Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Gigen
Novinec

Kraj: Izola/Portorož

Napisal/-a Gigen Če okt 23, 2003 7:11 am

Hmm jaz sem si zdej vse te teme lepo prebral, in si ustvaril neko navidezno statistiko.
Ugotovil sem da EU prinese zelo malo dobrih stvari in veliko VELIKO slabih.
Made in Japan

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a [YuGo] Če okt 23, 2003 9:53 am

COBO je napisal/-a:Yugo : to si pa lepo povedal. But still -> in mislis da bi bilo bolje da ne gremo v EU ? se bomo sami pozrli in razpordali vse in dobesedno IZGINILI.

Pravzaprav je tako, da smo morali kazati zanimanje za EU, ker te njihovi zakoni, ukrepi in to pravzaprav sili v to,..drugace bi nas menda kar izolirali, je pač tudi res, da majo z nami interese, ki bodo koristili njim. Pač treba je logično razmislit in vedet, da si oni nas ne želijo zato, da bi nam dajali denar, ampak zaradi njihovih korist.. Velika večina politikov prizadeva za EU zaradi mastno plačane stolčka v Bruslju, vejo pa tudi, da iz tega denarja kaj so govorili, da bomo ga od EU dobili, ne bo nič. Verjemite! Sicer pa, če kdo spremlja zadeve, lahko sam vidi, da non-stop sprejemajo neke nove stvari, pri katerih se definira poseben status novih članic, seveda se tu dela neenakopravnost.

lp

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če okt 23, 2003 10:10 am

Fantje, kle ne bomo mi nobene vroče vode pogruntal. Je kar je, ne jokat, ampak razmišlat, kako se čimbolj znajt...
Slika

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Če okt 23, 2003 10:58 am

Pugi je napisal/-a:Fantje, kle ne bomo mi nobene vroče vode pogruntal. Je kar je, ne jokat, ampak razmišlat, kako se čimbolj znajt...

Bravoooo :pivo
http://www.raceland.si

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a [YuGo] Če okt 23, 2003 12:17 pm

Pugi je napisal/-a:Fantje, kle ne bomo mi nobene vroče vode pogruntal. Je kar je, ne jokat, ampak razmišlat, kako se čimbolj znajt...

sej nihče ne sili nikogar, da mora sodelovat v debati...
kje pa piše, da ne bi smeli tudi kaj drugega razpravljat, če nas nekatere pač to zanima...

lp

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Napisal/-a Martin Če okt 23, 2003 1:27 pm

mazda-mx3 je napisal/-a:waaa ej vi ste cisto zasli!:)
Hm hmmce je res v Italiji vse tako poceni, zakaj pol italijancki hodijo k nam kupovat špežo v Koper??
Niso več 80-a leta, ko smo navalili vsi na Trst.

In lepo prosim ne mi govorit da so v Italiji iste cene za stanovanja kot pri nas.
Stric zivi v centru milana in je "majckena" razlika v primerjavi z ljubjano glede stanovanja in stroskov.

Martin: zakaj pa bom tudi jaz najebu v EU?
PO moje bo prej kdo drug. Jaz imam voljo do dela..hehehe

Ma ne v grdem smislu samo , ker vidim da si iz Izole verjetno imaš prepustnico in ko kupiš kakšen dražji kos v Trstu , dobiš nazaj tistih 17 - 20 % I.V.E. No in tako profitiraš v primerjavi z enim Lubjanezotom ki isto stvar kupi v slo in da dosti več denarja zanjo! No z EVROPO pa tega ne bo več! Še to prednost ki smo jo tukaj v slo. ISTRI imeli jo bomo žal izgubili!!
Slika

Mikel
Nov uporabnik

Brez Panike!!! Bo Boljše

Napisal/-a Mikel Če okt 23, 2003 2:29 pm

Če mislijo tukaj podražati, kupiš avto na Nizozemskem ali v Belgiji, kje so itak veliko cenejši - in uvoza ne bo, bo kao ena država brez meja. Torej stroški so samo za pot gor, kar je lahko tudi lep dopust, recimo v Amdamu...

Mikel
Nov uporabnik

ne gre za EU...

Napisal/-a Mikel Če okt 23, 2003 2:30 pm

...ampak za državo, ki svoje jebanje folka v glavo skriva za "EU" - cena storive ali izdelka je odvisna od dodatnih davkov. Davke predpisuje država in ne EU.

Mikel
Nov uporabnik

Da ne bi bilo pomote

Napisal/-a Mikel Če okt 23, 2003 2:30 pm

...nisem zagovornik EU, ni mi všeč. Ampak če mene hoče kdo jebati s davki in zvišanimi cenami, bom šel kupiti tam, kje se mi bolj splača. V tem primeru omenjene države, ali pa bližje recimo Slovaška, mogoče tudi Češka (kar se rbljenih tiče, sigurno)

Uporabniški avatar
Pecho
Novinec

Kraj: Veleje Veleje

Napisal/-a Pecho Če okt 23, 2003 6:21 pm

mazda-mx3 je napisal/-a:Ja, ja, ja......najebali bomo 100 na uro, je res?
Vse bo ful slabse, cene se bodo dvignile, place znizale........

............
....
HEJ kdo vas pa sili bit v drzavnih firmah?
Vam je kdo prepovedal naredit fakulteto?
So ljudje ki med studijem tudi delajo....

V EU so ljudje ki nekaj pomenijo naredili vecino stvari sami. Tle pa je se zadnji kancek balkanske mentalitete v glavi Slovenca: Le zakaj bi se potrudil in malenkost vec delal?
Sej imamo socialo, pa drzavne sluzbe, pa mentaliteto jugoslovanca iz osemdesetih let, pa se sanja se nam ne kako bo, resnicno se nam ne sanja.

To govorim za tiste, ki so za in za une ki so proti.

Ma kaj blodite o avtih?
Novi avti bodo 10% drazji, stari avti 1 leto pa bodo 50% cenejsi.

Toyota celica Carlos Saintz letnik 93, ima v sloveniji ceno okoli 3.5mio sit, v Italiji dobis isti avto z dodatno opremo za 1,5 mio SIT.
Lancia delta stane tle 4 mio SIT, v Italiji pa 2 mio SIT
Skoraj vsi avti so v Italiji za polovico bolj poceni kot pri nas.
Pa se meje ne bo vec.

Glede avtov mislim da tle ni debate. V sloveniji so vsi rabljeni avti precenjeni in pod to se lahko tudi podpisem.

Zakaj imajo Italijani, Nemci, Francozi visje place?
Ker mogoce vec naredijo ali pa je njihovo delo bolj efektivno, a ni to logicno?
Ce slovenec in nemec delata isto delo in z isto kvaliteto, s tem, da nemec naredi to v polovici manj casa kot slovenec = nemec vec zasluzi.

Gola matematika.

Seveda pa je se vedno najbolj poceni jamrat, mater vam.

Jaz se bom pa poskusil potruditi in cimvec zasluzit, zase, za druzino, za otroke, med tednom, da bom mel vikende fraj.

Pa vi?

Pa vso sreco obema poloma, se vidimo v EU, tako smo se odlocili, ne? ;)

Pa brez zamere:)

Evo se tud jst podpisem pod tvoj post

Lp

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če okt 23, 2003 9:49 pm

mazda-mx3 je napisal/-a:Zakaj imajo Italijani, Nemci, Francozi visje place?
Ker mogoce vec naredijo ali pa je njihovo delo bolj efektivno, a ni to logicno?
Ce slovenec in nemec delata isto delo in z isto kvaliteto, s tem, da nemec naredi to v polovici manj casa kot slovenec = nemec vec zasluzi.

Gola matematika.

A to ti iz kaksnih lastnih izkusenj ali ti je to mogoce prva primerjava ki ti je padla na pamet.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Če okt 23, 2003 9:51 pm

No ja neki bom reku .. da si upas pljunit cez delo slovencev .. dober si .. ker ce pogledas .. zmeri smo bli marljiv narod! Ce odmislim one extreme, ki so prisli leta 91+ iz juge dol. Ampak vseeno! Delamo bolj marlivo kot nekateri tujci .. pa sezmer se prevazamo okol z karjolami!
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če okt 23, 2003 10:13 pm

Nu-NRG je napisal/-a:Delamo bolj marlivo kot nekateri tujci .. pa sezmer se prevazamo okol z karjolami!

:pivo
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov