pa ke not tlačte to svinjarijo al pa še bolš - odvadte se kadit vsaj v avtu, mater ...

Kar se pa nepripetih otrok tiče, je pa res to ena lepa cvetka - jst stalno videvam mulčke, k visijo med prednjima sedežema pa se pogovarjajo s starši - če tko skrbijo za svoje otroke, pol pa res ala jim vera ...

Zresnte se, folk.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Ne dec 27, 2009 11:15 pm

Zgleda, da ene teme ne znate speljat normalno, ker se že po drugi strani postov začne pridiga in podobne stvari. Naslov topica je znan. Se je težko tega držat?
Sej je dovolj drugih tem o p|zdarijah na cestah, vzroki in ostale stvari.

Drugače je brezveze se še sploh kaj pogovarjat na tem forumu, ker se stalno nekdo najde, da spravi temo s tira.
Sami pravilneži.....my ass. :roll:

:pop:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne dec 27, 2009 11:41 pm

nevermind je napisal/-a: - enkrat sem poleti videl, je ženska dobesedno vrgla nogo gor na armaturko in si jo brila :roll:

Takle prizor je bil še predlani zelo pogost, ko sem jaz opazoval sopotnice v ostalih avtih. Seveda brez britja, toda ker je pač bilo vroče in avto verjetno brez klime, pa so se morale nekako preluftat...
Kako bi to zgledalo ob odprtju airbaga, si raje ne predstavljam.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne dec 27, 2009 11:47 pm

Kadim, pa sem do sedaj le enkrat prižgal cigaret v avtu, pa še to ko je bila gužva.
Odpisujem smse, ampak to zgleda polovično pisanje na pamet, ker nekako tipkovnco obvladam, ampak vseeno, je nevarno. Ne pijem, ne jem :shock:.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po dec 28, 2009 12:17 am

Lumpy_: Tokrat se pa ne bom strinjal s teboj... da se o vsem pogovarjati, ampak tu gre
za ZIVLJENJA! in ne nekaj kar bi motilo pravilnik ali karkoli bi ze blo v sporu z neko
internetno etiko. Se mi zdi, da si "skocil" le zaradi SMSov, ki so precej nevarni za pisanje
med samo voznjo... verjetno nisi opazil kaj je krepko napisano (to ne velja za Ja, Ne
ali kaj kratkega na cakanju pred rdeco v kriziscu na semaforju 70 sek (odstevanje).

Morda le za v upogled "pravilnega pametovanja" ki je v ZDA in VB postalo kaznivo. Torej
to ni nikakrsno spravljanje iz tira, kvecjemu opozarjanje na morebitno nevarnost.
Se enkrat: Tema se giblje v okvirih razvad, dal sem pa tudi link problematike razvad.
Zadnjič spremenil MacTron, dne Po dec 28, 2009 12:29 am, skupaj popravljeno 1 krat.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po dec 28, 2009 12:27 am

Lumpy_ je napisal/-a:Zgleda, da ene teme ne znate speljat normalno, ker se že po drugi strani postov začne pridiga in podobne stvari. Naslov topica je znan. Se je težko tega držat?
Sej je dovolj drugih tem o p|zdarijah na cestah, vzroki in ostale stvari.

Drugače je brezveze se še sploh kaj pogovarjat na tem forumu, ker se stalno nekdo najde, da spravi temo s tira.
Sami pravilneži.....my ass. :roll:

:pop:

Ne. Zaradi takih stvari, se dogajajo VELIKE pizdarije...verjetno ne lih zelo pogosto, ampak zadosti pogosto, da je skrb vzbujajoče. In če bo to naše "pridiganje" ENEGA SAMEGA spreobrnilo, bo to super. Pri takih temah off topic res ni za kritizirat. Aja, sej vbistvu niti ni off topic, je še kr ON.

EDIT: Me je že MacTron prehitel...ampak vseeno.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov