Debate, ki niso vezane na ostala področja...

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky So nov 22, 2003 2:43 pm

mazda-mx3 je napisal/-a:no tako nejeverneži!
sem šel v Lj pa je blo vse uredu, grem nazaj dol, pa mi sveti lučka za počekirat olje, ga natočim 2 litra....je blo vse OK.
naslednji dan se odpravim v Lj, na kozini spet zasveti lučka, natočin 1 l, v Lj pa spet zasveti lučka sem ga natočil še 2l . za dol pol ni blo več problemov.

hmmm če se ne motim sveti lučka tudi če je prevelika količina olja not...
nekaj mi ni jasno... si šel preverjat nivo olja al je blo bl tist:lučka sveti,poka litr olja??
ker možno da je kšn senzor crknil in je lučka zato svetila...

čudno mi je zato ker na mojmu do sedaj 2x menjano olje in 2 dolito po 1,5 litra...s tem da je blo treba dolit cca.1000km pred menjavo olja :wink:
no fotrovem isto s tem da ni treba nič dolivat,pri sestri je blo treba 1x dolit, na prejšnji fotrovi a6 smo v 4 letih mogoče 4 olje dolili...
ne vem no...

btw:moj prejšnji avto pajero:1 liter na 1000km :wink: tako da ne da VSI japonci ne sisajo olja... :wink:
SlikaSlika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky So nov 22, 2003 2:47 pm

mazda-mx3 je napisal/-a:sedaj imamo spet a4 (sam zato ker je foter matast na audije) pa se dogaja to z oljem in tretji dan ko smo ga kupili je odstopil prag pri voznikovih vratih. Avto pa je bil kupljen letos avgusta

kle ste mal zajebal...imaš pravico do vrnjene kupnine v 8 dneh če avto ni izpraven...ergo po 3 dneh greš nazaj in zahtevaš denar nazaj...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 So nov 22, 2003 5:34 pm

mah, nivo olja je bil minimalen, ne pa previsok.....
prag je bil popravljen pod garancijo

glede unega o gonjenju malih in velikih avtov:
jaz moje avte teram malenkost več, kot pa mati in oče svojega (audi ter golf).
Golf pa sploh ni nikoli teran, ker je mati itak navadna voznica ne pa neka rally legenda!

micra od kolega pa je itak bla malo manj kot rally mašina in jo je gonu neprestano.
na mazdi pa je slo tesnilo, ker mi je pozimi zmrznila voda v motorju in je bil pol cel kazin, ko sem ga uzgal...........

Tako da ta izjava ni lih pravilna......
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
A3Turbo4Life
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a A3Turbo4Life So nov 22, 2003 7:14 pm

na mazdi pa je slo tesnilo, ker mi je pozimi zmrznila voda v motorju

That says it all. :lol: :lol:

Kaj pa antifriz? :P

Bye
Uno Turbo Racing - Slippery when boosting
-----------------------------------------------------------
Sex is one of the most wholesome, beautiful and natural experiences that money can buy

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho So nov 22, 2003 7:20 pm

Pa dajte malo prenehat s totim pretiravanjem glede olja. Do zdaj vsakega ko vem, da ma Audija (dizla ali bencinca) nena jamra z oljem, pa tudi sam nena.
Slika

Uporabniški avatar
PozerQ
Nov uporabnik

Kraj: Borovnica

Napisal/-a PozerQ So nov 22, 2003 8:07 pm

mazda-mx3 je napisal/-a:Smo meli ze 5 audijev, pa noben ni delal težav glede olja, ta je prvi.
Smo pa meli z vsakim skoraj tezave.
prvi audi 80, je delal kot urca, letnik76
drugi audi 80, je crknila vsa elektronika---servis, bili smo na dopusti v KG
prvi a4 1.8 20V, 2x menjali tesnilo glave motorja, sla u pm elektronika za ABS, sla crpalka od servo volana, avto je imel 180k KM, ko smo ga prodali.
prvi a4 1.9 TDI, je 2x slo tesnilo glave motorja in 1x se turbina ni vklapljala,
sedaj imamo spet a4 (sam zato ker je foter matast na audije) pa se dogaja to z oljem in tretji dan ko smo ga kupili je odstopil prag pri voznikovih vratih. Avto pa je bil kupljen letos avgusta

Vi res ne znate z avti delat.Pr ns doma smo mel audija 80 2.0i pa smo z nem naredl 238kkm u 10 letih pa smo izven rednih servisov zamenal le eno cev hladilnega sistema in tesnilo pokrova glave motorja..Tut auspuha al pa sklopke nismo menal.prodal smo ga zelo uspešno za 620kSIT.
Tolk o tem kako se audiji kvarjo.
Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So nov 22, 2003 9:14 pm

Pozer nic se sekirat. To so uni modeli ko vzgejo pa gremo gasa do podna -> potem so pa avtomobili krivi :mrgreen:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
PozerQ
Nov uporabnik

Kraj: Borovnica

Napisal/-a PozerQ Ne nov 23, 2003 9:10 pm

Sej se ne sekiram sam mi gre na k.... k majo eni tak odnos do avtov.
Slika

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Napisal/-a mazda-mx3 Po nov 24, 2003 7:13 am

pozer je napisal/-a:Sej se ne sekiram sam mi gre na k.... k majo eni tak odnos do avtov.

X-Hair to je tudi tebi namenjeno!

Oprostita izrazu, ampak vidva vesta en k-u-r-a-c o našem odnosu do avtomobilov!
Me niti ne poznata, niti moje družine ne, ampak vidva sta psihologa in sociologa in analista, ma andate a kagare mona!:lol:

Sam za info, vsi audiji, ki smo jih do sedaj imeli, so bili namenjeni večinoma dolgim relacijam vsak teden vsaj enkrat KP-NM al pa MB al pa 4x na teden v LJ in nazaj.

In razen prvega audija so bili cisto vsi redno servisirani na uradnem (pooblaščenem) servisu. In se nikoli, nam niso rekli, da je bla nasa krivda za napako ampak vedni njihova oz. od proizvajalca......zato so bila vedno zastonj popravila, oz. ko ni bilo vec garancije, so nam vedno "subvencionirali" popravilo, ker je bil avto redno vzdrzevan in se to ne bi smelo zgodit!

A3Turbo4Life:
Glede moje mazde, pa so mi povedali da sem res dal premalo antifriza......ce bi vedel da bo -15 °C kolkor je bilo tisto noc, bi ga po vsej verjetnosti dolil...to je bla moja napaka....primorc pa na severu...bala! :P

No pa bom tle zakjucu ki se bo itak nasu spet en ful pameten, ki pozna audije do potankosti in bo rekel, da se audi ne more pokvarit....eh dejte se ze enkrat zbudit, audi ni vec audi, kot vcasih.....na zalost! Tudi fičaka če bi zdej spet proizvajali bi se kvaril vec kakor prej....ker gledajo na kvantiteto ne pa vec tolko na kvaliteto...to je preprosto.

Ne mi zamerit za kar sem napisal, ampak glede teh avtov (nasih) vem jaz malo vec kot vi :wink:

No pa lep pozdrav vsem in mejte se fajn!
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
matevz
Novinec

Kraj: Kropa

Re: re

Napisal/-a matevz Po nov 24, 2003 8:10 am

To mi je povedu kolega k dela v firmi k poslujejo z audijem, pa ve da je prišla ena serije k nam, v slo, k v menjalniku niso imel nič olja.Menda so crkaval k svina, amoak samo A4, da se razumemo.Sej drgac nimam nč proti, so v redu avti.

matcho je napisal/-a:
matevz je napisal/-a:Drgac poznam dost ljudi z novimi avdiji in to tdi, ko jim je nov avto kuril olja liter na vsakih 14 dni.Tko da tud audi ni vec to kar je bil.Nekdo je rekel Mazda, menda je kar v redu ratala zdej ko je Ford lastnik. Drgac so pa nove Hdi mašine od peugeota in citroena tudi ok!

1 liter olja na vsakih 14 dni???? To na leto potem znese več kot 24 litrov ojla. Zdaj al sem jaz narobe razumel al pa si se ti zmoto.

Če požere, požere 1 deciliter ojla na mesec al pa dva meseca. Osebne izkušnje.

Uporabniški avatar
matevz
Novinec

re

Napisal/-a matevz Po nov 24, 2003 8:18 am

Drgac je pa tko, glede tega olja, jest sem povedu o mojih izkušnjah, sej dons ne morš vedet kaj boš dobil, pa če kupiš avto za 20 mio.Poznam kar nekaj takih, vi pa pač ne.Jest samo vem da serije v letnikh 01 02 ne bi kupil.Isto je blo z mercedesi sam ne olje ampak airbagi niso delal al pa so se sprožil k si vrata odprl.

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Po nov 24, 2003 8:55 am

matevz je napisal/-a:Drgac je pa tko, glede tega olja, jest sem povedu o mojih izkušnjah, sej dons ne morš vedet kaj boš dobil, pa če kupiš avto za 20 mio.Poznam kar nekaj takih, vi pa pač ne.Jest samo vem da serije v letnikh 01 02 ne bi kupil.Isto je blo z mercedesi sam ne olje ampak airbagi niso delal al pa so se sprožil k si vrata odprl.

ja spet posplošuješ!
moj a4: letnik 2002-marec
fotrov a4: letnik 2002-avgust

nobene težave z olji!
tako da ne posploševati!!ja pismo a je cel letnik gum zanič če je enmu počla?????????????????
SlikaSlika

Uporabniški avatar
matevz
Novinec

Napisal/-a matevz Po nov 24, 2003 8:59 am

Dej preber kja pišem ,sej sem napisal da ne vsi , tisti ki jih jest poznam.čeprav jih je mal velik ampak ok.sem vesel da ti dobr dela, pa fotru tud.

maky je napisal/-a:
matevz je napisal/-a:Drgac je pa tko, glede tega olja, jest sem povedu o mojih izkušnjah, sej dons ne morš vedet kaj boš dobil, pa če kupiš avto za 20 mio.Poznam kar nekaj takih, vi pa pač ne.Jest samo vem da serije v letnikh 01 02 ne bi kupil.Isto je blo z mercedesi sam ne olje ampak airbagi niso delal al pa so se sprožil k si vrata odprl.

ja spet posplošuješ!
moj a4: letnik 2002-marec
fotrov a4: letnik 2002-avgust

nobene težave z olji!
tako da ne posploševati!!ja pismo a je cel letnik gum zanič če je enmu počla?????????????????

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Po nov 24, 2003 9:01 am

matevz je napisal/-a:Jest samo vem da serije v letnikh 01 02 ne bi kupil.

na tole sem prej odgovarjal :wink: :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
matevz
Novinec

Napisal/-a matevz Po nov 24, 2003 9:04 am

Aha, ja tko so mi svetovali.Kam ga na srevis vozis

maky je napisal/-a:

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Napisal/-a mazda-mx3 Po nov 24, 2003 9:05 am

Dobro sej audi dela dobre automobile, nekateri se kvarijo vec, nekateri manj, oblika je zelo všečna, sploh novi A3, dizel motorji pa nudijo obilico užitkov, ki jih pri drugih dizelcih ni oz. pri nekaterih drugih znamkah baje da ja.

Ce pogledamo malo drugace, je to prestizna znamka (kar audi vsekakor je) ki za ta denar, nudi veliko.
Na zalost pa niso tako perfektni avtomobili kot bi lahko bili z njihovim znanjem, tehnologijo in materijali.......in bi clovek pricakoval manj takih grenkih izkusenj.....
sam to. :(
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
matevz
Novinec

re

Napisal/-a matevz Po nov 24, 2003 9:17 am

No sej nekdo pa razume kaj sem mislil.ce človek da 8 mio za audija, da mi poj crkne, hvala lepa za tak avto.To bi človek pričakoval od avta za 1,5 mio ali 1 mio(novega mislim).kakšni korejci al pa kej takega, čeprav v zadnjem času sploh niso slabi avti, dons se že vse tko razvija da ne morš verjet.

mazda-mx3 je napisal/-a:Dobro sej audi dela dobre automobile, nekateri se kvarijo vec, nekateri manj, oblika je zelo všečna, sploh novi A3, dizel motorji pa nudijo obilico užitkov, ki jih pri drugih dizelcih ni oz. pri nekaterih drugih znamkah baje da ja.

Ce pogledamo malo drugace, je to prestizna znamka (kar audi vsekakor je) ki za ta denar, nudi veliko.
Na zalost pa niso tako perfektni avtomobili kot bi lahko bili z njihovim znanjem, tehnologijo in materijali.......in bi clovek pricakoval manj takih grenkih izkusenj.....
sam to. :(

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Po nov 24, 2003 9:23 am

matevz je napisal/-a:Aha, ja tko so mi svetovali.Kam ga na srevis vozis

maky je napisal/-a:

porshe verovškova
SlikaSlika

Uporabniški avatar
matevz
Novinec

Napisal/-a matevz Po nov 24, 2003 9:34 am

No vem da je to uradni uvoznik, zastopnik...ampak kolegu k ni imel olja v menjalniku, ko ga je pripeljal na servis, so rekli da so mu dali olje v avto.Po 6 km mu je avto crknu, je šel nazaj in vprašal kaj niste dal olja not, so pa rekli ja in mu pokazali čisto novo kantico olja v prtljažniku.Kaj naj si človek misli potem.Ampak v redu to je en primer sem pa sigurn da jih je več podobnih

maky je napisal/-a:
matevz je napisal/-a:Aha, ja tko so mi svetovali.Kam ga na srevis vozis

maky je napisal/-a:

porshe verovškova

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Po nov 24, 2003 9:38 am

no ja... pri meni do sedaj brez problemov...
se da tudi marsikaj zmeniti ko se recimo na avtodelti ne da...

nasploh mi pa avtodelta sux!!!! pismo odnos do strank majo ko.... rajši ne povem :!: :evil: :evil: :evil:
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov