Saso24 je napisal/-a:Kerga prvega pa?
Saso24 je napisal/-a:Evo sm naroču Romer first class plus 0-18kg, ki se da namestit tako kot lupinica. Pa sm razočaran. Ne vem a je to prou al ni men se glih ne zdi....noge ima uprte na naslonjalo v avtu, drugič ga pa med nogam tist pas za moje pojme tišči ker je kar našponan...če odšponam pas ramenskega dela je pri ramenih premalo našponan. Tamau je velik 68,5cm in težk 8kg....tako da ne vem a je tamau že prevelk al pa je enostavn sedež neprimern....
Saso24 je napisal/-a:Evo sm naroču Romer first class plus 0-18kg, ki se da namestit tako kot lupinica. Pa sm razočaran. Ne vem a je to prou al ni men se glih ne zdi....noge ima uprte na naslonjalo v avtu, drugič ga pa med nogam tist pas za moje pojme tišči ker je kar našponan...če odšponam pas ramenskega dela je pri ramenih premalo našponan. Tamau je velik 68,5cm in težk 8kg....tako da ne vem a je tamau že prevelk al pa je enostavn sedež neprimern....
Zakaj kompromis, oz. zakaj bi si zlomil noge? V primeru da avto čelno trči, pač malčka potisne nazaj v svoj sedežek, sile pa se lepo porazdelijo po celem telesu, predvsem zgornjem delu, in to je absolutno veliko manj nevarno kot če gleda naprej in mu povleče glavo naprej....adamovc je napisal/-a:To da ima noge uprte v naslonjalo samo po sebi ni nič narobe. Z vidika varnosti je to kompromis - ali si otrok v primeru hujše nesreče zlomi noge ali tilnik..
Točno tako. Mi smo Römer first class plus kupili točno zaradi tega razloga, ker nisem hotel da je po lupinici majhen otrok obrnjen naprej, ker je to prenevarno. In Römer first class plus je izgledal edini, ki je možnost 'obrnjen nazaj' omogočal še nekaj časa.Pred 10. mesecem absolutno ne bi obračal, pa tudi kasneje čim pozneje, sploh če si že kupil tak kombiniran sedež (ki ga drugače v npr. skandinavskih deželah in ZDA priporočajo vse do 3-leta starosti pustiti v obratni smeri, ker je to daleč najbolj varen način prevažanja otroka)
sonic je napisal/-a:..starejši pa smo sedaj kupili Cybex Pallas 2-fix, ki je sicer obrnjen naprej, a ima neke vrste blazino, ki ublaži glavo itd pri čelnem trku - težko opisat, poglejte si kako zgleda http://cybex-online.com/cn/carseats/pallas2-fix.html
Raje si tole stran, tudi priloženi video:MBtouran je napisal/-a:S tem obracanjem v obratni smeri voznje se ze pretirava. Si ne predstavljam da bi moral venomer sedet tako. Mije ze na busu zoprno sedet v takem polozaju.
So testi pokazali dobre rezultate za sedeze v smeri voznje.
MBtouran je napisal/-a:Sedezi od 9 do 36 kg so po mojem vredu za drug avto v druzini oz tistega s katerim se otrok obcasno vozi. Vsekakor pa kupiti sedez brez isofixa je neumnost, razen ce imas avto brez isofixa.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov