Debate, ki niso vezane na ostala področja...

urosch
Nov uporabnik

Re: POKAŽI SVOJO ŠOLO, DA PREPREČIŠ DRUGIM

Napisal/-a urosch Pe nov 19, 2010 5:08 pm

DaDek je napisal/-a:v avtošoli učijo, da je potrebno gledat v ogledala - torej nazaj :evil: 8)

Seveda, še posebej v koloni glej nazaj. :roll:

Uporabniški avatar
axa
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a axa To nov 23, 2010 7:13 am

Evo moje šole:
Slika
Slika

Imel sem nesreco v podsmreki pri ljubljani zjutraj v enem ovinku ki je bil neverjetno spolzek in sem samo sel naravnost v polno nalozen kombi. Hitrost ni bila velika(cca 40-45kmh) ampak je bil nazalost ravno najvecja mrcina od kombija nalozen do vrha.

Zvedel sem, da je ta odsek ceste zelo znan po nesrecah saj se je v zadnjem letu recipisi zgodilo 50 nesrec na istem ovinku!!!Nic ni oznaceno da je spolzko cestisce.Po pricevanju ljudi tam okoli
se to ni dogajalo dokler niso dali novega asfalta.Zenska, ki zivi ob cesti v samem ovinku je kamion odbil vogal hise, avtobus pa del strehe, ker so zgubili kontrolo.

Oznaceno ni bilo popolnoma nic, nobeno opozorilo o spolzkem cestiscu, omejitvijo itd. No sedaj ko je vse to mimo, sem sel pogledat ta odsek in vidi vidi, cesta ima znake, opozorila, lezece policaje IN narezana je!! :evil:
Jazst

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To nov 23, 2010 9:14 am

Vse lepo in prav, ampak a ni namen teme, da pokažeš, kako si z lastnim pretiravanjem in slabo presojo povzročil nesrečo, ne pa da limate vse od vseh žensk ki so vas izsilile in tovornjakov, ki so vas nagazili po lastni krivdi. Tema je o lastnih neumnostih in ne o neumnostih drugih ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Po nov 29, 2010 10:31 am

Slika
Slika
Slika
Slika

Potek zgodbe. Peljal sem se na ta nedeljski popovdan iz službe po dežu. Na kar prehitim starejšega gospoda ki se je peljal 55-60 km/h na omejitvi 90, ga prehitim in nadaljujem pot z okoli 80. pridem na ovinek, in ob cesti bi naj bil makedam. Seveda je bil vendar pod vodo, ki jo je zadrževal ovinek. Mene je potegnal v bankino zadn konec odneslo, lovil sem avto in končal v drugem vozilu.

Drugače več debate o tem http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=75970&start=200
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Ne dec 12, 2010 3:23 am

zletel s ceste,koncal na strehi.
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
maxipin
Novinec

Napisal/-a maxipin To dec 14, 2010 7:22 pm

devilkin je napisal/-a:
PICT0097.JPG
To je ostalo od mojega P206.
V moj stoječ avto se je na avtocesti zaletel šlepar. Oziroma šlepar najprej v Kalosa , ta pa vame. Stali pa smo ker je bilo delo na avtocesti.
Voznik šleparja je očitno počel vse drugo kot gledal na cesto in povzročil verižno trčenje.

jack86 je napisal/-a:...In še moja zgodba:

Takole me je letos tovornjak izsilil in me malo odrinu. Srečo sem mel, da me je še opazil in je na vso moč zaviral...
Slika
Slika
Slika

Samo ne mi s takimi pred nos. Najlažje je kriviti vse po spisku, v resnici pa ste avtomobilisti najhujši kirvci. Kolikor opažam avtomobiliste (ne vsi), počnete take pizdarije po cesti da ni res (se opraviujem besed. Kamijoni se prehitevajo malo dle časa, kajti vsi imajo blokado 90 km/h, ampak ne avtomobilisti vsi živčni blendajo torbijo, potem ko pa kamijon kamijona prehitita se pa ti avtomobilisti naguzijo pred kamijon in naglo iz 90km/h zavrejo na 60 km/h.

Tudi ta del z rdečim manom in črnim renaultom. Vprašanje kakšna je ta resnica iz isilstvom, kajti avtomobilisti mislite da ste kar nevem kaj na cesti in si vse dovolite, potem ko je pa sranje in kup pleha so pa vsi ostali krivi.

Avtoceste so v sloveniji kratek čas (napram ostalim državam) in so se dokaj hitro uvedle, tako da marsikateri voznik nima pojma kaj je to pospeševalni in prehitevalni in vozni pas.. Dostikrat se zgodi da kar naenkrat prileti iz črpalke ali pa iz uvoza aavtomobil z 60 km/h in kar na hitro skoči na vozni pa pred kamijon in potem so posledice. Prav tako je nakaj v tem sistemu z rdečim manom in črnim renaultom. Uglavnem pamet u glavo pa malo bolj razmišljati in biti pozoren. Kdor je avtoprevoznik bo že vedel o čem govorim.

devilkin
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a devilkin To dec 14, 2010 7:31 pm

Ne posplošuj. Pri meni je bil zaradi dela na cesti in posledično zaradi tega zoženja vozišča zastoj. In vsa vozila so se ustavila pri tem zastoju pravočasno le slovaški tovornjakar ne.
Bi se pa čisto lahko, če bi bil zadosti pozoren na cesto ampak on pač takrat ni bil, sem zato mar jaz kriv?
Saj danes ne krivim več nobenega ,saj se je vse srečno izteklo, lahko bi bila pa tragedija.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To dec 14, 2010 7:37 pm

ojoj, in to pametuje nekdo, ki še nima izpita? :lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
maxipin
Novinec

Napisal/-a maxipin To dec 14, 2010 10:37 pm

No saj po enem imaš čisto prav iceman. Lahko bi se oglasil tudi čez kakšno leto. Ampak glede na to da sem jaz dobesedno "bolan" na te zadeve. Vsakič ko mi čas dopušča in je možnost sem okrog. Sem tudi videl in spoznal razlišne zadeve tako kot sopotnik kot tudi šofer. Glede na to da če damo roko na srce je kar nekaj slovenskih voznikov avtomobila ki počnejo ravno to kar sem jaz opisal. Da ne omenjam kaj se dogaja po youtubu in facebook-u ko tovornjak tovornjaka prehiteva malo dlje.

Enkrat se nama je zgodilo v nemčiji to da sva prehitevala eno cisterno zadaj pa en tečen avtomobilist ki je blendal in trobil ko utrgan, nato ko sva prehitela cisterno naju je prehitel še ta avtomobilist in pokazal sredinca in nato zapeljal pred kamijon in naglo zavrl na 60 km/h. Mislim da totalno izgubiš živce in to naj bi bila kultura in strpnost voznikov, podobno se je zgodilo tudi v sloveniji. Pa da ne vržemo vse v enaki koš, nekateri so popolnoma drugačni vozniki, vsaka jim čast, še spustijo in počakajo kamijon če kje speljuje, zavija itd. Enako je tudi pri avtoprevoznikih, nekateri so slabši drugi boljši.

Enako se je tudi dogajalo v tem snežnem zametu. V klanec gre kamijon kot tank z zaletom če ni nobenege pred njim in zopet sem bil med tem prvim snežnem metežem okrog (predvsem relacija Kočevje-Ljubljana) ki je hribovita in se an avtomobilist zaradi malomarnosti vstavi in za njim se še kamijon. In ko se kamijon ustavi je vsega konec in se ne premakne več. Potem pa po vseh možnih virih razlagbljajo da zastoje delajo samo kamijoni.

Pa tudi čez karavanke tunel bi prej spravil 100 kamijonov kot 60 avtomobilov.

No se opravičujem ker sem se malce razpisal

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos To dec 14, 2010 10:46 pm

axa je napisal/-a:Evo moje šole:
.
.
.

Imel sem nesreco v podsmreki pri ljubljani zjutraj v enem ovinku ki je bil neverjetno spolzek in sem samo sel naravnost v polno nalozen kombi. Hitrost ni bila velika(cca 40-45kmh) ampak je bil nazalost ravno najvecja mrcina od kombija nalozen do vrha.

Zvedel sem, da je ta odsek ceste zelo znan po nesrecah saj se je v zadnjem letu recipisi zgodilo 50 nesrec na istem ovinku!!!Nic ni oznaceno da je spolzko cestisce.Po pricevanju ljudi tam okoli
se to ni dogajalo dokler niso dali novega asfalta.Zenska, ki zivi ob cesti v samem ovinku je kamion odbil vogal hise, avtobus pa del strehe, ker so zgubili kontrolo.

Oznaceno ni bilo popolnoma nic, nobeno opozorilo o spolzkem cestiscu, omejitvijo itd. No sedaj ko je vse to mimo, sem sel pogledat ta odsek in vidi vidi, cesta ima znake, opozorila, lezece policaje IN narezana je!! :evil:

Pa ni samo tisti ovinek spolzek, še en prej podobno, sem že videl avte ki so končali v kapelici na koncu ovinka :? Nevarni odsek, sploh k se uščije...
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr dec 15, 2010 12:00 am

V desetih letih dve nesreči po lastni krivdi....Zaradi neizkušenosti ( in sebe in nepoznavanje avta) sem pri 90-100 zabremzal na polno ( nekaj je zmigalo v visoki travi ob cesti) avto je potegnilo desno na bankino....jaz z volanom polno v levo....postavlo avto povprek jaz kontra....ampak bilo je prepozno...gume so zagrable in avto je vrglo na bok ter na streho, zarotiralo za 180 stopinj in odbilo s strehe v zrak nazaj na kolesa...avto se je hotel še prekucnit na bok a je omagal in padel nazaj na kolesa....slik žal ni....nobenemu nič....
Druga nesreča pol leta kasneje...trenutek nepozornosti pri zavijanju levo.....odvzem prednosti nasproti vozečemu. Namerili so mu 74metrov zavornih poti s tem, da je med tem zaviranjem še mene vrgel s ceste...mislim da je bilo takrat govora o nekih 124km/h merđo stara c klasa..... Avto je obstal na mestu. Mene pa zarotiralo za 180 stopinj in vrglo 10m stran...Prekleto dobro se je jugič takrat odrezal....na srečo sam. ne znam si predstavljat kaj bi bilo s sopotnikom v tem primeu...
Slika
Slika
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Sr dec 15, 2010 2:12 pm

martin94 je napisal/-a:No, to pa se je zgodilo meni in očetu januarja 2008:

Sva se takrat ravno vračala domov in sva v Prestranku (blizu Postojne ;) ) pri pumpi Tuš oil imela to nesrečo. Krivec je bil drugi voznik v golfu, ki je bil tako pijan, da je še zase komaj vedel. Najprej je zadel enega voznika alfe pred nami in nato, glede na ugotovitve policije, priletel v naju z 100 km/h+. Sila je bila tako velika, da je naredilo škodo, vidno na slikah, zdrobilo je tudi notranjost menjalnika (po trku je motor še vedno delal, čeprav je bil menjalnik v 2. prestavi ;) ) in se je celotna leva stran pri stičišču obeh vrat sesedla vase za 5 cm.

Čeprav še nimam izpita (vendar ga bom kmalu imel :mrgreen: ), je to zadostna lekcija, da ne bom precenjeval svojih sposobnosti v prometu in da se ne bom usedel opit za volan, saj ravno zaradi tega imam še vedno neznanske težave s koleni in vratom, ki se jih verjetno ne bom nikoli več rešil, čeprav ne po svoji krivdi...

Nebom govoril bedarije, ampak pomoje neveš kako deluje prenos moči, kot je vidno na sliki je staknilo levi homokinetični zglob, torej je enako kot da bi se kolo v prazno vrtelo. Menjalnik je ostal popolnoma cel, le zglob se je staknil in se je menjalnik vrtel v prazno.

Moja lekcija, kjer sem si kupil pamet leta 2007 v juniju, izpit sem takrat imel 2 mesca:

Srečo sem imel, da sem bil sam v vozilu in, da ni bilo avtov na nasprotnem voznem pasu. Le steber, ki se je zapičil skozi šipo je bil na malenkost neugodnem mestu. Na vso srečo mi ni glave naprej nabilo in sem se džal stisnjen v sedež, ker drugače bi ostal lepo brez glave... Na to mojo izkušnjo lahko potrdim, da mora bit tečaj varne vožnje za voznike začetnike obvezen, da se naučijo pravilno ravnat z vozilom na mokrem in neravnem cestišču!

Slika

Drugače pa letel sem dol z 130km/h torej 40km/h čez omejitev oz. 70km/h preveč glede na razmere na cesti v tem ovinku. Cesta pa je tista, ki gre iz Peker na Studence pri Marlesu v Mariboru. Pristal pa sem v sadovnjaku od vinaga in sem tudi naslednji dan sam šel ograjo nazaj popravit ( 3 stebre in 25 metrov žičnate ograje ). 2 mesca po tem je že naslednji avto podrl to mojo ograjo...
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Po maj 09, 2011 9:05 pm

še moj,spredaj rahlo popraskan,ne po moji krivdi :huh:
Priponke
12838_1151533397457_1501302246_30416345_6467683_n.jpg
polo
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po maj 09, 2011 9:46 pm

Sem prebiral na večih forumih tvojo zadevo. Noro da si se izvlekel, mislim da si pravi da te lahko vprašam če je kaj "nad nami" ;) Vsaka ti čast!

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan Po maj 09, 2011 10:41 pm

crxdelsol je napisal/-a:

Sem prebiral na večih forumih tvojo zadevo. Noro da si se izvlekel, mislim da si pravi da te lahko vprašam če je kaj "nad nami" ;) Vsaka ti čast!

huh....nekaj že more bit....se začneš spraševat,ko enkrat doživiš nekaj takega...
sam sem pa še bolj začel verjeti v to ob spoznanju,da smo v 5 letih 4 prijatelji imeli nesrečo z motorjem.....pa sem samo še jaz danes tukaj med vami.......
Očitno res še nisem vsega postoril tukaj...

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Napisal/-a ven0m Po maj 09, 2011 11:52 pm

damjan je napisal/-a:
crxdelsol je napisal/-a:

huh....nekaj že more bit....se začneš spraševat,ko enkrat doživiš nekaj takega...
sam sem pa še bolj začel verjeti v to ob spoznanju,da smo v 5 letih 4 prijatelji imeli nesrečo z motorjem.....pa sem samo še jaz danes tukaj med vami.......
Očitno res še nisem vsega postoril tukaj...

Kako pa poteka okrevanje? Mišice na nogah, kosti, sklepi?
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan To maj 10, 2011 6:40 am

zaenkrat je vse super ok....
hodim brez bergel,mišično maso sem pridobil na fitnesu,letos naredil že okoli 500 kilometrov na kolesu,tako da lahko rečem da se vračam na stare tire,tako v normalnem življenju kot tudi na športnem področju....je pa res,da sem dosegel to kjer sem danes.... so bile muke isusove....

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Napisal/-a ven0m To maj 10, 2011 4:46 pm

damjan je napisal/-a:zaenkrat je vse super ok....
hodim brez bergel,mišično maso sem pridobil na fitnesu,letos naredil že okoli 500 kilometrov na kolesu,tako da lahko rečem da se vračam na stare tire,tako v normalnem življenju kot tudi na športnem področju....je pa res,da sem dosegel to kjer sem danes.... so bile muke isusove....

Vrjamem... In vsa čast za voljo do ukrevanja, marsikdo bi prej obupal. The only way is up!
Na fitnesu pa seveda načelo: "Go heavy or go home!" :)

Malo šale :-P

Uporabniški avatar
deejc
Nov uporabnik

Napisal/-a deejc To maj 17, 2011 9:53 pm

Resda ni moja šola,ampak je pa šola od kolega...Pri hitrosti 150km/h je izgubil oblast nad vozilo,ko ga je zaneslo čez robnik,kjer je podrl prometni znak in se zaletel v betonsko ograjo!Pubec je utrpel odprti zlom gležnja,več polomljenih reber in šivan prstni koš,ker ga je pas tako zategnil, da mu je prerezalo kožo...
Slike so slabše kakovosti,ker je slikano zvečer in z telefonom!

Slika
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov