Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Re: Otroški avto sedeži

Napisal/-a Nixxon To maj 22, 2012 12:54 pm

Jaz osebno: prvega na Baby center razprodaji, vse ostale iz Nemčije (ebay). Ampak Römer. No, saj je isto, pod imenom Britax jih prodajajo v Angliji.

Kateri model gledaš?
Slika

Saso24
Nov uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Saso24 Sr maj 23, 2012 1:06 pm

Kerga prvega pa?

Sm ga že naroču na soncek.si britax first class plus 0-18kg.....:)

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr maj 23, 2012 7:13 pm

To je kategorija 0 oz. lupinica ?
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Sr maj 23, 2012 7:48 pm

Sem prejšni mesec naročil Romer Duoplus + dodatno Top Teather trak. Sedež je 9-18kg. Naročil sem pa prek amazon.de. Skoraj 100€ ceneje kot baby-center.
Aja sedež je ISOFIX, za moje pojme je vse ostalo škoda dnarja, ker je razlika očitna pri stabilnosti sedeža.

Lupinco smo meli pa od maxi-cosija + isofix podstavek.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Sr maj 23, 2012 9:53 pm

Zakaj se pa potem nisi odlocil za maxi cosi pearl avtodedez ce ze imas podstavek od maxi cosi

Bor
Uporabnik

Napisal/-a Bor Če maj 24, 2012 8:19 am

Mel sem sposojen komplet od prjatla pa sem mogu vrnat vse skupi, ker bo dobil 2. otroka.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če maj 24, 2012 9:03 am

Saso24 je napisal/-a:Kerga prvega pa?

Römer lupinica Baby Safe plus, če se ne motim.
Slika

Saso24
Nov uporabnik

Napisal/-a Saso24 Pe maj 25, 2012 10:28 am

Evo sm naroču Romer first class plus 0-18kg, ki se da namestit tako kot lupinica. Pa sm razočaran. Ne vem a je to prou al ni men se glih ne zdi....noge ima uprte na naslonjalo v avtu, drugič ga pa med nogam tist pas za moje pojme tišči ker je kar našponan...če odšponam pas ramenskega dela je pri ramenih premalo našponan. Tamau je velik 68,5cm in težk 8kg....tako da ne vem a je tamau že prevelk al pa je enostavn sedež neprimern....

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Pe maj 25, 2012 10:50 am

Saso24 je napisal/-a:Evo sm naroču Romer first class plus 0-18kg, ki se da namestit tako kot lupinica. Pa sm razočaran. Ne vem a je to prou al ni men se glih ne zdi....noge ima uprte na naslonjalo v avtu, drugič ga pa med nogam tist pas za moje pojme tišči ker je kar našponan...če odšponam pas ramenskega dela je pri ramenih premalo našponan. Tamau je velik 68,5cm in težk 8kg....tako da ne vem a je tamau že prevelk al pa je enostavn sedež neprimern....

To da ima noge uprte v naslonjalo samo po sebi ni nič narobe. Z vidika varnosti je to kompromis - ali si otrok v primeru hujše nesreče zlomi noge ali tilnik. Glede udobja naj tudi ne bi bil problem, otroci so navajeni biti v obliki "lunce". Glede velikosti in eventualnega obračanja teža v bistvu ni pomembna (celo obratno, lažji kot je otrok pri določeni zrelosti, manj problemov ima z držanjem glavice), bolj starost. Pred 10. mesecem absolutno ne bi obračal, pa tudi kasneje čim pozneje, sploh če si že kupil tak kombiniran sedež (ki ga drugače v npr. skandinavskih deželah in ZDA priporočajo vse do 3-leta starosti pustiti v obratni smeri, ker je to daleč najbolj varen način prevažanja otroka).
http://www.posvetu.si/ - nasveti za brezskrbna in ugodna potovanja po svetu

Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe maj 25, 2012 10:56 am

Saso24 je napisal/-a:Evo sm naroču Romer first class plus 0-18kg, ki se da namestit tako kot lupinica. Pa sm razočaran. Ne vem a je to prou al ni men se glih ne zdi....noge ima uprte na naslonjalo v avtu, drugič ga pa med nogam tist pas za moje pojme tišči ker je kar našponan...če odšponam pas ramenskega dela je pri ramenih premalo našponan. Tamau je velik 68,5cm in težk 8kg....tako da ne vem a je tamau že prevelk al pa je enostavn sedež neprimern....

Me čudi da ti ni OK, mi smo imeli točno ta sedež in je bil zelo v redu za obe naši punčki zaopredoma, dokler ga pač tudi ta mlajša ni prerasla.

V glavnem, najprej poglej če si ga primerno prilagodil: ta sedež ima še nek dodatni vložek za dojenčke, pa tudi sam vložek ima neko blazinico pod ritjo, ki jo najprej odstraniš. To je za primer, če daš noter res majhnega dojenčka, ko malo zraste, daš iz vložka nanjprej blazinico ven, potem (od cca 1 leta naprej, odvisno kako hitro raste) pa tisti vložek komplet odstraniš. (taka je vsaj teorija -tisti vložek je namenjen malim dojenčkom od novorojenčka naprej, mi smo naprej imeli Maxi Cosi lupinico in smo Römer First class plus uporabili šele ko je prerasla lupinico, torej tistega vmesnega vložka nikoli nismo uporabljali).

Recimo na tejle sliki se dobri vidi ta vmesni vložek (pri tej varianti je črne barve) in če je otroku v sedežu pretesno, pač ta vložek odstraniš (ali pa najprej samo blazinico pod ritjo, ki je vstavljena v sedalnem delu vložka)
Slika

VIšino 5-točkovnega pasu pa pač prilagajaš pri ramenih in moraš tudi pač primerno naštimat. Je nekoliko zamudno, ampak se da lepo naštimat.
Dobro preberi celotna navodila.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe maj 25, 2012 11:08 am

adamovc je napisal/-a:To da ima noge uprte v naslonjalo samo po sebi ni nič narobe. Z vidika varnosti je to kompromis - ali si otrok v primeru hujše nesreče zlomi noge ali tilnik..
Zakaj kompromis, oz. zakaj bi si zlomil noge? V primeru da avto čelno trči, pač malčka potisne nazaj v svoj sedežek, sile pa se lepo porazdelijo po celem telesu, predvsem zgornjem delu, in to je absolutno veliko manj nevarno kot če gleda naprej in mu povleče glavo naprej....

Pred 10. mesecem absolutno ne bi obračal, pa tudi kasneje čim pozneje, sploh če si že kupil tak kombiniran sedež (ki ga drugače v npr. skandinavskih deželah in ZDA priporočajo vse do 3-leta starosti pustiti v obratni smeri, ker je to daleč najbolj varen način prevažanja otroka)
Točno tako. Mi smo Römer first class plus kupili točno zaradi tega razloga, ker nisem hotel da je po lupinici majhen otrok obrnjen naprej, ker je to prenevarno. In Römer first class plus je izgledal edini, ki je možnost 'obrnjen nazaj' omogočal še nekaj časa.
No, po tem (ko je starejša prerasla Römer first class plus), je vanj šla mlajša sestrica, starejši pa sem (za 400 EUR) naročil iz Švedske Akta Graco Belogic http://www.gracobaby.se/sv_SE/product/8R99/ORBE/, da je bila do skoraj 3. leta obrnjena nazaj. Sedaj je švedski sedež že prevzela mlajša sestrica, starejši pa smo sedaj kupili Cybex Pallas 2-fix, ki je sicer obrnjen naprej, a ima neke vrste blazino, ki ublaži glavo itd pri čelnem trku - težko opisat, poglejte si kako zgleda http://cybex-online.com/cn/carseats/pallas2-fix.html

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Saso24
Nov uporabnik

Napisal/-a Saso24 Pe maj 25, 2012 11:31 am

sonic: imamo točn ta sedež oz. kravco :) Mali je star 4 mesece bo 29ga....mogoče bi res mogu dat ven tisto blazinico. Glede pasov pa piše da naj bi na čist nizkmu imel pač dokler je v položaju lunce, čeprov če hočmo obdržat sedež bomo mogl prestavit eno višje. Bomo probal še brez tiste blazinice pod ritjo. Imava ga namen vozt v obratni smeri vožnje čim dlje. Ko vzameš tist tačrn vložk ven se še vedno lahko vozi v obratni smeri? Sj ne vem kaj nj bi tist mel vlogo, sj to je res mišlen za tiste čist tamale par dni stare....

Bor
Uporabnik

Napisal/-a Bor Pe maj 25, 2012 12:06 pm

Mi smo tamalega mel do 8 mescov (10kg) in 72 velikosti v lupini. Sedaj ima en mesec Romer duoplus. Gleda naprej in tolk rad k se zdej vozi se ni še nikol, skos vriska, ker lepo vidi čez šipo.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Pe maj 25, 2012 9:47 pm

S tem obracanjem v obratni smeri voznje se ze pretirava. Si ne predstavljam da bi moral venomer sedet tako. Mije ze na busu zoprno sedet v takem polozaju.

So testi pokazali dobre rezultate za sedeze v smeri voznje.

Na teh sedezih z blazino pa naj otroci nebi radi bili zaradi utesnjenosti ipd. Kaksne so vase izkusnje?

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Pe maj 25, 2012 10:28 pm

sonic je napisal/-a:..starejši pa smo sedaj kupili Cybex Pallas 2-fix, ki je sicer obrnjen naprej, a ima neke vrste blazino, ki ublaži glavo itd pri čelnem trku - težko opisat, poglejte si kako zgleda http://cybex-online.com/cn/carseats/pallas2-fix.html

Nekaj takega imamo mi, ampak je pas prekratek, da bi oba dva dela speljal okoli blazine (torej spodnji del, ki gre čez boke in zgornji del, ki gre čez prsi), sploh, če je blazina za kakšno stopnjo pomaknjena naprej. Tebi gresta oba dva dela pasu preko blazine? Zanima me, ker ne vem, če so v mojem avtu pasi prekratki ali kaj? Priperti ga gre samo, če del za boke speljem pod blazino, del za čez prsi pa preko blazine. Poleg tega malemu ne diši najbolj ta utesnjenost, tako da zaenkrat uporabljamo sedež brez blazine. Na začetku sem bil navdušen nad tem "povštrom", zdaj pa ne vem če bi se še enkrat odločil za tak tip sedeža...
Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe maj 25, 2012 10:44 pm

MBtouran je napisal/-a:S tem obracanjem v obratni smeri voznje se ze pretirava. Si ne predstavljam da bi moral venomer sedet tako. Mije ze na busu zoprno sedet v takem polozaju.

So testi pokazali dobre rezultate za sedeze v smeri voznje.
Raje si tole stran, tudi priloženi video:
http://www.rearfacing.co.uk/index.php

Pa tole si malo preberite vsi ki v avtu vozite otroke:
http://www.carseat.se/

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So maj 26, 2012 9:05 am

Vsak svojo robo hvali. Na posnetku nima ravno pasov vredu zategnjenih ipd. Ce pa pogledas cybexa pa spet tam hvalijo tisti sistem. Tako da potrebno je tudi z svojo glavo razmisljat, ker niso nesrece samo frontalni trki so slej kot prej kaj drugega. Pomembno pa je da se otroci vozijo v otroskih avtosedezih in ne brez to je kljucno!

Bor
Uporabnik

Napisal/-a Bor So maj 26, 2012 9:34 am

Romer sploh nima sedeža za grupo 1 v obratni smeri. Saj ne z ISOFIXOM .

http://www.britax-roemer.com/safety-cen ... x-products

Če pa ni isofixa je pa vse skup bl bogo, ker bo v primeru nesreče sedež kar dobro zaplesal. Vidim, da sicer ma brez isofixa tega first class 0-18kg sam to se mi ne zdi smiselno, te kombo sedeži, ker če bi blo to tko fajn pol nebi razvijal za vsako grupo posebi ampak bi preprosto pobiral blazinice in skos mel en sedež.

Lepo se iso fix vidi pri lupinci. Recimo maxicosi lupinca na pas je precej gibljiva po sedežu, ko jo pripneš na isofix base postane povsem nekaj drugega.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So maj 26, 2012 11:54 am

Sedezi od 9 do 36 kg so po mojem vredu za drug avto v druzini oz tistega s katerim se otrok obcasno vozi. Vsekakor pa kupiti sedez brez isofixa je neumnost, razen ce imas avto brez isofixa.

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 To avg 12, 2014 9:51 pm

MBtouran je napisal/-a:Sedezi od 9 do 36 kg so po mojem vredu za drug avto v druzini oz tistega s katerim se otrok obcasno vozi. Vsekakor pa kupiti sedez brez isofixa je neumnost, razen ce imas avto brez isofixa.

Da malo obudim temo :)

Zakaj Sedezi od 9 do 36 kg niso priporočljivi za bolj pogosto vožnjo ?
Uporablja kdo sedež obrnjen nazaj za 9kg+ otroka ?

Tamala ravno prerašča lupinco in bom hvaležen za kakšen nasvet.

Avto ma isofix + sidrišča Top Tether: Uporablja kdo to za fixiranje ?

Hvala,

LP BB
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov