Pero je napisal/-a:Torej smo mi ki smo opravili izpit prej nevarni vozniki ?![]()
Pero je napisal/-a:Se ne strinjam da bi moralo to biti obvezno. Že v avtošoli bi morali naučiti ljudi normalno in varno vozit.
Pero je napisal/-a:Tak tečaj lahko da raznim mulcem občutek da obvladajo avto in bodo še bolj pritisnili na gas. Prav je da obstajajo taki centri, ampak tistemu ki nima v glavi vse poštimano to ne pomaga.
lenivec je napisal/-a:fičfirič je napisal/-a:Kar se abs-a tiče na posnetku mislim da ni realna slika. Avto z samo izključenim abs-om se bo dosti lažje zasukal kot serijski avto brez! Avti ki nimajo abs-a imajo mehanski hidravlični restriktor, ki pri zaviranu razbremeni zadnje zavore da ne bi prišlo do odnašanja zadka.Avti z abs-om pa ne, ter z samo izklopom narediš večjo p****rijo.
Za zgled si vzemite rally dirkalnik.Noben (resen) dirkalnik ne bo imel abs (pa to ne pomeni izključenega) ampak predelanega na restriktor!
Če ima kdo drugačne informacije naj jih prosim deli.
popolnoma realna slika. blokirana vsa 4 kolesa. na levi asvalt na desni podlaga z slabšim oprijemom. kaj se bo zgodilo? valda bo na levi večji oprijem in bo avto zasukalo. in nimajo tu nobene veze restriktorji. tu nimelo nobene veze odnašanje zadka zaradi preveč sile nazaj.
lenivec je napisal/-a:MrMatic je napisal/-a:lenivec je napisal/-a:MrMatic je napisal/-a: Najprej naj se vozniki začetniki naučijo voziti v avtu brez vse elektronike, potem temu dodaj še "malo" rabljene stare gume. Ko se vsaj za silo naučijo voziti, se jim pokaže kaj prinaša elektronika. Servo volan ni vse, prav tako ne abs, ne esp, ti pa lahko zelo pomagajo pri vožnji.
zakaj bi se učil na avtu brez elektronike, če pa je način vožnje čisto drugačn pa še elektronike je vedno več. sploh avte z abs dobiš že za par 100€
Že od prej veš kako se avto obnaša, z elektroniko nasploh si pa lahko še malo bolj siguren, čeprav se ni za zanašati na elektroniko čisto povsem.
to je res. elektronika je pa tam samo za pomoč. če ti zamudiš ali ne nardiš prav ji tudi nebo pomagala. se tudi esp avti vrtijo po poligonu, če voznik zamudi.
glede abs in brez abs, pa glede na to da imajo vsi novi avti abs že nekaj let se mi zdi nesmiselno zguljat čas in razlagat teorijo in vadit zaviranje brez abs-a če lahko ta čas nameniš nečemu drugemu.
aja pa abletten o tebi nima smisla zgubljat besed. vi ste nezmotljiva vrsta z popolnimi refleksi in popolno kontrolo za volanom. aja daj razloži mi kaj ti pomaga robnik pri tem kako pravilno odreagirat in te zadeve
in glede abs-a samo tole
http://www.youtube.com/watch?v=sO8IhBE_ ... r_embedded
lep primer kaj naredi abs pri zaviranju na dveh različnih podlagah.
lenivec je napisal/-a:dajte parkplac teoretiki enkrat se zapeljite na vransko in opravite tečaj. pa pol teorijo iz parkingov tam uporabljajte.
me prav zanima kateri zasnežen parking ima izogibanje oviri. Zaviranje na različni podlagi, krog pol pol, hidravlično ploščo, zaviranje po bregu dol v ovinek itd. in vse to lahko delaš VARNO brez nevarnosti za sebe avto in okolico (razen če ne poslušaš navodil)
uglavnem zasnežen parking ni nič. konec koncev pa kaj ti parking pomaga, saj ti parking ne da navodil kak pa kaj. ali te parking nauči kako zavirat v sili? kako obračat volan? kako pravilno odreagirat itd.
pa še nekaj o odgovornosti itd. vsak ki nardi ta tečaj se konkretno zamisli. zato ker 98% folka ki je tam se še ni znašlo v takšnih situacijah in si enostavno ne zjano predstavljat kaj se lahko zgodi če gre kaj narobe.
tu pa potem vidiš kak hitro lahko gre kaj narobe oziroma kakšne so posledice in se malo zamisliš. lahko ti videje kažejo kolko hočeš. ko boš pa sam videl razliko med 35kmh in 40kmh pri zaviranju na polno boš pa tudi naslednjič na spolzki podlagi malce večjo varnostno držal in malo nižjo hitrost.
abbe je napisal/-a:sam se je brez abs-ja 10m prej ustavil.
3.Skupinsko delavnico o varnosti cestnega prometa in psihosocialnih odnosih med udeleženci cestnega prometa, na kateri se udeleženci seznanijo z razlogi in s posledicami nesreč ter s tveganji pri vožnji. Vključuje ugotavljanje slabosti in pozitivnih lastnosti obnašanja, ki so jih udeleženci opazili pri svoji vožnji, ugotavljanje razlogov za prehitro vožnjo in glavnih slabosti tvegane vožnje, razpravo o pogostosti vožnje pod vplivom alkohola in drugih opiatov ter možnih posledic takšne vožnje, predstavitev vpliva psihofizičnih sposobnosti na vožnjo, spodbujanje sposobnosti predvidevanja, opazovanja in ocenjevanja ter prilagajanja hitrosti prometni situaciji, ugotavljanje motenj, ki odvračajo pozornost voznika od vožnje, ter predstavitev primernega odnosa voznikov do ostalih udeležencev v prometu.
Programa dodatnega usposabljanja se mora voznik začetnik udeležiti v predpisanem zaporedju. Prvi del vožnje odličnosti mora opraviti po najmanj dveh mesecih od izdaje vozniškega dovoljenja, enodnevne vadbe varne vožnje z vključeno skupinsko delavnico o varnosti cestnega prometa in psihosocialnih odnosih med udeleženci cestnega prometa po najmanj dveh mesecih od udeležbe na prvem delu vožnje odličnosti, drugega dela vožnje odličnosti pa po najmanj dveh mesecih od udeležbe na enodnevni vadbi varne vožnje.
maliBobi je napisal/-a:Zato se tudi strinjam s tem tečajem, ker nenazadnje je njegovo poslanstvo ravno v tem, da se kandidat nauči kako predvidevati IN kako reševati takšne situacije v delčku sekunde.
lenivec je napisal/-a:ali te parking nauči kako zavirat v sili? kako obračat volan? kako pravilno odreagirat itd.
lenivec je napisal/-a:dajte parkplac teoretiki enkrat se zapeljite na vransko in opravite tečaj. pa pol teorijo iz parkingov tam uporabljajte.
need 4 speed je napisal/-a:Vidiš pa tam svašta..5x se je peljal čez tisto ploščo, kjer ti odnese zadek in 5x ga je obrnilo okrog.Kako bo tak ne cesti odreagiru, če tuki ni mogu pa je vedel kdaj in kam ga bo odnesl.![]()
Js na Vransko sicer ne gledam kot na teorijo, ki bi pomagala v krizni situaciji. To vzamem kot poligon, ki kakšnim preveč samozavestnim voznikom vlije malo strahospoštovanja do prometa. Ker takšni se ne zavedajo dovolj dobro, kako malo je potrebno, da se vožnja spremeni v krizno situacijo in krizna situacija v tragedijo.X-Hair je napisal/-a:Pa ti nobena teorija na Vranskem ne pomaga, če se pozimi vsaj malo ne poigraš kje.
dolenc46 je napisal/-a:Jaz sem tudi bil na vranskem(sem mladi voznik) pa se mi je zdelo superČE druzga ne vsak mal vidiš kako se avto obnaša ko ga ne kontorliraš več ipd.
dolenc46 je napisal/-a:Verjemte takrat začneš razmišljati čisto drugače kot na poligonu ko si sproščen in veš da tudi če te zavrti ne bo nič, na cesti pa te zgrabi panika, razmišljaš ali bi odvil na polno pa me bo potem razmetalo po cesti ali bi samo malo popravil smer in upal da ne premalo in boš zapel robnik...
domen_ je napisal/-a:To vzamem kot poligon, ki kakšnim preveč samozavestnim voznikom vlije malo strahospoštovanja do prometa. Ker takšni se ne zavedajo dovolj dobro, kako malo je potrebno, da se vožnja spremeni v krizno situacijo in krizna situacija v tragedijo.
dolenc46 je napisal/-a:Jaz sem tudi bil na vranskem(sem mladi voznik) pa se mi je zdelo superČE druzga ne vsak mal vidiš kako se avto obnaša ko ga ne kontorliraš več ipd.
Da sem pa kaj veliko odnesel od tečaja pa nebi rekel, tako kot nekateri pravijo, v resnici se boš čisto drugače odzval kot na poligonu ko si skoncentriran in veš kakšna je podlaga, kaj sledi in kako se moraš rešit ker ti inštruktorji prej vse povedo.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov