STENTOR je napisal/-a:Avta brez esp-ja jaz ne bi hotel pa če mi ga dajo zastonj. Take avte smo vozili pred 15-imi leti, ne pa danes v letu 2010. Me je že parkrat rešil iz zagate, zato sem mnenja, da bi to moral imet vsak avto. Nvm kako lahko sploh prodajajo tako kolnkišto brez esp
cruiser1 je napisal/-a: Pa se še nikoli nisem znašel v kakšni zelo kritični situaciji, ki jo nebi mogel obvladati.
el_diablo je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a: Pa se še nikoli nisem znašel v kakšni zelo kritični situaciji, ki jo nebi mogel obvladati.
ponavadi se more najprej nek zgodit,da človk začne razmišljat.vse prevečkrat je tako.
npr. bohnedaj kasko dat,dokler ti nekega dne ne spizdijo avta in pušiš 10t eu.
pri ESP je zgodba podobna,le da so tle v igri še človeška življenja.
te pa malo razumem,furaš stare ameriške avte in ti že sam imidž govori,da ti pa ESP-ja ne rabiš ker je brezvezen.
lizard je napisal/-a:Že vse mogoče govorite.
Za moje pojme mora vsak avto biti skonstruiran tako, da ne rabi ESP-ja, da se ne obrne. ESP je samo kot nadgradnja varnosti, njegov namen in način delovanja pa upam, da je večini jasen. Jaz sem za to, da ga vsi avti imajo, ne bi pa imel avta, ki se brez ESP-ja obrača na streho, tudi če ga ima na spisku dodatne opreme.
noj je napisal/-a:Ker po mojih izkušnjah je pri izživljanju lahko zelo nevaren, predvsem pri namernem drsenju zadka in izzživljanju na dirkališču. Tako kot abs, ki je v večini primerov zelo dobro stvar, po zelo spolzki podlagi pa te lahko celo ogrozi...
evilfury je napisal/-a:Kako so pa potem včasih vozili brez ABS-a in ESP-a? V današnjih časih se ljudje vse preveč zanašajo na varnostne mehanizme v avtomobilu in si rečejo saj me bo ESP rešil in divjajo potem po cestah, kot da so na dirkališču.
Če so ceste zasnežene pa itak zmanjšaš hitrost in voziš bolj previdno.
Take škatle kot je ta nemo pa nimajo kaj kriviti v ovinkih saj vidite kako je avto visok in ga normalno takoj vrže iz ravnotežja.
Energetik81 je napisal/-a:noj je napisal/-a:Ker po mojih izkušnjah je pri izživljanju lahko zelo nevaren, predvsem pri namernem drsenju zadka in izzživljanju na dirkališču. Tako kot abs, ki je v večini primerov zelo dobro stvar, po zelo spolzki podlagi pa te lahko celo ogrozi...
Ne vem, kako bi te lahko ESP ogrozil, saj počenja pri zdrsu natanko to, kar bi pameten naredil pri pre/podkrmarjenju. Samo da par 1000-krat hitreje in bolj učinkovito (z vsakim kolesom posebej).
In če se izživljaš na dirkališču, itak ne more biti nevarno. Če pa to delaš na javnih cestah, pa prosim čimprej nehaj.
Drocky je napisal/-a:esp je zakon. Pa ne zato, ker se zato lahko hitrej peleš, amapk ker se lahko bolj sproščeno pelješ. Sem doživel kritične situacije z avtom brez kakršnekoli elektronike, z avtom, ki je imel abs in v kritično situacijo sem spravil tudi avto z espjem.
Predvsem je bila razlika v tem, da se v avtih brez espja pošteno nagaraš, da rešiš situacijo. In največji problem je to, da z avti brez espja je vedno bla podobna situacija. Prazna cesta, dež in flika ali štukan asfalt na ovinku, totalno neskoncentriran ali zamišljen in hotrost manjša kot navadno v podobnih razmerah na istih odsekih.
Avtu z espjem, sem pa spravil v najbolj kritično situacijo na vaški cesti pozimi, ko je zgledala skoraj ko makadam in bi brez esp pikiral naravnost iz ovinka, kljub smešni hitrosti.
Pa še to. Novejši avti so občutno težji kot so bli stari in na spolzki podlagi se to nenormalno pozna
noj je napisal/-a:
Zakaj te lahko ogrozi? Ker ko se pelješ v ovinek in daš avtomobil 'na pošrek' rabi nekaj časa, da zagrabi, in ko zagrabi v trenutku poravna zadek, in če nato nisi pripravljen lahko hitro zletiš v robnik ob cesti ali celo iz ceste.
noj je napisal/-a:
Zakaj te lahko ogrozi? Ker ko se pelješ v ovinek in daš avtomobil 'na pošrek' rabi nekaj časa, da zagrabi, in ko zagrabi v trenutku poravna zadek, in če nato nisi pripravljen lahko hitro zletiš v robnik ob cesti ali celo iz ceste. To se je skoraj zgodilo meni, in še kar nekaj ljudem, ki jih poznam, seveda ko se zadeve potem navadiš, ni problematična. Definitivno pa vzame ves užitek pri malo bolj divji vožnji in pri drsenju čez ovinke. Zato pravim, da sem za esp, vendar da ga lahko po potrebi čisto izklopim, kar je možno pri super športnih avtombilih in še nekterih drugih, jaz pa mislim, da bi moralo biti pri vseh, tisti, ki pa so tako nevarni brez esp kot ta nemo, pa sploh nebi smeli v nobenem primeru zapeljati na ceste!
Kar se tiče pa dirkališča, bi lahko vedel da se tudi na dirkališčih dogajajo nesreče, dosti da imaš škodo na avtomobilu, kaj šele da se zgodi tudi tebi kaj. Nasploh pa je dolgočasno iti na dirkališče z avtomobilom, kjer ne moreš povsem izklopiti esp in ostale elektronike.
cruiser1 je napisal/-a:STENTOR je napisal/-a:Avta brez esp-ja jaz ne bi hotel pa če mi ga dajo zastonj. Take avte smo vozili pred 15-imi leti, ne pa danes v letu 2010. Me je že parkrat rešil iz zagate, zato sem mnenja, da bi to moral imet vsak avto. Nvm kako lahko sploh prodajajo tako kolnkišto brez esp
No takim izjavam se čudim! Ne razumem kaj delate na cesi, da vas je moral ESP že večkrat reševatiŽe leta in leta vozim avtomobile brez ESPja in to z avtomobili, ki so v snegu, ledu in dežju precej bolj problematični, kot jih ima večina slovencev (zadnji pogon!) Pa se še nikoli nisem znašel v kakšni zelo kritični situaciji, ki jo nebi mogel obvladati. Nekateri pa imate avto z ESPjem 2-3 leta pa vas je že neštetokrat rešil
. Tega pač ne razumem.
gusti85 je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:STENTOR je napisal/-a:Avta brez esp-ja jaz ne bi hotel pa če mi ga dajo zastonj. Take avte smo vozili pred 15-imi leti, ne pa danes v letu 2010. Me je že parkrat rešil iz zagate, zato sem mnenja, da bi to moral imet vsak avto. Nvm kako lahko sploh prodajajo tako kolnkišto brez esp
No takim izjavam se čudim! Ne razumem kaj delate na cesi, da vas je moral ESP že večkrat reševatiŽe leta in leta vozim avtomobile brez ESPja in to z avtomobili, ki so v snegu, ledu in dežju precej bolj problematični, kot jih ima večina slovencev (zadnji pogon!) Pa se še nikoli nisem znašel v kakšni zelo kritični situaciji, ki jo nebi mogel obvladati. Nekateri pa imate avto z ESPjem 2-3 leta pa vas je že neštetokrat rešil
. Tega pač ne razumem.
Kaj bi rad zdaj diplomo?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov