Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne jan 31, 2010 3:48 pm

zajbel je napisal/-a:
Prav zanimivo je, kako veliko tistih, ki so proti višjim kaznim, javno prizna, da imajo "težko nogo". Obenem pa trdijo kako varni vozniki so, kljub temu da vozijo prehitro.

najprej si razčisti kaj je hitro, prehitro, in divjanje. In če ti nisi sposoben ob 2 zjutri čez naselje varno peljati z 62 kmh, spremljati promet in udeležence na cesti, potem pač vozi 50 kmh brez problema. S(m)o pa vozniki, ki to zmorejo(mo) in ravno takšne najbolj moti zakon, ker sem manj skoncentriran če MORAM voziti 50, ker gledam preveč na števec, da ne dobim kazni in zaradi dolgega časa z 50kmh na 2 km ravnini gledam okoli hiše pa avte pa zajca sred travnika samo na cesto ne, vozim pa čist "ležerno", tako da tudi odreagiram kasneje! Pa nisem edini. Da pri "smrtnonosnih" 65 :!: kmh gledam samo na cesto in udeležence, ter da sem 100% zbran mi ni treba poudarjat!
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Ne jan 31, 2010 3:51 pm

GiGi1985 je napisal/-a:
zajbel je napisal/-a:
Prav zanimivo je, kako veliko tistih, ki so proti višjim kaznim, javno prizna, da imajo "težko nogo". Obenem pa trdijo kako varni vozniki so, kljub temu da vozijo prehitro.

najprej si razčisti kaj je hitro, prehitro, in divjanje. In če ti nisi sposoben ob 2 zjutri čez naselje varno peljati z 62 kmh, spremljati promet in udeležence na cesti, potem pač vozi 50 kmh brez problema. S(m)o pa vozniki, ki to zmorejo(mo) in ravno takšne najbolj moti zakon, ker sem manj skoncentriran če MORAM voziti 50, ker gledam preveč na števec, da ne dobim kazni in zaradi dolgega časa z 50kmh na 2 km ravnini gledam okoli hiše pa avte pa zajca sred travnika samo na cesto ne, vozim pa čist "ležerno", tako da tudi odreagiram kasneje! Pa nisem edini. Da pri "smrtnonosnih" 65 :!: kmh gledam samo na cesto in udeležence, ter da sem 100% zbran mi ni treba poudarjat!

Se kar strinjam ja.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Ne jan 31, 2010 3:52 pm

GiGi1985 je napisal/-a:
zajbel je napisal/-a:

Tako utemeljevanje je pa malo mimo no... :roll: Kje pa je po tvojem tista meja? Jaz sem skozi naselje sposoben peljat tudi 100, 120 km/h, zakaj bi potem vozil 50?
Ker MORAM ! Edini odgovor, če ti to ni dovolj, da se iz 50 km/h na 0 prej ustaviš kot iz 62 km/h ali 100 km/h. Poleg tega je kot opazovanja tik pred avtom širši pri 50 km/h kot pri 62 km/h.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Ne jan 31, 2010 4:12 pm

Moje mnenje ...
Kar se tiče prekrškov glede hitrosti imam osebno zelo milo mnenje ... seveda dokler so prekrški v neki normalni meri (npr. 60 skozi naselje ali pa 100 po regionalki) ... za teke prekrške menim, da bi bile lahko kazni relativno nizke. Kar se pa tiče prekoračitev hitrosti za več, še posebno primeri 100+ skozi naselje ali 150+ po regionalnih cestah in podobno ... tu pa naj bodo ''spodobne'' kazni.
Glede alkohola za volanom, tu pa brez milosti ... to je edino področje, kjer pa osebno nimam tolerance ... vsakemu se lahko zgodi, da prekorači hitrost, spregleda tablo ... nekam se ti mudi ...
Ampak odločitev, da se boš pijan vsedel za volan, pa je povsem zavestna ... kljub temu, da veš, da nisi v stanju voziti avtomobila, si se vseeno vsedel za volan !!!!
Tisti, ko pa reče ...''Ma dej sej sem samo eno ali dve pivi spil'' ... pa ne vem kašni vse izgovori ... kaj bi umrl, če nebi tiste pive spil ... bi izgubil prijatelje, če bi raje naročil 3 dl soka??? Dajte no ... ko si za volanom se ne pije in rešen problem !!

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Ne jan 31, 2010 4:36 pm

zajbel je napisal/-a:Prav zanimivo je, kako veliko tistih, ki so proti višjim kaznim, javno prizna, da imajo "težko nogo". Obenem pa trdijo kako varni vozniki so, kljub temu da vozijo prehitro.
Natanko tako.

dask je napisal/-a:Tako utemeljevanje je pa malo mimo no... Rolling Eyes Kje pa je po tvojem tista meja? Jaz sem skozi naselje sposoben peljat tudi 100, 120 km/h, zakaj bi potem vozil 50?
Ker MORAM ! Edini odgovor, če ti to ni dovolj, da se iz 50 km/h na 0 prej ustaviš kot iz 62 km/h ali 100 km/h. Poleg tega je kot opazovanja tik pred avtom širši pri 50 km/h kot pri 62 km/h.
Lepo povedano. Nekje je meja in 50km/h cez naselje je cisto smiselna stevilka z dobrimi razlogi (v nasprotju s tistimi, ki jim ocitno to predstavlja problem).

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne jan 31, 2010 4:51 pm

dask je napisal/-a:Tako utemeljevanje je pa malo mimo no... :roll: Kje pa je po tvojem tista meja? Jaz sem skozi naselje sposoben peljat tudi 100, 120 km/h, zakaj bi potem vozil 50?

ja normalno da meja mora bit, sem kdaj pisal da je meja koliko avto leti? ;) gre se za bolj normalno postavljeno tolerančno mejo, ne da ti policaj lahko vzame pol plače ker se pripelješ 54 kmh :roll: Razumeš? Do nekje 65,70 kmh naj bodo kazni človeške, kar je pa več pa naj bo visoka kazen, za nad 80 pa hude sankcije. Osebno sem zadnje čase prav živčen na cesti, ker se ne morem sproščeno vozit. Če niso policaji na vsakem vogalu, so pa pacienti z 40 kmh in 60 izven naselja. Zame to ni normalna vožnja, če pa vi uživate v cjazenju pa vsaka vam čast, jaz se s takšnim kaznovanjem nisem nikoli strinjal in se tudi nikoli ne bom. Ni vse v tistih 50kmh.
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne jan 31, 2010 5:35 pm

Matey_ je napisal/-a:Tisti, ko pa reče ...''Ma dej sej sem samo eno ali dve pivi spil'' ...

Tak ponavad spije več kot pa pivo ali dve ;)
Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 31, 2010 5:37 pm

GiGi1985 je napisal/-a:ja normalno da meja mora bit, sem kdaj pisal da je meja koliko avto leti? ;) gre se za bolj normalno postavljeno tolerančno mejo, ne da ti policaj lahko vzame pol plače ker se pripelješ 54 kmh :roll: Razumeš? Do nekje 65,70 kmh naj bodo kazni človeške, kar je pa več pa naj bo visoka kazen, za nad 80 pa hude sankcije. Osebno sem zadnje čase prav živčen na cesti, ker se ne morem sproščeno vozit. Če niso policaji na vsakem vogalu, so pa pacienti z 40 kmh in 60 izven naselja. Zame to ni normalna vožnja, če pa vi uživate v cjazenju pa vsaka vam čast, jaz se s takšnim kaznovanjem nisem nikoli strinjal in se tudi nikoli ne bom. Ni vse v tistih 50kmh.

Za take voznike sem jaz vedno za to, da se jih kaznuje zaradi oviranje prometa.
Seveda bi bile izjeme samo, če je zelo gosta megla, močan naliv, poledica, ali sneg na cesti. Pa še to se da v naselju normalno voziti 50 km/h
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Ne jan 31, 2010 5:41 pm

GiGi1985 :roll:
Omejitve so zato, da se jih drzimo (ocitno...) - in pri krsenju le-teh se je potrebno sprijaznit, da ce te bo policist z radarjem v roki zapazil bos pac placal.
Pravilo je taksno, kazen taksna ... sedaj pa je samo vprasanje kdaj se bo kdo navelical "placevat drzavno blagajno" katero nekateri tako veselo polnite in potem pljuvate ....

If you can’t do the time, don’t do the crime.... :roll:

Sem se ze sedaj pazil in vozil cim bolj po omejitvah. Marsikdo se je smejal ker sem se vozil po omejitvah...dokler jih "drzava in tisti p**e* z radarjem v roki ni olupil za 300€" :lol:

Skratka k zakonu - dejansko nic pametnega ... visje cene itd. ... rajsi bi izpite pobrali tistim ki se vozijo v napacno smer na avtocesti in ogrozajo druge voznike... :roll:

EDIT: Tole sem se pozabil povedat: kazni za manjse prekrske bi res morale biti manjse kot so ... za tiste divjake pa brez milosti.
In ja, tudi jaz nekot nisem vec sproscen v voznji ker samo gledam ce se ne vozim prehitro.....

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 31, 2010 6:08 pm

domen_ je napisal/-a:čare, ti si poln sovraznega govora in negativne nastrojenosti proti imaginarnemu nasprotniku drzava. Ne vem zakaj nekateri ljudje potrebujete nekaksne teorije zarote o zlobni drzavi in nevemkajvse. Ali res mislis da policisti ustavljajo samo tiste s Skodo Favorit (morda tvoja osebna frustracija?), druge z drazjimi in prestiznimi avti pa pustijo na miru? Prosim lepo, ko bos videl kaksno kontrolo, pa ni nujno da za merjenje hitrosti, kakrsnokoli, si vzemi 30min casa in se usedi zraven in opazuj kdo je ustavljen. Bos videl da ni cisto nobene teorije zarote, cisto nobenih privilegijev ne bo imel eden proti drugemu, cisto nic taksnega se ne bo zgodilo.
Potem, ko bos videl, da se ne bo nic taksnega zgodilo, pa se lahko vprasas ali bi znal nuditi prvo pomoc, ce bi se znasel na kraju kaksne nesrece? Sam pravis da v glavnem prehitro vozis, ali bo morala biti nesreca sola zate?

lizard je napisal/-a:Večino smrtnih žrtev nastopi zaradi slabega poznavanja osnov tehnike vožnje, slabega prilagajanja razmeram na cesti, nizke kulture vožnje in predvsem zelo nizkega zavedanja posledic agresivne vožnje in vožnje pod vplivom alkohola.
Res, natanko tako, sam ne bi znal bolje povedati.
Pa se ti v redu počutiš v Sloveniji ob vsej tej svinjariji??Glede titega o favoritki pa lahko govorim iz lastnih izkušenj namreč 11 let nazaj sem imel prvi avto 126p odlično ohranjen,brez napake ampak so me vsaj 1 X tedensko ustvli in iskali vse mogoče da bi napisali kazen pa jim žal nikol ni nič ratalo....Kje si ti razbral da hitro vozim??Ne vozim hitro ampak se probam čimbolj držat omejitev in 60 km/h po naselju kjer je 50 omejitev je že kao hitro a ne?Je ampak samo za policaja ki bo napisal kazen za kok??300€ pa ene 3 pike??Po AC se ponavadi vozim 130-140 km/h,ker me je dobesedno strah,ker je narod tako debilen in sploh ne zna vozit in ti zapelje na pas brez žmigavca in brez da bi se prepričal če to lahko sploh naredi....Sam se novega zakona ne bojim,ker nimam razlogov za to ampak naši pametni zakonopisci so eni navadni osli ki z višjimi kaznimi ne bojo rešili nič.Kot sem že napisalkaj pomaga tebi izdana kazen za 1200€ če si jih 5 ubil ko si norel po nasprotnem pasu na AC??NIČ!! da bi pa kaj ukrepali pa signalizacijo uredili...je pa vse predrago.Spomnimo se ko je Maček ubil tri mlade ljudi ko je vozil po nasprotni strani....ko so po TV-ju omenjali da bi postavili ježe na izvoze so bili vsi organi takšni in drugačni proti temu ,ker je kao predrago,je pa prekleto učinkovito ,ker z 4 praznimi prnevmatikami se daleč ne boš peljal a ne??Drugače sam nisem bil kaznovan 9 let,prej pa dvakrat zaradi hitrosti ki ni bila nikoli prekoračena za več kot 15 km/h in enkrat za nepravilno parkiranje.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Ne jan 31, 2010 6:54 pm

čare je napisal/-a:Pa se ti v redu počutiš v Sloveniji ob vsej tej svinjariji??
Ne se ne, pa ne zaradi strogih zakonov - ampak zaradi izjemno nizke kulture voznikov. Vidim, da si dober voznik, da se drzis omejitev, zakaj te potem pravzaprav te visje kazni tako zelo motijo? Js ne vidim razloga.

Napisal si tudi, da je "narod debilen, zapelje na pas brez zmigovca", kako gre to pravzaprav skupaj s tem da bi drzava morala urediti signalizacijo? Mislis, da bi z boljsimi cestami ljudje dali zmigovc ob menjanju pasu? Tu js ne vidim povezave. Js mislim da je vprasanje koliko sploh lahko drzava naredi za to, da bodo ljudje na cesti vec predvidevali, vozili umirjeno, opazovali prometno situacijo, skratka, da bo kultura voznje na vsaj cloveku dostojnem nivoju, za razliko od trenutnega stanja. Vec kot drzava mislim, da lahko naredimo mi sami.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne jan 31, 2010 7:02 pm

Problem višanja kazni je v tem, da učinkujejo le krajši čas. Če bi učinkovale na daljše obdobje, jih nebi sedaj že spet višali.
Me prav zanima koliko je držav v Evropi, ki so tolikokrat spreminjale višino kazni.
LP Rok

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne jan 31, 2010 7:09 pm

Včasih je blo fajn, je blo vse 5 jurjov.. nisi bil prvezan, 5 jurjov, si se 80 pelu čez naselje, 5 jurjov :lol:

Drugače pa naj naredijo tako da se manjši prekrški kaznujejo z manjšo kaznijo, težji pa z večjo.. samo potem če bo recimo 50€ kazen če te dobijo v naselju recimo 70, bi se nas večina vozila vsaj 75 po števcu skos.. cel začaran krog :)

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Napisal/-a denko4 Ne jan 31, 2010 7:11 pm

zajbel je napisal/-a:Ravno tam mora bit najvepč radarjev in tudi tiste, ki gredo malo nad omejitvijo je treba kaznovat, sploh v naseljih inb conah 30. Če ti skoči na cesto otrok ali pa kdo drug, se lahko vsak km/h prehitro pozna.

Poglej, hec je v tem, da ponavadi je cona 30 okoli šol zaradi otrok. Čez dan v času pouka, se tudi jaz tam vozim 30, ali pa še manj, pa so zelo poredko ob takem času policaji tam. Ko pa za vikend ob polnoči 'prinorim' 40 tam čez me pa ustavijo in veselo napišejo kazen.

Razloži mi za čigavo varnost se gre tu :?:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 31, 2010 7:24 pm

domen_ je napisal/-a:
čare je napisal/-a:Pa se ti v redu počutiš v Sloveniji ob vsej tej svinjariji??
Ne se ne, pa ne zaradi strogih zakonov - ampak zaradi izjemno nizke kulture voznikov. Vidim, da si dober voznik, da se drzis omejitev, zakaj te potem pravzaprav te visje kazni tako zelo motijo? Js ne vidim razloga.

Napisal si tudi, da je "narod debilen, zapelje na pas brez zmigovca", kako gre to pravzaprav skupaj s tem da bi drzava morala urediti signalizacijo? Mislis, da bi z boljsimi cestami ljudje dali zmigovc ob menjanju pasu? Tu js ne vidim povezave. Js mislim da je vprasanje koliko sploh lahko drzava naredi za to, da bodo ljudje na cesti vec predvidevali, vozili umirjeno, opazovali prometno situacijo, skratka, da bo kultura voznje na vsaj cloveku dostojnem nivoju, za razliko od trenutnega stanja. Vec kot drzava mislim, da lahko naredimo mi sami.
Ne motijo mene visoke kazni,pravim samo da to ni in nikoli ne bo rešitev in naj se poslanci ukvarjajo z čim pametnejšim oz. bolj koristnim za državo.@ denko glede tistih con 30 si dobro napisal,ker jaz se v kakšnem blokovskem naselju oz. kjer znajo bit otroci vozim počasi ampak ob 23 uri pa mislim da ni nikjer nobenega mulca na cesti,če pa je 14-letnik še vedno tako smotan da bo kar skočil na cesto je pa to njegova stvar.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Ne jan 31, 2010 7:31 pm

se vam ne zdi prav da neki nardijo glede tega da enemu 8x vzamejo avto, pa se še kr vozi?
pomoje bi mogli to rešit...

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jan 31, 2010 7:35 pm

Problem višanja kazni je enostaven - s tem se na napačen način doseže, da vozniki vozijo počasneje. Saj vozijo počasneje zaradi visokih kazni, ne pa zaradi lastnega zavedanja možnih posledic prehitre vožnje.

Kar v praksi pomeni, da ljudje vozijo 50 km/h skozi naselje ker se bojijo radarja/kazni, namesto, da bi vozili 50 km/h, ker vejo, da je takrat zavorna pot krajša, ovladovanje avta lažje, in s tem lahko rešijo človeško/živalsko življenje ter so skoncetrirani na dogajanje okoli sebe, namesto da so zdaj skoncetrirani na to, če kje opazijo radar. Namreč dosti ljudi je pa čeprav se držijo omejitev še vedno prestrašenih da naletijo na radar.

Gre se za napačne razloge torej, ki ljudi delajo živčne in nervozne. Dosti bolj varen je sproščen skoncentriran voznik, ki vozi skozi naselje 50 na uro, kot pa nervozen in na policaje skoncentiran voznik, ki pravtako vozi 50 na uro.

A dejstvo je, da je za državo dosti ceneje oz. dobičkonosno če samo zvišujejo kazni, kajti dvigovanje kulture in zavesti je precej bolj trdovraten projekt, ki zahteva dosti vloženega dela, časa in denarja, precej lažje je samo kazni dvignit, navzven bo efekt podoben, v glavah posameznih ljudi pa šokanten.

A glavno vodilo je vedno bil denar, ne varnost (pa to ni nobena zarota @domen_), čerpav moram reči, ne glede na to da Kresalova
daje vtis blont barbike, da se je začelo delat tudi nekaj na kulturi vožnje po AC (sam sem jo podcenjeval, prizam). Namreč sem že večkrat videl kratke filme o tem kako je treba pravilno vozit po AC. Nedvomno je Kresalova boljša ministrica kot Mate, ki izgleda (dobesedno in nedobesedno) kot varnostnik izpred nekega ljubljanskega diskača.

.
.
Zadnjič spremenil lizard, dne Ne jan 31, 2010 7:39 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Napisal/-a denko4 Ne jan 31, 2010 7:39 pm

kolesar je napisal/-a:se vam ne zdi prav da neki nardijo glede tega da enemu 8x vzamejo avto, pa se še kr vozi?
pomoje bi mogli to rešit...

Pomoje so kazni za prekoračitev hitrosti 10-20km/h že tako dovolj visoke. Tiste divjake, ki se pa 100 vozijo čez naselje pa naj kar pošteno kaznujejo. Prav tako velja za alkohol.
V takih primerih kot je kolesar napisal, bi prav tako moralo biti bolj strogo.

Problem je v policiji, ker lovijo na takih mestih in ob takem času, ko je to najmanj potrebno.

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Ne jan 31, 2010 7:50 pm

Ja čimvečje kazni nej dajo... 15000 eurov za 30 čez omejitev pa do 3 leta zapora za prvi prekršek, od tam naprej pa pol od 3 do 10 let.

Pa za 60% nesreč je kriva neprilagojena hitrost, nikol ni kriv tehnično neizpraven avto ki ni zdržal prehitre vožnje, pa če je človk tok pijan da hodit ne more pa se 150 prlima u steno je bla tut kriva neprilagojena hitrost...

Predvsem je pa najbolj pomembno da človeka ki se 90 pelje ob pol 3h zjutraj po celovški kaznuje s 1000 eur kazni ker je ogrožal vse 4 golobe ki spijo ob cesti, medtem ko čefur z jugotom ob 4h popoldne vjuga med avtomobili pri 85 na uro dobi pa samo 500.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 31, 2010 8:03 pm

V tej temi bojo vedno nasprotovanja.
Tisti ki pol ure "cuzajo" v lokalu sok, vodo ali kavo, in se vedno vozijo 10-20 km/h pod omejitvijo, bodo sigurno za to, da se kazni astronomno dvignejo.
Tisti ki pa včasih malo "več" spijemo (seveda ne gre tu zdaj za pretiravanje) ali pa gdaj pa gdaj na kašni pregledni cesti tudi malo nad omejitvijo vozimo, se pa s tem ukrepom sigurno ne strinjamo.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov