vepar je napisal/-a:še neki..
a ni bolje če se ti že nardi sranje da se sam zakopleš v tist vogal, kakor pa da te v murphyvem primeru odbije nazaj na vozni pas kjer narediš verižno in še kak kamijon pobaše glavno nagrado od zadaj?
ok saj vem da če bi se meni to zgodilo bi bil vesel če bi me odbilo nazaj in če slučajno nebi bilo nikogar zadaj... ampak je preveč čejev...ter spet me zanima kolikokrat se je že kdo nalimal tam?
primozek68 je napisal/-a:B|ind je napisal/-a:@C4V4L13R, seveda vem. Namesto da bi naredili konkretno industrijsko pot so raje naredili nek kvazi drevored![]()
Pač eden izmed mnogih 'failov'.
@primozek68, se sprašujem ali si ti morda le še eden izmed mnogih teoretikov ali si že kdaj dejansko bil na gradbišču in od blizu videl kako se zadevam streže.
Sem bil do zdaj prisoten na dveh tehničnih prevzemih kjer je bil investitor Krka d.d. (samo toliko da dobiš predstavo o tem kako strog investitor je bil) in ni nihče od nadzornih ni nič meril. Lahko ti še povem nahitro nekaj napak ki smo jih morali sanirati (oz. naši podizvajalci) in nobena od teh pripomb ni bila v kakršnikoli povezavi s konstrukcijo objekta (ampak bi bili preveč offtopic, lahko na PM če te zanima)
Je pa res da smo neskladnosti v projektu sportno reševali z investitorjem.
Na večih kot ti zagotovo. V Brežicah sem bil okoli 17. maja, ravno, ko se je obnavljal odvod meteorne vode, ki poteka v mostu samem, zato @sašo, tam ni nič zafušano. Material, (klobučevina prepojena s poliestrom) ki so ga uvajali v cev je v Italiji odrezan na centimeter natančno, po p rojektu in ne izmeri na terenu in jim je klapalo. Če bi zafušali, verjetno ne bi. V fontani imate grde kelnarce.
Sicer pa tkole je... Ne vem koji k***c sem jest, pa še 40 ostali na gradbenem faksu risal k budale na paus papir po 14 dni projekte cest. Pa cestne objekte, pa računal odkopne in nasipne kubikaže, pa merili parkec nasproti FGG-ja, kotitral, izračunaval, pa ne vem kaj še vse.
Vsako nišo je nekdo projektiral in ta je imel malo več soli v glavi kot nekateri ta glasni tukaj. In vsi objekti ustrezajo nekim standardom, ki so evropski.
Tako, da, kakor je narejeno, še enkrat ponavljam je PRAV, saj se je nekdo moral podpisat pod vse to.
Če mate pa klavstrofobijo, se pa ne vozit po tuneli, a ne energetik.
Zgleda smo potem mi budale, vi pa strokovnjaki.
RENO911 je napisal/-a:LukL je napisal/-a:v takem primeru kot ga opisujete bi morala biti niša še enkrat daljša kot je....
Zakaj pa ne kar čez cel predor?
.
Energetik81 je napisal/-a:http://www.zurnal24.si/crna-kronika/v-predoru-storil-samomor-175897/clanek
Vedno se sprašujem, kateri i**** od gradbincev je skonstruiral te niše v tunelih z zidovi, ki so PRAVOKOTNI na smer vožnje. Pa to je v nasprotju s kakršnokoli logiko in varnostjo. Samo trenutek nepazljivosti in 1 meter pa si v tistem betonu. Pri tem te pa ne reši noben NCAP in noben SUV. Samo 10-metrska havba bi te mogoče rešila.
Vsakič ko se peljem mimo take niše, imam neprijeten občutek, ker vem, kako malo lahko manjka do totalnega uničenja...
Valda bi moral biti zid postavljen močno poševno na smer vožnje, da se maksimizira močnost preživetja ob morebitnem trku.
primozek68 je napisal/-a:B|ind je napisal/-a:@C4V4L13R, seveda vem. Namesto da bi naredili konkretno industrijsko pot so raje naredili nek kvazi drevored![]()
Pač eden izmed mnogih 'failov'.
@primozek68, se sprašujem ali si ti morda le še eden izmed mnogih teoretikov ali si že kdaj dejansko bil na gradbišču in od blizu videl kako se zadevam streže.
Sem bil do zdaj prisoten na dveh tehničnih prevzemih kjer je bil investitor Krka d.d. (samo toliko da dobiš predstavo o tem kako strog investitor je bil) in ni nihče od nadzornih ni nič meril. Lahko ti še povem nahitro nekaj napak ki smo jih morali sanirati (oz. naši podizvajalci) in nobena od teh pripomb ni bila v kakršnikoli povezavi s konstrukcijo objekta (ampak bi bili preveč offtopic, lahko na PM če te zanima)
Je pa res da smo neskladnosti v projektu sportno reševali z investitorjem.
Na večih kot ti zagotovo. V Brežicah sem bil okoli 17. maja, ravno, ko se je obnavljal odvod meteorne vode, ki poteka v mostu samem, zato @sašo, tam ni nič zafušano. Material, (klobučevina prepojena s poliestrom) ki so ga uvajali v cev je v Italiji odrezan na centimeter natančno, po p rojektu in ne izmeri na terenu in jim je klapalo. Če bi zafušali, verjetno ne bi. V fontani imate grde kelnarce.
Sicer pa tkole je... Ne vem koji k***c sem jest, pa še 40 ostali na gradbenem faksu risal k budale na paus papir po 14 dni projekte cest. Pa cestne objekte, pa računal odkopne in nasipne kubikaže, pa merili parkec nasproti FGG-ja, kotitral, izračunaval, pa ne vem kaj še vse.
Vsako nišo je nekdo projektiral in ta je imel malo več soli v glavi kot nekateri ta glasni tukaj. In vsi objekti ustrezajo nekim standardom, ki so evropski.
Tako, da, kakor je narejeno, še enkrat ponavljam je PRAV, saj se je nekdo moral podpisat pod vse to.
Če mate pa klavstrofobijo, se pa ne vozit po tuneli, a ne energetik.
Zgleda smo potem mi budale, vi pa strokovnjaki.
BBoss je napisal/-a:@ Strokovnjak, če boš imel same rondoje se ti bo zmešalo, ker to ni več vožnja ampak eno navadno jajcanje.
RENO911 je napisal/-a:LukL je napisal/-a:v takem primeru kot ga opisujete bi morala biti niša še enkrat daljša kot je....
Zakaj pa ne kar čez cel predor?
.
AgitatoR je napisal/-a:BBoss je napisal/-a:@ Strokovnjak, če boš imel same rondoje se ti bo zmešalo, ker to ni več vožnja ampak eno navadno jajcanje.
Jp, pejt v Francijo na regionalke. Z naloženim kamionom se ti 'zmeša' na vseh teh rondojih.
-> m1975
Kok nepazljiv moraš bit da šajtaš po cesti pol metra sem in tja kot en pjanc ?
V tem primeru si pač toliko samokritičen, da prostovoljno vrneš vozniško.
Enzo83 je napisal/-a:Ne gre za to, da ljudje ne znajo voziti po voznem pasu. Gre za slučaje npr. kot ti poči desna guma in te zanese desno, lahko te nekdo na prehitevalnem pasu ne vidi, zavije v tebe in ti avtomatsko odviješ v desno- v zid. So pač situacije, ki so nepredvidlljive in z boljšo konstrukcijo bi lahko take nesreče preprečili oz. močno ublažili.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov