Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Pe jul 09, 2010 10:36 am

bazilika je napisal/-a:Tukaj bi pa tudi jaz pristavil svoje mnenje...

Na cestah je vse preveč psihopatov. Naj izživljajo svoje traume kje drugje, kot za volanom.

Pogosto so to ljudje, ki so izven avta neopazni, za volanom pa sproščajo svoje frustracije.
Če se nekdo na avtocesti pri 130 km/h ali pa tudi pri 110 vozi tik za ritjo verjetno misli, da je supermen in da je njegov odzivni čas praktično 0 stotink.

Varnostna razdalja je zato, da se jo drži. Ne podpiram počasnih voznikov, ki vozijo pod omejitvijo, vendar pa ti sigurno
v manjši meri ogrožajo človeška življenja kot cestni dirkači.

Če se mi kdo na avtocesti prilima na zadnji del avta me to izredno moti, saj imam pogosto v avtu 3 majhne otroke.
In če pomislim, da en psihopat za volanom potencialno ogroža življenja moje družine, potem za njega ne morem najti lepih besed.

Kultura voznikov je takšna, da so prehitevanja po desnem pasu, po prehitevalnem za nekatere nekaj čisto običajnega.

Najbolj bizarni so pacienti, ki ti blendajo in se limajo za rit na prehitevalnem pasu pri 130 km/h na obeh pasovih pa je kolona vozil.
Nato se mu umakneš, in se zapelje 50 metrov naprej in ponovno blenda naslednjemu. Pri takšni vožnji običajno pridobi v 10 km, kot jih naredim
po AC na poti v službo približno 20 sekund prednosti, s tem da medtem ogroža in živcira ostale udeležence v prometu.

Policija bi po mojem mnenju v večji meri morala pozornost preusmeriti na kontrolo med samo vožnjo, kot pa stati na raznih
odcepih, postajališčih in z radarjem ustavljati morebitne prekrškarje.

Sicer nimam še otrok, ampak zaradi lastne varnosti te čist razumem.
Se podpišem pod to kar si napisal

Uporabniški avatar
Dom3n
Novinec

Napisal/-a Dom3n Pe jul 09, 2010 10:54 am

Ne zagovarjam ne enih, ne drugih.
Ampak, ko bodo ljudje dojeli, da je prehitevalni pas za prehitevanje (prehitiš avto ali dva in se umakneš na vozni pas) in ne za nedeljsko vožnjo po prehitevalnem pasu recimo od vrhnike do ljubljane .. bo situacija precej drugačna.

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Pipita Pe jul 09, 2010 11:48 am

Kultura slovenskih voznikov je pač na psu. To je jasno. Ne rečem, da sem kak angelček na cesti, ampak velika večina voznikov ga biksa po cestah. Sploh na avtocestah ko se vozijo od Celja do Maribora po prehitevalnem pasu, pa četudi na desni ni nikogar ali pa je razdalja med avtomobili 400 m. Seveda potem onemu zadaj ostane le da vozi za njim (varno) ali pa ga pikne po desni. Prvo je sicer pravilno a povzroča slabo voljo (obema). Drugo pa efektivno a zelooo nevarno.

Tako kot tudi zaviranje, da češ naučiš onega zadaj lekcije. Moje videnje tega je da je to najslabša varianta, saj si pri 120 kmh ne želite vedeti, kaj se zgodi ko ti prileti "b****" v zadek....v drugi opciji pa je zadaj dejansko res lahko b****, ki ti lahko naredi še marsikatro drugo škodo. Lahko si v najboljšem primeru ob kako enkico! Tega pa nam res ni treba. Ko je kdo zadaj živčen...naj bo....se mu umakneš in to je to. Pika! Pa naj leti naprej. Samo problem je v tem, ker če potem zapelješ na vozni pas je treba kdaj tudi zabremzati, kar pa ječisto preveč.

Tako kot v Ljubljani naprimer pri stadionu Plečnika, ko sta 2 pasa za naravnost le da se desni potem zoža. Na levem je 5 avtomobilov na desnem nobenega. Se postavim na desnega...in glej ga zlomka...no glej ga slovenca....tisti prvi bo tako poštartal, samo da ga ne prehitim. Če bi vsi tako super na vseh semaforjih štartali in nebi ob zeleni luči iskali 1. prestave....bi bilo pol manj gužve. To sem le dodal kot utemeljitev kako kulturo imamo tu v Sloveniji.

Kot pa sem že prej rekel. Nihče ni angelček...ali pa so zelo redki....zato strpnost in pamet v roke. Nihče si ne želi umret v avtu...sploh če ti hoče na avtocesti nekdo lekcijo dat, ko ti pritisne ročno...ti pa ga pikneš s ceste...pa sta oba invalida....ali vas zanima ali je potem pomembno kdo je kriv?

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Pe jul 09, 2010 11:56 am

bazilika je napisal/-a:Tukaj bi pa tudi jaz pristavil svoje mnenje...

Na cestah je vse preveč psihopatov. Naj izživljajo svoje traume kje drugje, kot za volanom.

Pogosto so to ljudje, ki so izven avta neopazni, za volanom pa sproščajo svoje frustracije.
Če se nekdo na avtocesti pri 130 km/h ali pa tudi pri 110 vozi tik za ritjo verjetno misli, da je supermen in da je njegov odzivni čas praktično 0 stotink.

Varnostna razdalja je zato, da se jo drži. Ne podpiram počasnih voznikov, ki vozijo pod omejitvijo, vendar pa ti sigurno
v manjši meri ogrožajo človeška življenja kot cestni dirkači.

Če se mi kdo na avtocesti prilima na zadnji del avta me to izredno moti, saj imam pogosto v avtu 3 majhne otroke.
In če pomislim, da en psihopat za volanom potencialno ogroža življenja moje družine, potem za njega ne morem najti lepih besed.

Kultura voznikov je takšna, da so prehitevanja po desnem pasu, po prehitevalnem za nekatere nekaj čisto običajnega.

Najbolj bizarni so pacienti, ki ti blendajo in se limajo za rit na prehitevalnem pasu pri 130 km/h na obeh pasovih pa je kolona vozil.
Nato se mu umakneš, in se zapelje 50 metrov naprej in ponovno blenda naslednjemu. Pri takšni vožnji običajno pridobi v 10 km, kot jih naredim
po AC na poti v službo približno 20 sekund prednosti, s tem da medtem ogroža in živcira ostale udeležence v prometu.

Policija bi po mojem mnenju v večji meri morala pozornost preusmeriti na kontrolo med samo vožnjo, kot pa stati na raznih
odcepih, postajališčih in z radarjem ustavljati morebitne prekrškarje.

Sicer se z večino lahko strinjam, z zadnjim delom glede policije pa nikakor ne. Samo to nam še manjka, da poleg že obstoječih človeških radarjev (veidel sem vas kako hitro ste se peljali itd..), da dobimo še take specialce ki bodo od drugje ocenjevali varnostne razdalje drugih.
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Napisal/-a oorosh Pe jul 09, 2010 12:36 pm

Vedno držim varnostno razdaljo do drugih, če mi pa kdo vozi za ritjo imam pa dvojne zadnje meglenke, kljuko za prikolico in velik avto, tako da je takih junakov bolj ali manj malo, bolj me v zadnjem času motijo tisti ki prehitevajo v škarje (po možnosti čez polno črto in v ovinku), ravno danes mi je nasproti pripeljal en tak primerek, k sreči se je izšlo, ni pa dosti mankalo do crasha....res ne vem kaj nekaterim dogaja v glavi (če jim sploh kaj). :?

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 Pe jul 09, 2010 12:48 pm

Zgodbica iz dveh delov:
Začne se nekoč, ne tako daleč nazaj....... Bom še jaz pristavil na to temo. Nisem angelček, tudi se rad hitro peljem in seveda zato včasih pristanem na riti nekoga, ki se po prehitevalnem pasu pelje. V avtu nam vsem, pa da ne bom govoril o drugih, mi naraste ego in še sam ne vem zakaj. Nisem agresiven, ne želim karkoli ali česarkoli dokazat, pač tako je. V tisti sekundi si pa pač v navalu..... idiotizma.
Sedanjost, malo drugačna......... Ko pa se doma usedeš pred tv, ali pač meditiraš na svoj način in pomisliš, da bi lahko, zaradi tega, ker si pač hitel (brez veze seveda, ker si pridobil minutko, dve ali pet), izgubil vse kar si imel. Kdo se bo igral s sinom, kdo bo težil ženski, če je danes za "s....", kdo bo navijal za "šumija" in se jezil na komentatorje s POP-a, ....... Ni vredno. Šola varne vožnje (pri nas ali kje drugje)m je zlata vredna. Ni potrebno imeti nesreče, da razumeš, da je avto le navadna škatla in da pri 120 ali več na uro pet zvezdic z NCAP ne pomeni nič!!!!!

Preden sem šel to brat in pisat, sem o tem razmišljal dva dni nazaj, ko se mi je tip z C5 na obvoznici v CE prilimal na rit in se vozil sem in tja te gledal, če lahko pride mimo. Seveda sem bil v koloni, ki se je počasi vlekla proti Levcu. Za dodatek je imel v levi roki telefon in dolge luči sredi dneva. Prvo sem pomislil, mene že ne boš (op. a. sam sem bil v avtu), vendar naslednja pa, kaj če ima res kaj pomembnega, kaj če se je komu od njegovih kaj zgodilo??? Bentil je naprej jaz pa sem le bolj pazil, da ne bo kaj narobe. In na srečo ni bilo, ker je nato v križišču po desnem pasu švignil mimo in prehitel mene in še dva. Do Žalca sem pozabil nanj. Potem pa ga slučajno vidim tam v kafiču, ko nekaj razlaga enemu tipu. Je že bilo pomembno, da ni zamudil na kavico.

Na cesti nikoli ne bo idealno. Vsi pademo v skušnjavo. Paziti je le treba, da ne pretiravamo in predvsem, da razumemo druge, pa četudi imajo brezvezni razlog, da divjajo. Življenje je preveč vredno. Kaj bi brez avtomobilizma.com in drugih stvari a ne. :D

Upam, da nisem preveč filozofa. Bom sedaj imel krajše komentarje.

P.S.: Če vidite, da vam kdo "blenda", se mi takoj umaknite. Mam zelo pomemben sestanek. Le ne vem še kakšen in zakaj je ta sestanek. Haha
Nikoli ni prepozno.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe jul 09, 2010 1:43 pm

Sem dinamičen voznik, ki veliko opazuje okrog sebe, tako da se zares redko zgodi, da se mi kdo nalepi na rit. Predvsem ZATO, KER SE PREJ UMAKNEM ali vsaj s smerokazom nakažem, da se bom umaknil, takoj, ko bo to mogoče.
Pa tudi, če tisti zadaj vozi 250, naj gre lepo mimo, nisem jaz postavljen tu za šerifa, da ga bom silil v vožnjo po omejitvah.

Če se mi kdo lima na odbijač v mestni gneči, koloni ipd., ga/jo najprej opomnem s parimi zaporednimi dotiki zavornega pedala ("blendanje"), če to ni dovolj pa še z meglenko. Če to ni dovolj sledi vožnja striktno po omejitvah.
Nekaterim to še vedno ne zadostuje.

Če sem prave volje, na semaforju z nasmehom stopim do voznika/ce za menoj in ga/jo vljudno prosim, če lahko drži malo večjo varnostno razdaljo, saj mi je nelagodno, ter se lepo zahvalim.
Ne boste verjeli, kako enostavna vljudna prošnja pozitivno učinkuje na soudeležence v prometu, tudi v drugačnih situacijah. Lepa beseda lepo mesto najde.

Občasno se sam tudi nalimam komu na odbijač, na avtocesti, tistim voznikom, ki vozijo prepočasi in kampirajo na prehitevalnem pasu, kljub temu, da imajo več zaporednih možnosti za umik na vozni pas.
Najprej levi smerokaz, če ne dojame, poblendat.
Na živce mi grejo cincarji, ki se na pol že umaknejo, pa se potem premislijo in se vozijo po obeh pasovih. To so ljudje, ki ne vedo kaj hočejo v življenju.

Še ena stvar:

Vsi nedonošenčki v tej temi, ki vam avto predstavlja edino moč in avtoriteto, ki jo imate v življenju, se vzdržite kretenizmov kot je zaviranje na polno.

Namerno ogrožanje "limača", sebe in še koga drugega zraven je NEDOPUSTNO in neodgovorno dejanje, ki se lahko zaključi tudi z VAŠO polomljeno čeljustjo.
Meglenka zadostuje. Ali pa pranje šipe. Še najbolj lepa beseda. Nikakor pa ne debilizem.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe jul 09, 2010 1:57 pm

bass je napisal/-a:Sem dinamičen voznik, ki veliko opazuje okrog sebe, tako da se zares redko zgodi, da se mi kdo nalepi na rit. Predvsem ZATO, KER SE PREJ UMAKNEM ali vsaj s smerokazom nakažem, da se bom umaknil, takoj, ko bo to mogoče.
Pa tudi, če tisti zadaj vozi 250, naj gre lepo mimo, nisem jaz postavljen tu za šerifa, da ga bom silil v vožnjo po omejitvah.

Če se mi kdo lima na odbijač v mestni gneči, koloni ipd., ga/jo najprej opomnem s parimi zaporednimi dotiki zavornega pedala ("blendanje"), če to ni dovolj pa še z meglenko. Če to ni dovolj sledi vožnja striktno po omejitvah.
Nekaterim to še vedno ne zadostuje.

Če sem prave volje, na semaforju z nasmehom stopim do voznika/ce za menoj in ga/jo vljudno prosim, če lahko drži malo večjo varnostno razdaljo, saj mi je nelagodno, ter se lepo zahvalim.
Ne boste verjeli, kako enostavna vljudna prošnja pozitivno učinkuje na soudeležence v prometu, tudi v drugačnih situacijah. Lepa beseda lepo mesto najde.

Občasno se sam tudi nalimam komu na odbijač, na avtocesti, tistim voznikom, ki vozijo prepočasi in kampirajo na prehitevalnem pasu, kljub temu, da imajo več zaporednih možnosti za umik na vozni pas.
Na živce mi grejo cincarji, ki se na pol že umaknejo, pa se potem premislijo in se vozijo po obeh pasovih. To so ljudje, ki ne vedo kaj hočejo v življenju.

Še ena stvar:

Vsi nedonošenčki v tej temi, ki vam avto predstavlja edino moč in avtoriteto, ki jo imate v življenju, se vzdržite kretenizmov kot je zaviranje na polno.

Namerno ogrožanje "limača", sebe in še koga drugega zraven je NEDOPUSTNO in neodgovorno dejanje, ki se lahko zaključi tudi z VAŠO polomljeno čeljustjo.
Meglenka zadostuje. Ali pa pranje šipe. Še najbolj lepa beseda. Nikakor pa ne debilizem.

Pravilno, večinoma delam isto :tomidelej:

Sicer pa..zgoraj je pisano, kako je včasih resnično potreba po "zrivanju" s ceste oz limanju, da se ti nekdo umakne. Se je meni to zgodilo cca pol leta nazaj, ko je bil nujen zdravstven primer v družini in se mi je mudilo do bolnice. Potem pa se najde nek d****, ki po AC prehiteva z 123 km/h tistega, ki vozi 121 km/h in noče niti malo pospešiti, vmes pa debatira na veliko s sopotniki. Ko pa mu poblendaš pa skoraj še upočasni. Mislim...nevem. Če bi ga lahko brez poškodb in žrtev zrnil s ceste, bi v tem trenutku naredil točno to, ker mi je bilo popolnoma vseeno za kazni, kupončke ipd.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: Vozniki, ki vozijo tik za avtom

Napisal/-a sašo5 Pe jul 09, 2010 2:53 pm

tiguan je napisal/-a:Mam str avto bi takoj na bremzo stisnil, ampak nočem bit za vse življenje po moji malomarnosti pohabljen, kriv v primeru nesreče seveda nebi bil kriv...mogoče zavoro tok stisnit, da unega zadaj prestrašiš.

tako lahko razmišlja samo k****n :roll: .............samo dve soluciji sta: pohodiš gas in mu spizdiš, ali lepo z desnim smerokazom nakažeš naj gre naprej....

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Pe jul 09, 2010 3:52 pm

bass je napisal/-a:............

Še ena stvar:

Kako tipično nakladanje nesramnega zaritneža. Najprej malo "dinamičnega nakladanja za uvod, potem pa hitro pride resnica na dan in izkažeš se za še enega avtocestnega nasilneža, ki misli, da se mu morajo drugi umikati.
Naj ti nekaj razložim: Ne ni nesramen tisti, ki vozi pred tabo po predpisih, nesramen si ti, ki misliš, da s tiščanjem v rit pridobiš neke meni neznane pravice. Takšnemu tečnežu se ne umaknem niti za milimeter, dokler se ne odmakne na primerno varnostno razdaljo. Še prej pa naredim en lep posnetek, da policiji lahko dokažem tvojo noro vožnjo in sodniku razlog za odvzem tvojega dovoljenja.

In ta bedast argument o "ogrožanju limača"!!!! Ti, limač, ogrožaš druge in ne obratno.

Kar se pa tiče groženj z "VAŠO polomljeno čeljustjo", pa samo to: Ga še ni bilo junaka, ki se je tako repenčil kot ti, pa se potem srečal z mojimi 120 Kg in grožnjo uresničil.

P.S.
Upam, da se kdaj "srečava".

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Pe jul 09, 2010 4:14 pm

gustelj je napisal/-a:
bass je napisal/-a:............

Še ena stvar:

Kako tipično nakladanje nesramnega zaritneža. Najprej malo "dinamičnega nakladanja za uvod, potem pa hitro pride resnica na dan in izkažeš se za še enega avtocestnega nasilneža, ki misli, da se mu morajo drugi umikati.
Naj ti nekaj razložim: Ne ni nesramen tisti, ki vozi pred tabo po predpisih, nesramen si ti, ki misliš, da s tiščanjem v rit pridobiš neke meni neznane pravice. Takšnemu tečnežu se ne umaknem niti za milimeter, dokler se ne odmakne na primerno varnostno razdaljo. Še prej pa naredim en lep posnetek, da policiji lahko dokažem tvojo noro vožnjo in sodniku razlog za odvzem tvojega dovoljenja.

In ta bedast argument o "ogrožanju limača"!!!! Ti, limač, ogrožaš druge in ne obratno.

Kar se pa tiče groženj z "VAŠO polomljeno čeljustjo", pa samo to: Ga še ni bilo junaka, ki se je tako repenčil kot ti, pa se potem srečal z mojimi 120 Kg in grožnjo uresničil.

P.S.

Mam sicer slabih 30 kil manj, ampak se z veseljem srečam z takimi ki bi reševali probleme z silo, da jih potem mine ;)
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
Dom3n
Novinec

Napisal/-a Dom3n Pe jul 09, 2010 4:36 pm

gustelj je napisal/-a:Kako tipično nakladanje nesramnega zaritneža. Najprej malo "dinamičnega nakladanja za uvod, potem pa hitro pride resnica na dan in izkažeš se za še enega avtocestnega nasilneža, ki misli, da se mu morajo drugi umikati.

P.S.

No še en k hoče bit policaj. A zlo boli če se komu k hitrej voz umakneš, če se lahko? bass je lepo napisal kakšnim voznikom se kdaj nalepi na rit (beri: takim k se lahko umaknejo, pa se vseeno ne).

DeNiŠ
Novinec

Re: Vozniki, ki vozijo tik za avtom

Napisal/-a DeNiŠ Pe jul 09, 2010 4:42 pm

sašo5 je napisal/-a:
tiguan je napisal/-a:Mam str avto bi takoj na bremzo stisnil, ampak nočem bit za vse življenje po moji malomarnosti pohabljen, kriv v primeru nesreče seveda nebi bil kriv...mogoče zavoro tok stisnit, da unega zadaj prestrašiš.

tako lahko razmišlja samo k****n :roll: .............samo dve soluciji sta: pohodiš gas in mu s*****š, ali lepo z desnim smerokazom nakažeš naj gre naprej....

amm a ni tako če namirno zabrezaš da si kriu ???
tako da nwem če se ravno splača bremzati, raj hladne živce pa počas naprej .

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jul 09, 2010 4:44 pm

Dom3n je napisal/-a:
gustelj je napisal/-a:Kako tipično nakladanje nesramnega zaritneža. Najprej malo "dinamičnega nakladanja za uvod, potem pa hitro pride resnica na dan in izkažeš se za še enega avtocestnega nasilneža, ki misli, da se mu morajo drugi umikati.

P.S.

No še en k hoče bit policaj. A zlo boli če se komu k hitrej voz umakneš, če se lahko? bass je lepo napisal kakšnim voznikom se kdaj nalepi na rit (beri: takim k se lahko umaknejo, pa se vseeno ne).

Se strinjam z Domnom, če se lahko umakneš, ni nobenega razloga, da se ne bi. Z vztrajanjem na levem pasu, če je desni prost, si definitivno vsaj tak k****n, kot tisti, ki se lima. Dosežeš namreč to, da je tisti zadaj še bolj živčen in ga vzpodbujaš k nespametnim potezam, ki lahko konec koncev tudi tebe stanejo kakšne poškodbe ali celo življenja!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Pe jul 09, 2010 4:51 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
Dom3n je napisal/-a:No še en k hoče bit policaj. A zlo boli če se komu k hitrej voz umakneš, če se lahko? bass je lepo napisal kakšnim voznikom se kdaj nalepi na rit (beri: takim k se lahko umaknejo, pa se vseeno ne).

Se strinjam z Domnom, če se lahko umakneš, ni nobenega razloga, da se ne bi. Z vztrajanjem na levem pasu, če je desni prost, si definitivno vsaj tak k****n, kot tisti, ki se lima. Dosežeš namreč to, da je tisti zadaj še bolj živčen in ga vzpodbujaš k nespametnim potezam, ki lahko konec koncev tudi tebe stanejo kakšne poškodbe ali celo življenja!

Poglej ju brihtneža! Če je toliko prostora na desnem pasu, zakaj se pa potem limata na rit? Umaknita se desno!
In najbolj bedasti izgovor stoletja: "Dosežeš namreč to, da je tisti zadaj še bolj živčen in ga vzpodbujaš k nespametnim potezam, ki lahko konec koncev tudi tebe stanejo kakšne poškodbe ali celo življenja!"
Predvsem porivač najprej ogroža tistega spredaj in "doseže to, da je tisti spredaj še bolj živčen in ga vzpodbuja k nespametnim potezam, ki lahko konec koncev tudi tebe stanejo kakšne poškodbe ali celo življenja!"

Kako se ti pa to sliši, kaj?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jul 09, 2010 5:35 pm

gustelj je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
Dom3n je napisal/-a:No še en k hoče bit policaj. A zlo boli če se komu k hitrej voz umakneš, če se lahko? bass je lepo napisal kakšnim voznikom se kdaj nalepi na rit (beri: takim k se lahko umaknejo, pa se vseeno ne).

Poglej ju brihtneža! Če je toliko prostora na desnem pasu, zakaj se pa potem limata na rit? Umaknita se desno!
In najbolj bedasti izgovor stoletja: "Dosežeš namreč to, da je tisti zadaj še bolj živčen in ga vzpodbujaš k nespametnim potezam, ki lahko konec koncev tudi tebe stanejo kakšne poškodbe ali celo življenja!"
Predvsem porivač najprej ogroža tistega spredaj in "doseže to, da je tisti spredaj še bolj živčen in ga vzpodbuja k nespametnim potezam, ki lahko konec koncev tudi tebe stanejo kakšne poškodbe ali celo življenja!"

Kako se ti pa to sliši, kaj?

In ti moraš "zmagat"? Se pravi, če on krši zakon s premajhno varnostno razdaljo, ga moraš še ti z neumikanjem? In potem se počasi zadaj nabira kolona, vsi počasi norijo, ker se spredaj nekdo(=ti) iz principa noče umaknit, čeprav ima prostora več kot dovolj! Res veleumno početje!

Zato pa je takšno sranje po cestah, ker mora vsak z vsemi možnimi pomagali dokazat svoj prav na cesti, ne glede na varnost, gnječo, legalnost, logičnost tega početja...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Pe jul 09, 2010 5:41 pm

Razdalja med vozili

29. člen

(1) Voznik, ki vozi za drugim vozilom po istem prometnem pasu,
mora voziti za njim na razdalji, ki ni manjša od razdalje, ki jo
pri hitrosti, s kakršno vozi, prevozi v dveh sekundah (varnostna
razdalja).

(2) Varnostna razdalja mora ne glede na vozne razmere omogočati:

- da lahko voznik zmanjša hitrost ali ustavi in s tem prepreči
trčenje, če voznik, ki vozi pred njim, zmanjša hitrost ali
ustavi;

- da se lahko voznik, ki prehiteva, varno vrne na izhodiščni
prometni pas.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe jul 09, 2010 5:50 pm

gustelj je napisal/-a:Razdalja med vozili

29. člen

(1) Voznik, ki vozi za drugim vozilom po istem prometnem pasu,
mora voziti za njim na razdalji, ki ni manjša od razdalje, ki jo
pri hitrosti, s kakršno vozi, prevozi v dveh sekundah (varnostna
razdalja).

(2) Varnostna razdalja mora ne glede na vozne razmere omogočati:

- da lahko voznik zmanjša hitrost ali ustavi in s tem prepreči
trčenje, če voznik, ki vozi pred njim, zmanjša hitrost ali
ustavi;

- da se lahko voznik, ki prehiteva, varno vrne na izhodiščni
prometni pas.

zj pa se najd v zakoniku kje pise kdaj se moras umakniti nazaj na vozni pas po prehitevanju,pa ce si v prekrsku ce "kampiras" na voznem pasu.
kar se pa tice tega da bi ti unga slikal k se ti je zalimal za rit:uporaba mobilnega telefona med voznjo je prepovedana!! sam tok o tem k se ti tko drzis zakona pa reda.kar se pa nasilja tice pa nam komentiral,ker sem misljenja da s tem nic ne resis.
aja mas lah ti tut 150 kil ce ma un drug noz al pa pajser me zanima koko bi se izslo.kokr kol pogledas bosta nakonc oba izgubila.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Napisal/-a Volvo5er Pe jul 09, 2010 5:50 pm

Takoj, ko smo
prehiteli počasnejše vozilo ali več vozil, se vrnemo
na vozni pas. Prehitevalni pas ni namenjen
stalni vožnji, tudi če vozimo z najvišjo dovoljeno
hitrostjo. Tudi ta manever jasno najavimo z
vključitvijo desnega smernika, se s pogledom v
desno vzvratno ogledalo prepričamo, da smo se
dovolj oddaljili od vozila, ki smo ga prehiteli in se z
nezmanjšano hitrostjo vrnemo na vozni pas.
Ne prehitevamo s hitrostjo, ki je nižja od
dovoljene hitrosti na tistem odseku avtoceste,
da ne povzročamo nevarnosti in ne oviramo
drugih.

Kopirano iz ZVCP brošure.

Če bi se vsi tega držali, bi se vsaj na avtocesti drastično zmanjšalo število voznikov, ki vozijo "za ritjo".

Ps. pustite Gustlja pri miru, on ve ;)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe jul 09, 2010 5:52 pm

Volvo5er je napisal/-a:Takoj, ko smo
prehiteli počasnejše vozilo ali več vozil, se vrnemo
na vozni pas. Prehitevalni pas ni namenjen
stalni vožnji, tudi če vozimo z najvišjo dovoljeno
hitrostjo
. Tudi ta manever jasno najavimo z
vključitvijo desnega smernika, se s pogledom v
desno vzvratno ogledalo prepričamo, da smo se
dovolj oddaljili od vozila, ki smo ga prehiteli in se z
nezmanjšano hitrostjo vrnemo na vozni pas.
Ne prehitevamo s hitrostjo, ki je nižja od
dovoljene hitrosti na tistem odseku avtoceste,

da ne povzročamo nevarnosti in ne oviramo
drugih.

Kopirano iz ZVCP brošure.

Če bi se vsi tega držali, bi se vsaj na avtocesti drastično zmanjšalo število voznikov, ki vozijo "za ritjo".

Ps. pustite Gustlja pri miru, on ve ;)
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov