bazilika je napisal/-a:Tukaj bi pa tudi jaz pristavil svoje mnenje...
Na cestah je vse preveč psihopatov. Naj izživljajo svoje traume kje drugje, kot za volanom.
Pogosto so to ljudje, ki so izven avta neopazni, za volanom pa sproščajo svoje frustracije.
Če se nekdo na avtocesti pri 130 km/h ali pa tudi pri 110 vozi tik za ritjo verjetno misli, da je supermen in da je njegov odzivni čas praktično 0 stotink.
Varnostna razdalja je zato, da se jo drži. Ne podpiram počasnih voznikov, ki vozijo pod omejitvijo, vendar pa ti sigurno
v manjši meri ogrožajo človeška življenja kot cestni dirkači.
Če se mi kdo na avtocesti prilima na zadnji del avta me to izredno moti, saj imam pogosto v avtu 3 majhne otroke.
In če pomislim, da en psihopat za volanom potencialno ogroža življenja moje družine, potem za njega ne morem najti lepih besed.
Kultura voznikov je takšna, da so prehitevanja po desnem pasu, po prehitevalnem za nekatere nekaj čisto običajnega.
Najbolj bizarni so pacienti, ki ti blendajo in se limajo za rit na prehitevalnem pasu pri 130 km/h na obeh pasovih pa je kolona vozil.
Nato se mu umakneš, in se zapelje 50 metrov naprej in ponovno blenda naslednjemu. Pri takšni vožnji običajno pridobi v 10 km, kot jih naredim
po AC na poti v službo približno 20 sekund prednosti, s tem da medtem ogroža in živcira ostale udeležence v prometu.
Policija bi po mojem mnenju v večji meri morala pozornost preusmeriti na kontrolo med samo vožnjo, kot pa stati na raznih
odcepih, postajališčih in z radarjem ustavljati morebitne prekrškarje.
Sicer nimam še otrok, ampak zaradi lastne varnosti te čist razumem.
Se podpišem pod to kar si napisal