tristan01 je napisal/-a:_furby_ je napisal/-a:ja, vedu sem da so kazni. nisem pa vedu, da je tko visoka, ce oviras promet.
glede verig pa, jaz sem jih lani kupil v obiju za 25 eurou, ce me spomin ne vara. dimenzije za 17 in 18 col (res pa da bojo le za lepo videt v avtu)
V večini primerov so verige le za lepo videt. Ko je cestišče samo rahlo zasneženo ne pomagajo dosti, v nekaterih primerih vozne lastnosti celo poslabšajo. Kar se življenjske dobe tiče pa so večinoma tako vse za enkrat dvakrat uporabit in jih moraš menjati. Razloga sta dva. Ali jih mokre pospraviš v kovček in do naslednje uporabe zarjavijo v neuporabno kepo železja, ali pa jih (predvsem tiste poceni) raztrgaš, ko guma/veriga v snegu naleti na trdo podlago (beri asfalt ali kamenje).
Lp Tristan01
Ketne rabiš takrat ko samo z gumami ne gre več in takrat še kako izboljšajo vozne lastnosti. Kar se pa življenske dobe tiče, zarjavijo že, pa kaj potem, saj ko jih namontiraš se po nekaj metrih spet svetijo kot nove. Strgaš jih res lahko, ampak če imaš nekaj občutka in si nežen z gasom, ni neke hude nevarnosti - če maš solidno kvaliteto seveda.
Še tole.:
Moje mnenje o zimski opremi je pa takšno:
Pozimi nimaš kaj delat na cesti če nimaš zimskih gum (pa ne mislim koledarske zime, ampak takrat, ko so dejansko zimske razmere).
zato bi jaz uzakonil, da je zimska oprema obvezna v zimskih razmerah, ne pa datumsko. Datum bi lahko ostal kot priporočilo, ne pa obveza.