Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe feb 05, 2010 11:14 pm

Če je podatek pravi, je v Švici letna vinjeta 27€.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe feb 05, 2010 11:32 pm

domen_ je napisal/-a:a tukaj se mi zdi zaenkrat pozitivno, da se tema se ni zaklenila (da si lahko preberemo in vidimo nase napake, moznosti za izboljsanje,..) - je pa gotovo na hudi preizkusnji potrpezljivost moderatorja, ker pri nekaterih je kultura res na nizkem nivoju.

off: Hvala ne nekaksnem suportu

Opazam, ko sem odsoten par uric je ze nered in neko osebno obtozevanje nekaterih uporabnikov na nikakrsni osnovi, prav nikakrsni. Tema se ne bo zaklenila to je jasno, ker je prevec pereca in tudi sam sem presenecen nad to vlado, vendar pa za samo stanje, ki pise v clanku ni kriva ekipa a.com (ne vem cemu bi bila) in glede na to, da nismo krvi za taksno stanje, se ni potrebno od raznih uporabnikov poslusati podtikanj. Mislim, da je esem dovolj dobro povedal. Jaz pa temu dodajam le se to, da bi bilo zelo lepo videti neko etiko v besediscu postov... in ne nekega brezobzirnega zaljenja, ker kaj kmalu za taksno stanje lahko spet krivda pade na ekipo a.com (izkljucno zaradi neprimernih besed, ki ne sodijo v tematski pogovor). Lepo prosim. Hvala.

Upam, da se zavedate, da smo VSI na istem in da glede opozarjanja je to le zaradi neprimernih besed, mnenj ali celo podtikanj brez kakrsnekoli osnove, ki urejamo ta forum. Preveckrat se vse kar je v temi kar po defaultu zvrne na ekipo a.com. Se enkrat, VSI smo na istem, ampak nekaj je konstruktiven pogovor nekaj pa lajanje in mimogrede se spregleda, da na napacnega cloveka.

on:
Zakaj ste nekateri takoj zasli v temo vinjete... uredu, ampak za to ze imamo svojo temo in vinjeta je dovolilnica za AC in obvoznice. Clanek pa govori o vecletnih pogodbah SZ z drzavo (vlado in sistemom), ki nas bo udarilo po zepu ob placevanju cestnine pri podaljsevanju zavarovanja vozila. Vinjeta pri tem nima nic, ima le negativni prizvok, ker je njena cena sicer visoka, ampak kot je bilo ze velikokrat povedano se ta vsota razdeli na leto in pride 8€ na mesec... Avstrijska vinjeta letna pride 76,20€ (ne vem cemu taksna zanimiva st. s centi) ampak Avstrija ima placilo predornin, to pa je verjetno se tisti -18,8€ od nase 95€ (le idejno razmisljanje). In ja mislim tudi, da nimamo navisje cene letne mi, pac pa Madzari - 133,38€ (37.200 HUF): http://www.amzs.si/default.asp?podrocje ... 0#relacija Mislim, da bi bilo prej pametno preveriti te pogodbe oz. kako so bile sploh napisane in oddane kar tako na hitro med rajo (kot nekaj kar je ZE podpisano) in da ni spet kot so bile nalepke cetisa in mirage napisane "pod mizo".
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ So feb 06, 2010 2:25 pm

Se nisem prej dobro izrazil: kaksna je cestnina ob registraciji oz. kaksna je visina registracija drugod po EU?

Kar se vinjete tice imamo res visoko.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So feb 06, 2010 2:38 pm

Ja ja vi kar podtikajte nagrade...Najprej se naučite počasi in pozorno prebrat kaj in komu sem pisal.Vse kar sem"podtikal" sem podtikal Domnu ki je v eni prejšnji temi precej komentiral moje pljuvanje čez državo.V končni fazi nima veze.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So feb 06, 2010 3:11 pm

čare je napisal/-a:Ja ja vi kar podtikajte nagrade........

off:
ti si itak ostal brez :-P :lol: kaj češ, še ti današnji partizani niso več to kar so bili..... :D

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So feb 06, 2010 7:25 pm

V spodnji tabeli o letnih taksah za avtomobile (po naše "letna dajatev" oz "cestnina") so sicer precej stari podatki (1996), a za silo bo. Vsekakor so novejše "cestnine" (letna taksa za avto) v teh Eu državah kvečjemu višje, pa tudi v evrih so (tabela je v angl. funtih). Kot se takoj opazi, so cestnine v primerjavi s temi državami pri nas res mnogo nižje in to očitno že leta in leta. Pri nas so 48 (do 1350 ccm), 72 (do 1800 ccm) in 107 (do 2500 ccm), edino nad 2500 je 193 € (vse verjetno brez davka? - ne vem pa, kako je z davkom v tabeli!), medtem ko so bile v teh državah povečini vsaj 2x dražje že leta 1996!

To očitno kaže na precejšnje protežiranje transporta z avtomobili in kamioni in ni čudno, da avtobusni transport nazaduje, če ne celo razpada, isto je z vlaki, ceste pa so stalno polne, skupni transportni stroški, gledano na nacionalnem nivoju, pa (pre)veliki. Žal so to dogaja že leta, stanje je res precej slabo, predvsem pa je slabo to, da občutnega izboljšanja ni pričakovati kmalu, za to bodo potrebna desetletja in gore denarja. Morda še slabše je pomanjkanje vizij, konkretnih projektov in predvsem skupnega zavedanja, da je stvari potrebno spremeniti ter seveda volje in akcije za to. Da o tem, komu vse bi kaj od te gore kapnilo v žep, niti ne govorimo. Žal je stanje v Slo glede vsega tega res slabo.

Z dvigi cestnin s ciljem selitve tovorov na železnice se ukvarjajo tudi drugod - tu je kratek članek (v slovenščini) o podobnih povezavah v Nemčiji, iz katerega je razvidno, da bi morali cestnine na AC za efektivno selitev na nemške tire toliko povečat, da bi v hipotetičnem našem primeru naši vrli avtoprevozniki verjetno takoj zablokirali Ljubljano.

Znotraj prometa ostanejo torej samo letne takse (cestnina), kjer smo bili doslej med najcenejšimi "razvitejšimi" Eu državami. Močno upam, da na to gledajo samo kot na majhen dodaten vir in bo, če bo, podražitev znosna. Upam tudi, da tak ukrep (če bo) ne bo odprl Pandorine skrinjice v smislu nadaljnjih podražitev in celo taks za v mesta itd. Malo hecno bi bilo, če bi vsako mesto imelo svojo rampo s takso in eno veliko rampo na Trojanah. :-P :lol:

vir tabele http://www.ieep.eu/publications/pdfs/20 ... cletax.pdf

Bo kdo poiskal novejšo in bolj obširno tabelo?
Priponke
EU - cestnine.JPG
Zadnjič spremenil esem, dne So feb 06, 2010 7:52 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So feb 06, 2010 7:52 pm

Saj zarad mene lahko dražijo ampak sem prepričan da v nemčiji ni mehanika ki bi bil plačan cca. 800€ kot imam recimo plače jaz kakšen pa še manj....Če se gremo evropo pa podražitve naj bodo temu primerne tudi plače.Hočem povedat da lahko vse podražijo samo temu primerno naj tud dvignejo plače.Smili se mi delavski razred sploh dol v prekmurju,kjer ponavadi oba starša delata v isti fabriki za mile pare in na podlagi tega so potem tudi otroci navadni delavčki,ker starši enostavno nimajo denarja da bi jim omogočili šolanje in se revščina lepo nadaljuje.Žalostno za popizdit,firme pa propadajo zaradi premalih dobičkov in ne izgub in to zato ker so lastniki prepohlepni.Že lep primer je pri nas v firmi kjer dobimo regresa vsi isto božičnico oz. 13 .plačo pa 100% povprečje zadnjih ne vem kok plač in kdo spet dobi veliko??Tisti ki že veliko ima!

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So feb 06, 2010 7:56 pm

čare je napisal/-a:Če se gremo evropo pa podražitve naj bodo temu primerne tudi plače.Hočem povedat da lahko vse podražijo samo temu primerno naj tud dvignejo plače

x2

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike So feb 06, 2010 9:02 pm

X3 :!:
Make my day

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So feb 06, 2010 9:07 pm

Esem tebi očitno niso vse stvari popolnoma jasne ali jih nočeš videt?! Pa to ni podtikanje zaradi "kao" katerega si mi že mislil dodelit karton, to je samo vprašanje?! Praviš, da imamo nižje cestnine kod drugod po EU. Mislim, da se tukaj vsi strinjamo, da so nižje. Praviloma so nižje tudi najemnine , pa še nekateri drugi stroški, kot recimo elektrika, v primerjavi z Nemčijo, Švedsko in Francijo kot si jo ti omenil 2 strani nazaj v zvezi z železnicami. Ampak poglej koliko ljudi v Sloveniji gara za 500 eur, koliko jih ima povprečno plačo in poglej peščico ki prejme ducat tisočakov in "izbrance", ki si v žepe tlačijo milijone. Potem pa si poglej plače v Evropi, pa njihove stroške, pa bi ti moglo postat jasno.In potem se ne čudi, da se ljudje jezijo (upravičeno) nad tem, da bi država še računala "železnino" ?!
Pa poglej si malo drugod po svetu kaj se dela in gradi, kakšne hitrosti dosegajo vlaki in predvsem kakšna povezanost je med kraji in v samem centru. Z rednim vlakom rabiš iz LJ v CE več kot uro in pol, s tem da še enkrat vmes presedaš! :roll: In dokler boš iz Kopra v Mursko Soboto rabil več kot 6 UR se nihče ne bo vozil z vlakom (razen tistih ki druge možnosti nimajo)
pa pojdi enkrat k nam najbližji Dunaj(da Tokia in podobnega ne omenjam) pa si poglej kako so tam organizirane vožnje podzemne. In je kaj podobnega v planu v LJ, kjer rabiš več kot uro z LPP ob gneči, da prideš iz Centra na Bežigrad ?
Pa poraja se mi vprašanje, če res misliš, da se bo kvaliteta povezav železnic in cest zvečala z uvedbo davka? To je samo "fujtr" za rajo, da se lažje odreče denarju.

Pa ko si omenjal francoske železnice, a mogoče veš, da ima strojevodja ki vozi Eurostar 3800 eur plače? In (mislim da tukaj nekje, ne spomnem se več točno) da je v Franciji minimalna plača nekje okoli 1800 eur. Podobno je v Španiji, pa recimo v Nemčiji je socialne pomoči 1000 eur (a ni bila toliko obljubljena minimalna plača tudi Slovencem?!) da o tako opevani Švedski ne začnem.....?

Da je v sloveniji nekaj hudo narobe, (bi) si lahko razbral v delavskih protestih pred časom, kjer s(m)o pohlevne slovenske ovčke dokončno šle pred parlament, pokazat, da tako naprej več ne gre. Cel mesec garati in pri plači vsak cent 2x obrnat pa še vedno ne pridet čez mesec, pomeni, da ljudje nimajo denarja. In kako bi ga naj imeli, 4 članska družina z 1000 euri na mesec, nafujtrat 4 usta, se oblečit, plačat ekskurzijo, kupit ubčenike in seveda še redno vsak mesec plačat položnice, ki se samo višajo, tako ne gre. Povrhu vsega bi seveda obdavčili še študentsko delo, pereč problem je seveda delo na črno, pa igre na srečo, pa radar zjutraj ob 5.55 da ja pošten delavec plača kazen....glej, če je to država v kateri želiš živet, potem ignoriraj moj post in ti želim vso srečo, mene pa tole stanje vedno bolj moti in vem da nisem edini. Prijateljica je decembra lani šla k bratu v Švico, ker s trgovsko plačo (dobrih 600 eur) v Sloveniji preprosto ni več mogla plačat najemnine, položnice in preživet čez mesec. Očitno jih(nas) bo takšnih vedno več, česa pa se vlada očitno ne zaveda ali ji je vseeno.
kakorkoli, jaz se umikam iz teme in vam želim srečo v preljubi Sloveniji. Esem, če pa imava še kakšno odprto vprašanje (ker mi ni čisto jasno v kakšni zvezi sem omenjen na prejšni strani) pa rešiva na ZS.

LP

P.S. da se strinjam z čare-tom mi verjetno ni treba posebej povdarjat? :lol:
Zadnjič spremenil GiGi1985, dne So feb 06, 2010 9:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ So feb 06, 2010 9:18 pm

nevermind je napisal/-a:
čare je napisal/-a:Če se gremo evropo pa podražitve naj bodo temu primerne tudi plače.Hočem povedat da lahko vse podražijo samo temu primerno naj tud dvignejo plače

x2

V čem bi bila fora oz kaj bi doseglji z podražitvami če bi se vzporedno še plače dvignale? :lol:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So feb 06, 2010 9:20 pm

GiGi dobr si tole napisal ampak problem je nerešljiv zato ker ima govedo v parlamentu recimo da vsak vsaj 2000€ pa samo na gor nobeden nima na dol in če bi jaz imel toliko se tudi ne bi z ničemer obremenjeval.V Franciji minimalac 1800€ ??Mati božja pri nas se pa cenkajo za 600€.Ene par komadov bi blo treba dat sušit na vislice da bi bil mir.Jaz še vedno čakam da bo nekje počilo in bo piz darija ratala .

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So feb 06, 2010 9:21 pm

NejcZ je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:

x2

V čem bi bila fora oz kaj bi doseglji z podražitvami če bi se vzporedno še plače dvignale? :lol:
Fora je v tem da se samo draži plače pa so zmrznile že zdavnaj!

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ So feb 06, 2010 9:22 pm

čare je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:

x2

Fora je v tem da se samo draži plače pa so zmrznile že zdavnaj!

To foro js dobr razumem, samo pravim da država nebi imela nič od tega če bi podražila, poleg pa še plače dvignila.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero So feb 06, 2010 9:40 pm

no mišljeno verjetno tako vse naj se podraži za 1x, plače pa gor za 5x :lol:
se strinjam z @gigi1985. Pri nas so kradli in nakradli vsi povezani s politiko, raja pa naj zdaj rešuje situacijo. Da jih ni sram. Naj eno leto delajo zastonj, potem pa naj šele od nas pričakujejo solidarnost z državo, pa še to bi bilo premalo. Te pa si znižajo plače za 1 razred....rjevaec pa bo dobil še 40k € nadomestil.....dokler bo pri nas tako, kar itak bo, ker se nobena elita ne odreče privilegijem, bo slovenija samo tonila, rajo pa ožela do konca.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ So feb 06, 2010 9:49 pm

Gigi1985 je napisal/-a:v Franciji minimalna plača nekje okoli 1800 eur. Podobno je v Španiji, pa recimo v Nemčiji je socialne pomoči 1000 eur (a ni bila toliko obljubljena minimalna plača tudi Slovencem?!) da o tako opevani Švedski ne začnem.....?

Dajmo razpolagati s pravimi podatki kar se place tice:
http://www.fedee.com/minwage.html

V Franciji torej 1300eur, podobno kot v Sloveniji pa ima npr. Spanija (630eur) ali Malta (630eur). Nasi sosedje: Italija nic po zakonu (majo nek sistem pogodb), Avstrija 1000eur, Hrvaska 380eur in Madzarska 270eur.

Tista fantazija o obljubljeni minimalni placi 1000eur pa je nepremisljena izjava ministra za finance (ena izmed mnogih), na to kar pozabi, to ni realno.

Torej, ne napihovat podatkov v eno smer. In da se razumemo: js jih nocem v drugo. Js ne pravim da je situacija briljantna, da ne bi moglo biti boljse, samo nekih taksnih agresivnih in nekulturnih udrihanj, ki so premalo premisljeni in lahko marsikoga po krivici uzalijo, temu pa nasprotujem.
čare je napisal/-a:GiGi dobr si tole napisal ampak problem je nerešljiv zato ker ima govedo v parlamentu recimo da vsak vsaj 2000€
V parlamentu mislim da imajo okoli 4000eur povprecno place (priblizno, nekateri vec, drugi manj), ampak to ni razlog da so v Sloveniji drugod tako nizke place. Tudi ce bi oni v parlamentu imeli minimalca in ce bi tisti denar razdelili drugim ki imajo zdaj minimalca, bi vsak dobil samo par centov. Vzrok, da ni denarja je v strukturni ureditvi, v problemu dodane vrednosti izdelkov, v obseznosti celotnega javnega sektorja (kaj je 90 poslancev proti 160.000 usluzbencev v javnem sektorju?..), itd. Izhod iz te situacije pa gotovo ni zaljenje vsepovprek, nekaksna agresija in nasilne demonstracije - take stvari, to nas uci zgodovina, vodijo v totalitarne rezime. In js sem proti nasilnim izgredom, kot nekateri tukaj pravite, da komaj cakate "da bo pocilo".

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ So feb 06, 2010 9:57 pm

eljuero je napisal/-a:rjevaec pa bo dobil še 40k € nadomestil

Erjavec mislim da ne bo nic dobil, ker je odstopil (v tem primeru se namrec odrece vsem nadomestilom). Tebi pa js priporocam, da se naucis pravilno slovensko crkovati.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So feb 06, 2010 10:03 pm

domen_ je napisal/-a:
Gigi1985 je napisal/-a:v Franciji minimalna plača nekje okoli 1800 eur. Podobno je v Španiji, pa recimo v Nemčiji je socialne pomoči 1000 eur (a ni bila toliko obljubljena minimalna plača tudi Slovencem?!) da o tako opevani Švedski ne začnem.....?

Dajmo razpolagati s pravimi podatki kar se place tice:
http://www.fedee.com/minwage.html

V Franciji torej 1300eur, podobno kot v Sloveniji pa ima npr. Spanija (630eur) ali Malta (630eur). Nasi sosedje: Italija nic po zakonu (majo nek sistem pogodb), Avstrija 1000eur, Hrvaska 380eur in Madzarska 270eur.

Tista fantazija o obljubljeni minimalni placi 1000eur pa je nepremisljena izjava ministra za finance (ena izmed mnogih), na to kar pozabi, to ni realno.

Torej, ne napihovat podatkov v eno smer. In da se razumemo: js jih nocem v drugo. Js ne pravim da je situacija briljantna, da ne bi moglo biti boljse, samo nekih taksnih agresivnih in nekulturnih udrihanj, ki so premalo premisljeni in lahko marsikoga po krivici uzalijo, temu pa nasprotujem.
[

Preberi še enkrat moj post!
Jaz sem v oklepaju napisal da nisem prepričan, ampak da je min tu nekje, ta podatek sem jaz slišal pred 3 leti in se nisem veliko zmotil, ker tile podatki so obnovljeni in preberi si opombe pri posamezni državi ;) za Francijo teh 1343 euro obsega 35 urni delavnik in s 1.1.2010, kar pomeni da se jim je plača znižala zaradi krize.
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero So feb 06, 2010 10:12 pm

domen_ je napisal/-a:
eljuero je napisal/-a:rjevaec pa bo dobil še 40k € nadomestil

Erjavec mislim da ne bo nic dobil, ker je odstopil (v tem primeru se namrec odrece vsem nadomestilom). Tebi pa js priporocam, da se naucis pravilno slovensko crkovati.

Mater si se piknil v pomoto, to je tako, kot da bi tebi očital, da ne znaš šumnikov uporabljati pa še "js" ... :roll: :roll: :roll:

Za erjavca pa sem prebral v časopisju in je pač njegova odločitev, ali si bo prej našel službo ali ne. In ja, o tem sem pisal v postu, da imajo take privilegije, da te glava zaboli.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So feb 06, 2010 10:29 pm

Domen:

Tole sem hotel napisati že včeraj, pa se mi po pravici povedano ni dalo. Ampak bom pa danes, ker mi malo pritisk poviša.
Poznam nekaj takih ljudi, ki so bili in so, med ljudmi znani in sprejeti, najbolj pa videni kot dober človek. Večina od teh, me je šokirala z novico: pretepel ženo, pijan povzročil nesrečo...
Tudi hujše primere poznam.
Bistvo mojega posta je, da če se človek ne potrudi tukaj, napisati slovnično pravilno, še nepomeni, da nima kulture in da se nezna obnašati. Bistvo zgoraj omenjenega pa je, da omenjena kultura tukaj, še ne pomeni da obstaja kultura v realnem svetu.
In dejstvo je, da stanje ki je v Sloveniji, vzdigne pritisk celi javnosti.
In kar mi gre najbolj na živce, so neki izgovori, ker smo mali, toliko več, ker smo : BLA BLA BLA. Zgodbice za obiranje.
Adis:
Pozabil sem povedati oz te uprašati, če si tudi ti ovca podnebnih sprememb?
Glede na omenjeno osnazevanje, glede tega, da se skoraj vsak mulc vozi z avtom.
Bistvo tega vsak, oz s svojim avtom vodi v tovarne avtomobilov, ne samih ljudi, če imajo možnost takega prevoza in so zmožni imeti avto, mar ne?! Ali so uvedene neke meje? Očitno z takimi odločitvami in obdavčitvami bodo, očitno.

Vse podražitve bojo pripeljale ljudi v čisto bedo. In to se tudi dogaja.
Nekdo dvigne ceno, jo še drugi, in nato še drugi. Zakaj? Zato ker nemore nekdo imeti 2krat več dobička kot jaz, če ga je imel prej 1krat več.

In Izgovor pride v: zviševanje trošarin, ali kaj podobnega. Nikjer pa ni omenjeno, kdo je nekaj sprejel, kako odločitev. Kdo je to podal. Da se ga malo pogleda, kak dohodek ima, avto, hišo, mogoče osebno letalo, helikopter? Je imel slučajno tisti mesec servis za svojega jaguarja, hčerka potrebuje nov pack beuga?

Avstrija ima torej 18€ cenejšo vinjeto.
Avstrija ima cenejše gorivo.
Avstrija ima višjo minimalno plačo.
Avstrija ima boljše ceste.
Avstrija ima 13-to plačo, in spada pod pokojninsko osnovo.

Kaj ima Slovenija?
Tajkune, pošteno vlado, slabe ceste, višje cene :tomidelej: (no razen Avstrija ima nekatere izdelke dražje), minimalna plača 4000€...velja za izbrance in poznance.

Se da še kak izgovor dobit, na kaj oz nekaj?
Je tukaj med nami kak prerok oz danes v poplavi jasnovidnežev po TV-ju ( kakopak, ljudje so v bedi in zaskrbljeni in vržejo še nekaj € za 'prihodnost'.), da napove kaj bo naslednja podražitev?

In Domen, še nek ulični napotek:
Krega med moškim, še nikoli ni rešil pogovor, še vedno so vglavah komplikacije. Vsak si svoje misli. Kreg je vedno rešil pretep. Ponavadi, kdor zmaga se ga spoštuje.
je pa tudi res, da dones pretep, sploh ni več pretep.

Vglavnem, bila je asociacija na pok v Sloveniji, zaradi teh ukrepov vlade. Tako se bo edino rešilo, če se bo.
Ampak z lajanjem tukaj, nebo nič.

Tele obdavčitve, me spominjajo na reklamo za big bang: NOVO> BOLJ NOVO.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov